Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, je možné, že by tachometr ukazoval nepřesně? Kdysi jsem jezdil kolem jednoho radaru s velkýma číslicema Fáčkem a měřil mi 60 km/k když já měl na budíku taky přesně 60 km/h. Teď jsem jel kolem stejného v té své \"nové\" 406 a ukazoval mi 65 km/h ale ručička na budíku byla mezi 70-80 km/h. Mohla by být v něčem chyba ?? Tachometr ukazuje rychlost elektronicky, žádný bowden mi do něj nevede... a kola mám myslím standardní průměr R15

Odesláno

myslím,že přesný tachometr v autě neexistuje--každý má odchylku,kdysi ve Světě motorů udávali při testech aut i kolik...,

ale při akcích Policie ČR měří tacho a řeknou konkrétní odchylku konkrétního vozu...tak to zkus:myslim

Odesláno

Ahoj. Ať chceš nebo nechceš, tachometr je pouze přehledové měřidlo s třídou přesnosti asi 2,5. Údaj tachometru je přímo úměrný např. rozměru pnumtik i jeich opotřebení. Další věc je, že radary (ty přehledové) umísťované u vjezdů do obcí jsou jen \"Ukazovátka\" s tolerancí víc než 10%. Nicméně pokud se nechceš dostat do problémů s policií , drž se tachometru - je to sice smutné, ale tachometr je přesnější.

FravtaCV

Odesláno
Původně zaslal: FrantaCV

Ahoj. Ať chceš nebo nechceš, tachometr je pouze přehledové měřidlo s třídou přesnosti asi 2,5. Údaj tachometru je přímo úměrný např. rozměru pnumtik i jeich opotřebení. Další věc je, že radary (ty přehledové) umísťované u vjezdů do obcí jsou jen \"Ukazovátka\" s tolerancí víc než 10%. Nicméně pokud se nechceš dostat do problémů s policií , drž se tachometru - je to sice smutné, ale tachometr je přesnější.

FravtaCV

OK díky všem za názory

Odesláno

muj tachac ukazuje asi 4 km vic, ale meni se to s rychlosti, cim rychleji jedu, tim je odchylka vetsi se mi zda, takze kdyz jsem jel dle tacho asi 182, tak gps zaznamenala 176 (nejsem pirat !!, v nemecku na rovnem useku s neomezenou rychlosti)

Odesláno

U 406 mi ukazuje tachometr o 4km víc, fabka to samé , akorát oplík je \"německy\" přesný.

Tohle je asi do 90-ti , u tachometrových 140 mi ukazuje GPS 132 ( old 406 ).

Je to lepší , když nemusíš čučet pořád na tachometr a hlídat v obci rafiku , vejdeš se do tolerance.

Odesláno
Původně zaslal: Georginho_cz406

Největší odchylku má u těch 50 km/hod a sice 7 km, při devadesáti mi tacho ukazuje asi 96km/h a při 130 už jen 132km/h. Měřeno 2 nezávislími GPS. jinak je zajímavé že TOMTOM i Garmin jsou také rozhozené a to cca. o 1-3 km.

jojo ...to je přesné, když mi radar u cesty ukazuje 50 km/h, natachometru mám kousek pod 60 km/h ..... tak je to fakt u všech Pažoutků stejné. Jen nechápu důvod....

Odesláno

:-) Tak s tím posunutím ručičky tachometru je to to stejné jak třeba zkusit jiný rozměr pneumatik! Např. R15 195/65 proti R15 185/65 a už jsi jinde! :-) Odchylky se myslím také vyskytují z tohoto důvodu! Díky rozměrům Pneu!

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...