Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Cau, potrebuju koupit garaz, dokonce uz mam nejakou vyhlidlou, jen premyslim, jak ji financovat. Hotovost samozrejme nemam. Cena je tesne pod 200 000Kc. Takze bud napsat cenu aspon na 200 000 a vzit hypoteku a doufat, ze to odhadce odhadne dostatecne, nebo uver, kde preplatim penez jako slupek a nebo vybrat stavebko, ktere jsem jeste koncit nechtel + pujcku ze stavebka.

Co je podle vas nejlepsi? Pripadne nejaky jiny navrh?

Diky.

Odesláno

imho hypoteku (pokud bude dobry odhad) nebo klasicky bezucelovy uver (na dva roky splaceni neni preplatek tak drastickej). Stavebko bych nerusil, je to takova \"zelezna zasoba\".

Mimochodem, garaz muzes zpocatku pronajimat - aspon neco se ti bude vracet (kdyz jsi to bez ni prezil doted...).

Odesláno

V Pze je cca 200 tKč za nekryté stání u baráku ;)

Vše je relativní - pokud ta garáž má jámu (ideální na brambory) a třeba i nějaký hever - proč ne :P

Odesláno

Na tuto částku se dá vzít i spotřebitelský úvěr. Jsou tam ale vyšší úroky (např. 10%). Můžeš s ní pak volně nakládat a není ta nemovitost zatížena zástavou.

Odesláno

a co takhle si vzít půjčku od tvého bankovního ústavu?řešil sem to tak když sem kupoval auto, půjčil sem si sto tisíc a za dva měsíce sem to vrátil a zaplatil sem sem stoosm tisíc

Guest bostich
Odesláno

Moje drahá polovička dělá finančí analitičku a přez rameno mi tu hlásí něco o spotřebitelským úvěru:má sice větší úrok, ale nebude tam zástava na nemovitosti a bude od začátku tvym majetkem a ne banky, jak je to u hypoték.A prej si nemáš brát půjčku hned od prvni banky.projít 2-3 a říct jim\"v tý bance mi nabídli takovej a takovej úrok.co mi můžete nabídnout vy\"samozřejmě v lepší komunikační verzi. :)

Odesláno

bostich: Přesně tak, můžu jedině potvrdit;) Spotřebitelským úvěrem jsem vyřešila koupi bytu a ta výhoda disponibility s nemovitostí je nezaplatitelná:papa

EDIT: Mně bylo v nejmenované bance řečeno, že hypotéku dávají od 300.000,- Nevím ale, jestli to platí jen u nich, nebo kdekoli.

[upravil dne 8/4/09 permonik7]

Odesláno

OK, beru zpět - našel jsem asi 70 tKč v lokalitách v okolí Prahy nebo na okrajích.

Zajímalo by mě ale, kolik může stát takové parkovací stání na Letné nebo v bližším centru.

Ale co se týká krytých, tak to není taky žádná

láce

Nebo tady, nějaké Modřany

Odesláno

2Medved: zas takova pohadka to neni... obcas se za tuhle cenu taky neco vyskytuje (a prodava), no a za \"kryte\" stani v podzemi bytovych domu je to bohuzel stale bezna cena.

Samozrejme jsou i levnejsi, jako treba nekde uprostred niceho, kde je deset garazi uprostred lesa (napr. par lokalit na P6) 10min od nejblizsiho baraku a 9 z deseti je pravidelne vykradeno... tam se da dostat i na 50 :-)

Odesláno

Asi máme každý jiné zkušenosti, nicméně já je mám aspoň podložené praxí.

a) Když se na Letné zaváděly zóny (a já jezdil s firemní dodávkou, kterou jsem sice parkoval doma, ale k osobnímu užívání jsem jí neměl - tudíž jsem s ní v zónách nesměl parkovat) sehnal jsem parkování v hlídaném objektu u metra nádraží Holešovice (cca 5 zastávek tramvaje od domu) za 300 Kč/ měs. + DPH

b) Když jsem ještě podnikal (1999 - 2004) a chtěl jsem před domem parkovat dodávku plnou zboží, bylo mi rezervované místo nabídnuto za 60 000,- Kč/ ročně (bohužel mi ale druhou větou bylo vysvětleno, že pokud mi jde o převážně parkování večer, tak taková rezervace nemá smysl, neboť se mi tam klidně spoluřidiči budou stavět a já jim budu muset na vlastní náklady odtahovat auta (tím, že parkují na reservovaném fleku totiž nebrání provozu a tudíž je nemůže odtahovat policie) a soudit se s nimi o proplacení odtahu a hlídaného parkoviště) - z těchto důvodů jsem tedy o osobní rezervaci neměl zájem (ale spousta obchodníků majících na Letné své krámky konkrétní rezervaci mají a 200 000,- Kč za to určitě neplatí)

Odesláno

Ono je také dobré nemluvit o voze a o koze, že. U nově stavěných projektů je parkovací místo podmínkou, k bytu o určité velikosti, u velkých bytů dokonce dvě. A to prostě developerovi zaplatíte, ať už to má jako položku v ceníku, nebo rozpuštěné do ceny bytu. Pro příklad, před pár lety po mě chtěli v Rudné a v Brandýse za obdélník namalovanej na zemi před barákem 60tis Kč. Ne za stání pod barákem - za plácek před! A podotýkám - mimo Prahu. Takže ten Vixův nástřel zas taková pohádka není, Medvěde, akorát by to chtělo mít poněkud větší rozhledy než jen to, co je u vás v ulici - a co si můžeš jen pronajmout, ale ne vlastnit či spoluvlastnit.

Co se podzemních stání týče, cena přes 200tis není žádnou výjímkou. A extrém jsem viděl u kamarádky na Vinohradech, kde někdo udělal garáže z původních sklepů. Jedno stání = 1 milion Kč. Prodaly se všechny...

Odesláno

Na Proseku garážové stání v hlídaném objektu 1100 Kč za měsíc nebo koupit za 350t a platit 1000 Kč ročně. Hlídané venkovné parkoviště přímo před garážemi 800 Kč za měsíc...

Odesláno

Přesně jak píše Oddie, u novostaveb jsou to pálky a není vyjímkou, že se to prodává i samostaně, u kamaráda zbyly tři volná stání a lidé z vedlejšího domu se div neservali...Všechny se prodali a cena nešla pod 500tis.!!

To ChodeC: železná zásoba v případě, že máš ještě starý tip smlouvy, nové se dají použít čistě jen na věci související s bydlením a nemovitostí a to přesně vymezených...U starých smluv to bylo jedno, mohl jsi to jen vybrat a nikomu do toho nic nebylo;)

A jinak za mě, souhlas s úvěrem, rozhodně obejít více bank, ne takových těch rádoby lichvářů a začal bych asi v domovské bance, kde máš účet, já jsem u KB a pořád mě do něčeho uvrtávájí a musím říct, že podmínky v rámci jejich nabídky jsou parádní:D Hlavně garáž bude tvoje a ne banky jak už tady blo řečeno, tzn. pokud by se vyskytnul finanční problém, můžeš to vyřešit ihned prodejem garáže;);)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...