abio Odesláno 8. leden 2010 Odesláno 8. leden 2010 třeba to i funguje..... :D:P to je jen pro spestreni Citovat
Fusion Odesláno 8. leden 2010 Odesláno 8. leden 2010 To teda ne To Webasto je fakt výborná věc, akorát dieselový sou dost drahý a našel sem benzínový z Berlinga. S kámošem jsme teď ladili asi 3 Webasta, jedno s chybou. Čučel sem jak je to celkem inteligentní ale zároveň na opravu a instalaci jednoduchý zařízení. Jen přemýšlím jak s tím benzínem. Nejlepší co mě napadlo tak baterku hodit do budky a misto ní malou nádrž na benál. 5l by vydržela cca 10 dní. Citovat
Ferry Odesláno 8. leden 2010 Odesláno 8. leden 2010 ja ted zprovoznuju TT-V z VW Touran momentalne se potykam s dodavkou paliva, neb k dosazeni potrebneho tlaku 2.5Bar musi byt silnostenna plastova trubicka s vnitrnim prumerem max 1.5mm, zkousel jsem to jen se slabostennou PVC hadickou a to nefungovalo, nechtelo zapalit horak (asi se benzin malo rozprasoval vlivem nizkeho tlaku) co jste pouzili jako privod paliva, tu origos hadicku ? [upravil dne 8/1/10 Ferry] Citovat
TiboG Odesláno 8. leden 2010 Odesláno 8. leden 2010 Webasto len s origo. hadickou. Neodporucam pouzivat diesel Webasto na benzin a opacne. Kurenia maju konstrukcne rozdielne horaky, ine riadiace jednotky a zvycajne ine palivove cerpadla. Je tam rozdielne davkovanie (pulzovanie) pal. cerpadla. Citovat
oddie Odesláno 8. leden 2010 Odesláno 8. leden 2010 Ferry: říkal jsem ti, že tam máš dát tu metrážovou trubku z brzd. TiboG: nikdo neříká, že bude provozovat benzínové topení na naftu, ale že tam dá zvláštní benzínovou nádrž jen pro to topení, je to tam jasně napsané! Fusion: do motorového prostoru bych to nedával ani náhodou, pokud nejsi sebevrah. Citovat
hnusoba Odesláno 8. leden 2010 Odesláno 8. leden 2010 TiboG má pravdu, je to chlapík od fachu Citovat
kobr Odesláno 8. leden 2010 Odesláno 8. leden 2010 Původně zaslal: Ferry ja ted zprovoznuju TT-V z VW Touran momentalne se potykam s dodavkou paliva, neb k dosazeni potrebneho tlaku 2.5Bar musi byt silnostenna plastova trubicka s vnitrnim prumerem max 1.5mm, zkousel jsem to jen se slabostennou PVC hadickou a to nefungovalo, nechtelo zapalit horak (asi se benzin malo rozprasoval vlivem nizkeho tlaku) co jste pouzili jako privod paliva, tu origos hadicku ? [upravil dne 8/1/10 Ferry] Řekni zámečníkům opravářům, tam se používají plastové trubky na mazání. Snesou tlak více jak 40 atm. Citovat
Ferry Odesláno 8. leden 2010 Odesláno 8. leden 2010 Oddie: jj ja vim, ale 5m te origo plastove trubky stoji 250Kc a bude se s ni asi pracovat lip Citovat
Fusion Odesláno 9. leden 2010 Odesláno 9. leden 2010 Ferry: všechny hadice a věci kupoval tady http://www.autosip.cz/autosip/eshop/1-1-Nezavisla-topeni-Webasto/29-2-Prislusenstvi-Webasto/5/338-Palivova-hadice-5X1-5-NF-D-5000 Je fakt dobrá ta origo. Přemýšlel sem nad tím umístěním a fakt bych měl blbej pocit z nádrže u motoru. Dám butylku za sedačku nebo někam, jenom se musí připevnit, utírat a zatěsnit aby to nesmrdělo. A taky sem dumal nad zapínáním protože ten co budu kupovat nemá hodiny a ty hodiny nejsou moc vhodný pro lidi, co nevyjíždí pravidelně. Kámoš tam koupil i toto http://www.autosip.cz/autosip/eshop/1-1-Nezavisla-topeni-Webasto/2-2-Ovladaci-prvky-Webasto/5/353-GSM-ovladani-NT ale