Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

V Praze demonstrují squoteři, Kocáb jim hledá náhradní objekt

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: urdemala

3) Nevím jako kdo máte zkušenost se životem ve squatu, ale když čtu po netu, jak jim každej pátej rozumbrada snad až závidí, že bydlí zadarmo, tak bych doporučoval se jít dovnitř aspoň kouknout. Opravdu NENÍ o co stát. Samozřejmě každej barák je jinej, ale sám jsem spal asi v deseti a zhruba tak dvojnásobek navštívil (s kapelou hrajeme i po squatech, většinou je to i s ubytováním) a i když se vždycky jednalo o zahraničí tak normální člověk by v tom bordelu opravdu dlouho nevydržel. Je to hnus, ale když to někomu vyhovuje a je domluva s majitelem, tak může bejt takový bydlení každýmu putna. Samozřejmě né vždy se dá s majitelem domluvit a myslím si, že i squater by měl mít svojí čest a na přání majitele objekt vyklidit. Problém Milady je malinko složitější, přece jenom 12 let je sakra hodně dlouhá doba, tradice, jako hudební zastávka je už taky hodně známá, takže není se čemu divit, že se obyvatelům už z principu z baráku nechce odejít, ani pohřbít ten prostor.

Za to, v jakém bordelu žijou si můžou sami. Je to přeci jejich styl života, ke kterému se tak hrdě hlásej, ne?

\"když se domluvěj s majitelem\" V tomto případě domluveni s majitelem nebyli. O nějaké právně hodnotné smlouvě nemluvě.

Tradice není právní pojem a jako taková ještě nikomu nedává žádná práva.

Včera jsem poslouchal Kocába v rádiu (bohužel ne dokonce). Podle mě si nevidí do úst. Řekl, že jednotlivci přeci pomáhat nemůže a zrvnatak nikomu, kdo si o pomoc neřekne. A tuto bandu 20 flákačskejch pubošů nazívá skupinou obyvatel. Nějak pozapoměl, že mnohem větší skupina obyvatel přišla právě teď o střechu nad hlavou a to ne (zcela) vlastní vinou. O střechu nad hlavou, o kterou se starali a budovali ji i většinu svého života. A všichni víme, že tato skupina obyvatel je mnooohem větší a od samého začátku je jasné, že pomoc potřebují. Ať se na mě nikdo nezlobí, tohle prostě Kocáb posral. Zhanobil právní systém (i když není dokonalý) a ty skutečně potřebné ponížil pod tuto skupinu několika nemakačenků.

Řešení? V podstatě jednoduché: Lidi bez bydlení, kteří máte zájem... Nastěhujte se třeba na Hrad, nebo ke Kocábovi, prohlašte se za squottery a jistě dostanete taky bydlení za kačku.

Odesláno

ano s většinou příspěvků nelze než souhlasit..... já mám na www.novinky.cz již účet zablokován že se nepřiměřeně vyjadřuji - po česky že jsem napsal pravdu..... a zde už je popíráno právo říci svůj názor :D to bylo po revolici keců - že neboudou jako oni,jenže tyhle demokrati jsou pomalu horší jak byly ty komunisti..... viz.náhubkový zákon,pravý vše sám za sebe.....

co se sqotu týče,beru jejich životní styl,ale ne tak jak ho prezentují,že si jen tak vlezou někam,a pak když se přihlásí majitel tak se hádají a ten DEBIL Kocábu jim ještě sežene nové bydlení...... jsem zvědavej a moc zvědavej jak se zachovají k těm co je postihla povodeň !!!! Na to jsem fakt zvědavej,dostanou hovno,jen jim všichni budou slibovat že až ta další vláda atp.jak již to tu několikrát bylo,a stejně dostanou hovno!! Ale fetáci,cigáni a kdejaká verbež tady má víc práv a zastání jak lidi kteří makají a snaží se vše platit !!

