Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dobry den.

Po vymene ziarovky H7 ( isla fakt tazko vymenit,musel som s tym poriadne mixovat ) mi svieti svetlo velmi do hora.Skusal som s tou ziarovkou aj pohnut no neda sa.Ako si teraz ten svetlomet nastavim aby neoslnoval?

Odesláno

Alebo si zle osadil ziarovku, s tym sa mixlovat nema, ide tam uplne lahucko, musis dat pozor aby ten vyrez na ziarovke smeroval nahor a po zacvaknuti toho dratu ktory ju tam drzi sa nesmie hybat ;)

Odesláno
Původně zaslal: Qcko

Alebo si zle osadil ziarovku, s tym sa mixlovat nema, ide tam uplne lahucko, musis dat pozor aby ten vyrez na ziarovke smeroval nahor a po zacvaknuti toho dratu ktory ju tam drzi sa nesmie hybat ;)

Tak to mozes mat pravdu ze som zle osadil ziarovku,lebo ziadny vyrez som nebral do uvahy ani neviem ze tam je.Ako som staru vybral tak som osadil novu.Mixoval som s tym konektorom ktory treba vybrat pred vymenou ziarovky,ide to strasne tazko odpojit. Mohlo sa stat ze som dal ziarovku opacne?

Odesláno
Původně zaslal: koblih69

Na STK ti to udělají většinou zadarmo ( moje zkušenost ze 3 STK v okolí ) ... ale moje zkušenost je špatně osazená žárovka.

Tady na Znojemsku a Třebíčsku na STK za to berou 100-150kč.I tak si myslím že to není špatná investice.
Odesláno

Zrovna tuhle jsem obracel žářovku v P 206. Údajný odborník ji montoval... Blbě.. pochopitelně. Pro jistotu jsem to ještě zajel seřídit.. A ještě, že jsem to udělal. Svítilo to pánu bohu do oken...

Odesláno

Edison: prave preto ked niekto hovori ze ma zle svetla sa najprv pozriem na ziarovky, lebo ludia si ani nevsimaju, ze ta objimka nie je len kruh :D ... a nastavovanie je kapitola sama o sebe :nevim

Odesláno

Platit za to někde, když si to umím seřídit sám.. Ale chce to dělat poctivě. Jak jsem tak koukal na některé \"odborníky\" a jejich \"měřidla\", jsem se raději sebral a namaloval si to v podzemní garáži na zdi.

Odesláno

Pokud máš kus rovné plochy a kolmou zeď tak to seřídíš za 5 minut. Navíc je to většinou posunuté jen výškově, takže ti stačí jen zastavit kus od stěny, naměříš výšku žárovky a přeneseš na stěnu pak podle vzdálenosti ubereš 1% a o to dáš světlo dol. Tedy pokud stojíš od stěny 10m tak odměříš výšku žárovky a okraj linie světla by měl být 10 cm pod tohle ryskou. Podrobnější postup je třeba tady http://www.fiatbravaklub.com/bravo/technika/Obr/serizeni_svetlometu.jpg

Odesláno

Jedno proc. bych nezmiňoval... Kolik to má být je na světle (pod haubnou) napsáno. Docela mě překvapilo, že u P406 je to 1,0%, u P206 1,2%. Feldu už si nepamatuji. Náklaďáky mívaj 1,4%, jestli se nemýlím. Taky se to dá seřídit tak (výškově). že postavím auto metr od stěny. Udělám výškovou značku. Couvnu o 5m. Vodorovná linka při sklonu 1% má být o 5cm níž, než ta původní. Lepší je mít prostor a udělat to při couvnutí o 10m. Jinak předpis EHK pro seřizovací obrazec je konstruován pro 25m.

Odesláno

Tak som dnes radsej zbehol do servisu a zistil som ze ziarovka bola osadena spravne, akurat bola vyrobena dajako na prd ,lebo som vymenil obidve za nove OSRAM Ultra life a tie po namontovani svietili presne aj podla toho regloskopu.Takze ....blba ziarovka isla do kosa.

Odesláno

Wow, zas novinka, o zle svietiacej ziarovke som este nepocul :bojim ... nevies aka to bola znacka? Kazdopadne som rad ze to bola taka prkotina ;)

[upravil dne 30/3/10 Qcko]

Odesláno

To jsou ty žárovky TESCO, Kaufland a jiné obchodní domy za výbornou cenu. Přece nebudu dávat 150Kč za blbou žárovku, když ji koupím za 60Kč.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...