Přejít na obsah

Stam

Uživatel
  • Počet příspěvků

    57
  • Registrace

Vše od uživatele Stam

  1. Stam

    ESP

    Já tlačítko nemám, ale jak je záslepka, vedle tlačítka zamykání auta zevnitř, tak do té záslepky jsou vodiče (předpokládám ESP) přivedeny. Jestli se nemýlím tak by stačilo sehnat tlačítko a možná oživit v řídící jednotce a mohlo by to fungovat.
  2. Vzhledem k tomu, že mě moje 307 HDI 2.0 l píše již nějaký den Antipollution fault, před tím ještě také Unblok diesel filter a jezdím v nouzovém režimu, rozhodl jsem se, že se FAP filtr pokusím dle návodu na tomto fóru vyčistit. Když jsem vlezl pod auto, zjistil jsem, že je roztržena (řekl bych spečena) jedna hadička, která z FAPu odchází zpět k motoru. Jedná se o hatičky, které jsou napojeny na filtru u turba. I když jsem ji zkrátil a opravil tu hnusnou hlášku to píše dále. Dnes jsem šel tedy po těch hadičkách a zjistil jsem, že jsou za autobaterií ukončeny v nějaké krabičce do které je dále připojen konektor se třemi vodiči. Nevíte náhodou k čemu tato krabička slouží. Když jsem se ji snažil profouknout tak to nešlo. Domnívám se že se jedná o nějaké tlakové relátko, které porovnává tlak pře a za filtrem, ale nejsem si jistý, a právě k vůli tomuto zařízení vyskakuje hláška Antipollution fault a Unblok .... . Nešlo by tato krabička ošálit, že bych na jednu hadičku dal T kus a poslal bych do té krabičky stejný tlak. Dík za info co to je za krabičku a jestli má teorie je správná.
  3. Stam

    \"Zážitok !!!\"

    Žádný fígl na zamknutí dveří ze vnitř vozu není, prostě to nejde.
  4. Já mám sice 307, 2.0 HDI a motor taky netáhne. Žádnou hláško PP nepíše, v závadách na diagnostice to todilo jakýsi ventil na předku motoru (na předu jsou tyto ventily čtyři - všechny stejné). Vyměnil jsem ventil a samozřejmě že nic, pořád jízda bez turba. Za jízdy jsme připojili diagnostiku, samozřejmě že opět nic, mechanik pak říkal, že mu to poprvé vyhodilo ještě chybu váhy vzduch, tak jsme jí vyměnili taky a auto opět nejede. Ve středu to jde do servisu na dobu neurčitou až se zjistí co to vlastě je za problén. Dobrou.
  5. Stam

    307 netáhne

    Tak jsme vyměnili čidlo, váhu vzduchu a turbo stále netáhne. Tak jdeme na repas turba, stejně jsem se na to chystal, ale myslel si, že to ještě nějaké ty tisíce vydrží. Zítra zkusím rozebrat a vyčistit FAP jestli to nemůže být tím, tak uvidíme.
  6. Stam

    307 netáhne

    Tak na diagnostice se zjistilo, že je špatné čidlo výfukových plynů (nebo tak nějak), je to někde kolem durba, proto auto netáhne. To co popisuje ANRY je přesně můj problém. Nové čidlo stojí 4200,- Kč.
  7. Stam

    307 netáhne

    Myslím si, že by to mohla být váha vzduchu, protože turbo tlačí, když na neutrál přidám plyn, hadice od intercoleru se natlakuje, když ale jedu tak to typické zapísknutí turba neslyším. Ještě před několika bylo turbo kolem těch 2000 ot. slyšet, teď nic.
  8. Asi před týdnem jsem zpozoroval, že moje 307 2.0 HDI, 79kW nějak netáhne. Dnes na dálnici jsem ve 110 km/h nebyl schopen auto dostat na 130 km/h. Na tuto rychlost jsem se dostal cca až po ujetí 1 km a pedál plynu měl až na podlaze, žádná hláška PP. Nemáte s tímto někdo zkušenost?
  9. Stam

    Turbo

    Tuším, že 79 kW natáčecí lopatky mají.
  10. Stam

    Repas turba

    Doma to asi neotestuješ, ale v dnešní době má většina opraven diagnostické programy. Já jsem měl také podezření, že se mi loučí turbo, zajel jsem na vesnici do servisu, napojila se diagnostika a jeli jsme to projet. Na noteboku bylo krásně vidět kolik turbo při jakých otáčkách tlačí, když se přidal plyn, tlakovaní se zvýšilo, ale lopatky se během chvíle nastavili na optimální tlak. Takže tak nějak.
  11. Stam

    predna naprava

    Ten problém mám taky. Měl jsem to zvednutý, když byl podvozek mokrý, na nic jsem však nepřišel.
  12. Stam

    spojka??? 307 SW HDi 79 kW

    V 79 kW je originál určitě.
  13. Stam

    spojka??? 307 SW HDi 79 kW

    Možná ne, ale možná taky jo, mohl by se ti pomalu loučit dvouhmotový setrvačník, vidím, že máš 79 kW, tam se dávají.
  14. Stam

    Zotrvacnik 307 79 kw

    Jo a jak se píše, že dvouhmotový je k vůli konfortu jízdy a jiný keci, tak já jsem žádný rozdím mezi jedno a dvou hmotovým nezpozoroval.
  15. Stam

