Sobek Odesláno 29. leden 2010 Odesláno 29. leden 2010 Nazdar chlapi, mam pol nadrze nafty osetrenej aditivom Sheron, mozem nieco pokazit, ked dolejem dvojnasobok odporucanej davky aditiva VIF a dotankujem do plna? Alebo mam radsej naftu \"vyjazdit\" a az potom prejst na ine aditivum? Citovat
pastorek Odesláno 29. leden 2010 Odesláno 29. leden 2010 Všeobecne sa neodporúča miešanie aditív. Citovat
Sobek Odesláno 29. leden 2010 Autor Odesláno 29. leden 2010 Takze vyjazdit to co je v nadrzi, naliat nove aditivum a zaliat plnou nadrzou? Citovat
Xantik Odesláno 29. leden 2010 Odesláno 29. leden 2010 Já nevím, ale podle mě, když natankuješ hlavně v zimě na pumpě naftu, už je aditivovaná, u každé pumpy jinak a tím že tam dáš VIF už dochází k mísení aditiv a nic se neděje. Protože co si myslíte, že dávaj v rafinerii k naftě aby s ní udělali naftu třídy F, aby nezmrzla?? Citovat
AnotherOne Odesláno 29. leden 2010 Odesláno 29. leden 2010 Původně zaslal: Xantik Já nevím, ale podle mě, když natankuješ hlavně v zimě na pumpě naftu, už je aditivovaná, u každé pumpy jinak a tím že tam dáš VIF už dochází k mísení aditiv a nic se neděje. Protože co si myslíte, že dávaj v rafinerii k naftě aby s ní udělali naftu třídy F, aby nezmrzla?? Tak ochrana proti zamrznutiu je u Vifu druhoradá. Citovat
bara Odesláno 29. leden 2010 Odesláno 29. leden 2010 Vůbec se nenech odradit,ůplně klidně tam nacpi VIF,vůbec,ale vůbec nic se nestane na pohádky nevěř.V podstatě ty aditiva jsou na stejným principu ůplně všechny výfuk si to přebere , Citovat
jofo Odesláno 29. leden 2010 Odesláno 29. leden 2010 Do zimnej nafty sa pridava len sajrajt aby netuhla a to je vsetko. Ja davam aditivum hlavne koly zlepseniu parametrov nafty a tym myslim na 1 mieste zvysenie mazavosti nafty ( dolezite u HDI), potom zvysenie cetanoveho cisla, a pre mna az potom je znizenie tuhnutia nafty. Citovat
jakstone406 Odesláno 30. leden 2010 Odesláno 30. leden 2010 Ahoj.Já do svýho HDi dávám aditiva od Sheronu celý rok, protože naše nafta je dost suchá. Nafta je sice u nás letní a zimni, ale tam se jedná o bod tuhnutí - vytvoří se parafin. A pokud se jedná o výběr pumpy Shell nebo OMV, tak to míchá stejnak česká rafinérka. To už je lepší nafta od Benziny má spec. název (nevím). Čau. Citovat
Sobek Odesláno 2. únor 2010 Autor Odesláno 2. únor 2010 Původně zaslal: jakstone406 Ahoj.Já do svýho HDi dávám aditiva od Sheronu celý rok, protože naše nafta je dost suchá. Nafta je sice u nás letní a zimni, ale tam se jedná o bod tuhnutí - vytvoří se parafin. A pokud se jedná o výběr pumpy Shell nebo OMV, tak to míchá stejnak česká rafinérka. To už je lepší nafta od Benziny má spec. název (nevím). Čau. Neviem kto miesa naftu Shell a kto OMV. Viem, ze tieto premiove nafty sa lisia len druhom pouzitych aditiv. Ale este som nepocul o aute, ktoremu by pocas jazdy zastavil motor a bol by tam natankovany OMV Alpin Diesel, ale pri nafte zo Shellu som uz mal viackrat ohlas, ze tankovat cez zimu naftu na Shellkach je hop alebo trop. Dokonca raz som siel v aute, ktore pocas jazdy zastavilo a uz nenastartovalo s plnou nadrzou nafty zo Shellu. Radsej by som tankoval na Tesco pumpe ako na Shellke. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.