marko306 Odesláno 9. červenec 2009 Autor Odesláno 9. červenec 2009 tak tie excesy mimo zákon je iná kapitola. Čo sa týka osobných údajov, tak tie v dnešnej dobe, len ťažko utajíš. Veľa kadejakých, či už serióznych alebo neserióznych inštitúcií, firiem atď. majú takú formulku na poskytnutie údajov druhej poprípade tretej strane kde, ale neručia za prípadne zneužitie osobných údajov. Nenapísal som presné znenie tej formulky, ale takto nejako znie. Citovat
AnotherOne Odesláno 9. červenec 2009 Odesláno 9. červenec 2009 Je to práve opačne. Zo zákona nesmú poskytnúť tvoje údaje tretej strane bez tvojho súhlasu. Citovat
Ticcino Odesláno 9. červenec 2009 Odesláno 9. červenec 2009 No, já bych to paranojou nenazval. Spousta lidí tu píše, co má za alarm, kde má jaké tajné tlačítko, co má za mechanické ochrany, co má v garáži, kdy jedou na dovolenou, kam dávají psy apod. Prostě spousta informací, které mohou pro šikovného zloděje znamenat tzv. \"jít na jistotu\" Proč komukoliv ulehčovat identifikaci své osoby a svého majetku ještě víc... Citovat
marko306 Odesláno 9. červenec 2009 Autor Odesláno 9. červenec 2009 zo zákona, ale bohvie ako je to v skutočnosti. Taký malý príklad Readers Digest... Citovat
AnotherOne Odesláno 9. červenec 2009 Odesláno 9. červenec 2009 Dobre, ale prečo si ešte priťažovať. Citovat
Fusion Odesláno 9. červenec 2009 Odesláno 9. červenec 2009 Původně zaslal: AnotherOne Ja som zástancom toho, že čím menej osobných údajov na internete tým lepšie. Nikto nemôže zaručiť, že sa to nejako nemôže zvrtnúť proti človeku a nemusí to byť práve krádež auta. Na rozdiel od niektorých členov, ktorí sem neváhajú hodiť aj svoje excesy mimo zákon a ešte sa tým chváliť. Přesně tak. Mě se stýská po dobách kdy neexistovalo aby něcí přezdívka byla vlastní jméno, do avatarů si nikdo nedal svou fotku a nebyly facebooky apod. Dneska je tak jednoduchý si zjistit kdo kde pracuje, někdy bydliště atd. a udělat mu peklo není problém. A člověk se nemusí ani zvednout ze židle. Citovat
pastorek Odesláno 9. červenec 2009 Odesláno 9. červenec 2009 Původně zaslal: Ticcino No, já bych to paranojou nenazval. Spousta lidí tu píše, co má za alarm, kde má jaké tajné tlačítko, co má za mechanické ochrany, co má v garáži, kdy jedou na dovolenou, kam dávají psy apod. Prostě spousta informací, které mohou pro šikovného zloděje znamenat tzv. \"jít na jistotu\" Proč komukoliv ulehčovat identifikaci své osoby a svého majetku ještě víc... Značka auta ho navedie presne na adresu a pri tom nieje osobným údajom. Mýliš si paranoju a opatrnosť. Bojíte sa zverejniť svoje číslo auta a pritom z údajov ktoré vyhodíte do koša vás \"šikovný zlodej\" dokáže totálne zničiť. Vybrať účty, ukradnúť identitu lebo tam sú relevantné osobné údaje a značne väčšie riziko. Priznajte sa, kto z vás skartuje listy, bankové výpisy, faktúry a podobné listiny kde sú osobné údaje. Som presvedčený že temer nikto. Citovat
marko306 Odesláno 9. červenec 2009 Autor Odesláno 9. červenec 2009 to hej, to maš pravdu čo sa týka osobných údajov na internete a kde koľvek inde(načo priťažovať). Ani ja nevyhadzujem telefónne účty a potvrdenky s mojimi údajmi, len tak do smetiaka alebo do zberu. To je tak isto kapitola sama o sebe. Ale späť k ŠPZ/RZ Pastorek, si ma predbehol [upravil dne 9/7/09 marko306] Citovat
pastorek Odesláno 9. červenec 2009 Odesláno 9. červenec 2009 Keby sme všetci mali rovnaké autá tak značka by bola ako identifikátor, no pri tom ako sú odlišné tak sa dajú nájsť i podľa vhľadu. Citovat
