Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Chcem sa s vami len podelit o svoj vcerajsi \"zažitok\". Ked som sa rano vybral na nakup autom \"P307 1,6 16V\" tak som sa moc daleko nedostal. Teda, lepsie povedane nedostal som sa nikam. Jedine co som dokazal bolo odomknut auto dialkovym ovladanim a rozsvietit kontrolky na palubovke. No štarter ! Akoby tam nebol. Nič. Bolo jasne že baterka je v perdeli. (2 tyždne stalo na parkovisku). Tak som sa chcel v tej chvili na to vykaslat a ist pešo ale Auto bohužial neslo ani len zamknut. Podarilo sa mi len mechanicky \"klučom\" zamknut dvere vodiča ale na zamknutie zvyšných troch dvery už nebolo v baterke energie. A ked som sa chcel dostat k naradiu v kufry tak smola. Nebolo energie ani na odomknutie zadneho kufra. Tak som ostal stražit auto a čakal na kolegu so štarovacimi kablami. Teraz je auto u neho v garaži a dobija sa baterka a ja len premyslam či je problem v baterke (r.v.2004) alebo mi ju niečo vybija. Ale velmi ma prekvapilo že nedokažem v takomto pripade žiadnym sposobom zabezpečit (uzamknut) auto. Jednoducho Peugeot. A popritom mi kolega este oznamil že mam zle tesnenie (kvape mi voda na motor a nieco mi klepe vo valci tak že sa mi o to postara a popri tom este treba vymenit rozvody tak idem odložit asi 500 €)

[upravil dne 7/6/09 biema]

Odesláno

Baterka z roku 2004 má nárok na to být v řiti. Mě sice vydržela baterie 10 let (měnil jsem jí nedávno), ale když jsem zjistil, že v autě byla baterka ještě původní, považoval jsem za malý zázrak jak dlouho vydržela.

Odběr proudu stojícího auta jde bez problému změřit, ale osobně si myslím, že tam problém asi nebude. Co se týče toho, že jsi bez baterie nemohl zamknout auto - to nešlo zavřít dveře a zajistit je ručně zevnitř, řidičovy pak zamknout mechanicky klíčem? Centrál bez elektriky fungovat nebude ani u Mercedesa, s tím Peugeot opravdu nemá moc společného (to je jako bys nadával na OSRAM (nebo jiného výrobce žárovek) že nesvítí, když Ti elektrárna přestane dodávat energii).

Že Ti něco teče na motor není určitě příjemné, ale opět ani tohle není specifikum Peugeota - každé 5ti leté auto má prostě na nějakou tu netěsnost nárok a věř, že není na světě jediné auto, které by dokázalo jezdit bez návštěvy servisu. Nejvíce by mě znepokojovalo \"klepání\" v motoru, protožes´ho ale blíže nespecifikoval, doufám, že to nebude nic závažného.

Odesláno

P307 10/2001 v mojom pripade nema zamykacie cupliky na dverach tak že mechanicky som ich zamknut nemohol.

A stym že som to vyčital značke Peugeot som to asi naozaj prehnal. Ved ja ho mam v podstate rád . ;)

Mozes mi este poradit postup ako zmerat odber stojaceho auta a ake hodnoty by to mali asi byť ?

[upravil dne 7/6/09 biema]

Odesláno

Mě to měřil autoelektrikář, ale protože ta operace netrvala déle než několik minut tak jsem, přesvědčen, že to nemůže být nic složitého.

Odesláno

A nezamykají se náhodou dveře u 307 mechanicky tak, že vnitřní kliku jakoby zamačkneš do dveří? :myslim

Do kufru se lze dostat i sklopením zadních sedadel. ;)

Odesláno

Stejně to má i 406ka - nemožnost zamknout auto mechanicky zevnitř mi přijde hodně podivná (ale 307u neznám a francouz je ve své originalitě všeho schopný).

Odesláno

TAky mám 307 1,6 16v, nedávno jsme řešili tentýž problém. Baterka se vybila a nemohla jsem auto zamknout jakýmkoliv způsobem. Přesně jak píšete, jen řidičovy dveře.

Je to divný systém, strašně nedomyšlené. Ty čudlíky ve dveřích by mi zas tak nevadily.

Taky nevíme, jak bychom si poradili při další takové příhodě.

Odesláno

Tak to se tedy biemovi omlouvám, to by třeba Mercedes asi neudělal (myslím tedy zcela chybějící mechanické zamykání dveří zevnitř vozu) - někde udělali soudruzi z Francie chybičku..

Odesláno
Původně zaslal: nemec.cb

307-ma nemá žádne čudlíky-bez šťávy nezamkneš(teda aspoň ta moje je nemá).

A ty páčky samotný zacvaknout jakoby do dveří nejdou?

Brácha má 307 tak to u něj vyzjistím, protože mi je fakt divné aby auto bez elektriky nešlo zamčít. :myslim

Odesláno

K tomu vybíjení, před rokem byla svolávačka na 307 a to kvůli ABS, že i po vypnutí spínací skříně byla jednotka pro ABS pod proudem. Oprava byla (pochopitelně) zdarma. Tak jestli to nebude tím.

Pokusím se předejít dalším dotazům \"jo, a koho se to týkalo\" a odkážu Vás rovnou na hledání v tomto fóru ;)

Odesláno

308 taky nema mechanicky zamikani ze vnirt vozu, je tam pouze tlacitko na zamceni - elektronicke

ale mam pocit ze to neni jen u peugeotu, ted jsem jel novym pasatem a tusim ze to je stejne... Asi se pocita s tim, ze pokud neco takoveho nastane, tak rovnou volas odtahovku do servisu

Odesláno

Přesně tak,308 taky nemá mechanické zamykání zevnitř,což soudruzi ve Francii malinko nedomysleli.Ta svolávačka kvůli ABS byla kvůli několika 307ám,co lehli popelem.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...