Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Vadi vam slovencina na ceskom fore  

1. 1. Vadi vam slovencina na ceskom fore

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno

Slovenština na fóru mi nevadí, vadí mi spíš někteří pisatelé příspěvků - ale mezi nimi převažují Ti, kteří mluví česky. Jinak Y2K nechápu smysl téhle ankety - máš pocit, že se tu ke slovákům nechováme hezky??

[upravil dne 22/4/2009 Medvěd]

Odesláno

No tak mě (možná proto, že mám slovenku doma) tahle možnost ani nenapadla - čeština se slovenštinou jsou si tak podobné, že je lze vzájemně téměř zaměňovat (pokud na mě někdo nevytáhne kalibr typu \"omrvinka\", tak v podstatě žádný zásadní problém fakt neznám).

P. S.

Že zmizely slovenské pondělní inscenace mě taky hodně mrzí, přeci jen se blíží doba, kdy si naše děti opravdu budou vzájemně jen těžko rozumět.

P. P. S.

Jak je to na slovači s tím, že dětské pořady MUSÍ být předabované z češtiny do slovenštiny???

Odesláno
Původně zaslal: Radek Hurvajz

Původně zaslal: Lubk0

Ja sem zase nevedel co je to KAVKA :D ale uz sem se poducil :D

Kavka? To je taký malý čierny bocian, alebo nie? :D:D:D:D

No ja sem se s tim obeznamil v KUKIKUK topicu kde predava tu nadupanou 406 sedan :D

Inak celkovo musim suhlasit len s tym, ze na Slovaci pozerame strasne vela cesky dabovanych filmov, vo videopozicovni si poziciavam filmy dost casto, nekolikrat do tydna, ale jeste sem ze slovenskym dabingem ani nevidel, teda ty novinky :D

Takze mi to pripada normalni ...

Odesláno

Vzhledem k tomu že jsem jezdil po celém slovensku 4,5roku, a domluvil jsem se i s východňárama Čierná Nad Tisou, Vyšné Německé.......a to už je co říct.(ti kteří tam někdy byli ví o čem mluvím)

Tak pokud to není napůl maďarsky tak mi to nevadí.:P

Odesláno

Tak aby som objasnil moju otazku....

Jeden clen mi napisal v U2U:

\"A když už jsi na českým peugeot klubu tak piš aspoň česky....\"

Snad to nepotrebuje komentar.

Odesláno
Původně zaslal: Pe.Tr

kdybych mel takhle reagovat na takove u2u JA tak zaspamuju foru , smazu a jedu dal , amyslim ze nejsme v tom to samy .

To je tiez pravda...

Ale celkom ma to tak dost prekvapilo a uznavam, mal som na to kaslat.

No ale uz je to tu a celkom pozeram ze sa to rozbehlo.

Sorry teda za zbytocne vlakno (zas raz :ticho).

Odesláno

inak trosku mimo misu

ked som bol decko (tvarme sa, ze uz nie som :P ) a na navsetve u vas(myslim ze Schovanky mali tiez nejake okruhle vyrocie), tak mi moji rovestnici rozumeli trosku tazsie ako ja im..

a tak isto je to aj medzi terajsimi detmi podla mna aspon. Neviem ako u vas, ale u nas je 99% tv programov pre deti v cestine

Odesláno

Je vseobecne zname ze Slovak rozumie cechovi uplne v pohode, ale cesi maju so Slovencinou velke problemy a nerozumeju...je to dost zvlastne, ale ja to pripisujem tomu, ze vsetky filmy, programy, dokumenty atd sa u nas vysielaju po cesky...ale tak hadam tu nikomu nevadi ze pisem ako pisem:bacha

Na cestine sa mi paci, ze nemate zakon o rytmickom krateni, je to parada, vznikaju tak zaujimave slova:D

Odesláno

Hele, když už se tu řeši blbiny kolem psaní, už delší dobu mi vrtá hlavou proč někteří z Vás píšete bez diakritiky? (jak se tak dívám, platí pro Čechy i Slováky). Je to absencí české klávesnice nebo lenost nebo co je zatím? :myslim

Já se naučil rovnou psát s diakritikou a nemám sebemenší problém. Na rychlosti to neubírá. Naopak pro Vás pak musí být utrpení napsat třeba nějaký oficiální obchodní dopis včetně háčků, čárek a kroužků, když jste zvyklí psát bez nich, ne? Zkuste mi to objasnit proč to tak děláte ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...