AnotherOne Odesláno 9. červenec 2009 Odesláno 9. červenec 2009 Původně zaslal: pastorek Značka auta ho navedie presne na adresu a pri tom nieje osobným údajom. Tu si dovolím oponovať. Samotné meno človeka nie je osobný údaj, samotné rodné číslo tiež nie, ale ich spojenie áno. Podobne spojenie značky s nejakým iným údajom spomenutým v inom vlákne už formu osobného údaja mať môže. Je to o tom, či to dotyčnému vadí alebo mu na tom nezáleží. Mne áno. [upravil dne 9.7.2009 AnotherOne] Citovat
dolly1010 Odesláno 9. červenec 2009 Odesláno 9. červenec 2009 Nemyslím že někdo, kdo uvidí moji SPZku hned půjde ukrást moje auto. Ani nevím proč to mažu já. Spíš jen tak z hecu Hodně lidí to dělá, tak to dělám i já... Jó, kdybych měl nějakou husťáskou SPZku ve stylu 1O1: 1010, nebo v čem by bylo \"306\" to by byl teprv mazec : Citovat
marko306 Odesláno 9. červenec 2009 Autor Odesláno 9. červenec 2009 ja som chcel značku NR - 306 ... ale nezadarilo sa Citovat
Vvitty Odesláno 9. červenec 2009 Odesláno 9. červenec 2009 Původně zaslal: pastorek ...Priznajte sa, kto z vás skartuje listy, bankové výpisy, faktúry a podobné listiny kde sú osobné údaje. Som presvedčený že temer nikto. Ja. Veskere udaje typu vypis z uctu, stare smlouvy, veci kde jsou podpisy... povazuju to za naprosto normalni vec, prekvapuje me ze to ostatni nedelaji. PS: A taky uz bych dnes neprodal pouzivany hard disk, to ho radeji vezmu kladivem a predam do sbernych surovin... Kdyz bylo jeste zelezo drazsi a nebyla tam zadna cenná (rozumej žádaná) data, spokojil jsem se jen s nekolikanasobnymi prepisy :-) Citovat
Šalda Odesláno 9. červenec 2009 Odesláno 9. červenec 2009 Původně zaslal: macik.83 Tu tvoji pezotku bych corl rad A nemusel bys mit VW Tak si pro ni přijeď, v sobotu jedeme ještě pro čtvrtýho pejska : Rhodéskýho Ridgebacka, dvouletou fenu, takže už kousat taky umí:D:D A začnu jim dávat míň papat aby měli chuť na maso:D:D Citovat
aka Odesláno 9. červenec 2009 Odesláno 9. červenec 2009 pastorek: taky nevyhazuju nic se svymi udaji, nerikej, ze jsou lidi co ano, to zavani silnou blbosti..... Citovat
Šalda Odesláno 9. červenec 2009 Odesláno 9. červenec 2009 Skartovačka z lídlu za 599.- to vše v poho zlikviduje Citovat
švejk Odesláno 9. červenec 2009 Odesláno 9. červenec 2009 sirky z libovolne trafiky do 2kc ), pohodlne a lepe skartuje i to, s cim ma skartovacka z lidlu problem ikdyz dalsi povinna vybava je i ohniste, krb, kaminka, ci jine zarizeni. To je jista nevyhoda teto metody Původně zaslal: 4000006 Skartovačka z lídlu za 599.- to vše v poho zlikviduje Citovat
pastorek Odesláno 9. červenec 2009 Odesláno 9. červenec 2009 Původně zaslal: aka pastorek: taky nevyhazuju nic se svymi udaji, nerikej, ze jsou lidi co ano, to zavani silnou blbosti..... Možno by si neverila ale je ich väčšina. Citovat
Šalda Odesláno 9. červenec 2009 Odesláno 9. červenec 2009 Původně zaslal: švejk sirky z libovolne trafiky do 2kc ), pohodlne a lepe skartuje i to, s cim ma skartovacka z lidlu problem ikdyz dalsi povinna vybava je i ohniste, krb, kaminka, ci jine zarizeni. To je jista nevyhoda teto metody Původně zaslal: 4000006 Skartovačka z lídlu za 599.- to vše v poho zlikviduje Ještě že topíme dřevem, co se nevejde do skartovačky tak kamna jistí ale to už odbočujeme od tématu:nevim Citovat
Rebik Odesláno 9. červenec 2009 Odesláno 9. červenec 2009 Přesně tak. Mě se stýská po dobách kdy neexistovalo aby něcí přezdívka byla vlastní jméno, do avatarů si nikdo nedal svou fotku a nebyly facebooky apod. Dneska je tak jednoduchý si zjistit kdo kde pracuje, někdy bydliště atd. a udělat mu peklo není problém. A člověk se nemusí ani zvednout ze židle. NO jo a co maj potom říkat lidi z vedení firem, např. o mě zjistíš během minuty bydliště. r.č., nemovitosti. tel. děti.... Co mám asi tak dělat? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.