Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak jsem dnes po 13 letech ježdění poprvé havaroval. Při popojíždění v koloně a odbočování do prava jsem se koukl, jestli zleva dobrý a ten přede mnou zabrzdil. Já to trochu nedobrzdil a narval jsem to pod nárazník náklaďáku. Takže on bez sebemanší škody, zato naše auto je na tom podstatně hůř. Ale jak se říká za blbost se platí, tak bych se chtěl jenom zeptat, zdali by jste mi podle fotek neřekli kolik za tu svou blbost zaplatím. Z fotek to nemusí být zřetelné, ale jsou v pytli obě světla, vytekla chladící kapalina, takže chladič asi taky na odpis.

PS: Překvapilo mě, že ani nevylítli airbaky. Znamená to snad, že je nemáme, nebo při rychlosti cca 5km/h ani vylétnout neměli.

[upravil dne 3.4.09 rkhl]

[upravil dne 3.4.09 rkhl]

post-0-14109605686358_thumb.jpg

Odesláno

Škoda ho, ale toto je dost častá příčina ťukance, už se mi to taky málem stalo a od té doby se doleva nekouknu, doku auto předemnou neodjede. No ty airbagy ti naštěstí nebouchly proto, že jsi netrefil nárazník, ale jen kapotu. No oprava by to zase extra drahá být asi neměla, ale za 3000 to taky asi nebude :(

Odesláno

S nárazníkom to vôbec nesúvisí. Bagy sa zapínajú od určitej hodnoty spomalenia resp. laicky povedané sily nárazu. Takže ak si išiel pomaly a kapota ten náraz pohltila, nebol dôvod na bagy. Dôkazom je aj to, že sa ti nič nestalo.

Inak škoda ho pekné auto a nepekná škoda.

Odesláno

Airbagy se nedopalují po nárazu do nárazníku (nejsou tam žádný čidla), ale je to daný zpomalením, které měří řídící jednotka airbagů, to zn. když se bourá menší rychlostí tak bagy nevyletí.

Tak někdo byl rychlejší :)

[upravil dne 3/4/2009 Driver]

Odesláno

Z těch fotek se mi pravý světlo zdá dobrý,ne?Nárazník na tom taky neni nejhůř,tak snad \"jen\" kapota ,levý světlo,chladič,a jestli by šly porovnat ty konce blatníků?

Si myslim,že by ses do 10ky mohl vejít

Odesláno

A ještě přidej tu přední stěnu (brejle), světlo může mít ulámaný držáky a jestli má klimu tak ještě může být v háji chladič na klimu. Myslím, že do 10tis i s lakem se nevejde.

Odesláno
Původně zaslal: Driver

A ještě přidej tu přední stěnu (brejle), světlo může mít ulámaný držáky a jestli má klimu tak ještě může být v háji chladič na klimu. Myslím, že do 10tis i s lakem se nevejde.

samozřejmě sem měl na mysli díly,a na klimu chladič sem nepomyslel,ten to mohl taky odnýst,to je pravda,díky za upozornění a to + lak

Odesláno

Kapota, pravý blatník a světla zkus třeba tady - nevím jak to bude s odstínem podle fotek bude jiný ale za zkoušku to stojí. Nárazník je dost dobitý a má díry na ostřikovače ale možná by z něj šla výztuha nárazníku (ta možná bude u tebe dobrá). Navíc plasty se dají svařit. Chladič a celou stěnu chladiče z něj nedáš....

Odesláno

z tý kapoty by možná šlo vyklepnout krásný víko kufru na sedana novej model.. :-)

jinak ti opravdu nezávidim, v době kdy se sjízdná 406 dá pořídit za 40.000 dávat takový peníze za nepozornost opravdu nasere

Odesláno

tak mne sa stala taka ista vec, tez sem do neho len tukel, ale bagy nestrelili. Mna to vyslo: 5000,- SK obydve svetla (origo BOSCH ale z druhej ruky, 3000,- kapota plus 4000,- nastrek, 1000.- predna mrezka. Naraznik bol trochen domlaceny, ale len ve vnutri ty tvrde plasty, tak sem to nechal tak, z venku nikdo nepozna, je naraznik je v podstate vykuchany. Mne tekla tez voda, ale chladic bol ok, len mi neco prerazilo hadicku, takze jej vymena stala 20.-SK, takze snad aj ty budes mat to stesti s chladicem.

[upravil dne 3.4.2009 foxo]

Odesláno

tak at me rekni že tě nenapada hřišna myšlenka?

udělej si rovnou čumák z new modelu , vyjde to nastejno a bude to parada .

jinak muj odhad s lakem ,kdyz vemu ze das novou kapotu ,naraznik , svetla ,masku,chladicovku a evidentne i komplet saharu s chladicema , -teda nevim jaky mas pristup k nd a auto sluzbam ale pocitej 25 , coz se uz vyplati premyslet o koupi bourane 406 na prdel a z prehazet to , jestli old ci new model to uz je jedno.

Odesláno
Původně zaslal: Pe.Tr

No nevím. Kdybych si tedy opatřil světla z nového modelu, tak co tam je ještě jiné, aby to pasovalo. To boční vybrání blatníků má stejný tvar jak na starém tak na novém modelu?? V čem to je tedy jiné??

Odesláno
Původně zaslal: rkhl

Původně zaslal: Pe.Tr

No nevím. Kdybych si tedy opatřil světla z nového modelu, tak co tam je ještě jiné, aby to pasovalo. To boční vybrání blatníků má stejný tvar jak na starém tak na novém modelu?? V čem to je tedy jiné??

vybrání v blatníkách na světla je stejny

koukni sem

Odesláno

Dnes jsme to zběžně prohlédli, zatím nebyl čas na nic víc. Asi největší problém bude narovat ty dvě červeně označené části rámu. Ten střed označený modře je odmontovatelný, ovšem ty boční části jsou napeno přivařené. Nemáte někdo nějakou zkušenost jak takové věci co nejjednodušeji narovnat do původního stavu. Samozřejmě za předpokladu, že to nepraske, pak by nastala jiná situace.

post-0-14109605748557_thumb.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...