Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Jezdí někdo z vás na bionaftu? Já ji omylem natankoval minulý týden do nádrže, jsem měl radost, že je ta nafta na stojanu levnější než na tabuli před benzinkou a pak koukám, že tankuju bionaftu:aut

Auto jelo normálně, ani jsem to nepoznal. Co to udělá s motorem když se na to jezdí, má někdo zkušenosti?:myslim

Jinak cena byla 22,90Kc/l bionafta a 25,40Kc/l nafta.

Odesláno

no jelikož i já mám 2.1 TD tak tankuju teď přes léto jen bionaftu u Benziny a jsem spokojenej.... do HDI motorů bych jí teda nedal ani omylem,ale můj motůrek papal i obyč.slunečnicovej olej a taky štreku do Chorvatska vydržel....

Odesláno

Když se bionafta v polovině 90tých let na pumpách objevila, pamatuju si, že se velice brzo u prodejců nových aut objevily letáky a upozornění, že budou autům jezdícím na neschválený typ PHM krátit záruky (prostě pokud odešlo něco na motoru a řidič přiznal, že tam leje bionaftu, měl smůlu a žádná záruka nebyla - nakolik to bylo opodstatněné či ne nevím, jen si prostě pamatuju, že takové hlášky visely třeba v MAZDĚ, kam jsem jezdil s novou firemní dodávkou a šéf mi vysloveně použití bionafty zakázal.

Odesláno

To mělo smysl když byla bionafta o hodně levnější. Teď je rozdíl pár korun...

Ale kdyby se někomu zalepili vstřiky a čerpadlo, tak je prý dobré to pak koupat v lihu, že to snad povolí. :nevim

Odesláno

Důležité je tam to slovíčko \"snad\" ;-) Já bych to do svýho teda nenalil. Ono už teď i v \"normální\" naftě máme nějaký malý podíl bio, jestli se nepletu. :-(

Odesláno

Je fakt, ze jsem mel sveho casu sluzebni Mondeo mk.II 1.8 TD, lil sem do toho bionaftu, abych se te kurvy zbavil..... A ten motor jel na bionaftu lip nez na normalni.....

Odesláno

Nevím, jestli to nebyl jen takový pocit, ale taky mi přišlo, že na tu bionaftu to jelo líp než na normální. Dokonce se mi zdálo, že měl motor kultivovanější chod, ale moc smysl to asi nedává, že?:myslim

Odesláno

Kdysi jsem na Setu najezdil cca 50tis km, s 205 1,9D a čerpadlem Roto. Pak bylo auto usmrceno bouračkou, a motor zhruba půl roku ležel, i s tou Setou v čerpadle. Následky to na něm žádné nezanechalo, po namontování do jiného auta jezdil dál.

Odesláno

uplne na konci toho clanku pisu ze ma priaznive ekologicke vlastnosti.

tj ked to natankujes znizia sa ti emisie, ale nenapisu uz ze pri vyrobe tej bionafty sa produkuje tiez mnozstvo emisii takze neverim tomu ze bionafta je setrnejsia

Odesláno
Původně zaslal: Sagic

Nevím, jestli to nebyl jen takový pocit, ale taky mi přišlo, že na tu bionaftu to jelo líp než na normální. Dokonce se mi zdálo, že měl motor kultivovanější chod, ale moc smysl to asi nedává, že?:myslim

Mohu potvrdit, že traktor Zetor jezdí na bionaftu taky daleko líp.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...