Strejdakopec Odesláno 20. leden 2010 Odesláno 20. leden 2010 lidi asi vím že mě od toho tady každý odradí a kdo ví co, nicméně můj dlouholetý sen je udělat si auto na špičkové úrovni...začínám teď tím že ho dávám pořádně do kupy aby mělo smysl se do něčeho pouštět.....auto má najeto myslím že viditelných poctivých 160 tisíc.zjišťuji veškeré okolnosti.nevím zda má někdo nějaká zkušenosti s dodáváním turba na motor původně bez...vyřešením mázání a chlazení už jsem se nějak zabýval ale zajímá mě spíš jak je to s ventilama a pístama...zda musí být kované popř kdyby ne jakým tlakem bych mohl válce plnit..kdo je schopen popřípadě ventili vykovat..tak si trochu pokecáme:) Citovat
Bronak Odesláno 20. leden 2010 Odesláno 20. leden 2010 Jestli máš hodně pěněz tak proč ne . Rozhodně je to dobrý koníček, V USA by turbo nebylo problém. Tady za něj ale pořádně zaplatíš držím palce Citovat
Bronak Odesláno 20. leden 2010 Odesláno 20. leden 2010 Co kompresor nehodil by se tam lépe ? Z kliky řemen na kompresor. Citovat
tom406 Odesláno 20. leden 2010 Odesláno 20. leden 2010 Původně zaslal: Pe.Tr akorad ti to bude piskat tohle je ale kompresor a to je dost mimo mísu. Citovat
Strejdakopec Odesláno 20. leden 2010 Autor Odesláno 20. leden 2010 Bronak...peněz určitě hodně nemám ale znáš to ,na pivo a benzín jsou prachy vždycky....a tohle je stejný ,když něco chceš tak to mít můžeš i kdybys neměl celý měsíc jíst:)já myslím že ani není problém sehnat turbo spíš ventili které ten tlak vydrží a to nevím zda by se nepodpálili i písty. Pe.Tr..toto video znám ale já si osobně myslím že tohle není zvuk turba...je to i v popisu kompresor...možná kecám ale znamená to že je na základě otáček řízený elektronický nebo přes kladku řešený kompresor který určitě není ovládán výfukovým potrubí Citovat
tom406 Odesláno 20. leden 2010 Odesláno 20. leden 2010 Původně zaslal: Bronak Co kompresor nehodil by se tam lépe ? Z kliky řemen na kompresor. tak to je mnohem náročnější a složitější. Citovat
Pe.Tr Odesláno 20. leden 2010 Odesláno 20. leden 2010 ja taky nepíšu že je to turbo ale davam ukazku že kompresor by byl zajimavější varianta ty miso Citovat
Strejdakopec Odesláno 20. leden 2010 Autor Odesláno 20. leden 2010 mě kompresor v první ředě ani nenapadlo..ty mívaj hodně mercedesi...vlastně snad mecedes nemá ani turbo nebo jo??....no když mě nejde jen o to aby to jelo....turbo s blowoff ventilem má svoje kouzlo při roztočení motoru a puštění plynu....jednou jsem řídil imprezu wrx sti 2008 a bylo to to nejhezčí co mě potkalo:-) Citovat
Guest servisman Odesláno 20. leden 2010 Odesláno 20. leden 2010 nebude lepší sehnat 2,0 turbo jež se dělal ?? Citovat
Pe.Tr Odesláno 20. leden 2010 Odesláno 20. leden 2010 Honzo jenže je to 8ventil a ten je slabej a žere jako ta impreza Citovat
Strejdakopec Odesláno 20. leden 2010 Autor Odesláno 20. leden 2010 Původně zaslal: Pe.Tr ja taky nepíšu že je to turbo ale davam ukazku že kompresor by byl zajimavější varianta ty miso minimálně asi míň náročná protože kompresor (ASI) nepotřebuje zvláštní chlazení a mazání Citovat
Strejdakopec Odesláno 20. leden 2010 Autor Odesláno 20. leden 2010 a ten 2,0T je prakticky nemožný v čechách sehnat ...navíc výkon o moc jinej než u klasickýho 2,0 16V asi není Citovat
Driver Odesláno 20. leden 2010 Odesláno 20. leden 2010 Náhodou je jedna 406 2.0 turbo na prodej i tady na klubu http://www.peugeot-club.com/topic/50092-help-me-prosim-o-radu-zkusenych-a-znalych/ Citovat
tom406 Odesláno 20. leden 2010 Odesláno 20. leden 2010 Původně zaslal: Strejdakopec Bronak...peněz určitě hodně nemám ale znáš to ,na pivo a benzín jsou prachy vždycky....a tohle je stejný ,když něco chceš tak to mít můžeš i kdybys neměl celý měsíc jíst:)já myslím že ani není problém sehnat turbo spíš ventili které ten tlak vydrží a to nevím zda by se nepodpálili i písty. Pe.Tr..toto video znám ale já si osobně myslím že tohle není zvuk turba...je to i v popisu kompresor...možná kecám ale znamená to že je na základě otáček řízený elektronický nebo přes kladku řešený kompresor který určitě není ovládán výfukovým potrubí O ventily bych strach něměl určitě ne s podpálením to jedině že bys měl chudou směs a to se dá i na atmosféře. Ale to i spíš vytečou písty. Je to hodně velký pokus a nikdy nevíš jak to skončí. Nejde koupit vačky, písty , ventily, turbo atd protože stejně nevíš jak to a jetli vůbec pojede. Jen pro začátek potřebuješ turbo ,blow ventil, solenoidy a programovatelnou ECU. Pokud se to nějak rozjede pak by následovalo : vstřiky a mapovat , dále intercooler. Jetli bude vše OK ,tak rozebrat a vyleštit a odlehčit kliku, setrvačník, dopasovat kované písty,ojnice, vačky , rozvodové kola, vyleštit kanály v hlavě osadit věší ventily, kované těsnění pod hlavu a upravit kompersní poměr. To je jen tak zhruba ale určitě nerozebírat motor pokud to nemáš přímo kit na ten motor.Nikdy nepíšu že se to nevyplatí o to nejde ale z motoru peugeot ti moc nakonec nezbyde. raději tam dej motor z Mi 16 2,0 ten je konstrukcí v podstatě shodný z T16 a na tom už se dá vyvádět. Ten tvůj by se musel tak překopat že by z něj zbyla jen slupka. Citovat
