Lord Back Odesláno 5. říjen 2009 Odesláno 5. říjen 2009 Zdravim všechny chtěl jsem se zeptat na váš názor co pojede lépe 2,1 nebo 2,0 obojí mají stejný koně. kruťák vím akorát 2,1TD to má 250nm 2,0 fakt nevím kamarád měl chvilku 2,0 hdi 80kw ale v 307sw a zdálo se mi že to nemá takové zápřahy jako moje 2,1 ale je dost možné že kdybych měl 2,0hdi tak se mi bude zdát že to jede líp než 2,1td zdá se mi že ta 2,1 jede fakt dobře ale v pátek mi naklepala oktávka 1,4tsi jel jsem 210km/h a ona se furt vzdalovala tak jsem s toho na prášky že i takovej malinkatejej motůrek může tak ject přitom TDIčkám dávam většinou zbohem hlavně do kopce. Citovat
PnR Odesláno 5. říjen 2009 Odesláno 5. říjen 2009 len ta ochcavka s tym motorom predimenzovanym najazdi mozno 150k km a moze menit komplet vsetko.. hdi je modernejsi, chulostivejsi na kvalitu nafty, myslim si ze bude mat aj drahsiu udrzbu oproti td Citovat
MJSytic Odesláno 5. říjen 2009 Odesláno 5. říjen 2009 Původně zaslal: Lord Back v pátek mi naklepala oktávka 1,4tsi jel jsem 210km/h a ona se furt vzdalovala tak jsem s toho na prášky Tak si kup něco silnějšího, když máš komplexy z toho, že tě někdo předjel Jinak 210??? Citovat
Lord Back Odesláno 5. říjen 2009 Autor Odesláno 5. říjen 2009 jinak 210 nebudeme řešit ne tady by mělo jít o to co je lepší 2,1TD nebo 2,0HDI a nebudeme řešit nějaký pokusy o auta to bylo jen tak pro zpestření jinak vím že jsem OFF TOPIC pro ty co to ještě neví. Citovat
Chepp Odesláno 5. říjen 2009 Odesláno 5. říjen 2009 nekdo mi kdysi rekl \"auto jeydi tak jak si ho vzcvicis\" respektive je to pravda jeydim obcas s ford mondeo pickup 1.8D.. srot jak svina ale ten zaberem do 90km/h je jako 1.9TD kolega vycvicil :D:D Citovat
Ferry Odesláno 5. říjen 2009 Odesláno 5. říjen 2009 musis vychazet z toho ze 2.1TD je motor stare koncepce, klasicka mechanika diesel, sice nejakou tu ridici elektroniku ma ( verze s cerpadlem Lucas ) ale porad ne tak slozitou, navic vzhledem k tomu kdy se davaly do aut, budou mit nahrouceno dost km. HDi uz je novy typ motoru, vysokotlake cerpadlo, DRV ventil, EGR ventil, cidla apod. Ty uplne prvni HDi pry docela trpely na krouceni a praskani hlavy, u 2.1TD se ti to ale stat muze taky Citovat
Lord Back Odesláno 5. říjen 2009 Autor Odesláno 5. říjen 2009 EGR ventil má 2,1 taky akorád bych rád pochopil jeho smysl co to má dělat zničit motor dřív nebo snižovat tah motoru k čemu to tam je snad né na snížení emisi:o to co napáchá dopravní letadlo za minutu tak to ten motor nenapáchá za celej svuj život proto EGR ventil opustil mého mazlíka no zase jsem trošku odběhl od tématu. Mě co se nazamlouvá 2,1 td je to že se snadno přehreje když jsem ho koupil tak provozní teplota byla 90 pri jízdě do kopce v pařáku s vozíkem a plně naloženym autem + klima tak tam bylo 110 což mě donutilo k rozhodnutí že sundam plast. kryty z podmotoru vyndal jsem chladič kompletně vyčistil dal dohromady a provozní teplota je 80 a do kopců ho nedostanu přes 95 ale furt si myslím že je tam něco špatně a vím že nejsem jedinej kdo má s tím problém. Citovat
MatrixChose Odesláno 5. říjen 2009 Odesláno 5. říjen 2009 Víš co je tam špatně? Pokud je to stejný jako u old HDi tak jsou 3 chladiče za sebou a to prostě není dobrý. Citovat
Lord Back Odesláno 5. říjen 2009 Autor Odesláno 5. říjen 2009 Jo přesně tak to je, chladič klima ten je první pak chladič turba a pak voda osobně bych to taky řešil jinak takhle to snad mají jen tyhle auta já když jsem to koupil tak jsem furt hledal chladič turba zvyklej na 1,9td tam byl na motoru už jsem skoro věřil tomu že tam není a ejhle další chladič a ejhle další není to opravdu dobré řešení Citovat
zzipCZ Odesláno 5. říjen 2009 Odesláno 5. říjen 2009 nezapomen že ty auta už mají něco naběhaný a ty chladiče už nechladí jak za nova a jinak ta teplota 95°C je uplně v poho nevím co se ti na ni nezdá Citovat
Hauke Ivo Odesláno 5. říjen 2009 Odesláno 5. říjen 2009 HDI má chladič klimy, a motoru za sebou a vedle toho je turbo... jen pro upřesnění a´t nedochází k dezinformaci Citovat
ozzy56 Odesláno 5. říjen 2009 Odesláno 5. říjen 2009 nějak nemůžu najít krouták 2.1 TD na netu,(píšeš,že 250nm--nevím)-- HDi 80 kw má 250 nm určitě, zkus se svézt i s ním pro porovnání Citovat
