Fusion Odesláno 19. listopad 2009 Odesláno 19. listopad 2009 Původně zaslal: Šalda Fusion, stahuju 800kb/s až 1,3mb/s:P My sme měli mít taky bezdrát, ale vysílač je až na druhým konci vesnice a že když by byla vánice a podobně že by to jelo prý až o polovinu níň, tak sme šli radši do pevné [upravil dne 18/11/09 Šalda] Tak to máš asi dobrou agregaci. Já mám 10mbit UPC a frčím průměrně těch 1,2mb/s Citovat
Šalda Odesláno 19. listopad 2009 Odesláno 19. listopad 2009 jj, taky sem čuměl, předtím sem měl 4mb ( v reálu 3mb ) a stahoval sem asi 600kb/s, potom mě to zvýšili a frčím těch v průměru 1mb/s:super Citovat
Guest Scratch Odesláno 19. listopad 2009 Odesláno 19. listopad 2009 dneska jsem stahoval a dalo to prijemnych 900 :-) Citovat
Demo Odesláno 19. listopad 2009 Odesláno 19. listopad 2009 Kucí, pište ty jednotky pořádně, kdo se v tom má vyznat Jinak jsem taky chtel zrusit pripojeni od O2, ale v Brne jsem nenasel adekvatni pripojeni za cca 5 kil mesicne..., Citovat
Dave_k Odesláno 19. listopad 2009 Odesláno 19. listopad 2009 Původně zaslal: Demo Kucí, pište ty jednotky pořádně, kdo se v tom má vyznat Jinak jsem taky chtel zrusit pripojeni od O2, ale v Brne jsem nenasel adekvatni pripojeni za cca 5 kil mesicne..., Co třeba kabelovka UPC? 10MB. A teď mají myslím nějakou akci. Citovat
Guest Scratch Odesláno 19. listopad 2009 Odesláno 19. listopad 2009 upc me treba v pocernicich nejde a to jsme praha, takze upc nemusi fungovat vsude. v nejake ulici proste neni, my v rodinnych vilkach v pocernicich mame proste smulu, vsechno sezrali kralikarny... Citovat
Chepp Odesláno 19. listopad 2009 Odesláno 19. listopad 2009 ADSL ma skvelou agregaci, 1:50 nekupme to a ten upload je uplne kvely zkousely jste nekdy poslat nekomu nejaky objemnejsi mail treba 50MB? to je tak circa dnesak 20 kvalitnich fotek. WiFi neovlivnuje pocasi 2.4GHz ani 5GHz neovlivnuje pocasi... nam pocasi ovlivnuje spoje 80GHz pri propustnosti 1Gbit. Pokud vam pocasi ovlivnuje wifi pripojeni k internetu problem je na strane hardware nebo spatne udelane pripojky [spatny signal, prez stromy...] UPC je uplne to same jako adsl velkolepy down load a jeste lepsi upload.... chtelo by to popremyslet. Rychlost do site internet se da merit pouze ve dvou velmi casto zamenovanych jednotkach bit a byte... tzn. 8Bit = 1byte takze pokud mate doma 1Mbit tak mate rychlost 128Kbyte [samoze per second] Takze jednoduchym poctem si spocitame ze 6Mbit = 768Kbyte [0.768Mbyte] a ze 8Mbit = 1Mbyte Urcite preji prijemny prechod z dial-up na adsl je to velky skok. [dial-up - 56kbite - vytacene pripojeni] to honza: ohledne toho GPRS pouzivat od o2 take mobilni internet.. a v 3G to bezi velmi pekne... v GPRS uz tka moc ne... neni to kolik kde bezi, odviji se to jak je BTS operatora vytizena. Na jedne BTS mi bezi 3G 1Mbit na druhe 3MBit, zalezi jak je to vytizene. o2 je velka spolecnost, da se rict monopol v nasi malem krateru. ja sem velkej kecka ale muj obor. Kazdopadne kdyz uz tak optiku, to je \"pošušňáníčko\" ale zrizujeme velmi kvalitni WiFi pripojeni a 8Mbit za 499 neni zadny problem... tolik informaci ode mne... Citovat
Péťa Odesláno 19. listopad 2009 Odesláno 19. listopad 2009 Pocasi ma vliv na kvalitu WiFi !!! Ale pochopitelne, pokud je spoj idealni, tak ten vliv je zanedbatelny. Citovat
Chepp Odesláno 19. listopad 2009 Odesláno 19. listopad 2009 Peta: nevi mo jakem spoji se bavis a nevim o jakem pocasi. Ale mi delame takove spoje ze to na to vliv nema. Jak sem jiz psal, je to dano zpusobem jakym je spoj udelan zalezi na technologii, signalu, kvalite, jestli je to prez stromy nebo ne... jestli je to zarusene nebo ne... faktoru je mnoho... ale nestalo se mi ze bych mel problem na spoji kde mas aspon -70/-70dBi pri CCQ aspon 80% obema smery + pri zaplym nstreame a neni to v moc zarusenem prostredi jakekoliv problemy, zalezi to na podminkach jak to clovek kvalitne udela. Citovat
