Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mam před vyměnou oleje, posledně jsem věřil servisu, nalili mi tam Esso uniflo 10w 40

Nelibi se mi spotřeba oleje (je tak 0,3l/1000km) takže na 15000km dolivám 4l a pak i hlučnost motoru, chtěl bych zkusit TOTAL QUARTZ 7000 SAE 10W-40

Nebo vzhledem ke spotřebě mám zkusit TOTAL QUARTZ 5000 SAE 15W-40 a zkrátit interval výměny na 10000?

Mužu přejít na tento olej bez nějakých problémů, ve všech směrech vyhovuje, ale Esso uniflo je čistě minerální tak se radši zeptám. dík

[upravil dne 6/5/09 Radek Hurvajz]

Guest servisman
Odesláno

já bych ponechal jen změnil značku oleje dal bych ten TOTAL QUARTZ 7000

Odesláno

Ahoj, taktéž jsem před výměnou, do motoru vždycky dávali Castrol GTX Magnatec 10W-40 Acea A3/B3 VW 505.00

na fóru www.oleje.cz o něm mluvili spíše jako o normální muzice za hodně peněz....

proto bych rád bych zkusil český mogul, který má úplně stejné parametry, ale je o polovinu levnější

Máte někdo s českým olejem zkušenosti?

Podotýkám, že auto nežere ani kapku oleje (měním po 15k km) a olej je pěkně černý (zachytává saze) jen se mi nechce dávat 1300 za castrol když český mogul stojí 700 Kč

díky za odpovědi :papa

Odesláno

aha tak to je stejná cena jak za ten mogul to je dobré zjištění

no nic chtěl jsem podpořit české výrobce, ale zůstanu asi u francouzů :D

Odesláno

Mě by hlavně zajímalo jestli po tom Uniflu mužu dát Total qurtz 7000, ono se tu o olejích napsalo tolik ale vždycky se to zvrhlo v diskuzi syntetika polosyntetika a mineral, pak s toho byl docela guláš názorů, tak ted nevim

Odesláno

mam uz asi 5tou napln Total 7000, predtim jsem mel znacky jako Havoline, Bardhal apod. Dle chemickych rozboru je Total 7000 velmi dobre odolny vuci starnuti jak oxidacnimu tak nitrifikacnimu a za cenu 580-600Kc/5L na internetu je to myslim bezkonkurencni olej v pomeru cena/vykon.

Menim standartne po 15 000km ( z LPG neni tak zanesen karbonem a je cistsi nez z motoru jezdiciho ciste na benzin, na druhou stranu je u LPG trochu vic namahan nitrifikacne a teplotne ) Filtry pouzivam Champion nebo Mann ( cena cca 90Kc v Autokelly na karticku )

Ted co jsem nechal pretesnit gufero na klice dolevam tak 1.2l na tech 15000km, ale je pravda ze motor dost casto vytacim pres 4500otacek, takze pak je spotreba oleje trochu vetsi a motor ma uz za sebou pres 300 000km , takze si neco dopreje, mozna bych mohl prejit na 15W40

Odesláno

včera jsem asi tři hodky prolejzal forum o olejích

jediné co jsem si odnesl za moudro, je že už vůbec dnes neplatí, že 10w40 je polosyntetika 5w40 plná a 15w40 minerál

pochopil jsem to tak, že pro naše teplotní pásmo a normálně ježděné motory je dobrá 10w40 (je to třída viskozity) pak je úplně jedno jestli je to minerál nebo polo či plná syntetika. Hlavně olej musí splňovat, co chce výrobce

v mém případě je to to ACEA A3/B3 což v drtivé většině všecky dnešní oleje splňují některé mají i B4 (jsou dražší ale čert ví jestli lepší)

Mě šlo spíše o značku a cenu a na to jsi mi odpověděl na 1* takže konečně vím co zítra koupím

Jinak psali že když dáš nový olej a pochopitelně i filtr mělo by to být jedno na jaký olej přejdeš, když si nejseš jist existujou proplachovací oleje, ale to tě bude stát kilčo víc za novej filtr :papa