cena je dost přehnaná tak sem pátral a našel podobný GSM ovaládání čehokoliv do 220V, 7 relátek, programovatelný SMSkama. Mělo by to vyjít kolem 2000. Takže kdyby byl zájem, napište SZ, můžu poslat podrobnosti k tomu. Navíc lze pak použít jinde, třeba na brány apod., je vodotěsný. Původně zaslal: TiboG Webasto len s origo. hadickou. Neodporucam pouzivat diesel Webasto na benzin a opacne. Kurenia maju konstrukcne rozdielne horaky, ine riadiace jednotky a zvycajne ine palivove cerpadla. Je tam rozdielne davkovanie (pulzovanie) pal. cerpadla. No ale to je jedno ne? Já nebudu míchat dieslový Webasto a benzínový Webasto dohromady. Chci dát Thermo Top E (4kW) benzínový do dieselovýho auta. Jedinej rozdíl je ten, že se nebudu napojovat na naftovou soustavu auta ale udělám si vedlejší přívod benzínu s čerpadýlkem (originálem). Edit: Jedno benzínový Webasto (nepamatuju označní, 5kW) už frčí od středy ve Sprinteru 2,9td. Jenom se musí bezpodmínečně nechávat kolečko topení na plnej heizung aby cirkuloval okruh, asi má duoventil, to se dalo čekat. A taky je tam ten GSM modul a je to naprosto výborná věc. Motor na 80° za nějakých 10min. po prozvonění čísla (automaticky pak típne takže zadarmo), luxus. [upravil dne 9/1/2010 Fusion] Citovat
Benžík Odesláno 9. leden 2010 Odesláno 9. leden 2010 Zkoušel jsem s čerpadlo připojit k topení hadičkou festo 6mm a 40cm delka a fungovalo to. Spíš nevim jak to přivédst z nádrže, jestli taky tu hadičku, ale to mi nepřijde dost bezpečný, je to jenom plast, nebo trubku na brzdy (chci to natahnout pod autem) a nebo to připojit na přívod nafty k motoru. Citovat
TiboG Odesláno 9. leden 2010 Odesláno 9. leden 2010 To Oddie: Neviem si predstavit v akomkolvek osobnom aute zvlast nadrz ci uz na naftu alebo benzin, resp. inu ako tu origo, z ktorej \"pije\" aj motor. Kurenie ma spotrebu od 0,3 do 0,6l/h. Aky objem nadrze si predstavujes? Bude mat aj atest? A co STK? to hnusoba: dakujem Citovat
Dopiťák Odesláno 9. leden 2010 Odesláno 9. leden 2010 Kluci jestli na to nemate papiry tak se do tech topeni vubec !!!NESERTE!!!! kazdy topeni ma svouje cerpadlo + svuj privod benzinu z nadrze+svoje sani s vyfukem na ktery sou urcity podminky ...Nesnazte se topeni opravovat samy nemate ani DIAG.displey kterey je od normalniho o dost jinaci...kolikrat sem uz vydel vahorely auta skrz to ze si to nekdo opravil na kolene preklenul pojistky ani by vedel na sou....Mam na to skoleni neni problem se vam na to kouknout ci poradit ..kazda zavada je specificka a kazdy model topeni zvlada jinaci prvky.. hlavne musite vedet jestli mate horkovzdusne nebo teplovodni topeni... modelovych rad je plno ale princip topeni + komponentu jsou stejne... pokud si chce nekdo opravit topeni nebo si ho necha nekde opravit tak musi pocitat s tim je komponenty sou z 90% tisicove polozky...jinak jestli topeni samo nenaskoci ci na nem nesviti hodiny ma svuj duvod po 3x neuspesnem startu se musi topeni automaticky spojit s DIAG jelikoz se bufik sam zablokuje (bezpecnostni pojistka) ...tot asi vse.. + teplovodni topeni je na 80%v motor prostoru...teplovzdusne jsou na 80% v kabine ci kufru. Citovat
Fusion Odesláno 9. leden 2010 Odesláno 9. leden 2010 Jo, kvůli těm pár měsícům si budu dělat homologaci A samozřejmě se bavíme o teplovodním topení. Citovat