Taky jsem skončil na pracáku kvůli práci ale byl jsem tam jen měsíc,zaplať pánbůh ( na kterého samo nevěřím ) ale chtěl jsem dělat a práci jsem si našel,tak ať tyhle nemakačenka začnou makat ať si pronajmou nějakou zříceninu a tam ať si za svůj nájem dělají co chtějí !!!! Ale ne,aby se z našich daní těmhle netáhlům zase dala další nemovitost.... btw.co potom ty lidi kteří kvůli práci přišli o byty ??? taky jim ten DEBIL dá nové bydlení kde nemusí nic platit ?? jak to mají dělat když mají platit nájem a nemají z čeho ??? Už psali že hypobanka prodává první balík nesplácených hypoték za pár korun zase nějakým lichvářům kteří si pomůžou k několika set mega !! Ať jim to Kocáb zatáhne,když je takovej geroj !!!

Mě se z tohodle chce blejt velebnosti !!! A navíc Medvěde.... Kocáb byl jen co se odsunu sovětských vojsk týče nastrčená figurka tým zrzavcem ukoktaným vožralím Havlem kterej si jen přihřál polívku, to bylo všechno domluvený tajnýma službama a pohlavárama,a Kocáb si jen pomohl k pár set tisícům,které za to dostal !!! Já silně pochybuju,že by se rusáci bavili s nějakým Kocábem notabene o tom,že nás mají jen tak po 40ti letech opustit..... na to je Kocáb moc moc malá figurka......

Ale cigánproblémům teda šéfuje na 1 !!!

jsem možná rasista a nestydím se za to,ale za Tatatrů byly coby zvědové ta nejnižší kasta která neuměla nic jen krást,a tataři je proto hned jak jim provedli danou službu zabili.... a dobře to dělali.....

Za Petra Voka kdo chytil v jeho panství potulný cigány tak je mohl beztrestně zabít..... ta doba by se měla zavést..... a myslím že i v Kanadě by si odechli.....

[upravil dne 3/7/09 Burisek]

Odesláno

BV406: ad a/ a b/ - treba proto, ze korupce nemusi vzdy vypadat jen jako balicek osoupanych bankovek v igelitce pod dvermi na panech?

ale treba se mylim a dotycny clovek za svuj cin nic na oplatku chtit nebude, bude mu stacit ze ostatni se vystehuji :-)

Odesláno
Původně zaslal: Burisek

..............

A navíc Medvěde.... Kocáb byl jen co se odsunu sovětských vojsk týče nastrčená figurka tým zrzavcem ukoktaným vožralím Havlem kterej si jen přihřál polívku, to bylo všechno domluvený tajnýma službama a pohlavárama,a Kocáb si jen pomohl k pár set tisícům,které za to dostal !!! Já silně pochybuju,že by se rusáci bavili s nějakým Kocábem notabene o tom,že nás mají jen tak po 40ti letech opustit..... na to je Kocáb moc moc malá figurka......

Ale cigánproblémům teda šéfuje na 1 !!!

jsem možná rasista a nestydím se za to,ale za Tatatrů byly coby zvědové ta nejnižší kasta která neuměla nic jen krást,a tataři je proto hned jak jim provedli danou službu zabili.... a dobře to dělali..... Za Petra Voka kdo chytil v jeho panství potulný cigány tak je mohl beztrestně zabít..... ta doba by se měla zavést..... a myslím že i v Kanadě by si odechli.....

[upravil dne 3/7/09 Burisek]

No, Burisku, jak to říct slušně? Raději nijak, jen že s tím, co z Tvého článku cituji opravdu hrubě nesouhlasím.

[upravil dne 3/7/2009 Medvěd]

Odesláno

Myslím, že výsledek jednání se squotery, které posvětil pan ministr Kocáb, je jen další přilití oleje do plápolajícího plamínku národního extremismu. Stačí se podívat po diskuzích na internetu, co to dokázalo s lidmi udělat. Nedivil bych se, kdyby díky podobným jednáním jednoho dne lidem došla trpělivost a opravdu se tu rozpoutala občanská válka proti cikánům a nepřizpůsobivým. A tak se ptám, jak dlouho si tu ještě necháme my, daňoví poplatníci, srát na hlavy???

