Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nazdarek Peugoti,menší dotaz.:oKdyž mam novou espezetku s logem EU(cz) je potřeba abych si nalepil samolepku CZ?:myslimNěkdo říka že jo a někdo že ne?Díky předem:D

Odesláno

Pokud máš RZ s modrým pruhem v levé části a tam symbol EU a označení státu, tak CZku nepotřebuješ. V ostatních případech (tedy SPZ i RZ bez modrého pruhu) je potřeba CZka dokonce nějak přesně daných rozměrů - ne každá prodávaná v obchodech je splňuje.

Odesláno

pro RZ (ne pro starsi SPZ) existuji atestovane drzaky RZ s homologaci 8SD, ktere maji v leve casti modry pruh s CZ pod ktery se RZ zasune a ten pak prekryva prazdne bile misto na tech starsich RZ bez pruhu a zastava tak bilou samolepku CZ

Odesláno
Původně zaslal: budvar

Správná evidenční značka státu má elipsovitý tvar, je minimálně 175 mm široká a 115 mm vysoká. Písmena CZ jsou černá na bílém podkladě.

Obávám se, Budvare, že Tvoje CZka NEMÁ schválené rozměry (17, 5 cm x 11, 5 cm) - ale vzhledem k tomu, že jí nahrazuje modrý proužek na RZce tak Ti nikdo zle dělat nebude.

Odesláno
Původně zaslal: Ferry

pro RZ (ne pro starsi SPZ) existuji atestovane drzaky RZ s homologaci 8SD, ktere maji v leve casti modry pruh s CZ pod ktery se RZ zasune a ten pak prekryva prazdne bile misto na tech starsich RZ bez pruhu a zastava tak bilou samolepku CZ

včera jsem ji měl v ruce--v TESCU stojí 95 kč kus

Odesláno

Taky by i pro starší SPZ mohli vyrábět držák, který by byl modrým pruhem vybaven. A to na vnější stranu. Důsledek je ovšem zřejmý: Takový držák by byl o ten pruh delší, takže by byla auta, kam by se to namontovat bez deformace nedalo.

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Obávám se, Budvare, že Tvoje CZka NEMÁ schválené rozměry (17, 5 cm x 11, 5 cm) - ale vzhledem k tomu, že jí nahrazuje modrý proužek na RZce tak Ti nikdo zle dělat nebude.

budu to muset změřit :-D

[upravil dne 29/6/09 Ferry]

Odesláno

Co se týče té CZ tak je taky důležitéj poměr stran... Kdysi to říkali v AMR...

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Původně zaslal: budvar

Správná evidenční značka státu má elipsovitý tvar, je minimálně 175 mm široká a 115 mm vysoká. Písmena CZ jsou černá na bílém podkladě.

http://img3.imageshack.us/img3/6531/eucz.jpg

No čoveče máš rech má 11x7 nebo tak nějak - no ještě že to není tak horký u mě, páč by se mě tam větší nikam nevlezla, aby se mě to zároveń líbilo :) Mě by zajímalo, jestli dřív bylo povolený menší - jak mám já - páč ten co to tam lepil to tam musel dávat už hodně dávno... A asi tehdy zas takovej výběr nebyl ;)

[upravil dne 30/6/09 budvar]

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Původně zaslal: Demo

Pánové, kdesi jsem četl, že po tom občas v Chorvatsku jdou, ze neuznávají \"EU proužky\"....

Neplatí to len pre štaty EÚ?

přesně tak, ve švýcarsku tě s proužkem tak pošlou do pr... (vlastní zkušenost)

Odesláno

Osobně jsem NIKDY rozměr CZky neřešil - koupil jsem na pumpě ať už plastovou nebo v poslední době takový ten ovál s volně loženými písmeny a NIKDY jsem neměl problém. Je to asi stejné jako s ostatními neschválenými doplňky - pokud nejedeš jako hovado a při kontrole jsi v pohodě, tak Tě prostě nechají žít. Pokud ale na Tobě budou mít potřebu něco najít, tak i špatná CZka může být důvod.

Jinak ten proužek podle mě platí opravdu jen v EU, země mimo Schengen ho akceptovat nemusí (byť ho podle mě v rámci zachování klidu akceptují).

[upravil dne 30/6/2009 Medvěd]

Odesláno
Původně zaslal: omegaalfa

přesně tak, ve švýcarsku tě s proužkem tak pošlou do pr... (vlastní zkušenost)

Jezdím do Švajcu už nějaký ten pátek a clkem dost často. Ještě se mi ale nestalo, že by mě někdo s proužkem opruzoval. Ani na hranicích, ani poldi ať už při běžné kontrole, nebo když jsem náhodou něco opoměl. Krom toho, nejsem sami, kdo tam z EU jezdí. Málokterý frantík, dojčlanďák, talián... má jak oválek, tak kolečko.

[upravil dne 30/6/09 Ferry]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...