Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Cau chlapaci. chystam se vymenit tycky stabilizatoru. Vzadu to uz dost mlati. chtel jsem se zeptat co je lepsi vymenit asi jak vodorovné tak svisle? a jestli kdyz uz menim zadek tak udelat i predek? a s kterymi mate zkusenosti a ktere by byli asi tak s nejdelsi zivotnosti? co tak stoji ? komplit vymena vsech 8 tycek?

Odesláno

no podle mě bych všechny neměnil...jen vodorovné-musíš udělat geometrii,svislé bych jen zkusil jestli mají hrk a jak na tom jsou...treba febi nebo moog,počítej tak jedna tyčka 800kč...podle výrobce..

• O 2 týdny později...
Odesláno

vzadu byvaji na 95% vymlacene vzdy jen ty spodni cepy ramen, pripadne nasleduji vodorovne tycky geometrie ( kdyz se chytne kolo v poloze 1 a 7 hodin, tak ma vuli) svisle spojovacky stabilizatoru byvaji vymlacene nejmene casto

Odesláno

btw kterého výrobce tyček doporučujete?Taky mě to brzo čeká.Slyšel jsem celkem chválu na Moogy.Napiště mi pls rovnou výrobní čísla :)

Odesláno

Jenom pro jistotu, bavime se o tom samém?Abych nekoupil něco jinýho....Č.6 :)

clipboard01gf.jpg

Odesláno

taky pro sebe kupuju Moog,ta vodorovná tyčka je opravdu 6--po jejich výměně je předepsaná výrobcem kontrola (seřízení) geometrie,jedna strana tyčky je uložena v excentru--tam se seřizuje

...a není jich 8-jak se píše nahoře,ale celkem 6 (4svislé a 2vodorovné) pro celé auto

[upravil dne 9/10/09 ozzy56]

Odesláno

ja som hned vymenil aj zvislé aj vodorovné,a tie silenbloky som mal tiež zlé aj spodné náboje som mal vybyté a už mi nič nebúch,a tú geometriu si potom daj spraviť ak nechceš kupovať stále nové plašte aj to stíchne to búchanie,to ti odporúčam dám foto :papa:papa:papa

[upravil dne 10/10/09 robo 406]

post-0-14109610193733_thumb.jpg

• O 4 roky později...
Odesláno

Zdravím, trochu to tu oživým.

Chystám se měnit vodorovný tyčky stabilizátoru(geometrie), na obr. č. 6. Sice jsem něco přečetl, ale nikdy jsem to nedělal, tak se radši zeptám.

Jak je to stím excentrickým šroubem? Mám si nejdřív projistotu sehnat nový, kdyby nešel povolit a musel bych řezat? Případně kde? Jde to sehnat třeba v Kelly, nebo jen Peugeotu?

Může auto stát na kolech, nebo ho musím zvednout? Aby se mi to nějak nehlo, když vyndám starou tyč a kolo bude zatížený váhou auta.

Díky za rady

Odesláno

Když jej urveš tak není potřeba řezat jen jej vyrazíš ven. Já u sebe v pohodě povolil a vyměnil, třeba u OK406 se urvaly oba dva ten je měl totálně přirezlé .

Ano může stát na kolech, pokud se pod auto dostaneš. Já měl auto na nájezdech .

Stejně budeš muset pak na geometrii

OK406 ty šrouby sehnal v Peugeotu v Autokelly jej nemají

Odesláno

Díky. S geometrií počítám. Tak to asi zkusím nejdřív párkrát prostříknout a povolit. Když nepovolí, tak zkusím sehnat nový a pak až vyměnit. Kdoví jak dlouho budu na šrouby čekat. Nevíš náhodou kolik stojí?

Odesláno

Nekoukal jsem ale asi 150 jeden, chce to ten excentrický šroub a excentrickou podložku + matici. Podobný jsou i na BMW ale myslím že jsou delší.

Odesláno

ked budes povolovat tie matky na excentroch tak na opacnu stranu excentra si nasad kluc inak na 99 percent sa ti pretoci excenter voci excentrickej podlozke a zorves tam zavit ,inak daju sa i opravit tie excentre ja som si ich opravoval lebo som nezohnal nove

Odesláno

V Peugeotu mají ty šrouby většinou i skladem, šroub stojí do 150,- a podložka tuším 35,- je to pár kaček, tak doporučuju si to rovnou kopit a vyměnit. Jde o to, že zoubek v podložce, o kterej se opírá drážka ve šroubu už může být načlej a pak to lehce strhneš a nepůjde nastavit geo.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...