Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Uvidíš no. V sladký vodě by to mohlo vydejchat, bohužel v pračce je prášek, to už může způsobit nějaký ten problém a o mořské vodě škoda mluvit, to vydejchá málokterá elektronika.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Mám, maximální spokojenost, najeto 64 t.. Podrobnosti:

celé vlákno

u ostatních jen jednotlivý příspěvek:

Umožňuje i svižnou jízdu, i řazení ručně - ale hlavně - má malou spotřebu. U mne dlouhodobě kolem 5,2 až 5,5. Projdi si i vlákno \"5008 Spotřeba\".

všimni si hlavně rozdílu uváděných průměrných spotřeb u 2,0 HDi a 1,6 HDi

[upravil dne 15.8.2013 06:31 od P607Olda]

Odesláno

Olda trochu popichuje majitele dvoulitrů ;). Ten rozdíl ve spotřebě je v praxi hlavně ve městě. Při ježdění na okreskách a po dálnici se výrazně stírá. 2.0 jede plynulou padesátku taky za tři litry a 100vku i pod 5l. Ve městě (nemyslím obce, které projedu padesátkou s max jedním zastavením na semaforu). Při poskakování v kolonách a rozjížděních na semaforu každých 300m je to ale obzvláště se studeným autem velmi markantní rozdíl. U té 1.6 to je ve městě i o dva litry míň. Každopádně si to auto vyzkoušej, není to totiž automat, nýbrž roboticky řazený manuál, já jsem ho zkoušel, než jsem si 5008 koupil. Mě osobně nevyhovuje. Ujel jsem s tím 140km a na můj vkus řadil podivně a hrozně váhavě. Proto je dobré si to zkusit. Sice můžeš řadit(pádlovat) ručně, i to chce ovšem trochu cviku - fakt to není sekvenční automat. Je to určitě individuální, manželka třeba říkala, že by si zvykla. Každopádně motor má na toto dvoutunové auto dostačující výkon i krouťák, vše naprosto v pohodě, na rozdíl třeba od 1.6VTi, který má sice papírově větší výkon, než 1.6HDi, ale ježdění s ním je spíš za trest než jako pohoda v rodinném autě (opravdu musíš chodit hodně do otáček a velmi často řadit).

Odesláno

OldasII: Auto stejně můžeš naložit jen na maximální přípustnou hmotnost a ani s to si myslím 1.6HDI nebude mít problém. Nebudeš dělat z nuly na sto za 10s, ale o to přece nejde.

Ta 1.6 docela jede, akorát aby jela, musíš řadit ručně ;) . 2.0 je taky v pohodě, když jsem teď jezdil mimo Prahu, po okreskách + vesnice velikosti třeba Ústí nad Orlicí, Žamberka, průměr 67, a spotřeba 5.4. prostě při stovce to žere 5, při 130 tak 6.5, nemyslím, že by 1.6 žrala nějak řádově jinak. Ve městě je to jinak. Moderní diesel ale není motor na ježdění do města, podle toho by měl uživatel vybírat.

Za mě - motor je to dobrej (i když ho nemám), pro auto dostačující, jen ten robot mi nevyhovuje. Já si myslím, že si to musí každej vyzkoušet, prostě to není klasický automat (pro Oldu - jen \"výběhovej\" PSA automat zvyšuje spotřebu, dnešní moderní vícestupňové automaty od ZF nebo dvouspojkové DSG od VWgroup, většinou spotřebu oproti manuálu často i vylepší. A jejich řazení je někde jinde, než tento robot. I když zrovna u DSG, no nevím :myslim , to není převodovka do rodinného MPV :bojim

Odesláno

Zajeď na ni a budeš asi koukat. Kdysi jsem měl taky 1,6hdi načipovaný a zajel na brzdu, to jsem koukal. Od té doby už čip nechcu ani vidět.

Odesláno

robota jsem zkoušel v C4 Picasso a najel s ním cca 3.000km, nejvíc mi štvalo parkování a popojíždění v koloně. Prostě pustím brzdu a nic auto se nerozjede jako automat a když lehce přidám tak skočím dopředu. Možná by si n to člověk zvykl, ale z toho jsem byl zoufalý. Na jízdu s plně naloženým autem vesměs po dálnici, si nemohu stěžovat a spotřeba ideál. 5008 2,0 HDI automat se mi zdál na dálku dost nenažraný, taky jsem s ním najel cca 3.000km. Tak jsem zkoušel a zkoušel a 2,0HDI manuál a jsem spokojen, dlouhodobý průměr 5,7l za posledních 8.000km. Někdy jezdím svižně a někdy se eko-plazím. Jinak normálně se s tím jezdí do 6,5l.

Odesláno

pustím brzdu a nic auto se nerozjede jako automat - to je logické, spojka i převodovka jsou jako v manuálu.

když lehce přidám tak skočím dopředu - začátek byl těžký, nejhorší bývá najet na zvedák, kde přední kola musejí přes \"práh\" - ale tam je to náročné s každým autem. Zvykl jsem si velmi dobře, asi po 1000 km.

Ale jak píšu, dá se zvyknout velmi dobře, toto vůbec nepociťuji. Najíždím do garáže každý den, jde to velmi jemně.

PS: když bylo nové, chovalo se to trochu jinak, teď se to dávno \"usadilo\".

PPS: ta automatická brzda odbrzdí po necelé sekundě - pokud se snažíš rozjet přes ni, tak to \"skočí\". Je třeba přidávat jemně, brzda odbrzdí a auto se plynule rozjede. Je zajímavé, a nevím, jak to mají udělané, že ruční brzda opravdu brzdí jenom v kopci, při zastavení na chvilku na rovině nezabrzdí.

[upravil dne 16.8.2013 12:12 od P607Olda]

[upravil dne 16.8.2013 12:13 od P607Olda]

[upravil dne 16.8.2013 12:15 od P607Olda]

[upravil dne 16.8.2013 12:17 od P607Olda]

[upravil dne 16.8.2013 12:18 od P607Olda]

Odesláno

tak jsem včera šel zkontrolovat hever po zimě :D a usekat tomu kdo to vymyslel pazoury.

Hever rezavej jak p...,

rezerva utažená co kladka dovolila (cca před rokem jsem měl defekt, tak vše jsem měl vyndané a vše bylo OK),

rezerva prošoupala podlahu na plech, tak jsem to alespoň namazal vazelínou, aby to nerezlo, hever jsem vyčistil promazal a horko těžko rozchodil (mít defekt a potřebovat někde na silnici rychle přehodit kolo, tak se z toho picnu, už je hever v dvojité podlaze zabalenej do hadru a zamotanej v igelitce :roker

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...