Přejít na obsah

biema

Uživatel
  • Počet příspěvků

    52
  • Registrace

Vše od uživatele biema

  1. Už nejakú dobu sa mi bezdôvodne spúšťa alarm ale len zvuková signalizácia bez smeroviek. Napadá ma že môže byť slabý záložný zdroj alarmu a žiada výmenu. Máte niekto skúsenosť ? A ak by to naozaj bolo záložným zdrojom viete mi poradiť kde by som ho mal hľadať ? Peugeot 307 - 2001 - Benzín 16V
  2. biema

    prevodovka P307 1,6 BENZIN

    Stále zhaňam. Nieje 500€ trošku moc ? (nieje nová ale ponúka záruku)
  3. Ludia ja viem ze to prave sem nepatri ale zhanam prevodovku na horeuvedeny typ vozidla. zivot sa mi ruca a do toho sa mi este aj spominana prevodovka rosypala. Ak by ste o niecom vedeli tak vas poprosim bud sem alebo biemajo@gmail.com dakujem. Este musim samozrejme pripomenut ze ide o manual.
  4. biema

    Peugeot 307 rapkavy zvuk

    Presne viem o čom hovoríš. Bol som s tým prave teraz. Motor vo volnobehu na mieste nic. Tak sme sa boli previesť. Výsledok : s naväčšou pravdepodobnosťou prevodovka. Pýtal sa ma kedy bol menený prevodový olej. Vraj pozru najprv to. Ale ak nezaberie, tak nova prevodovka. S usmevom mi navrhol origoš 3000-4000€ no po mojej reakci zistil že touto cestou to nepojde tak navrhol nahradu alebo použitý diel 300-400€. Ale všetko sa bude riešiť až buduci tyzden.
  5. biema

    Problém s ostřikovaním

    tak skus este poradiť kde hladat motorček alebo dačo čo by pomohlo (napr pri rozoberaní) nech ma niečo neprekvapí.
  6. biema

    Problém s ostřikovaním

    Mam ten isty problem. Ale skor ma napadlo že je zasa dodžubaný kontakt v páčke ! ???
  7. Nenašli by sa náhodou navyše sklá predných svetiel za rozumnú cenu ? Ak nie obe tak aspoň ľavé. Mám ho nepekne mliečne a zišlo by sa ho vymeniť. P307 r.v.:10/2001, 1,6
  8. Mne sa to par-krat stalo pri strate otačok. Naposledy pri cuvani ked som na prd pustil spojku tak motor siel do zhasnutia ale podarilo sa mi to este udržat a v tej chvili 3x zapipal ale ked že motor zostal bežat tak už sa na displaji nič nezobrazilo. Tak že sa priklanam k nazoru že počitač aj chce niečo zahlasit ale ked že sa problem v momente vyrieši tak sa len upípne. Asi si toho netreba všímať.
  9. biema

    pristrojovka

    Akože prečo sem davaš obrazky uploadnute na platenom servery? (RS)
  10. Teraz budem reagovat na tu bielu palubovku. Určite mate niektorý skusenost s tym že ste mali položeny na palubovke nejaky papier alebo doklad. Jednoducho tym chcem povedat to že ked je niečo blede položene na palubovke a oprie sa do tho slnko, vidim odraz toho predmetu v čelnom skle. Je to dost rušivé. Preto si neviem predstavit mat celu palubovku bielu alebo bledu.
  11. biema

    Zvukové upozornění při startu

    100% BATERKA. TENTO PROBLEM SOM TERAZ RIEšIL A VYRIEšIL. ROBILO MI TO AJ V POčAS TEPLEJšICH DNI, NIE LEN TERAZ. ALE Už MAM PO PROBLEME. KUPIL SOM NOVU BATERKU PRETO žE SOM PREDPOKLADAL žE TA STARA JE Už V PRD..LI. VYDRžALA NABITA TYžDEN. A TO ISTE MOžEM NAPISAT AJ O TEJ NOVEJ BATERKE. VYDRAžALA TYžDEN. TAK žE NOVY PROBLEM. TAK SOM SA SNAžIL PRIST NA TO KEDY PROBLEM ZAčAL A PRIšIEL SOM NA TO žE TO ZAčALO V LETE KED SOM KUPIL NOVE AUTORADIO. V NAY MI HO ZLE ZAPOJILI. AUTORADIO HRALO ALE NONSTOP SI TAHALO Z BATERIE 200mA (AJ KED BOLO VYPNUTE A VYBRATY PREDNY PANEL) DEN-NOC-DEN-NOC. 3 DNI STATIA NA PARKOVISKU A Už SOM POčUL LEN SPOMINANY ZVUK A KONIEC. POMOHLA SPOMINANA ZMENA ZAPOJENIA RADIA A TERAZ MAM NOVU BATERKU DOMA V SKRINI A BEZ PROBLEMOV JAZDIM AJ TERAZ V ZIME NA TEJ STAREJ. TAK žE ... BATERKA ... TOHO ZVUKU SOM SA TERAZ VERU NAPOčUVAL.
  12. biema