Odesláno
Původně zaslal: urdemala

ale no tak, přece jim nebudeme závidět :-) ono to bydlení tam 100% nebude tak růžový, aby to - i za ty peníze - kdokoli tady z nás na fóru vzal. řekl bych, že za jednu korunu to bude ještě předražený bydlení :-)

nadávat na Kocába se pomalinku stává národním sportem. ale co se trochu zamyslet.. zkuste si odpovědět na tyto otázky:

* Ministersvo pro lidská práva a menšiny nechal založit pan Kocáb? Nebo snad Džamila?

* Co asi můžeme očekávat od tohoto ministerstva - že se k problému, který má vyřešit postaví zády nebo že bude mlčet a dělat, že se ho netýká?

* Vykonává Kocáb svojí funkci dobře? Jestli ne, jak byste jí vykonávali líp?

* Zdá se vám, že vaše problémy nikdo neřeší a přitom jste v takové nouzi, že byste potřebovali, aby vám k životu pomáhal stát?

* Když potřebujete pomoc tak se o ní nebojíte požádat?

* Závidíte sousedovi lepší auto, ale nikdy byste to nepřiznali?

A ještě jedna, která se týká squatingu - jakej tak myslíte, že je v ČR poměr v počtu mezi squaterama a neplatičema, kteří bydlí ve stejném domě jako třeba vy, ale neplatí za něj?

Já nezávidím sousedovi auto, ale robu.:D:D

Odesláno
Původně zaslal: oddie

Původně zaslal: hloze-ja

Co se divite? Pan kamarad podnikatel potrebuje vystehovat ostatni najemniky, tak si s Kocabem navzajem \"pomohli\". ;)

Vidím, jediný člověk, který tu má hlavu k tomu, aby myslel ;):super

Plnej souhlas, toto je alfa, omega problému.:potlesk

Odesláno

Pro zabedněnce:

Jiří Leschtina: Konec squatterů je v jejich rukou

Ztečí černých šerifů bezpečnostní agentury na obyvatele pražské vily Milada skončil poslední český squat. A byl to závěr bombastický i díky přítomnosti starosty Prahy 7 Ječménka, ministra Kocába a policejního prezidenta Červíčka. Už výskyt hlavounů při vytlačování několika kulturních a sociálních alternativců, kteří se zabydleli v léta opuštěném domě, svědčí o vachrlatosti celé akce.

Proč vedení Ústavu pro informace ve vzdělávání zvolilo tak hysterický postup při vyklízení vily, o níž jedenáct let nejevilo zájem? Jako sebevědomý vlastník, na jehož straně je právo, mělo dát squatterům ultimátum, dokdy musí dům opustit. A pokud by neuposlechli, pak převzít nemovitost za pomoci policie. A ne bezpečnostní agentury, jejíž habáni vyhazovali počítače a další osobní věci mladých lidí z oken.

Při běžném postupu by vedení ústavu nebylo povinno komukoliv vysvětlovat, proč chce vilu vyklidit. Po násilnickém zásahu agentury, proti němuž měla výhrady i přivolaná police, zní jako výraz bezmoci vysvětlení, že studenti z blízkých kolejí \"nemají klid na spánek, ani na práci a studium\". Jako by studentské koleje byly klášternickou oázou šprtání a abstinence.

Vedení ústavu asi předvídalo, že veřejnost bude na jeho straně. A nemýlilo se. Zejména po zásahu Michaela Kocába spustili četní bloggeři kanonádu, z níž \"milaďáci\" vycházejí jako parta bordelářů a vyžírků, kteří mají žloutenku a blechy. Tady ale něco nesedí. Milada proslula jako středobod pražského undergroundu, pořádající koncerty, diskuse, přednášky, výstavy nebo \"veganské\" večeře. To je asi něco jiného než bezcílné hulení trávy mezi šedivými paneláky.

