Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

poištění proti pokutám.....

Recommended Posts

Odesláno

Nečet jsem to, takže jako nedůvěřivej čech říkám: To bude zas nějaká zlodějna se spoustou kliček ve stylu povodeň vs. záplava.

Ale chtělo by to trošku prostudovat, než něco začít psát. Bohužel jdu spát tak kdyžta zejtra :D

A nebo jezdit tak, abych se pokut nemusel bát :papa

[upravil dne 6.10. 09 dolly1010]

Odesláno

Ono je rozdíl když někdo jezdí soukromě do práce a o víkendu na dáču nebo k babce a pokud se někdo volantem živí s nájezdem i několik stovek km denně. Sám jsem o tomto produktu před časem přemýšlel (není to nic nového, objevil se nedlouho po zavedení bodového systému), ale stejně jako Dolly si myslím, že ve smlouvě bude spousta kliček a ve finále to bude k prdu. Momentálně jsem na mateřský, takže to řešit nemusím - jinak pro soukromé potřeby mi dostačuje \"právo nevypovídat\".

Každopádně si ale rád poslechnu názor nějakého právníka, který si měl možnost konkrétní smlouvu proštudovat.

P.S.

Slyšel jsem, že třeba v Německu má \"boďák\" 18 bodů a nezaznamenávají se drobné přestupky typu překročení do 10 km/h - kdyby to tady fungovalo podobně, tak by takové pojištění nemusel nikdo vymýšlet. Bohužel jsme ale v české kotlině ......

[upravil dne 6/10/2009 Medvěd]

Odesláno

Mě se to nechce studovat ale mělo by tam být omezení jenom na 1, 2 a 3 bodový pokuty. Ne že se někdo ožere, pojede 100 ve městě a pojišťovna to zaplatí.

Takže eseje o \"bohatých pirátech\" netřeba vymýšlet.

Hodilo by se to třeba mě, když najedu kilo denně a dost ve spěchu.

Ale píšu \"by\" protože policajty potkám jednou za půl roku, radary vím kde sou a vím kde stávají policajti pravidelně (D1, D2).

Odesláno

já tohle prostě neuznávám, jezdit se má podle předpisů, jasný že nějakých 10km navíc je v toleranci:D

jezdit rychle se má tam kde si to člověk může dovolit, a tam nikdy filcky nestojí, ty vždycky stojí na takových těch průserových úsecích, aspoň podle mých zkušeností s policejníma hlídkama, a tudíž je tohle úplně na nic, když pojedeš rychleji tak prostě zaplať, ale zase chápu šófery z povolání, spíchají aby vše stihly a byli brzo doma ale zase na druhou stranu pak někoho zabijou a budou si to vyčítat do konce života

Odesláno
Původně zaslal: Šalda

........... a tam nikdy filcky nestojí, ty vždycky stojí na takových těch průserových úsecích, aspoň podle mých zkušeností s policejníma hlídkama, .......

Máme úplně rozdílné zkušenosti s policejníma hlídkama - co třeba měření v obci 5m za (před) tabulí nebo pašíci měřící na dálnici jestli nejedeš šílených 150 km/h??? U přechodu nebo u škol jsou cajti vidět jenom v září, ale když potřebujou doplnit díru v rozpočtu tak právě měření tam, kde nikoho neohrožuješ je nejjednodušší prostředek jak kýženého výsledku dosáhnout.

Fusion má pravdu v tom, že to pojištění by mělo jít uplatnit jen na lehčí prohřešky (do 3 bodů), ale 100% jistý si taky nejsem.

Odesláno

tak to právě neznám, že by stáli 5 m za(před) obcí a na dálnici, na dálnici sem je snad zatím neviděl :-)))zatím mám najeto asi 400 000km a pokutu sem dostal jen jednou za projetí stopky u BVV, jezdím tama už asi 5 let a asi před rokem se mě to vymstilo:D jinak zatím naštěstí nic, takže pro mě je tohle pojištění na prd :-)

Ale je mě jasný že když sem to teď napsal tak hned zítra mě filcky zastaví a dají mě za něco pokutu:D

Odesláno

já si teda pojišťuju auto ne kvůli tomu že bych ho rozbil sám ale kdyby do mě někdo najel a nebylo by jasně prokazatelný čí je to vina, tak abych to neplatil já,rozhodně si nepojišťuju auto kvůli sobě že bych si ho rozbil.A havarijko mám hlavně kvůli odcizení :-) to je můj názor, vždy musím jezdit tak aby se autu a posádce v něm nic nestalo,tudíž se snaží dodržovat rychlosti, je jasný že t někde přetáhnu, ale to je málokdy, kvůli tomu sem si kupoval Hdi abych se při jízdě kochal krajinou:D:D:D žádnj spěch, stejně nic neuspěcháš, jen odchod do márnice

Odesláno

Šaldo - už jsem tu kdysi psal o mé práci a o tom, co bylo nutné za den stihnout nejen objet, ale ještě vnutit zboží, vyložit z auta (s tím souvisí i najít ty správné knihy ve správném množství v autě), vypsat dodák nebo fakturu, zkasírovat peníze ....

Znovu se mi to rozepisovat nechce, ale někdy na srazu u pivka rád s Tebou pohovořím o tom, jak najet denně cca 400 km, navštívit 15 - 20 obchodů a to vše za dodržení rychlostních limitů.

Odesláno

tohleto všechno chápu, k nám na firmu dojede denně asi 40 aut a 90% z nich spíchají, chápu že toho mají hodně atd. jen říkám že já bych právě kvůli tomuhle nemohl být šofér z povolání, byl to jeden z důvodů proč sem odešel z bývalé firmy, museli jsme být vždy včas na stanoveným místě a přes plný Brno se to dalo stihnout jen tím že sem musel jet jako hovado, neříkám, taky si někdy rád zazávodím ale jsem radši když si můžu jet piánko a užívat si radost z jízdy.Neříkám nikomu jak má jezdit, je to každýho věc a jak sem psal výše šoféry z povolení chápu a obdivuju že kvůli práci riskujou a jezdí rychle, já bych to dělat nemohl, a u kofoly si s tebou rád na tohle sednu a pohovořím:papa

nic jdu spát:D

a všem šoférům přeju hodně km nez nehody a bez pokut:D

Odesláno

bohtay pirat nepotrebuje pojistku, protoze od hlidky odjizdi bez bodu a listecku....

2Salda: mereni rychlosti probiha temer zasadne v mistech, kde se jezdi rychle a tudiz se da vytrhat par blocku. Na neprehlednych ci nebezpecnych mistech policie nemeri, nebot by to dle vyjadreni (mozna uz byvaleho, nesleduji to) policejniho prezidenta bylo nebezpecne pro ridice i policisty.

[upravil dne 7.10.09 Vvitty]

Odesláno
Původně zaslal: Šalda

..jezdit rychle se má tam kde si to člověk může dovolit, a tam nikdy filcky nestojí, ty vždycky stojí na takových těch průserových úsecích, aspoň podle mých zkušeností s policejníma hlídkama...

Jako treba mereni v obytne zone pred zakladni skolou? Jj zni to dobre a chvalihodne jen kdyby to nebylo v 17:00 a ja nejel hrozivych 36km/h :bacha:grr

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...