tom406 Odesláno 20. leden 2010 Odesláno 20. leden 2010 Jen jsem napsal jak bych to dělal já. Nepíšu to proto že bych chtěl upozornit na problémy. Jen směle do toho.Tady je hodně těch kteří budou psát co má a nemá cenu a polemizovat o kompresoru a turbu a nemají ani tušení co to obnáší jen to někde četli. V tvém případě být tebou tak bych -pokud se chceš odlišit udělal max. silnou verzi v atmosféře. Tohle se víc cení a je to větší maséřina něž otrubený pokus. Citovat
tom406 Odesláno 20. leden 2010 Odesláno 20. leden 2010 Původně zaslal: Capy já bych v tom problém neviděl ale asi by si musel nejíst tak rok aby si to zafinancoval pokud vynecháš ty pivka. Hlavně musíš snížit kompresi = jiné písty nebo úprava stávajících pokud je dost materiálu. mechanicky dostat turbo na motor není pro zručnýho člověka problém. ale pak to naladit to neni sranda a to stojí sám si to neuděláš potřebuješ program řj a pak někoho kdo to na brzdě namapuje. Jinak tady na clubu už bylo lidí ale vim jen o jednom co to dotáh s kompresorem do konce. a kdo to je?to mě docela zajímá Citovat
Ferry Odesláno 20. leden 2010 Odesláno 20. leden 2010 to by mozna bylo jednodussi sehnat ojetej motor z 307 WRC, pokud vim, tak tam pouzili prave XU7JP4 (1.8 16V) prevrtali to na 2.0, lehce oturbili ... Motor Počet / objem válců: 4 / 1997 ccm XU7JP4. Vrtání / zdvih: 85 / 88 mm. Maximální výkon / otáčky: 300 k / 5250 ot/min. Převodovka: pětistupňová (čtyřstupňová) sekvenční Hewland. Diferenciály: přední, centrální a zadní elektronicky řízené. jinak nez zacnes turbem, uz mas vyresene brzdy ? pac ty 263mm puvodni co jsou na 1.8 jsou fakt mizerny, dost velkej skok byl prejit na 280mm z 2.0 a oturbenej motor by zaslouzil mozna i ty bremba z 3.0V6 [upravil dne 20/1/10 Ferry] Citovat
Radek 306 Odesláno 20. leden 2010 Odesláno 20. leden 2010 auto prodat a koupit rovnou s turbem, vyjde to možná levněji ne [upravil dne 20/1/10 Radek 306] Citovat
urdemala Odesláno 20. leden 2010 Odesláno 20. leden 2010 Já si asi otevřu sázkovou kancelář se zaměřením na tyhle pokusy :-) Citovat
Free-style Odesláno 20. leden 2010 Odesláno 20. leden 2010 Diky Strejdakopec , ze si rozjel tohle tema. Uz delsi dobu o tom jen tak premyslim a pocitam co by to vse obnaselo a kolik by to tak mohlo stat. To co tu napsal Ferry si myslim,ze je velka motivace proto to uskutecnit. Pak te uz asi ani nechyti policejni Pašíci V kazdem pripade kdyby se tu nasel borec co by to dokazal spocitat na kolik by tahle sranda vysla, bylo by to pro dalsi predstavu urcite fajn. Citovat
Fakir Odesláno 20. leden 2010 Odesláno 20. leden 2010 Cca 130k Kč, pokud si umíš udělat svody k turbu a downpipe sám a seženeš si intercooler z nějaký bouračky. Jsou v tom kované písty a ojnice, programovatelná řídící jednotka, turbo a ostatní drobnosti. Pokud bys kupoval profi svody, třeba od DP Engineering, tak je to dalších 40k. P.S.: policejní pašíci tě chytí i tak... a ty bys musel být šílenec, abyses jim snažil v běžném provozu ujet. P.P.S.: zapomněl jsem na brzdy - dopředu minimálně Bremba z Coupé V6, dozadu kotouče místo bubnů (nevím co tam má 406 v sérii). A samozřejmě i sportovní spojku, ta původní to nevydrží. Pak už jen doufat, že to vydrží převodovka. [upravil dne 20/1/10 Fakir] Citovat
Free-style Odesláno 20. leden 2010 Odesláno 20. leden 2010 hmm tak to je slusna castka, ale potom by vice mene ten motor byl neznicitelnej. Pokud by to pochopitelne clovek nepretacel... V kazdem pripade by se asi z toho kolem tech 300koni dalo vymackat. Co myslis Fakir? Citovat
Fakir Odesláno 20. leden 2010 Odesláno 20. leden 2010 No, já bych řekl spíš 250 koní, to je ještě dlouhodobě udržitelný. 300 by se s dostatečně velkým turbem asi taky dalo, ale už je to dost na hraně, to už bych se asi bál. Z dvoulitru možná. Přetáčet se to nedá, všechny programovatelné jednotky umí nastavit omezovač otáček. Každopádně ten motor bude po přestavbě na přeplňování potřebovat značně vylepšit chlazení, protože bude topit jak splašenej. A co se nezničitelnosti týče, tomu motoru to bude celkem jedno, ale převodovka je to, o co byses měl obávat. Nevím, jaký typ převodovky se dával k 1.8 16V, ale vím, že třeba u motorů TU5J4 (TU5JP4) je převodovka MA5 největším problémem při přeplňování, protože ten krouťák prostě nezvládne a to abysis pak zařídil permanentku na nejbližší vrakoviště s dostatečnou zásobou převodovek. Pokud tam máš převodovku z řady BE, jsi na tom podstatně líp. Citovat