Odpůrci squatterů neopomněli připomenout, že jsou mezi nimi i zásadní odpůrci kapitalismu. No a co? Kapitalismus už přežil mocnější nepřátele, než představuje tohle proměnlivé společenství, jehož vyznavači se nabourávají do opuštěných domů, kde holdují svébytné kultuře a po vypuzení táhnou o dům dál.

Odkdy ale takovým rebelantům hledají bydlení ministři vlády? Představa, že čekají na Kocába, až jim najde náhradu za Miladu, je v naprostém rozporu se smyslem squattingu. Mnohem spíš by mu odpovídalo, kdyby \"zaskvotovali\" například chátrající Terasy Barrandov. A jejich majitelům adresovali heslo, které teď skandují v ulicích: Vaše ruiny jsou naším domovem

Odesláno

Jen několik drobných poznámek:

Stát není parlament, stát není vláda, stát není policie.... Stát jsme my, občané. Z toho vyplývá, kdo by měl asi pomáhat potřebným, mluvíme-li o státu.

Proč si majitel nepozval policii, ale agenturu? To je přeci jasné. Policii platíme, ale potřebujeme-li její asistenci, musíme připlatit, viz policejní asistence při sportovních utkáních. Navíc policie kromě zákona je víc než omezována ve svých výkonech mj. tím, jaký je to státní moloch a veřejným míněním.

Co je skutčně náplní ministersrtva pro lidská práva? Je jím snad shánění bydlení? Usadit se kde se mi zlíbí bez ohledu na vlastnická práva lidským právem? Je 20 squotterů lidskou menšinou? Podle mě, se tento problém ministerstva pro lidská práva skutečně netýká. Pokud někdo pourušuje zákon, měl by si být vědom mj. toho, že ponese za takové jednání určité důsledky. Ano, myslím si, že Kocáb svou funkci nevykonává dobře. Zabývá se záležitostmi, které jeho resortu nepříslušejí a nezabývá se problémy, které mu příslušejí. Ano, vykonával bych to líp. Jenže to by se zase mnohým mocným asi moc nelíbilo, takže bez šance. Ano, mám problémy. Ale mé problémy vůči problémům jiných lidí jsou malicherné. Ať jsou jakékoli. Ono totiž pro mě platí, že každý má právo si myslet, že právě jeho problémy jsou ty největší na světě. Mým přístuipem se stávám velmi otevřeným a naslouchajícím. Když potřebuji pomoc, opravdu mi nedělá půroblém si o ni říct. Spríáným způsobem, a relevantní pomoc a toho, kdo má prostředky mi ji poskytnout. A když odmítne, má na to plné právo, nebudu ho za to odsuzovat. Ona je taky závist a závist Pokud je motorem k vlastnímu zlepšování, pak je to OK. Takže ano, závidím. ;-)

Odesláno

A tak, jak je v našem státě zvykem, vše se odehrává u piva nebo na podobných fórech. Ptám se: kdo z vás diskutujících napíše nebo napsal stížnost nebo dopis slavnému ministru Kocábovi?

Odesláno

Bych mu to omlátil o hlavu s tím, že anaogicky platí, že rávo na bydlení není nadřazeno právu na soukromé vlastnictví. Nemluvě o tom, že majitel má soukromé vlastnictví podloženo právními doklady, kdežto oni bydlení nikoli.