Strejdakopec Odesláno 20. leden 2010 Autor Odesláno 20. leden 2010 žádný jiný nechci...už teď mám dvě...by se matka už asi zbláznila:-D...no zatím bude stejně zevnějšek dotaženej do 100%,mezi tím hudba a potom budu řešit motor al eto bude ai před generálkou:-) Citovat
Strejdakopec Odesláno 20. leden 2010 Autor Odesláno 20. leden 2010 Původně zaslal: tom406 Původně zaslal: Strejdakopec Bronak...peněz určitě hodně nemám ale znáš to ,na pivo a benzín jsou prachy vždycky....a tohle je stejný ,když něco chceš tak to mít můžeš i kdybys neměl celý měsíc jíst:)já myslím že ani není problém sehnat turbo spíš ventili které ten tlak vydrží a to nevím zda by se nepodpálili i písty. Pe.Tr..toto video znám ale já si osobně myslím že tohle není zvuk turba...je to i v popisu kompresor...možná kecám ale znamená to že je na základě otáček řízený elektronický nebo přes kladku řešený kompresor který určitě není ovládán výfukovým potrubí O ventily bych strach něměl určitě ne s podpálením to jedině že bys měl chudou směs a to se dá i na atmosféře. Ale to i spíš vytečou písty. Je to hodně velký pokus a nikdy nevíš jak to skončí. Nejde koupit vačky, písty , ventily, turbo atd protože stejně nevíš jak to a jetli vůbec pojede. Jen pro začátek potřebuješ turbo ,blow ventil, solenoidy a programovatelnou ECU. Pokud se to nějak rozjede pak by následovalo : vstřiky a mapovat , dále intercooler. Jetli bude vše OK ,tak rozebrat a vyleštit a odlehčit kliku, setrvačník, dopasovat kované písty,ojnice, vačky , rozvodové kola, vyleštit kanály v hlavě osadit věší ventily, kované těsnění pod hlavu a upravit kompersní poměr. To je jen tak zhruba ale určitě nerozebírat motor pokud to nemáš přímo kit na ten motor.Nikdy nepíšu že se to nevyplatí o to nejde ale z motoru peugeot ti moc nakonec nezbyde. raději tam dej motor z Mi 16 2,0 ten je konstrukcí v podstatě shodný z T16 a na tom už se dá vyvádět. Ten tvůj by se musel tak překopat že by z něj zbyla jen slupka. koukni nahoru na moje první slova...já to prostě věděl:-)...ba ne já vým že to není prdel zatím je to ve fázi plánů snů a podobně...nevím co bude zítra natož někdy kdy bych se do toho pustil....já zastávám n¨ázor...pokud nemusíš nedělej to co dělali jiní....a to jepodle mě tuning...na jak každej druhej golf jak přes kopírák... Citovat
Driver Odesláno 20. leden 2010 Odesláno 20. leden 2010 Kdyžtak si o téhle úpravě přečti TADY, upravily Felici 1.6 a nic jednoduchýho to nebylo. Jinak stránky té firmy jsou http://www.motortech.sk Citovat
Fakir Odesláno 20. leden 2010 Odesláno 20. leden 2010 Takhle... oturbit původně atmosférický motor není problém, ale je to drahé. Pokud bys to chtěl udělat fakt pořádně, potřebuješ kované ojnice a kované písty s vybráním pro snížení komprese. K tomu pak odpovídající vačky, kvůli optimalizaci časování pro přeplňování. Ventily se měnit nemusí (pokud nejsou poškozené), jen se doporučuje dát silnější ventilové pružiny. Mazání turba se často bere z místa připojení čidla tlaku oleje (udělá se rozdvojka), odtok oleje z turba pak přímo do vany (stačí navařit kus trubičky těsně pod okraj). Pak potřebuješ svody od hlavy k turbu a od turba pryč, intercooler, pár hadic na propojení stlačeného vzduchu od turba až ke klapce a BOV. Určitě si to vyžádá větší vstřiky a programovatelnou řídící jednotku, která to celé uřídí. A ještě někoho, kdo to naladí. Ale pak máš 200 - 250 koní bez problémů. Ovšem problém je, že tvoje 1.8 není moc často upravovaný motor a není na něj zrovna moc dílů, takže je otázka, jak dobře by se to shánělo. Citovat
Capy Odesláno 20. leden 2010 Odesláno 20. leden 2010 já bych v tom problém neviděl ale asi by si musel nejíst tak rok aby si to zafinancoval pokud vynecháš ty pivka. Hlavně musíš snížit kompresi = jiné písty nebo úprava stávajících pokud je dost materiálu. mechanicky dostat turbo na motor není pro zručnýho člověka problém. ale pak to naladit to neni sranda a to stojí sám si to neuděláš potřebuješ program řj a pak někoho kdo to na brzdě namapuje. Jinak tady na clubu už bylo lidí ale vim jen o jednom co to dotáh s kompresorem do konce. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.