Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Podle mne je mnohem největší zhovadilost svítit za jasného slunečného dne.Ti pitomci na min.dopravy měli zohlednit roční období.Jenže to my češi né,kam vítr tam plášť a ode zdi ke zdi a když všichni do studny tak my taky. .To samé jako s tou 50km rychlostí.Vždycky se tu jezdilo v obci 60 a naráz kreténi došly s padesátkou,která není ani na 3,4, a už vůbec né na 5 kvalt. Ale to ty debily nezajímá,mají služební auta a vyjímky,

Odesláno

Já teda nevím, ale i za slunného jasného dne je fajn fakt ta protijedoucí auta dobře vidět. Svítím už dááávno před platností této povinnosti. Svítící auto je skutečně mnohem lépe vidět, než nesvítící a to za jakýchkoli světelných podmínek.

Odesláno

Měl jsem tu na díly 99 a ta to měla taky. Jinak se chystám u svého auta to udělat vypínatelné, pro cesty do Německa, Francie atd, abych nemusel ty relátka vytahovat.

Odesláno
Původně zaslal: Edison

Já teda nevím, ale i za slunného jasného dne je fajn fakt ta protijedoucí auta dobře vidět. Svítím už dááávno před platností této povinnosti. Svítící auto je skutečně mnohem lépe vidět, než nesvítící a to za jakýchkoli světelných podmínek.

Já to chápu tak,že je to obrana proti neukázněným,vzteklým řidičům jako takovým.Nastal obrovský nárust aut v této zemi a to na silnicích,které vybudovaly ještě komanči,čily ůzké nepřehledné a plné děr.Vzhledem k zástavbám se s tím nedá asi nic dělat.A když na tebe vlítne rezavá šunka za 5 s muzikou za 20000kč a celá se třepe i s tím feťákem uvnitř,je pak velmi těžké se tomu vyhnout,takže člověk chce být viděn.

Jenže proti agresivitě jako takové by se muselo hodně změnit a světla to rozhodně nejsou. :D

Odesláno

2bara: o kladech a záporech denního svícení se tu už hodně debatilo. Pokud se o tom chceš bavit tak si to téma najdi a piš tam. ;)

2dire: relátka se musí doplnit. Samozřejmě je podmínkou, že tam máš ty 2 propojky (žlutá, modrá) za které ta relátka vyměníš.

Odesláno
Původně zaslal: Dave_k

Původně zaslal: David Plundr

Jak udělat automatické rozsvícení na P 406 nový model rv.1999 , jde to taky relátkama?

U 99 by to na 99% jít mělo.

Koukni pod volant a když tam uvidíš tu modrou a žlutou věc tak to jde, ale myslím, že někdo tady měl ty propojky ještě někde jinde. :myslim

Tak jsem na to dneska koukal mám tam jenom pojistky.

Odesláno

tenhle model to už nemá delané přes relátka. je to delaný už přes BSI. v ní se nastavuje zda je chceš mít aktivovány nebo ne :roker

Původně zaslal: dire

mam 99 s BSI a zadny relatka tam nemam.

Odesláno

Nový model od r.v. 99 až do multiplexu nemá propojky a ani nemá světla spínaná přes BSI. Přes BSI jsou spínaná až s multiplexem. Pozná se to podle toho, že mají pod volantem COM (blok s páčkami). Tam to jde nastavit v BSI. Měl jsem new model 99 a tak jsem to vyřešil tak, že jsem si udělal bzučák, který řval, když jsem po nastartování nerozsvítil světla. Nechal se samozřejmě vypnout.

Odesláno
Původně zaslal: David Plundr

Tak jsem na to dneska koukal mám tam jenom pojistky.

Musíš se víc ohnout. Je to až za pojistkama. Skoro u pedálu spojky. ;)

2HonzaZ: Mám 01(BSI) a propojky jsem tam měl a teď po nastartování svítím přes relátka. :myslim

[upravil dne 20/2/10 Dave_k]

• O 2 roky později...
Odesláno

musel bys predratovat pod palubkou zapojeni dratu s oznacenim V19, je to IMHO zbytecne, pac denni sviceni je udelany prave tak, aby to nesvitilo a setrily se zarovky, navic pak nektere displeje svoje podsviceni ztlumi, takze jsou ve dne hur citelne a zas bys u nich naopak musel ten drat V19 odpojovat, k cemu to vlastne chces ?

Odesláno

no jezdim ted hlavne za tmy. kdyz uz ten automat sviceni mam tak at je to vyuzity a nemusim to delat packou. je mi jasny ze od relatka bude treba proklemovat nekam na drat ale nevim kam presne co a jak. nekdo si to tu udelal ale nenapsal jak.

Odesláno

tak zakladni drat VV1, ze ktereho jsou pak ruzne rozdeleny dalsi draty s oznacenim V19x (x je cislo nebo pismeno) a ktery zapina kompletni podsviceni vseho v kabine jde z bileho konektoru na pacce svetel z pozice 3B

na ten bys musel od nekteryho toho relatka dennich svetel privest dratem +12V (tzn. kdyz sepne to relatko, objevi se na tom drate +12V) jelikoz nemam po ruce schema dennich svetel, nedovedu rict, z kteryho z tech dvou relatek a z jakyho jejich kontaktu, da se to ale jednoduse zmerit voltmetrem

Odesláno

Joo to jsem přesně chtěl vědět. Díky moc.

Ještě drobnost, jdou ty relátka i s konektorem vysadit? Pod ně se za současné pozice nelze dostat.

Nebo si mohu přpipojit drát na žárovku H3 rovnou ve světle a mám sepnutý +12 hned. mam totiž několik drátu protažených z motoru k pedálum.

Našel jsem žlutý kábl V193, napojím se na něj a dle plánků stačí skutečně to +12 a mělo by to svítit.

navíc podsvícení budiku je dále regulovatelná daleko za uzlem od V193, takže super. Zítra to spáchám a dám vědět, jak to dopadlo.

EDIT: Dnes to nestíhám takže jindy.

[upravil dne 12/10/12 16:24 od antik]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...