Péťa Odesláno 19. listopad 2009 Odesláno 19. listopad 2009 Pises, ze: Původně zaslal: Chepp WiFi neovlivnuje pocasi 2.4GHz ani 5GHz neovlivnuje pocasi... Ja zase tvrdim, ze WiFi je pocasim ovlivnovano. PS: mimichodem kazdy provider o sobe tvrdi, ze ma nejlepsi a bezproblemovou sit. Citovat
Fusion Odesláno 19. listopad 2009 Odesláno 19. listopad 2009 Demo: to UPC je dobrý, hlavně v tom, že nemusím řešit TV a pevnou jinde. A jestli nejseš ve středu Brna tak mrkni na Netbox (i když možná už dělají aji ten střed). Citovat
Mik.e Odesláno 19. listopad 2009 Odesláno 19. listopad 2009 já mam taky O2 Adsl a sem spokojenej, 2x se stalo že všechno vypadlo, ale do 48 hodin se o to postarali, nehledě na víkend. Máme od nich i O2 TV, net jede tak 4 Mbps protože set top box si bere taky 4 Mbps. předtím sem měl wi-fi od jednoho vychytrálka, 128 kbps a navíc měl ve smlouvě že uvedená rychlost je maximální. To mě ale nenapadlo že pokud mi to skoro nepoběží (15kbps) je vše v pořádku. A na každý problém řekl: to sou viry. Přeinstalovat windows ... a nakonec přišel se svym notebookem a řek že nemam signál. A to bydlí vzdušnou čárou 100 m ode mě Citovat
Chepp Odesláno 19. listopad 2009 Odesláno 19. listopad 2009 myslim ze debatovat tu zda je wifi ovlivneno pocasim pocasim neni predmetem diskuze. nemam potrebu tu psat nejake referaty. soorryy Citovat
zzipCZ Odesláno 19. listopad 2009 Odesláno 19. listopad 2009 budte rádi co máte já jsem vděčen za WIFI která je defakto privátní od nadčencu jinak bych net asi ještě nemněl:bojim [upravil dne 19/11/09 zzipCZ] Citovat
Demo Odesláno 20. listopad 2009 Odesláno 20. listopad 2009 Mensi vila v Komine, takze UPC ani NetBox tu neni... Jinak pocasi samozrejme wifinu rusi, hlavne 5 GHz... Napr. mlha.... Citovat
urdemala Odesláno 20. listopad 2009 Odesláno 20. listopad 2009 Původně zaslal: Scratch urdemala: telefonni linku vypinaji na vyzadani nebo pri nesplaceni faktur, a opravdu neverim tomu, ze by te vypli za tyden.... tos hochu neplatil minimalne dva mesice..... aspon co mam informace od O2. Zajimavy je, ze ja nezaplatil 1,5 mesice a jen mi prisla upominka s tim, ze me mohou odpojit.... nevim, jak dlouho to bylo, ale dva měsíce určitě ne :-) podle mě solidní firma dbá na to, aby ti aspoň doručila smlouvu + všeobecný podmínky! třeba jsem výjimka, ale mě třeba nikdy nic takovýho nedali. dokonce ani ty jejich operátorky mi k tomuhle nikdy nebyly ani ochotný něco upřesnit. až na internetu jsem pracně nějaký ty jejich cancy dohledal a zjistil, že tím, že převezmu nějakej jejich balíček, kde samozřejmě nebylo nic než ten modem, automaticky souhlasím se smlouvou. to je naprostá sviňárna. a ten jejich servis po telefonu, kdy si tě přehazujou mezi sebou a nejsou kloudný ti slušně odpovědět na jednoduchou otázku, na to opravdu nervy nemam. a jelikož znám ve svým okolí dost lidí, kteří se podobně spálili, tak si nedělám iluze, že šlo o nějakou náhodu. snad budeš mít víc štěstí. Citovat
urdemala Odesláno 20. listopad 2009 Odesláno 20. listopad 2009 co se týče wi-fi vs. počasí, tak aniž bych znal jakýkoli teorie, tak na mé připojení jak doma, tak v práci má zhoršený počasí občas až fatální vliv.. třeba doma jsem připojnej docela na blízko, ale v práci je to k tomu bodu docela kus a jakmile začne sněžit, tak bývá problém Citovat
Guest Scratch Odesláno 20. listopad 2009 Odesláno 20. listopad 2009 urdemala: doufam :-) ja kazdopadne O2 resim az jako posledni, ale prislo mi to od nich ted vyhodny, zkousel jsem i ceske radiokomunikace, ty take nejsou spatne Citovat
Mik.e Odesláno 20. listopad 2009 Odesláno 20. listopad 2009 zzipCZ: ale já sem spokojenej s tim co mám (o2 adsl) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.