bubakkaja Odesláno 5. říjen 2009 Odesláno 5. říjen 2009 ma tady je graf [upravil dne 5.10.09 bubakkaja] Citovat
Ricky001 Odesláno 5. říjen 2009 Odesláno 5. říjen 2009 Otázkou je co, chceš vlastně porovnávat na zmíněných motorech. 2.1 TD i 2 HDI mají stejný výkon 80 kW a krouťák 250 Nm. 2.1 je konstrukčně zastaralý, hlučnější s vyšší spotřebou paliva, ale ´doufám´ spolehlivější a méně náročný na údržbu a kvalitu paliva než 2 HDI. Já mám taky 2.1 TD čerpadlo Lucas, namotáno skoro 300 tis. km a zatím spokojenost. Dobře táhne olej nebere vůbec žádný, ale 210 km/hod si myslím nedá :-) možná jen tachometrovejch. To ale není důležitý, protože tohle auto není na závodění, ale na svižnou jízdu s ´poměrně dostačující´ výkonovou rezervou. [upravil dne 5.10.2009 Ricky001] Citovat
MatrixChose Odesláno 5. říjen 2009 Odesláno 5. říjen 2009 Původně zaslal: Hauke Ivo HDI má chladič klimy, a motoru za sebou a vedle toho je turbo... jen pro upřesnění a´t nedochází k dezinformaci Asi jsi to pořádně nečetl - je tam slovíčko \"old\" jakože starej model a tam jsou 3 chlaliče za sebou, stejně jako u tý 2.1 TD. Tenhle model se dělal jen půl roku, musím to vědět, měl jsem ho. Společný měli turbohadice a chladič na vodu a na vraku se to nedalo sehnat, obojí jsem totiž potřeboval Citovat
Libor T16 Odesláno 5. říjen 2009 Odesláno 5. říjen 2009 tak tak , ten velký intercoler je lepší než ten malý v novém modelu i když je nacpán za klimovím, při jízdě je náporem vzduchu stejně studený a nedokáže ohřát vzduch proudící na vodní chladič o víc než 10 stupnů , horší je , kdž je on a hlavně ten klimový přiucpán bordelem , to se pak hřeje , ale klimový je před vodním vždycky u všech modelů a je nejjemnější Citovat
Libor T16 Odesláno 5. říjen 2009 Odesláno 5. říjen 2009 a co jede líp ? nic !!každé je prostě jiné a každému se líbí jiný zátah , někdo má rád plynulí od nízkých otáček a někomu se líbí , když to najednou zatáhne jak blázen - to je třeba u vw tdi-pd - tam každý říká jaký to má tah ,ale opak je pravdou- ten motor je úplně mrtvý , pak zatáhne a zase rychle umře - je to jak gepard prvních 100m vyrazí a pak odpočívá - je na hovno , tak dali na otáčkoměru velké rozestupy 1 2 3 4 at se troubové radují jak jim to jede. 2.1 se zdá silnější , protože má ten zátah , který strmě nastupuje , hdi je plynulejší a ten krouták je ve větším rozsahu tak to pořád jede dobře a není tam citelný tak ten nástup je tam jiná křivka průběhu točivého momentu - prostě když to budeš točit přes celé spektum otáček tak to bude stejné když ale na to šlápneš v hdi ,tam kde by 2.1 nic nedělala a čekal bys až se chytne a vyrazí , tak hdi pojede hned. Citovat
MatrixChose Odesláno 5. říjen 2009 Odesláno 5. říjen 2009 Libor T16: skvěle a pravdivě napsaný Citovat
Lord Back Odesláno 6. říjen 2009 Autor Odesláno 6. říjen 2009 já mam první chladič klimy a ten je nejvetší a pak jsou spolu sešroubovany intercoler s vodním chladičem dalo to docela práci to vše vyčistit. Jaký máte názor na to že jsem vyndal ty kryty pod motorem motoru to prospělo akorát se zvedla hlučnost ale mě to neva já říkam furt že jak ropáku zátáhnu tak se musí ozvat a hlavně si musí zahulit akorát tadyto je muj první ropák co nehulí před tím jsem měl 405 1,9 grd a to byl motor kousek jsem pootočil čerpadlem a přidal mu naftu a ten měl hlas jak tatra a hlavně si i zakouřil někdy tak že nebylo vidět nic ale nedam na něj dopustit to byl motůrek hlavně to tahalo jako kráva v malejch otačkách což se o 2,1 říct nedá tam se musí čekat na turbo ale když se zase turbo rozhodne zatáhnout tak je to zase požitek o níčem jiným. Citovat
Lord Back Odesláno 6. říjen 2009 Autor Odesláno 6. říjen 2009 Ještě jsem se chtěl optat na 2,2hdi je to o dost znat než 2,0hdi? uvažuju o tom že že prodam tu mojí 2,1 a koupim 2,2 ale zjistil jsem že se jedná o 16ti ventil a co mam zkušenosti s 16ti ventilem teda jen u benzinovejch tak to v malejch otáčkách moc nejede a já mam rád fakt zátah hned od spoda docela mi to vadi i u ty 2,1 že v malejch otáčkách je to horší než GRD a jestli to nebude taky tím že je to 12ti ventil chtěl bych se s tim povozit jak to táhne můj táta říkal že 2,2HDI jezdí jako blázen ale on nikdy neměl auto s vic jak 90ti koňma Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.