Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

a nemůžu ho nikde na netu najít. Jak byste specifikovali dotaz ve vyhledávači eventuelně není tu někdo, kdo ví, kde o tomto systému zjistit více informací?

Jedná se mi o velice jednoduchý systém použitelný v mém případě konkrétně pro knihovnu. Systém se skládá z ocelových tyčí tvaru hranatého U, jejichž délka je volitelná. V těchto tyčích jsou v cca 5 cm vzdálenostech vždy 2 drážky, do nichž se pak zaklesnou kolmé nosné prvky (nosy), na které se pak položí (či připevní) prkno. Dvě dlouhé tyče se přišroubují ke stěně, do drážek se zacvaknou \"nosy\" a tím, že se mezi ně položí prkno, vznikne nádherně variabilní policový systém.

Pro návrh knihovny do pracovny potřebuju zjistit jaké jsou možnosti délky těch základních tyčí a šířku nosů, abych věděl, jak silné prkno se dá použít.

Poradí mi někdo?

[upravil dne 7/3/2010 Medvěd]

Odesláno

Méďo, patrně myslíš něco jako dělá Hettich - systém HettRack:

http://www.ceskykutil.cz/kolejnice-na-stene-nejrychlejsi-policova-stena

Něco takového jsem měl v ložnici a jedné krásné noci se to vytrhlo ze zdi a na hlavě mi přistálo asi tak 70 knížek, police a busta Antonína Dvořáka. Velice příjemné, když člověk spí:D

Dlužno dodat, že police byly dlouhodobě přetížené a navíc uložené v porobetonu, takže se nebylo čemu divit. Tyhle systémy mívali celkem běžně třeba v OBI, Bauhausu apod.

Odesláno
Původně zaslal: oddie

To si chceš dát do bytu? Vždyť to vypadá strašně. Do garáže či dílny bych to chápal, ale jako knihovnu...

Jde mi zejména o praktičnost a variabilitu,konstrukce stejně přes knihy nebude vidět (po těch cifrách, co chtějí truhláři za knihovny, mi tento \"kompromis\" přijde úplně v pohodě).

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

...po těch cifrách, co chtějí truhláři za knihovny, mi tento \"kompromis\" přijde úplně v pohodě.

Jo, to celkem chápu, taky jsem knihovnu dělal raději sám...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...