Bubik PD Odesláno 26. březen 2010 Odesláno 26. březen 2010 Dobry den. Po vymene ziarovky H7 ( isla fakt tazko vymenit,musel som s tym poriadne mixovat ) mi svieti svetlo velmi do hora.Skusal som s tou ziarovkou aj pohnut no neda sa.Ako si teraz ten svetlomet nastavim aby neoslnoval? Citovat
Demo Odesláno 26. březen 2010 Odesláno 26. březen 2010 Stav se v nějaké dílně, kde mají regloskop a šeřídí ti to... Citovat
Bubik PD Odesláno 26. březen 2010 Autor Odesláno 26. březen 2010 Původně zaslal: Demo Stav se v nějaké dílně, kde mají regloskop a šeřídí ti to... To co je regloskop ??? Citovat
Qcko Odesláno 26. březen 2010 Odesláno 26. březen 2010 Alebo si zle osadil ziarovku, s tym sa mixlovat nema, ide tam uplne lahucko, musis dat pozor aby ten vyrez na ziarovke smeroval nahor a po zacvaknuti toho dratu ktory ju tam drzi sa nesmie hybat Citovat
BV406 Odesláno 26. březen 2010 Odesláno 26. březen 2010 nebo si zajed na stk stanici, tam ho maji stopro a nastavi ti to presne ... Citovat
Bubik PD Odesláno 27. březen 2010 Autor Odesláno 27. březen 2010 Původně zaslal: Qcko Alebo si zle osadil ziarovku, s tym sa mixlovat nema, ide tam uplne lahucko, musis dat pozor aby ten vyrez na ziarovke smeroval nahor a po zacvaknuti toho dratu ktory ju tam drzi sa nesmie hybat Tak to mozes mat pravdu ze som zle osadil ziarovku,lebo ziadny vyrez som nebral do uvahy ani neviem ze tam je.Ako som staru vybral tak som osadil novu.Mixoval som s tym konektorom ktory treba vybrat pred vymenou ziarovky,ide to strasne tazko odpojit. Mohlo sa stat ze som dal ziarovku opacne? Citovat
P607Olda Odesláno 27. březen 2010 Odesláno 27. březen 2010 Asi máš žiarovku zle. Skús ešte raz. Citovat
koblih69 Odesláno 27. březen 2010 Odesláno 27. březen 2010 Na STK ti to udělají většinou zadarmo ( moje zkušenost ze 3 STK v okolí ) ... ale moje zkušenost je špatně osazená žárovka. Citovat
EXI.60 Odesláno 27. březen 2010 Odesláno 27. březen 2010 Původně zaslal: koblih69 Na STK ti to udělají většinou zadarmo ( moje zkušenost ze 3 STK v okolí ) ... ale moje zkušenost je špatně osazená žárovka. Tady na Znojemsku a Třebíčsku na STK za to berou 100-150kč.I tak si myslím že to není špatná investice. Citovat
Edison Odesláno 29. březen 2010 Odesláno 29. březen 2010 Zrovna tuhle jsem obracel žářovku v P 206. Údajný odborník ji montoval... Blbě.. pochopitelně. Pro jistotu jsem to ještě zajel seřídit.. A ještě, že jsem to udělal. Svítilo to pánu bohu do oken... Citovat
Qcko Odesláno 29. březen 2010 Odesláno 29. březen 2010 Edison: prave preto ked niekto hovori ze ma zle svetla sa najprv pozriem na ziarovky, lebo ludia si ani nevsimaju, ze ta objimka nie je len kruh ... a nastavovanie je kapitola sama o sebe Citovat
urdemala Odesláno 29. březen 2010 Odesláno 29. březen 2010 po zkušenosti se \"seřízením\" světel v tempo servisu (svítil jsem si v noci na měsíček) jsem opatrnej a nechávám seřídit jen na stk Citovat
Haryk Odesláno 29. březen 2010 Odesláno 29. březen 2010 mě to svítilo moc dolů a žárovka byla blbě,srovnal jsem ji a dobrý, po poradě na foru [upravil dne 29/3/10 Haryk] Citovat
Edison Odesláno 29. březen 2010 Odesláno 29. březen 2010 Platit za to někde, když si to umím seřídit sám.. Ale chce to dělat poctivě. Jak jsem tak koukal na některé \"odborníky\" a jejich \"měřidla\", jsem se raději sebral a namaloval si to v podzemní garáži na zdi. Citovat
koblih69 Odesláno 29. březen 2010 Odesláno 29. březen 2010 Pokud máš kus rovné plochy a kolmou zeď tak to seřídíš za 5 minut. Navíc je to většinou posunuté jen výškově, takže ti stačí jen zastavit kus od stěny, naměříš výšku žárovky a přeneseš na stěnu pak podle vzdálenosti ubereš 1% a o to dáš světlo dol. Tedy pokud stojíš od stěny 10m tak odměříš výšku žárovky a okraj linie světla by měl být 10 cm pod tohle ryskou. Podrobnější postup je třeba tady http://www.fiatbravaklub.com/bravo/technika/Obr/serizeni_svetlometu.jpg Citovat
Edison Odesláno 29. březen 2010 Odesláno 29. březen 2010 Jedno proc. bych nezmiňoval... Kolik to má být je na světle (pod haubnou) napsáno. Docela mě překvapilo, že u P406 je to 1,0%, u P206 1,2%. Feldu už si nepamatuji. Náklaďáky mívaj 1,4%, jestli se nemýlím. Taky se to dá seřídit tak (výškově). že postavím auto metr od stěny. Udělám výškovou značku. Couvnu o 5m. Vodorovná linka při sklonu 1% má být o 5cm níž, než ta původní. Lepší je mít prostor a udělat to při couvnutí o 10m. Jinak předpis EHK pro seřizovací obrazec je konstruován pro 25m. Citovat
Bubik PD Odesláno 30. březen 2010 Autor Odesláno 30. březen 2010 Tak som dnes radsej zbehol do servisu a zistil som ze ziarovka bola osadena spravne, akurat bola vyrobena dajako na prd ,lebo som vymenil obidve za nove OSRAM Ultra life a tie po namontovani svietili presne aj podla toho regloskopu.Takze ....blba ziarovka isla do kosa. Citovat
Qcko Odesláno 30. březen 2010 Odesláno 30. březen 2010 Wow, zas novinka, o zle svietiacej ziarovke som este nepocul ... nevies aka to bola znacka? Kazdopadne som rad ze to bola taka prkotina [upravil dne 30/3/10 Qcko] Citovat
kobr Odesláno 30. březen 2010 Odesláno 30. březen 2010 To jsou ty žárovky TESCO, Kaufland a jiné obchodní domy za výbornou cenu. Přece nebudu dávat 150Kč za blbou žárovku, když ji koupím za 60Kč. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.