Ferry Odesláno 20. leden 2010 Odesláno 20. leden 2010 myslim ze seriova prevodovka by udelala papa po prvni testovaci jizde Citovat
Fusion Odesláno 20. leden 2010 Odesláno 20. leden 2010 Jestli na to nemáš, jak píše Fakir, těch cca 130 tisíc, nemá cenu nad tím ani přemýšlet. Navíc krom SV24 nemá Peugeot motor k tomu vhodnej (podle mě) a stejnak tydle výkony na přední nápravu jsou k ničemu. Původně zaslal: Free-style Pokud by to pochopitelne clovek nepretacel... K čemu ti bude ten výkon když s tím budeš pak jezdit po městě ve 2000ot/m? [upravil dne 20/1/2010 Fusion] Citovat
Midloch Odesláno 20. leden 2010 Odesláno 20. leden 2010 Ono by se dalo pro začátek začít s dobastlením turba nebo kompresorem a zkoušet to s nízkým plnicím tlakem ale už tady je překážka že tento motor má místo váhy vzduchu MAP senzor a pracuje jenom s podtlakem v sání. Z toho plyne nutnost začít i s novou ECU a s novým sáním (to plastové by asi nevydrželo). Citovat
Fusion Odesláno 20. leden 2010 Odesláno 20. leden 2010 To už vyjde líp tam dobastlit motor z nějakýho japonce... Citovat
Fakir Odesláno 20. leden 2010 Odesláno 20. leden 2010 Původně zaslal: Ferry myslim ze seriova prevodovka by udelala papa po prvni testovaci jizde Ne nutně, pokud nebudeš dobytek a nebudeš hrabat na každých světlech. Navíc pokud si nebudeš hrát na diesel a nebudeš na to šlapat v nízkých otáčkách, ale budeš to pěkně vytáčet, jako správnej benzíňák, tak tý převodovce taky ulehčíš život. Další zabiják převodovek je např. samosvor (např. vynikající torsen od Quaife), který bych paradoxně doporučil k přenesení takhle vysokého krouťáku na asfalt. To je to... není problém vylepšit motor, možností je spousta, když má člověk dost peněz. Problém je vylepšit převodovku, aby ten vylepšenej motor vydržela. Citovat
Ferry Odesláno 20. leden 2010 Odesláno 20. leden 2010 ja mam sani hlinikovy, ze bych zvedl plnici tlak LPG ? Citovat
peugeot09 Odesláno 21. leden 2010 Odesláno 21. leden 2010 Tady se někdo taky pokoušel zvednout plnící tlak LPG: :D:aut Citovat
Ferry Odesláno 21. leden 2010 Odesláno 21. leden 2010 jj uz jsem videl v Pze na vlastni oci 406 kombi, jak shorela a to to bylo HDicko Citovat
Guest Scratch Odesláno 21. leden 2010 Odesláno 21. leden 2010 kup neco silnejsiho, 1,8 na 406 nema smysl... a fakir a tom radi dobre.... 1.8 nezlobte se [upravil dne 21/1/2010 Scratch] [upravil dne 21/1/2010 Scratch] Citovat
Fakir Odesláno 21. leden 2010 Odesláno 21. leden 2010 Původně zaslal: Fusion Navíc krom SV24 nemá Peugeot motor k tomu vhodnej (podle mě) a stejnak tydle výkony na přední nápravu jsou k ničemu. Nemyslím si, že by Peugeot neměl motor k tomu vhodnej. Vhodnej je každej motor, na který existuje dostatek kvalitních dílů pro tyto úpravy. 1.6 16V ze 106 S16 a 206/307 by mohl jít příkladem. Existují kované vnitřnosti, vačky, silnější ventilové pružiny, dokonce i Plug and Play řídící jednotky. Navíc má tenhle motor \"zastaralý\" litinový blok, který je pro přeplňování mnohem vhodnější, než hliníkový s vložkama. Osobně bych řekl, že ten motor je velmi vhodný pro konverzi na turbo, dá se z něj tak dostat 200 koní trvale, bez rizika jeho zničení. Otázka je, jestli těch 90 koní navíc stojí za ty peníze. Někomu určitě. Co se týče předního náhonu, naprosto s tebou souhlasím. Mně by se třeba líbilo vzít 406 Coupé a udělat z něj pořádnej sporťák, když už jako sporťák vypadá. Vzal bych V6, otočil jí podél (V6 napříč, to mohli vymyslet snad jenom francouzi), přidal odpovídající převodovku (dělanou na motor podél s výstupem pro zadní nápravu), vyrobil tunel pro kardan a do zadu hodil diferák. Pak ještě trochu práce na té V6, jejíž sériový výkon není vzhledem k objemu zrovna oslnivý a pak by z toho byl teprve sporťák. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.