Medvěd Odesláno 7. březen 2010 Odesláno 7. březen 2010 a nemůžu ho nikde na netu najít. Jak byste specifikovali dotaz ve vyhledávači eventuelně není tu někdo, kdo ví, kde o tomto systému zjistit více informací? Jedná se mi o velice jednoduchý systém použitelný v mém případě konkrétně pro knihovnu. Systém se skládá z ocelových tyčí tvaru hranatého U, jejichž délka je volitelná. V těchto tyčích jsou v cca 5 cm vzdálenostech vždy 2 drážky, do nichž se pak zaklesnou kolmé nosné prvky (nosy), na které se pak položí (či připevní) prkno. Dvě dlouhé tyče se přišroubují ke stěně, do drážek se zacvaknou \"nosy\" a tím, že se mezi ně položí prkno, vznikne nádherně variabilní policový systém. Pro návrh knihovny do pracovny potřebuju zjistit jaké jsou možnosti délky těch základních tyčí a šířku nosů, abych věděl, jak silné prkno se dá použít. Poradí mi někdo? [upravil dne 7/3/2010 Medvěd] Citovat
Fx Odesláno 7. březen 2010 Odesláno 7. březen 2010 Méďo, patrně myslíš něco jako dělá Hettich - systém HettRack: http://www.ceskykutil.cz/kolejnice-na-stene-nejrychlejsi-policova-stena Něco takového jsem měl v ložnici a jedné krásné noci se to vytrhlo ze zdi a na hlavě mi přistálo asi tak 70 knížek, police a busta Antonína Dvořáka. Velice příjemné, když člověk spí Dlužno dodat, že police byly dlouhodobě přetížené a navíc uložené v porobetonu, takže se nebylo čemu divit. Tyhle systémy mívali celkem běžně třeba v OBI, Bauhausu apod. Citovat
Medvěd Odesláno 7. březen 2010 Autor Odesláno 7. březen 2010 Děkuji, děkuji Řeším to už dlouho, ale že i tady ...... Citovat
pastorek Odesláno 7. březen 2010 Odesláno 7. březen 2010 Ja som to kupoval v Baumaxe. Dĺžky tyčí do 2,0 m a \"nosy\" od 10 do 60 cm. Citovat
oddie Odesláno 7. březen 2010 Odesláno 7. březen 2010 To si chceš dát do bytu? Vždyť to vypadá strašně. Do garáže či dílny bych to chápal, ale jako knihovnu... Citovat
Medvěd Odesláno 7. březen 2010 Autor Odesláno 7. březen 2010 Původně zaslal: oddie To si chceš dát do bytu? Vždyť to vypadá strašně. Do garáže či dílny bych to chápal, ale jako knihovnu... Jde mi zejména o praktičnost a variabilitu,konstrukce stejně přes knihy nebude vidět (po těch cifrách, co chtějí truhláři za knihovny, mi tento \"kompromis\" přijde úplně v pohodě). Citovat
Fx Odesláno 7. březen 2010 Odesláno 7. březen 2010 Teď koukám do katalogu Ikea a tam se to jmenuje Antonius Citovat
foxo Odesláno 7. březen 2010 Odesláno 7. březen 2010 medvede, skus tuto firmu... http://www.regalsistem.sk/produkty.html Citovat
oddie Odesláno 7. březen 2010 Odesláno 7. březen 2010 Původně zaslal: Medvěd ...po těch cifrách, co chtějí truhláři za knihovny, mi tento \"kompromis\" přijde úplně v pohodě. Jo, to celkem chápu, taky jsem knihovnu dělal raději sám... Citovat
Péťa Odesláno 7. březen 2010 Odesláno 7. březen 2010 Původně zaslal: foxo medvede, skus tuto firmu... http://www.regalsistem.sk/produkty.html To jsou ale regály do skladů. Do bytu bych je asi nedal... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.