Odesláno

a nebo pri vymene oleje udelat pretesneni vany a kdyz bude dole, pekne ji vytrit a vycistit a pak nalit novej olej :) tak jsem to udelal kdyz jsem daval jinou vanu kvuli dodelavce klimatizace, ta moje plechova byla krasne cista ( po LPG) a ta hlinikova z benzinovyho motoru byla od karbonu, ze jsem ji dve hodiny cistil acetonem a skrabal spachtli

Odesláno

Kdo by měl zájem o tento olej http://ostatni-dily-prislusenstvi.sbazar.cz/castrol-magnatec-5w-40-5-litru-nove-original-zabaleno-praha-o2443707.html , tak napište na tento e-mail margaretta1985@email.cz a domluvte se, kdy si pro něj můžete ti, co jsou z Prahy a okolí přijed. Poštou ho nechce zasílat, ale cenu má dobrou, protože já kupoval ten stejný olej a dal jsem o 400,- Kč více.

Odesláno

Kde berete ty ceny Mogulu??? Mogul Optimal 10W-40, API CG-4/SJ, ACEA E3,B3,A3 jsem kdysi kupoval u Kmocha za nějakých 90 kaček za litr, dneska vychází furt pod 110 korun litr, kór když vezmete 10 nebo 12 litrový balení. Nebo máte motor s náplní 6,5 litru, či co???

[upravil dne 5/6/09 oddie]

Odesláno
Původně zaslal: oddie

Kde berete ty ceny Mogulu???

[upravil dne 5/6/09 oddie]

tady

4litry+1litr a nějaký to poštovný nebo cestu pro něj :cool:

je to stránka, kterou první vyplivl google. Po včerejším 3 hodinovým hledání už jsem nic jiného nehledal. Stačilo mi to k tomu zjištění, že je castrol zbytečně drahej :D

[upravil dne 6/5/09 punkac]

Odesláno

Ferry: mě docela překvapuje nízká spotřeba oleje u tebe, já teda taky motor točím, a to až k červenýmu, sice ne až tak často ale někdy mu dám napít, ale prostě si něco vezme, je fakt že pokaždý jinak, na slovensko a zpět sem nepoznal že by hladina klesla, doléval jse před odjezdem a najel jsem cca 1000km, jindy zase za tech 1000 naskákanejch po městě si ty 3dcl vezme, tak nevím jestli to nějak řešit (myslim případně jako dát olej 15w40, jinak to řešit nebudu)

[upravil dne 6/5/09 Radek Hurvajz]

Guest servisman
Odesláno

nevím ale jak u bejvalky tak není oleje dolívám minimum/0,2 l na výměnu/ a to nějak auto nešetřím

Odesláno

Původně zaslal: Radek Hurvajz

Nelibi se mi spotřeba oleje (je tak 0,3l/1000km) takže na 15000km dolivám 4l

Proč děláš vyměnu? Vždyť ten olej měníš vlastně průběžně.:D

Ne teď vážně, já jsem dolíval tak 0,2-0,3l oleje na 10000km.

Odesláno

Proč já teda nedolévám nic, když všichni dolévají?:myslim

Olej (Q9000) měním po 15tis a od výměny do výměny je ho tam pořád stejně. Asi pro to, že jezdím jak důchodce:aut

Odesláno
Původně zaslal: MJSytic

Proč já teda nedolévám nic, když všichni dolévají?:myslim

Olej (Q9000) měním po 15tis a od výměny do výměny je ho tam pořád stejně. Asi pro to, že jezdím jak důchodce:aut

Taky nedolévám nic,ale odvíjí se to od zaběhnutí motoru,počtu ujetých km hlavně,studené starty a plno dalších věcí.Na druhou stranu nic na tom není na 15tis.dolít 3L oleje.Do škodovek(105-120) se lilo a to pozor i podle knihy 0,3-0,6L na 1000KM.u některých motorů i litr oleje na 1tis.Km.Takže finančně to vyjde u Peu.super:papa
Odesláno

EXI.60: dolít 3 litry je normální :o Tak proč u motoru co měl 520 000 km byl olej po 15 000 km v půlce mezi ryskami? To auto co mám teď má 400 000 km a je na tom naprosto stejně, spíš je tam 3/4 mezi ryskami....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...