    Žarovka na zadní značce

    No, ja som sa do toho dostal ale nic moc mi to nepomohlo. Jednoducho som žiarovku vymenil ale svetlo stale nesvietilo. Mam pocit že bude vadny nejaky kontakt a preto sa potrebujem do svetla dostat uplne a skontrolovat kontakty. Ale ako ? Od kufra ? alebo z vonku ? A do tyždna ma čaka STK a rad by som sa tejto zavady zbavil.
  13. biema

    těsnění pod hlavou

    Ved jasne že s humorom. Ja viem načo sa sa \"tazatel\" pytal a preto som aj dodal slova mechanika. Citujem :\" U peugeotov je to bežne. DIESEL 120.000 km a BENZIN 150.000 km\". Ja som ten problem mal tak preto som mu veril. A nechce sa mi verit že v mojom pripade to bola len chyba jedneho modelu. Myslim že niečo pravdy na jeho slovach bude. Bal som sa tejto opravy lebo som vedel že cena vymeny rozvodov sa značne predraží. A aj tak bolo. Ale už to mam za sebou a Pežotik pradie ako mača. Ba dokonca ked sa zahreje na spravnu teplotu (čo stačí mala chvíločka) a zastavim niekde na križovatke mam niekedy pocit že mi zhasol motor. Jednoducho ho nepočuť. Ale na tom ma hlavne zásluhu nedávna výmena oleja.
  14. biema

    těsnění pod hlavou

    Ale voda mizla prave z dôvodu vadneho tesnenia a práve tak znela otazka. Keby bolo tesnenie v poriadku tak voda netečie. Ja netvrdim že vymena tesnenia pod hlavou sa mení preventívne ale každopadne je tam nejaky problem. To moje tesnenie bolo v dezolatnom stave. A mohli sa od toho odvýjať ďaľšie problémy. Mám najazdených 170.000 a to tesnenie bolo naozaj veľmi špatné. A voda unikala asi v takom množstve že na 2000 km som dolieval asi 3/4 litra vodičky. Niesom odborník aby som radil, len som sa podelil s mojou skusenosťou. Tu je odkaz na temu kde som o tomto probleme pisal: [upravil dne 20/9/09 biema]
  15. biema

    těsnění pod hlavou

    Mam na to iny nazor. Menil mi ho mechanik pred 2 tyždňami pri priležitosti výmeny rozvodov. (Musel mi aj kapku zbrusit hlavu lebo už vznikali problemy aj tam) Vraj je to u PEUGEOTU bežne a to u DIESELOV pri 120.000km a BENZIN 150.000 km. Mizla mi voda. Tesnenie som videl. Zničene, prehrdzavele. Po vymene je vsetko O.K. A možem ešte podotknuť že sa mi aj znateľne zvýšil ťah auta. Ale je to len moj nazor alebo skôr nazor mechanika ktory mi to robil. A je to dosť chvalený mechanik a v motoroch vraj najlepši čo sa týka okolia Ružomberka.
  16. biema

    Uniká voda - váš názor

    Tak s výsledkom som sa trošku omeškal ale tu ho máte. Rozvody vymenené (Rozvody som kupoval mimo ceny opravy) . Motor pretesnenený (Tesnenie dodal mechanik). K tomu vraj ale musel zbrusit hlavu motora. .Povedal som si dobre, ved keby to nespravil tak to bolo celé oničom. Ešte som mu dodával spodný kryt motora ktory som chcel aby mi namontoval. (Bola to bakelitova nahrážka za 25€ - to bolo platene mimo opravy). Suma-sumárum : Robota výmeny rozvodov + tesnenie a namontovanie + zbrúsenie hlavy + namontovanie spodného krytu motora = 243 € . (7320,-sk) A otazka znie . Otiahol ma ? Alebo možem byt spokojný. Preto že mne sa tá suma zdá neuveritelne vysoka.
  17. biema

    Kabel k navigaci-kudy??

    Je to tak. Krytka nieje krytkou ale je to ten spominany svetelny senzor na automaticke spinanie svetiel. Ties som premyslal ako s kablom na navy ale zatial som to nechal tak ako to je. Navy mam na lavo od displeja, teda viac c zornom poli a viac na dosah. Viac mi to tak vyhovuje. Ale kabel k navy mam dost kratky tak že nehrozi aby som ho este prisposoboval interieru. Ale premyslal som o nejakom predľženi napajacieho kablu.
  18. biema

