Přejít na obsah

rkhl

Uživatel
  • Počet příspěvků

    128
  • Registrace

Vše od uživatele rkhl

  1. rkhl

    Občasné chcípání

    V pohodě. Děkuji za odpovědi.
  2. rkhl

    Občasné chcípání

    Olej pravidelně každý rok nebo max 10tis, naftový filtr loni v létě. Olej si měním sám, takže automaticky i olejový filtr a jednou za dva roky vzduchový filtr. Doporučili by jste ještě něco jiného?
  3. Dobrý den, rád bych se zeptal místních odborníků na jeden problém. Vlastním Peugeot 3008 HDI 2.0 110kW, r.v.2010. Stalo se mi v poslední době asi dvakrát nebo třikrát, že jsem auto nastartoval a než jsem se stačil rozjet tak z volnoběhu chcíplo. Poté jsem startoval, ale musel jsem při tom přidat plyn, aby to naskočilo. Jen bych chtěl uvést, že jinak jindy otočím klíčkem bez plynu a hned to naskočí, toto je tak jeden případ na 1000 startování. Žádné info nebo chyba na displeji není. Nechce se mi to hned kvůli tomu dávat do servisu, aby nevyměnili i to, co není potřeba, jak už to tak někdy bývá. Ale na druhou stranu bych to chtěl vyřešit, aby se nestalo, že někdy nenaskočí vůbec. Děkuji za případné rady.
  4. rkhl

    Výměna olejového filtru

    Děkuji za videa. Také jsem to takto hledal a tyto už jsem viděl. Mám trochu jiný motor. Posílám fota.
  5. Zdravím, nemáte někdo nějaký postup výměny olejového filtru ze servisního manuálu. Peugeot 3008 HDI 2.0, 110kW, r.v. 2010. Dnes jsem měnil olej a při výměně filtru jsem se málem zbláznil. Nemohl jsem se tam dostat ani klíčem k povolení krytu filtru. Tak nevím, zdali jsem postupoval správně, jestli se nemá nad tím filtrem ještě něco demontovat pro lepší přístup. Děkuji.
  6. rkhl

    Centrální zamykání

    Děkuji.
  7. rkhl

    Centrální zamykání

    Já nepsal, že to nechápu. Já jen psal, jestli nemůže být chyba u ní. Ono nejde o těch deset pokusů za sebou, to byl jen test. Jde o to, že to prostě někdy nefunguje, viz můj původní dotaz.
  8. rkhl

    Centrální zamykání

    A ta je kde? Nemůže to způsobovat ona?
  9. rkhl

    Centrální zamykání

    Děkuji za tip, zkusil jsem, ale stejně blbne. Když to jde, tak zkouším třeba 15x za sebou zamknout odemknout a třeba 10x za sebou to je a pak 5x ne. Pak se to zase probere. Prostě to se asi blbě hledá. Navíc to máme jen pro holku co udělala řidičák, aby se naučila řídit.
  10. Zdravím, mám Peugeot 406, rv 1998, starý typ. Poslední dobou mi zlobí centrální zamykání a nevím, kde mám hledat chybu. Není to v dálkovém ovládání, protože to blbne i když zamykám manuálně klíčkem nebo zevnitř. Prostě to jakoby zavrčí a nezamkne nebo neodemkne. Dělá to naprosto nepravidelně. Zkoušel jsem vytáhnout a vyčistit konektor v předních dveřích, jak u řidiče, tak u spolujezdce. Vždycky to chvilku funguje a pak znova. Kde by mohla být chyba.
  11. rkhl

