Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: P607Olda

Myslím, že u venkovního posezení 1W bohatě stačí. Asi už nevzpomenete na typické \"zahradní\" rádio Dolly nebo Menuet (300 mW).

Jiná otázka je, jestli ten zdroj dá opravdu 1000 mA, a taky jestli je to dobře zapojeno. Voltmetr by to vyřešil...

No, většina radí aspoň 5 A, tak si ho jdi koupit...:super

Problém je ten, že ten zdroj je natolik měkký, že to rádio se s ním ani nenechá zapnout, pochopitelně. Řada dnešním přístrojů si tohle hlídá. Voltmetr by vyřešil naprosté prdlajz. Ten zdroj má naprosto šílenou charakteristiku, ani omylem nemá 12V a 1A, naprázdno má klidně 18V a při zátěži 1A nebude mít ani 10V. Tohle si nenechal líbit ani kazetový Sony walkmann z roku 91, blahé paměti, také s podobně podělaným zdrojem nešel ani zapnout.

Odesláno
Původně zaslal: ozzy56

a co kdybys kupil radiokazeťák na 220 a to vše,co tu řešíš vyhodil...,v každé zastavárně je jich plno:myslim

Právě,že jsem v té zastavarně koupil to nové autorádio:nevim. A mám k tomu rozvěšené dvě reprobedny,mam to tam už třetí rok nepřetržitě,schované před nepřízní počasí:mrk a vprvé řadě jsem netušil,že to, vyměnit, bude takový problém:grr

Odesláno
Původně zaslal: ozzy56

a co kdybys kupil radiokazeťák na 220 a to vše,co tu řešíš vyhodil...,v každé zastavárně je jich plno:myslim

Někdy je jednoduché řešení považováno za zbytečný problém, tak se aspoň autor nenudí

Odesláno

Já to starý měl tak 15 let a jen jsem ho chtěl vyměnit,za novší a lepší.Netušil jsem ,že to bude takový problém:mrk. To ,že existuje sběr.dvůr a,že si mám koupit radio na 220 je sice hezké,ale radši bych dořešil ten zdroj

Odesláno

Voltmetr by vyřešil to, že by ses dozvěděl, kolik voltů ten zdroj dá při zatížení autorádiem.

Já mám autorádio v dílně, zdroj mám 13,8 V/3A , jaký se používá k CB radiostanicím.

Ten zdroj, co máš, fakt asi nedá 1000 mA. Takže jdi koupit lepší zdroj, např. 5A;).

Odesláno

asi máte pravdu s těma 5A.Kámoš mi sehnal tady ten 3A,a rádio jsem zapojil a vida začlo hrét:potlesk ALE po minutě se vyplo,zase jsem ho zapnul a zase vyplo po chvíli. A zahřívalo se v zádu:fnuk.tak je asi ještě málo šťávy:myslim.Takže musím sehnat to 5A

ale už jsem blízko úspěchu:mrk už mi aspoň doma hrálo:D

Odesláno

Vzádu se zahřívalo? Tak buď máš někde zkrat na kabelech k reproduktorům, anebo je koncový stupeň v čudu. Proto má tak neobvykle velký odběr.

Z rádia pro reproduktory vede 8 drátů, tedy 4 dvojice. Žádné z těchto drátů nesmí být navzájem spojeny.

Odesláno

P607Olda :no ja mám z těch 8 respektive 4 dvojic zapojeny 2 dvojce,ale ty 2 z té dvojce jsou minus a ty mám zapojeny dohromady a zbylé 2 zvlášť.Aspoň to tak bylo zapojené celou dobu na tom starém rádiu. Já jenom vypojil a zapojil:roll

To jako myslíš,že když to dám zvlášť,že se to nebude zahřívat a ani se nebude vypínat.No skusit to můžu,za to nic nedám:myslim

Odesláno

Jo ještě se mi nelíbilo na tom novém zdroji,že zastrčka do zásuvky má jen dva čudly,že nemá diru tuším na zem.No prostě když zapojím Č a Ž drát od radia na jeden a Čarný na druhý tak na druhém konci s (vidličkou múžu točit raz je plus na jedné straně raz na druhé):myslim

Odesláno

Ještě by bylo dobré vědět, jaké napětí má ten zdroj naprázdno. Je možné, že se hřeje stabilik na napájení, což bych při větším napětí nevyloučil. Řekněme ztráta 2V při 3A máme 6W. Sáhněte si na trvale svítící 5W žárovku a budete mít pojem o tom, kolik tepla to je.

Zdroj by naprázdno neměl dávat víc, než 14V a při jmenovité zátěži klesnout pod 11,5V (baj voko) a to ani špičkově.

Odesláno

Jestli to novější rádio má můstkové zesilovače a ty máš výstupy propojené mezi sebou, tak se nediv, že se to vypíná. Vždyť to v podstatě zkratuješ. Novější rádia fakt nemají jeden vývod pro reprák \"mínus\". Pokud by to tak bylo, měl by koncový zesilovač nejvyšší možný výkon jen asi 5W, v můstku může mít 20, proto se ten můstek používá.

Odesláno

Kazdopadne zdroj musi byt tvrdy a s dostatocnymi amperami tak okolo 5A .

Samozrejme minusi co idu na reproduktory nespajat dokopy. Vela ludi tu spomina atx zdroj z pc. Ja to mam ties tak zapojene a je to najlacnejsia voba. Radio ti pojde aj na 10,5 V ale musi mat este stale dostatocnu amperaz.(4-5 A)

• O 2 týdny později...
Odesláno

tak to mám vyřešené.:roker Opět nezklamala autoburza na Jeremenku,kde jsem dnes za kilo kupil počítačový zdroj,který mi byl doporučen. Zapojené a plně funkční:super:papa joo a všem dik za typy.:potlesk

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...