    Uniká voda - váš názor

    Tak ja som ho tam dnes zaviezol. Este to nieje hotove ale mechanik je fajn a upokojil ma že s opravou nebude problem. Rozvody (len sučiastky) ma vysli 180 €. Popri tom mi aj pretesni ten motor. (tesnenie pod hlavou) je vraj uplne prehrdzavele a je to pre Peugeoty typicke. U HDI cca pri 120.000 km a benzin od 150.000 km. Vo vode olej nemam. Stacilo strcit prsty do nadobky na vodu a na prstoch mi neostal žiadny olejovy povlak. Možno len trošku ale je to predsa zmes s nemrzkou. Dam este vediet po oprave. Možno už zajtra. Ako hovorim , šikovny mechanik. Kolegovi robil rozvody a vymenu oleja a filtra na Volve den predo mnou a za necelich 24 hod mu volal že si ma prist pre auto. Riesim teraz este jednu dilemu. Urvala sa mi koncovka od potrubia vyfuku a bude to chciet novu. Poradte, Poliak za 40 € alebo origoš za 100 € ? A este mimo tuto temu.: Poradte mi prosim ako dostanem fotografiu ku svojmu profilu tak ako mate vy. Rad by som tam vycapil svojho Peugeotíka. [upravil dne 27/8/09 biema]
  19. biema

    Uniká voda - váš názor

    Este som sa k oprave nedostal. Tak ze este neviem v com je problem v tej unikajucej vode. Ako tu uz bolo povedane ta nadoba pod pojistkovou skrinou nieje nadobou ale je to to tiahlo plynu alebo tak ako povedal ozzy56. Neviem ako si si všimol tmavy povlak na nadobe vody, (mne sa tmavy nezda) ale v podstate mas pravdu voda je dost natmavla. Auto som kupoval tento rok (samozrejme od ineho majitela) a kvapaliny som este nemenil ale aj to mam teraz v plane. Ale popravde si ma trosku postrasil. Az teraz si tak uvedomujem ci ta kvapalina by mala byt taka tmava. Som laik a tak mi hned hlavou prebehlo ci sa do vody nemoze nejak dostavat olej?!
  20. Na mojom P 307 mizne voda. Raz za 3 mesiace dolejem asi pol litra. Pojdem dat menit rozvody a dam si hned pozriet aj tento problem ale od Vas by som chcel vediet Váš názor a na kolko to tipujete. Bol som Vam to aj odfotit a zaznačil som tam aj miesto od kiaľ vodu vidim unikať. Foto : (Klik na odkaz - klik na obrazok - klik na \"Zobrazit v povodnej velkosti\") http://www.upnito.sk/imggal.php?viewGallery=6c7757339b69f890cd647bff10cd6db4 http://rapidshare.com/files/270553971/motor_voda.jpg Dakujem. [upravil dne 23/8/09 biema]
  21. biema

    307 - cvengot v motory - za studena

    Mam ten isty problem aj ja. Chystam sa to riesit. Bolo mi povedane že to je napinacia kladka motora + remeň. cca 70 €.
  22. biema

    strajkujuce otacanie klucikom

    Mne sa to stava tiez. To o com pises nema nic spoločne so zamknutim volantu. Neviem prečo sa to stava. Ale nikdy to neriesim silou. Len vytiahnem kluč a otočim a zastrčim ho inač ako bol pred tym. (Levom hore alebo dolu - ak sa rozumieme ) a vždy to zaberie. ... (Pri zamknutom volante to je nieco ine, to staci volant potocit do strany a zaroven aj klučikom ) . Ale v tvojom pripade by som silu vynechal. Skus co som ti poradil.
  23. Evidentne mam problem s autobateriou. Pred tyzdnom nabijana a uz problem so startovanim. (ved uz ma 5 rokov). Chcem sa spytat ci musim dodržat pri kúpe novej tie iste hodnoty ake ma ta terajsia bateria. 12V - 44Ah - 360A ( tych 12 Volt je mi samozrejme jasne). Ake mate odskusane vy ? [upravil dne 17/6/09 biema]
  24. biema

    \"Zážitok !!!\"

    Som ani nečakal taku velku odozvu na tuto temu. Ale vidim že tema zaujala. Ja už mam baterku nabitu a auto znovu zamyka. Ale ako to vyšpekulovat ked sa mi znovu baterka vybije tak na to sme tu stale neprisli. Snad len davat pozor na to aby sa baterka nevybila ale jeden nikdy nevie. Najhorsie ze sa to moze stat ked to nejmenej čakate a auto nemate ako zabezpečit. A nechat v dnešnej dobe auto len tak odomknute na ulici asi nieje sranda. Napada ma len scenka z mr. Bean-a. Ten to vyriesil. Namontoval si petlice. Hadam uz len dodam že kolega mi premeral prudy a vsetko vizera byt v poriadku. Baterku mam ročnik 2004 - 12V - 44Ah - 360A. A ako som uz v uvode pisal auto stalo na parkovisku 2 tyždne a baterka chcípla.
  25. biema

    \"Zážitok !!!\"

    P307 10/2001 v mojom pripade nema zamykacie cupliky na dverach tak že mechanicky som ich zamknut nemohol. A stym že som to vyčital značke Peugeot som to asi naozaj prehnal. Ved ja ho mam v podstate rád . Mozes mi este poradit postup ako zmerat odber stojaceho auta a ake hodnoty by to mali asi byť ? [upravil dne 7/6/09 biema]
×
×
  • Vytvořit...