    Zotrvacnik 307 79 kw

    Já jsem dal setrvák \"tuším\" že ze slabšího HDI, mám doma ještě s Partnera, ty setrváky jsou všechny stejný, v tom bych žádnou vědu nehledal. Problém nastane pouze v případě, že máš hydraulickou spojku, to ten píst nevyjede tak daleko, aby spojkové ložisko vystavilo spojku a musel by jsi tam dodělávat nějaký nádstavec. Já mám lanko a s tím to je bez problému. Jak jsem již psal v sekci 307 je tomu věnováno v jednom příspěvku dost místa a ten problém je tam vyřešen snad do posledního možného detailu. Myslím, že naposled tento blok byl aktivní někdy na podzim 2007.
  16. Stam

    Zotrvacnik 307 79 kw

    Já jezdím už bezmála rok s jednohmotovým setrvákem, který jsem nechal do auta dát místo dvouhmotnostního a zatím žádný problém.
  17. Stam

    Zotrvacnik 307 79 kw

    Hledej a zjistíš o tomto problému mnohé, třeba i to, že tento problém se setrvačníkem lze vyřešit jednou pro vždy. Hledej v sekci 307-miček.
  18. Stam

    spojka307

    Pokud vím tak 307 mají jak lanko tak hydrauliku. Já mám na 307 2.0 HDI lanko. Ty lankové spojku jdou dost ztuha, řešilo se to tady, já i moje manželka jsme si na to již zvykli.
  19. Stam

    schéma světel P307

    Napiš mi tvůj mail a já ti to zkusím poslat.
  20. Stam

    Diesel aditivum minimum level

    Milhaus 65 a jak auto pozná, že jsem otevřel nádrž. Já u mé 307 nemám na víku nádrže žádný spínač, který by byl propojen s počítačem, alespoň si to myslím. Já se domnívám, že to přepočítává až podle natankované nafty.
  21. Stam

    Diesel aditivum minimum level

    Toto jsou z mého pohledu zajímavé názory a zkoušky, ale jak jsem již psal, máli někdo možnost, rozřezat nádržku a vyfotit.
  22. Stam

    Diesel aditivum minimum level

    Já si myslím, že tam žádný plovák není, nádrž jsem měl venku, prosvěcoval jsem ji halogenem a žádný plovák jsem tam neviděl. Tak jak píše vlado-.m je tam pouze jeden konektor, který na 100% není připojen na plovák. Navrhuji, až někdo nechá vyměnit nádržku aditiva, tuto si vzal domů, rozřezal jí, vyfotil a hodil sem na net. Možná by to mohl rozkuchat některý z techniků ze servisů Peugeot, kteří nádržky jistě mění a hodit to sem. Tím by to bylo vyřešené. Když mě můj Peugeot začal psát minimum aditivum ...., tak to bylo ihned poté co jsem natankoval. Nechal jsem provést doplnění, psalo to dál minimum ... . Asi tři dny po doplnění jsem nádržku demontoval, v žádném případě nebyla plná, nevím vša kolik se dolévá, a jak jsem již psal výše, nic jsem nezjistil. Proto jsem ji tam vrátil a jezdil z hláškou minimum ....... dále. Pak jsem asi po dalším týdnu otevřel víko nádrže, natankoval a po dálnici trochu protáhl, hláška minimum .... zhasla sama. Proto si myslím, že minimum aditiva auto pozná jinak než plovákem.
  23. Stam

    Diesel aditivum minimum level

    Myslím, že chod motoru to neovlivní, protože uděláš právě to co si auto přeje. Možná za nějaký čas budeš muset vyměnit FAP filtr. Mě to taky psalo, v autorizovaném servise mi dolili aditivum, resetli hlášku, vyjel jsem za bránu servisu a psalo mě to znovu. Mimochodem jsem jim tam nechal asi 4.000,- Kč. Tak jsem tam telefonoval, a řekli mi, že nevyplaval plovák, že se musí vyměnit celá nádržka na aditivum. Já jsem doma nádržku vyndal, ale žádný plovák tam není. Tak jsem s tím ještě několik dnů jezdil a když jsem jednou natankoval a protáhl to na dálnici, hláška zhasla sama. Nejsem sice odborník, myslím si, že nadrž na naftu a aditivum jsou nějak propojené a může tam vzniknout podtlak, a počítač to hlásí jako chybu. Netvrdím, že již nemáš aditivum, ale sojí za to lehnout pod auto, oddělat plastový kryt a mrknout kolik tam máš aditiva.
  24. Stam

    Odchadza spojka na 2,0 hdi 66kw

    Tak já bych se sám do toho nepouštěl, zaprve nemám zvedák, a když mě můj známý měnil setrvák a spojku k tomu udělal také, měl rozebranou podstatnou část levé přední strany. Myslím si, že doma to za jeden den neuděláš a jak jsem již psal, já bych se do toho nepouštěl, samozřejmě nevím zda nejsi automechanik, já ne. Tak hodně úspěchů.
  25. Stam

    Vysoka spotreba

    Já jezdím dálnici, město i okrsky a na PP mám aktuálně 7,4 l, taky to nijak nehoním a myslím, že tu lehkou nohu mám také.
×
×
  • Vytvořit...