Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte viete mi niekto popisat postup vymeny prednej pruziny, pripadne nejaky nakres? Lebo teraz ako boli tie mrazy a samozrejme aj opotrebovanim praskla, teda nasiel som pod autom taky asi 10 cm kus ked som preparkovaval. A ja ze preco sa mi zdalo auto tak naklonene vpredu nalavo...

Mam 406 2,0HDi, 80kw 109HP, rok vyroby 2000

Odesláno

Pokud nemáš stahovák pružin, tak se o to ani nepokoušej, je-li ti život milý. Nejprve lehce povolit centrální matici na tlumiči v motorovém prostoru. Demontovat celou sestavu tlumiče a pružiny z auta. Našroubovat stahováky pružin na pružinu. Potom demontovat centrální matici na tlumiči a a celou sestavu rozložit. V každém případě musíš vyměnit nahoře v uložení tlumiče otočné ložisko, protože to s největší pravděpodobností bylo příčinou prasknutí pružiny. Zkontrolovat všechny gumy, opotřebené vyměnit. Když budeš mít vše, tak stahovákem stáhnout novou pružinu, celou sestavu složit v opačném pořadí než při demontáži. Našroubovat a dotáhnout centrální matici na tlumiči. Nakonec namontovat do auta. Hlavně opatrně s tou staženou pružinou. Musí být dobře fixována tím stahovákem.

Odesláno

potkalo mě to před rokem, opravdu vyměň to ložisko a hlavně vyměn i tu druhou \"zdravou\" pružinu - mění se obě :super

Odesláno

Ahoj. Jen tak pro pobavení. Mně na 406 Combi praskla pružina na spodní části, takže se zastavila až o poloosu. Auto nepojízdný neboť to odskákala i brzdová hadička a manžeta na poloose a hlavně jsem byl tak 10 km od civilisace. Ale dopadlo to dobře. Vyměň hlavně obě pružiny a bacha jsou opravdu našponovaný jak.... . Čau.:(

Odesláno

to značení pružin je fakt v servisboxu :super

nicméně můj problém je, že mi rupla pružina s dvěma žlutými \"čárkami\" - tuhle jsem ale nesehnal a tak jsem tam dal pružinu z 1.8 s označením červená a šedá \"čárka\" - tahle pružina byla ve volném stavu asi 3o mm kratší tak jsem čekal, že se to nějak projeví, ale na autí není nejen nic poznat zvenku, ale zda se že se to prozatím ani nijak neprojevilo při běžném ježdění - měřil jsem vzdálenost kola od různých míst v podběhu a na nějaký propastný rozdíl jsem nenarazil :myslim

tak teď mám dvě možnosti - buď dát stejnou pružinu na druhou stranu a nebo shánět pružinu s dvěma žlutými \"čárkami\" :roker

neválí se někomu doma ?:myslim

Odesláno

vendym

sháněj pružinu se žlutou barvou, nedával bych z 1.8, kdyby to bylo jedno nebyly by pružiny vůbec značeny,myslím,ten žid v Koblově nemá ??

nová v pežo stojí 2500 kč

Odesláno

Víš proč je o 3 cm větší?Protože motor na diesela jakýkoliv je vždy těžší a proč je jasné (litina = rozpínavost materiálu z důvodú vyšší teploty),a tudíž tam dej radši tu původní,jinak budeš mít nestejnoměrně namáhanou nápravu na tlak,tzn.nestabilitu vozidla . Samozřejmě,že se dá jezdit i tak,ale jednou to poznáš sám a bude ti to velmi nemilé.

Odesláno

ahoj doufám že podle mého návodu co ti sem dal Ozzy jsi to opravil v poho jen bacha na ty ložiska pokud jsou hodně rezaté tak kup nový jinak ti pružina praskne znovu, dochází tam potom velké pnutí proto ti prasklo. Kdyby ti nebylo něco jasný tak pisni . jinak schánej pružiny opravdu se žlutým pruhem a měň obě najednou :papa

ps: jestli nechceš vyhazovat velký peníz tak se optej tady na foru v sekci tunink kluků určitě někdo z nich je prodá co měnily na sporovní podvozek a origo se mu válej doma

:papa

[upravil dne 5/2/10 Petr.406]

Odesláno
Původně zaslal: oddie

Já ty pružiny mám, ale do Prahy to máš poněkud z ruky...

oddie dík za nabídku - možná se domluvíme - kluk študuje v praze, ale bude tam až v druhé půli února, pokud do té doby něco neseženu ozvu se ;)

[upravil dne 7/2/10 vendym]

jinak vrchní ložiska jsou v poho - byly měněny asi před půl rokem - ta pružina rupla jak tady byly mrazy něco okolo -25 - zřejmě asi zatuhlo to ložisko, ale při demontáži v teplé garáži se točilo naprosto v poho :super

Odesláno

No mne ceka vyměna v utery,taky mi rupla na prave strane potvora :bacha uz tyden jsem bez auta.Mne se po ujeti cca sto metru začalo kouřit z pneu.naštesti je cela ale do servisu pojedu na rezervě pro jistotu.Ja jsem sehnal za 1000Kč nejake Monroe :myslim v Autokelly chteli za tu samou 1800Kč/ks :bojim muzu hodit link (slusne jednani rychle dodani).Měnit to necham radeji v servisu.

Guest servisman
Odesláno

problém je v tom že ti vymění pružinu a na ložisko se ti ani nepodívají,záleží jak se snimi domluvíš,u sebe jsem měnil provizorně ložiska uložení po 10 letech,měněná nebyla jedno bylo dobré a druhé načatý ale raději vyměnil osobně,stahováky jsem měl

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...