Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Proč blbí? Všichni víme, jak je to u dětí s přejímáním názorů na něco, co si samy nemohou ověřit - jsou snadno ovlivnitelné. Takže blbí jsou ti starší. ;)

Odesláno

Nojo, jenže i neověřitelný názor je legitimní a každý na něj má právo a stejné nezadatelpné půrávo má jej prezentovat. Sdělit dětem své zkušenosti by rodiče přeci měli, bez ohledu na to, jaké ty zkušenosti jsou. Proč bychom proto měli kohokoli nazývati blbým?

Odesláno

Chybí opakování zvěrstev komunismu a zákaz strany + zákaz znaků jako u nacismu.

Cinkání klíčů, růže, protestující studenti, to je to s čím si komunismus spojují.

Odesláno

Edisone, vlastně sis odpověděl sám:

Původně zaslal: Edison

Proč bychom proto měli kohokoli nazývati blbým?

Původně zaslal: Edison

i neověřitelný názor je legitimní a každý na něj má právo a stejné nezadatelpné půrávo má jej prezentovat.

Když někdo dojde k názoru, že je jiný blbec, proč by to nemohl napsat? Pokud bych se nad něčím pozastavil, pak nad tím, jak k tomu názoru došel, ale ne nad tím, že tak někoho nazval (nazval, protože si to o něm myslí).

Odesláno

Edison: osobně nejaký \"škatulkování\" atp taky nemám rád. Ale myslím si, že informací o té době je dost a člověk inteligentní si na to dokáže udělat názor sám a tenhle správný není.

Odesláno

Prezentace názoru a urážení je rozdíl. Když o někom prohlásíš, že je blbec, musíš to relevantně a ověřitelně dokázat. Zejména, když to prohlásíš veřejně (a to podle mě platí i o neidentifikovatelné skupině lidí). Prezentaci názoru stačí podložit třeba vlastními zkušenostmi.

Odesláno
Původně zaslal: MatrixChose

Edison: osobně nejaký \"škatulkování\" atp taky nemám rád. Ale myslím si, že informací o té době je dost a člověk inteligentní si na to dokáže udělat názor sám a tenhle správný není.

Informací je dost... to miluju... Ano, všechny informace nalezitelné v jakýchkoli médiích jsou z principu filtrované (ve smyslu uchovatelnosti). Osobní názor kohokoli je zase neobjektivní. Takže si myslím, že nutné je všechno a to bez toho, aby jedno bylo opomíjeno, neřku-li zavrhováno. A výsledek? Ten je popsán v onom článku.
Odesláno

Tak jsem si článek opakovaně přečetl. Zaujalo mne pár věcí - první z nich je termín \"mýtus takzvané sametové revoluce\". O tomto \"mýtu\" slyším poprvé. Další věcí, která mne zaujala je absolutní absence absolutních čísel. Relativní termíny typu \"stále častěji\" nebo snad \"často\" o ničem nevypovídají. Podsouvat skupině názor a nemít jej alespoň trochu přesně ohraničený, mi přijde jako nesmysl. Zcela nepochybuji o tom, že opravdu existují žáci, kteří si myslí to, co je v článku. Na druhou stranu, já jsem si o své soudružce učitelce již v první třídě vytvořil neochvějný názor a to sice ten, že je kráva. Dokonce jsem to i při vyučování řekl v okamžiku, kdy byla ve třídě. Neslyšela mne, ale jistý slušně vychovaný spolužák jí to ochotně práskl. I přesto se ale nikde nepsalo o tom, že si žáci v prvních třídách myslí o učitelkách, že jsou krávy (a dám ruku do ohně, že jsem nebyl sám, takže se to napsat klidně mohlo) ;)

Můžete mi někdo říct, kolik dětí si to myslí? Abych věděl, jak moc vážná ta situace je. Takhle mi to zatím připadá jako hledání důvodů pro existenci nějaké instituce (viz. \"To jsou zkušenosti skupiny vzdělávání, která působí na Ústavu pro studium totalitních režimů.\") a vydávání dalších brožurek či lejster (viz. \"Kromě metodických materiálů, které připravuje ve spolupráci s ministerstvem, jsou to například výuková DVD či webové prezentace k událostem let 1968 a 1989.\").

Odesláno

a chlapci: vy jste minulou éru zažili,nebo jen teoretizujete jako v televizi?? myslím,že většina ji zažila s plínkou mezi nohama...:papa

[upravil dne 21/12/09 ozzy56]

Odesláno

Preco proste detom nepovedia ze by nemohli mat internet a facebook a fotky a McDonaldy??? To by stacilo:mrk

Ale obrazok o dobe si ma kazdy robit sam, hovorit niekomu \"to bolo zle\" nie je riesenie, co je zle ludi laka, historiou overene:super

Odesláno

ozzy56: Vždyť píšu, že jsem měl soudružku učitelku. ;)

Ale máš pravdu - tohle otázka mne také napadla, leč zejména v souvislosti s tou institucí, jejíž promo je v článku. Na webu ÚSTR jsem našel, že členy skupiny jsou tři pánové - Mgr. Jaroslav Pinkas - narozen 1975. Mgr. Kamil Činátl - narozen 1975. Mgr. Václav Ruml - narozen 1980.

Netrpím žádnými předsudky založenými na věku, ale není mi úplně jasné, jak mohou vysvětlovat dějiny na školách ti, kteří zažili komunismus jako žáci základních škol (ostatně já jsem na tom stejně a necpu se do jejich výkladu).

Odesláno

No a cudujete sa ? Ja som teda komunizmus nezazil, respektive zazil, ale nic si s neho nepametam.

Bohuzial dnes uz snad nadpolovicna vecsina dochodcov hovori o tom, jak im bolo fajn za komunistov, a jak im je zle teraz. A reci podobneho typu.

Pre starsi lidi, ktery maji komunizmus odzity viac jak mi tu, je dnesna doba pro vecsinu horsi, krize, male duchody atd (hovorim pre vetsinu) a tak coraz castejsie lamentuju, jak by im bolo za komunistov dobre :)

S vypraveni se mne napriklad libilo, jak to mali fajn vyresene s cikani, respektive z vecsinou povalecu co zijou na ucet statu :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...