    Obrysová světla

    Děkuji, jsem blbej já, myslel jsem, když nesvítí ani jedno, že to není žárovkami. Měl jsem to nejprve zkusit.
  12. Dobrý den, mám P3008 z roku 2010. Model s xenonovými výbojkami. A mám dotaz. Pokud zapnu pouze obrysová světla, tak mi svítí pouze vzadu. vpředu nic. To asi není správně? Nyní mi to funguje tak, že v poloze 0 se mi automaticky po nastartování rozsvítí 3, v poloze auto se rozsvítí v noci 2, při světle 3, v poloze obrysová mi právě svítí pouze vzadu, vpředu nic a v poloze potkávací svítí vždy 2. Na žárovky jsem tam koukal, je tam P21/5W a vypadají ok.
  13. Ahoj, vlastní nešikovností jsem si při výměně volantu urval na konektoru, který je připojený na airbag, boční část pojistky, která se po připojení vmáčkne jakoby dovnitř. Lze tento konektor někde koupit? Nebo se mám na výměnu vybodnout? Myslím, spíš doufám, že na kvalitu spojení to vliv nemá, tato část se tam po připojení zmáčkne a drží to dobře. Co myslíte někdo se zkušeností s tímto konektorem. Auto Peugeot 3008.
  14. rkhl

    Páčka otevírání dveri

    Ještě abych nezakládal nové téma. Na své staré 406 jsem si měnil sám olej. Nyní mám 3008 2.0 HDI 110kW a tam ani nevím, kde je na tom motoru olejový filtr?
  15. rkhl

    Páčka otevírání dveri

    Tak na tom tapeci zevnitř je taková dosedací packa, která se má opřít o dosedací plochu na tom domečku pro kliku dveří. Potom to sedí, ale je to dost divně udělané.
  16. rkhl

    Páčka otevírání dveri

    Leda že bych tu obrubu z vnitřní strany trochu obrousil, pak by to tam možná sedlo. Kolik to když tak stojí nové? Kdybych to náhodou zničil.
  17. Zdravím, chtěl bych se zeptat, u dveří řidiče mi obruba okolo páčky otevírání dveří nedoléhá úplně na plochu tapecu, viz foto. Domáčknout to už nejde, je to, řekl bych, dotlačené na ten vnitřní díl nadoraz. Jak lze sundat tapec dveří, abych něco omylem neodlámal? Jedná se o Peugeot 3008, rv 2010.
  18. rkhl

    Zvuky z palubky

    Děkuji.
  19. Dobrý den, mám P406, kombi, starý model. Poslední dva dny se mi stává, že se mi při jízdě nečekaně ozve z palubky zvuk, jako když blikám, ale tak 2x 3x rychle za sebou. Stejně tak když otočím klíčkem z vypnuté do pohotovostní polohy, tak to také cvakne jako při blikání, dříve to nedělalo. Nevíte, kde by mohl být problém. Nějakou závadu nepozoruji. Děkuji za rady.
  20. rkhl

    Napájení navigace

    Jo jo, na konci místo té zásuvky bude toto: Tedy až to za měsíc dorazí z číny. A ještě bych se vrátil k mému dotazu. Nejsem elektrikář, takže právě nevím, až pojedem na dovču, jestli nebude problém, že na tom jednom obvodu bude vpředu telefon 5" s navigací a vzadu děti 8" tablet filmy. Plus třeba ještě nabíjení mobilu.
  21. rkhl

    Napájení navigace

    Tak jsem si to dnes protáhl a vyvedl zde: . Ale měl bych dotaz. Toto jsem napojil u zapalovače a chtěl bych ještě dětem dozadu dát DC Conventer Module na tablet. Nejbližší na napojení je ovšem opět ten zapalovač. Nebude problém, když na jednom místě bude napojena nabíječka na mobil, na tablet a zapalovač?
  22. rkhl

    Napájení navigace

    Děkuji za tip na ten DC Conventer Module.
  23. Zdravím, celkem mě štve, že když napájím navigaci ze zapalovače, který je u ručky, tak se mi tam plete kabel. Chtěl bych si proto kabel na nápájení protáhnout někde jinde, nejlépe někde od předu od čelního skla. Nedělal jste někdo něco podobného? Hodila by se mi rada, kde napojit nabíječku, kudy nejlépe vést kabely atd. Děkuji.
  24. Zdravím peugeoťáci, stává se mi v poslední době, že mi zůstane po nastartování svítit oranžová kontrolka ABS aktivní. Řekl bych, že více to dělá v zimě, když bylo pěkně, tak jsem to nespozoroval. Když pak motor zhasnu a chci nastartovat znova, tak už zhasne normálně před nastartováním. Nevíte, kde by mohla být chyba? Díky.
  25. rkhl

    Relé zadního stěrače

    Děkuji
×
×
  • Vytvořit...