brutall Odesláno 9. leden 2010 Odesláno 9. leden 2010 tommas11: Dá sa předělat 24voltovej sprechr na 12voltů? Citovat
Dopiťák Odesláno 9. leden 2010 Odesláno 9. leden 2010 samo ze se da ale chce to menic + cerpadylko na 12V NEBO kuchnout elektroniku dat tam z 12V..ale zda se mi ze 24V bufiky nejsou benzinovy... jinak myslis tim EberSpacher ze? Eber a webasto sou skoro na totozne (samo ze na skoleni vym reknou ze neeee:D )ale konstrukci sou skoro stejne jen maji jinou elektroniku.. to Fusion:homologani resit na auto nemusis bufik ma svou vlastni normu....jen je podminka ze musis byt namontovan mechanikem ktery ma to ten papir jinak homologace pada se zarukou... tim padem kdyz neco zhori nikdo vam to nezaplati.. JINAK BUFIK NENI PRO LIDI CO MAJ RADI NEPORUCHOVY VECI ...BUFIK je potreba pred seznou vycistit skontrolovat coz stoji samozdrejme PENIZE.. CHLEBA NECHCOU! Citovat
Fusion Odesláno 9. leden 2010 Odesláno 9. leden 2010 Ale tady NEJDE O BUFÍK ale o teplovodní, opakuju. Mě sou rizika jasný a prdím na ně. Si mylíš, že si do 50 tisícovýho auta nechám namontovat Webasto za 30 tisíc? Řešil bych tu technický záležitosti a ne etiku kdo to má montovat. Citovat
Dopiťák Odesláno 9. leden 2010 Odesláno 9. leden 2010 **Bufik**je lidova zkratka co pouzivaji vetsinou ridici kamionu...a mas pravdu ze do auta za 50 se nove pridavne topeni za 3Otisic bez montaze nevyplati ...ale kdyz se ti naskytne moznost ho mit za 5tisic nebo dokonce zadarmo..tak po tom zacnes touzit Jinak zaklad je dobrej starter(nektery topeni maji el.zapalovac plamene) ,cistej spalovak+vyfuk ,dobrou svicku zhavicku,cistej fotorezistor(bo jak tomu odborne rikaj) kterej vam kontroluje jestli plamen hori,+ nejdulezitejsi teploelektricka pojistka(musi byt dobra,neda si nahradit beznou pojistkou,pojistka stoji kolem 5tisic takze bez ni se to nevyplati...neni v kazdym modelu topeni... A kdyz budu prodavat auto tak k nemu cenu pr.topeni pripoctu nebo si ho vymontuju....jednoduchy reseni.. Citovat
Benžík Odesláno 9. leden 2010 Odesláno 9. leden 2010 Teplovodnímu se neřiká bufík? Myslel jsem, že jo. Budu mít v autě teplovodní eberspacher (D5W), koupil jsem to za 2000Kč. Je to trochu starší, ale funguje. Citovat
brutall Odesláno 9. leden 2010 Odesláno 9. leden 2010 Mám Eberspächer D1L. Je to horkovzdušnej bufík. Na kolik vyjde předělání z 24v na 12v? Citovat
Fusion Odesláno 9. leden 2010 Odesláno 9. leden 2010 Kamionisti tomu tak často říkají protože u kamionu byl výskyt teplovzdušných mnohem častější jak u osobáku (žral naftu ale jen foukal teplo, neohřál motor). Alespoň na téhle straně, bufík říkáme fukaru, webasto kompletu, i když je to eberpsacher Nenašel by někdo třeba v sericeboxu kam se u Partnera umisťuje Webasto, popř. kam ho napojujou na okruh? Nikde sem to tam nenašel. Benžík: jestlis za dvojku koupil D5W i s přišlušenstvím tak tos vyhrál, fakt pěkná cena. Navíc je to silnější verzi pro motory okolo 2,5l, oproti D4W pro 1,9l. Já můžu mít zadarmo 10kW dieselovej ale to mě přijde jako nesmysl tam dávat, navíc je 24V. Původně zaslal: brutall Mám Eberspächer D1L. Je to horkovzdušnej bufík. Na kolik vyjde předělání z 24v na 12v? Nestačil by měnič 12-24? [upravil dne 9/1/2010 Fusion] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.