Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Čusbus lidi,potřeboval bych poradit:myslim.Mám u venkovního posezení na zahradě ve dřevěné krabici zabudované staré autorádio(analog a kazety).A vté krabici jsou(trafo,nějaký tištěný spoj,kondíky atd....)a proud beru ze zásuvky na 220V.A jelikoš se ztrácel signál a musel jsem stále dolaďovat stanici,tak jsem kupil v zástavárně novší (digi-CD a MP3).A když jsem ho zkusil vyměnit tak nehrálo.(jen problikávalo) podotýtám,že je vyzkoušené,a slyšel jsem ho hrát. Prý potřebuje vic nažrat:myslim. Koupil jsem adaptér z 220V na 1,5-12V a když to dam na těch 12V tak to ani neblikne.:bojim:bachaTak prosím prďte co mám kupit,aby to hrálo:fnuk

Odesláno

Já mám udělaný adaptér z travíčka od notebooku,na konec jsem udělal zásuvku na autozapalovač a poháním s ním autoledničku,ale trafíčko má 5 Ampér,to bude asi problém,ty uni trafíčka maj tak 400 mA,což je asi dost málo.

Odesláno

taky mám na stole svoje starší autorádio Sony spojené se zesilovačem. Když se signál pro zesilovač bere z cinchů ( a ne z výstupů pro repro), je při jakékoliv hlasitosti odběr 300mA pro rádio a 600 mA pro poslech CD (to nepoužívám).

Odesláno

to co jsem ti postnul, je proudový odběr rádia sony xplod 52W , samozřejmě při zapojení reproduktorů do výstupu pro repro bude větší se stoupající hlasitostí

jo jen tak mě ještě napadlo. Předpokládám, že jsi oba vstupy +12V (obvykle červený a žlutý drát) dal dohromady?

[upravil dne 28/4/10 punkac]

Odesláno

Jeden koncový můstkový stupeň má nějakých 20W, dva mají 40W, to je ze 12 V 3,5A jen na koncák. Na 4 repra dvojnásobek. I když to při menší hlasitosti tak nežere, zdroj by měl být podstatně tvrdší než směšný 1A. 5A bych viděl jako minimum.

Odesláno

Přemýšlím, že si přes měnič napojím do auta mikrovlnou troubu. :roll

Jak proboha svatýho může někdo říct, že tomu autorádiu bude s klidem stačit zdroj, který do něj dokáže dodat sotva 12W (jestli vůbec), to vážně nepochopím. Už jen k tomu, aby pracovaly veškeré části běžného autorádia je zapotřebí skoro 10W (příkon autorádia při zapnutí je samozřejmě ještě vyšší) a kde máte rezervu v případě, že se rozhodnete pustit nějakou muziku...to je absolutní kravina nehoráznýho kalibru. Navíc \"staré autorádio\", kdoví, co je uvnitř. :bojim

Pokud chceš opravdu nějakou nouzovku, použij běžný ATX počítačový zdroj zdroj. Při testování a opravách jeden kousek upravený na větší impulsní proud do zátěže používám, navíc jsou jich všude mraky za pár korun. Je pravda, že v základu nejsou stavěné na velké impulsní proudy, ale autorádio utáhne s přehledem cokoliv s psaným výkonem 300W a více. ;)

[upravil dne 28/4/10 peugeot09]

Odesláno

Ja tom má napojené na nabíjačku autobatérii fíči to ako v aute, len pri vysokej hlasitosti to nestíha a vypína sa mi rádio. Inak to šlape perfektne..:papa

[upravil dne 28/4/10 jarson]

Odesláno
Původně zaslal: P607Olda

12V a 1000 mA musí stačit, asi to máš blbě nastavené nebo zapojené. Možná kdybys dal fotky toho napáječe.

foto

Odesláno

Mrkni jestli nemáš třeba prohozený (+) a (-).

My máme v práci napojený taky autorádio (je na něj napojenejch pár repráků) a bere něco přes půl ampéry (500mA). Je teda napájený z tohodle: http://www.ges.cz/ps-50-12-ges07507083.html Jednou se stalo že se nezaplo, ale stačilo vypnou a zapnout a šlapalo to.

Možná je potřeba zapojit ještě nějakej drát navíc. Nebo to zkus napíchnout z autobaterky - poznáš jestli to máš dobře zapojený mimo auto. Pokud to bude hrát tak bude problém ve zdroji že třeba nedá dostatečnej proud pro start rádia :myslim

Odesláno

Ještě mi radily,že mám vyměnit to trafo v té dřevěné krabici,za silnější ale nevím jak silné.

Ale myslel jsem,že už existuje něco jednodušího,než ty složité součástky:myslim

Odesláno

nejjednodussi cesta by byla ten starej PC zdroj, bud ten uplne starej s mechanickym vypinacem, nebo novejsi ATX ktere se spina propojenim zeleneho a cerneho dratu v tom velkem pripojovacim konektoru co se strka do zakladni desky.

Odesláno
Původně zaslal: Benžík

Ten adapter by stacil. Ale tak s nulovou hlasitosti.....:(

jj, na podsviceni displeje :D

Odesláno
Původně zaslal: Ferry

Původně zaslal: Benžík

Ten adapter by stacil. Ale tak s nulovou hlasitosti.....:(

jj, na podsviceni displeje :D

Chlapi řikám vám ,že si ani neškrtnul:bojim:bojim:bojim:fnuk:fnuk

Odesláno

Myslím, že u venkovního posezení 1W bohatě stačí. Asi už nevzpomenete na typické \"zahradní\" rádio Dolly nebo Menuet (300 mW).

Jiná otázka je, jestli ten zdroj dá opravdu 1000 mA, a taky jestli je to dobře zapojeno. Voltmetr by to vyřešil...

No, většina radí aspoň 5 A, tak si ho jdi koupit...:super

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...