Odesláno
Co vlastně chtějí?? Tady už přestává zdraví rozum a začíná ,,vychcanost\"!! A jak říká jedno moudré české přísloví: ,,Podej prst a vezmou ti celou ruku\". Nic jiného mě nenapadá, než neschopnost ministra Kocába + jeho party, kdy se chtěl ukázat, jak je ,,dobrý\" a ona se mu situace nějak ,,zvrkla\" v proti právnímu jednání a proti ,,lidu\"!!! To jsem nejen já zvědavý, jak to dopadne!!! Tak mě napadá otázka, jak by jste danou situaci řešili VY, kdyby jste byli v pozici ministra Kocába?! ;)
Odesláno

Být v pozici Kocába, věnoval bych se povodním. Squateři jsou pro mne lidi dopouštějící se protiprávního jednání. Vyslechl bych je a pak jim vysvětlil zákony ČR, které jasně dokazují, že jednají protiprávně. Pokusil bych se jim zajistit u majitele nemovitosti nějakou rozumnou lhůtu na opuštění Milady. (rozumnou myslím teřeba 2 měsíce). Tím by pro mne záležitost byla uzavřená. Pokud by po uplynutí lhůty na vystěhování odmítali nemovitost opustit, byl by majitel oprávněný požádat o pomoc policii.

Odesláno

Pravda je, že povodně jsou především problém Ministerstva pro místní rozvoj (pokud ještě existuje), Ministerstva vnitra, Ministerstva financí, Ministerstva zemědělství a Ministerstva dopravy. Kocábovo ministerstvo se může zajímat leda tak o vyplavené menšiny, aby jim někdo rychle věnoval kvalitní náhradní bydlení.

Odesláno

Jak jsem psal jinde: Kocábovi záležitost kolem squotterů podle mě nepřísluší. Jako člen vlády by se měl věnovat důležitějším tématům, v rámci svého ouřadu. A jak bych to řešil já? Vyslechl bych je, proč ne a vysvětlil jim, že člověk porušující práva druhých se sám staví mimo zákon a nemůže počítat s tím, že se za něj někdo postaví, o ústavním činiteli nemluvě. S tím byuch je vypoklonkoval. A že \"pak b y byl majitel oprávněn...\"? Kdepak.. Majitel je kdykoli oprávněn... ;-) Potíž je opět v tom, že na soukromých pozemcích je zásah policie na žádost majitele zpoplatněna, viz asistence policie při sportovních utkáních. Proč bych volal těžkopádnou policii, mj svázanou médiama a veřejným míněním, za to je platil dvakrát, když si mohu potichu zavolat na pomoc soukromníky? btw, třeba nějakýho toho Alexeje, nebo tak... ;-)

Odesláno
Původně zaslal: Edison

Jak jsem psal jinde: Kocábovi záležitost kolem squotterů podle mě nepřísluší. Jako člen vlády by se měl věnovat důležitějším tématům, v rámci svého ouřadu. A jak bych to řešil já? Vyslechl bych je, proč ne a vysvětlil jim, že člověk porušující práva druhých se sám staví mimo zákon a nemůže počítat s tím, že se za něj někdo postaví, o ústavním činiteli nemluvě. S tím byuch je vypoklonkoval. A že \"pak b y byl majitel oprávněn...\"? Kdepak.. Majitel je kdykoli oprávněn... ;-) Potíž je opět v tom, že na soukromých pozemcích je zásah policie na žádost majitele zpoplatněna, viz asistence policie při sportovních utkáních. Proč bych volal těžkopádnou policii, mj svázanou médiama a veřejným míněním, za to je platil dvakrát, když si mohu potichu zavolat na pomoc soukromníky? btw, třeba nějakýho toho Alexeje, nebo tak... ;-)

Myslím, že na takový případ se úhrada zásahu Policie nevztahuje. Toto je sice na soukromém pozemku, ale nejedná se o veřejnou komerční akci, pořádanou majitelem objektu a zjevně zde dochází k porušování zákona. Zde je Policie povina jednat a náklady rozhodně nehradí majitel objektu nebo pozemku, ale stát. Takže proč platit soukromou agenturu, aby v tomto případě suplovala práci policie, kterou si už jednou zaplatil majitel objektu ve formě daní?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...