apacu Odesláno 3. červen 2009 Odesláno 3. červen 2009 Zdravim borci Mam na vas jednu prosbu ,ked si uz vise pol roka s nou neviem poradit . Pri zrychlovani okolo 65 az 95 km/h sa mi roztrase cele auto,ale iba pri pridavani plynu (zrychlovani)! Ked pustim plyn napr. pri 80 km/h tak nic netrase.Bol som aj v servise orgin. peugeote a tam mi nevedeli pomoct,Robili mi geometriu napravovali mi ho na lavici skusali sme aj vymenit elektrony a nic stale trase.Skuste mi poradit v com by to este mohlo byt dakujem za kazdu odpoved [upravil dne 3/6/09 Ferry] Citovat
Ferry Odesláno 3. červen 2009 Odesláno 3. červen 2009 zkouseli jste, ktere kolo to dela ? zvednout auto na jedne strane aby bylo kolo ve vzduchu a roztocit ho na jednicku motorem Jinak mozna by nebylo od veci uvest roky vyroby a typ motoru BTW duplicitni prispevek jsem smazal a opravil hrubku v nadpise, vibrovat je s mekkym i, ne s y [upravil dne 3/6/09 Ferry] Citovat
shwaara Odesláno 3. červen 2009 Odesláno 3. červen 2009 Dej ho pritelkyni a z minusu bude plus:) Jinak mi prijde, ze jak jednou zacne auto vibrovat, je to problem, pac muzes menit tisic veci jednu za druhou. Na ty jine elektrony jste nazuli Tve gumy? Ty take mohou byt pricinou... Citovat
apacu Odesláno 3. červen 2009 Autor Odesláno 3. červen 2009 Cize rok vyroby:12/2001 motor 3.0 V6 cele kolesa sa menili aj s gumami a diky za tu gramatiku [upravil dne 3/6/09 apacu] Citovat
apacu Odesláno 3. červen 2009 Autor Odesláno 3. červen 2009 a nie som si isty ale ked sa auto nadvihne a neni zatazene tak sa nemozu tocit kolesa ci ano? [upravil dne 3/6/09 apacu] Citovat
marko306 Odesláno 4. červen 2009 Odesláno 4. červen 2009 a preco by sa nemohli tocit? Kludne ho zdvihni a zatoc. Vymedzovacie podlozky pod elektronmi mas ok? Citovat
sponny Odesláno 4. červen 2009 Odesláno 4. červen 2009 Čau. Tohle mi kdysi dělala Laguna. Vibrovalo to jen v určitých rychlostech a jen pod plynem. Nakonec to byl homokyneťák na poloose. Citovat
Ferry Odesláno 4. červen 2009 Odesláno 4. červen 2009 tim ze je na prevodovce diferencial muze byt jedno kolo ve vzduchu, ktere se bude tocit naplno a druhe na zemi se nebude tocit vubec, takhle si vyzkousis, jestli to vibrovani delaji obe strany nebo jen jedna, jak uz tu bylo zmineno, mohl by to byt ten homokineticky kloub na poloose Citovat
P607Olda Odesláno 4. červen 2009 Odesláno 4. červen 2009 Je to poloosa, vnitřní kloub na straně převodovky (diferáku). A zároveň může být vadný některý silentblok upevnění motoru. [upravil dne 4.6.2009 P607Olda] Citovat
pavel104 Odesláno 4. červen 2009 Odesláno 4. červen 2009 Původně zaslal: P607Olda Je to poloosa, vnitřní kloub na straně převodovky (diferáku). A zároveň může být vadný některý silentblok upevnění motoru. [upravil dne 4.6.2009 P607Olda] Je to jak píše Olda. 100% vnitřní kloub poloosy. Měl jsem úplně stejný problém a po výměně poloos OK:papa Citovat
Micky Odesláno 5. červen 2009 Odesláno 5. červen 2009 Ahoj, mám ten samý problém. Vnitřní kloub poloosy je na které straně vozidla? Lze nějak poznat, že je s jistotou špatný? Lze vůbec nějak poznat, že jsou špatné vnější homokineťáky, kromě plného rejdu a onoho cvakání? Já jsem to mírné vibrování doposud přisuzoval vůli v řízení, ale zase si říkám, že když to třese více v záběru... navíc se mi zdá, že něco jakoby vrzne, když se rozjíždím - mám málo plynu, přidám prudce a cítím takové jakoby vyrznutí zdá se z levé strany. Na kolik ten kloub asi přijde? Citovat
oddie Odesláno 5. červen 2009 Odesláno 5. červen 2009 Už to tu bylo popsáno snad milionkrát, že to dělá vnitřní kloub na poloose - nikoliv homokinetický, ale tripoidní! V jednom místě je vydřený (pitting), a v tom místě se zadrhává. Proto to dělá jen v záběru. A při zmíněné rychlosti se agregát jako celek dostane do rezonance. Která je to strana bez demotnáže poloosy a rozebrání toho kloubu nepoznáte. Citovat
Micky Odesláno 5. červen 2009 Odesláno 5. červen 2009 Dobrá tedy, chápu-li to správně, tak vnitřní kloub je ale součástí poloosy? To znamená koupit dvě nové poloosy? To snad ne? Na kolik vás ta výměna přišla? Citovat
pavel104 Odesláno 5. červen 2009 Odesláno 5. červen 2009 Dají se sehnat repasované poloosy výměnou za ty špatné. Cena cca 6000kč za obě. Funguje to tak že si je objednáš, oni pošlou zrepasované, zaplatíš za zrepasované +vratnou zálohu (asi 3000kč) A pak jim pošleš ty špatné a oni ti vrátí zálohu. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.