Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

včera jsem chtěl odjet a málem jsem myslel, že neodjedu...

Chci se rozjet, ale auto se skoro ani nehlo, jako bych stál na brzdě. Si říkám, sakra, mám botu, nebo co? Bota nikde. Tak že by píchlá guma? Taky ne... Popojel jsem hodně násilím, žádná změna, tak jsem ještě větším násilím zacouval zpátky...

Pak jsem to zkusil podruhý ještě dál, ozvalo se lupnutí, auto to pustilo a jelo se dál.

Tak se ptám - byla to bloklá ručka? Nebo přední brzdy? Na ručku se mi zdálo, že to mělo ukrutnou sílu, auto se nechtělo skoro hnout, v autoškole když jsem jezdil s ručkou, tak to jelo. :D

Zadní brzdy byly nedávno na kontole, pročištěný....

Auto stálo cca 1 den.

Stalo se někomu něco podobnýho?

Díky za vaše názory, postřehy, rady...

[upravil dne 6/7/09 enikybeniky]

Odesláno

Hm, přirezlý je možný, v sobotu hodně lilo a i se s autem jezdilo. Ale že by se voda dostala do bubnu? A fakt by mě u ručky překvapila ta síla, co to držela. Zítra se zkusim rozjet se zataženou ručkou, jestli to bude stejný.

Přimrzlý bych asi vyločil. :aut

Odesláno

jestli drží ručka nebo prostě něco vzadu,auto při rozjezdu ,,houpe\'\'. Když je zaseklý předek,auto se nehýbe...

jinak nedoporučuju příště to zablokování zkoušet ,,opravit\'\' násilím--i když se ti to podařilo,můžeš vyrobit drahou

opravu...lepší je vzít zvedák,postupně zvedat kola a zjistit,které to brzdí,poklepat po bubnu nebo třmenu,většinou to

povolí a pak opravit...(ale s tím mě asi pošleš někam,co?? :)

Odesláno

ozzy1956: Nepošlu. :D Díky za radu, když se to objeví znovu, pokusím se to vysledovat a laborovat, jak říkáš. Teda pokud nebudu potřebovat rychle odjet jako včera.... A to víš, že si uvědomuju, že to násilí nebylo asi to pravý ořechový.:mad:

Odesláno
Původně zaslal: Ferry

stalo, prirezly oblozeni, jak uz bylo receno, stava se po jizde ve vetsim desti

Takto se mi chová služební \"fabka\". Jednoznačně to dělá, alespoň v mém případě, ručka a spolehlivě při vysoké relativní vlhkosti nebo po jizdě v dešti. Stačí nechat přes noc zataženou a ráno je problém odjet. Tzv. přimrznou pakny k bubnu a utrhnout je, je o poškození brzdičů. Pokud použiju sílu motoru, ozve se mohutná rána, jak se pakny utrhnou a dál je vše v normálu. Otázka je kdy povolí něco jiného. Proto \"RUČKU\" popužívám jen v nevyhnutelných případech. Raději jedničku nebo zpátečku a kola k obrubníku.

FrantaCV

Odesláno

Když zastavuju na rovině, tak tam naperu jedničku. Ručku používám jek když parkuju z kopce.

Jinak jednou (jednou jsem si toho všim) jsem jel do práce - venku chcalo jak z konve.

Když jsem pak přišel odpoledne k autu, kouknu na kotouče a normálně na nich byli vyrezatěli kapky jak stékala voda. Nebylo to nic hlubokýho (při prním brždění se to setřelo). Ale jak vidíš. I za 8 hodin se dokáže vyrobit něco málo rzi.

Takže bych to taky typnul na přirezlý brzdy. Jde o to, aby příště nepovoililo něco jinýho a ty si neurval třeba obložení :myslim

Odesláno

Mě dělá to stejný zadní pravý kolo,a je to na 100% ručka,vždy když prší a nechám auto potom přes noc v průjezdu na zatáhlou ručku,tak když se ráno rozjíždím, mě to vždy trochu cukne,jak tam jsou ty pakny přirezlý.Zkusil bych to nějak spravit ale nevím jak:(

A nechápu proč tam ty bubny ještě mám když už tam mám na brždění kotouče,ty bubny tam už jsou jen na ručku:grr

[upravil dne 6/7/09 4000006]

Odesláno

TO 4000006: Kotouče kombinované s bubnem pro ručku řeší více výrobců např FIAT, OPEL a další. Někde jsem se dočetl, že je to především z důvodu technicky méně náročného řešení a konstrukčně jednodušší.

Jak to odtstranit? Na tento problém jem se ptal v servisu (ŠKODA) a odpověď zněla \"Je to problém\". Inu \"Odborníci\"

FrantaCV

Odesláno

Mě se to stalo taky, ale s horším výsledkem. Chytlo se mi zadní obložení na levém kole a podařilo se mi ho urvat a zaseknout mezi buben a paknu. Řeknu Ti paráda. naštěstí se mi to podařilo vyřešit na místě výměnou obložení a nemusel jsem odtahovat, ale bylo to o nervy .. Příště už budu taky opatrněšjší než něco budu zkoušet silou .....

Jak koukám . shodou okolností na místě které mám na foto ... v lesíku před chatou ..

[upravil dne 6/7/09 Doyle]

Odesláno
Původně zaslal: 4000006

Je vidět že není nad to se zeptat odborníků:D:super

Ale vážně,když by někdo věděl co s tím tak budu rád za každou radu,a myslím že ne jen já ;)

Možná unavené pružiny na paknách..Už nemaj sílu když odbrzdíš paknu odtrhnout od bubnu.Nebo vůbec zaprasený celý ten mechanismuz. vyčistit příp. vyměnit ty pružinky.

[upravil dne 6/7/09 Doyle]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...