Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny,tak tu máme asi jaro a já mám dilema.Mám 2 kusy letní pneu téměř nové a 2 kusy letní na kterých je najeto cca. 30 000km,ale ještě by letos vydržely(4mm). Já vím že každý řekne \"lepší na předek\",ale já sem tady někde četl(fčíl tu dikuzi nemůžu nikde nají) že lepší pneu na zadek. Jaký je Váš názor.

Předem dík.:myslim

Pneu 205/55/16

Odesláno

lepši pneu na zadek.¨

s nedotáčivým smykem se dá ještě něco dělat a le s přetačivým už moc ne.

[upravil dne 1.4.2009 čakom]

Odesláno

Jo, ten názor, že lepší gumy by měly bejt na zadku jsem taky kdesi viděl. Tam to vycházelo z toho, že lidi odkojený na předohrabech nejsou zvyklý zvládat přetáčivý smyky. A když jsou vzadu sjetý gumy a vepředu gumy dobrý, tak ta náchylnost k přetáčivýmu smyku je prý větší.

Teorie \"lepší gumy na předek\" má za následek čtyři rovnoměrně sjetý gumy. Kdežto kdyby si se držel modelu \"lepší gumy vzadu\", výsledkem budou sjetý přední, zralý na výměnu a zadní dvě s ještě slušným vzorkem.

Hádám že většina bude za \"lepší gumy dopředu\". Patřím k nim ;)

Odesláno

Ja som tiez za lepsie gumy dopredu. Predsalen oni zaberaju pri rozbiehani, a predsa len oni viac brzdia, ked dupnes na brzdy ...

Odesláno

nejlepší jsou všechny 4 nové, že?! :D

Jinak, já mám lepší na předku, ale ony ty zadní mají poměrně fajn vzorek ( byť jsou na světě asi 2-3x déle než ty přední)

Přece jenom, nechci ztratit ovladatelnost vozu, když se pneuška rozhodne odebrat do dušového nebe.

Je ale třeba s nimi umět jezdit. ;)

Chtěl jsi low-cost řešení - máš ho mít!

Jinak R16 - to už je poměrně těžké auto, že ?

Na druhou stranu, mám starého (lehkého) šuflíka, který jede sotva dálničních 130 km/h. :aut

Odesláno

Ak sa bavíme o letných gumách tak pri šmyku je jedno aký hlboký je vzorok ak tam nejaký vôbec je, to platí aj pri brzdení. Hĺbka je kritická z hľadiska schopnosti odvádzať vodu spod gumy a z toho dôvodu by som chcel mať lepšie gumy na náprave, ktorou dokážem auto ako tak uriadiť v prípade, že sa tá druhá kĺže po vode. Za mňa teda predok.

Odesláno

Another: Budu s tebou souhlasit, a že o Lubkovo příspěvku se z technického hlediska dá polemizovat.

Právěže, u pnematik je důležitá schopnost udržet auto v nestandardtních podmínkách - sice je fajn mít předek předimenzovaný, ale pokud ti ujede zadek (a to ty většinou nečekáš) jedeš jako namydlený = jsi tedy namydlený!

Proto si stojím za svým příspěvkem - mít všechny 4 gumy OK, nebo na zadek dát ty horší a adekvátně se k tomu chovat - tedy s tím, že na každé větší louži se ti může zadek uthnout.

(což zase tak nevadí, když tě předek z toho může vytáhnout, že)

Odesláno

Pani, ja som za montaz lepsich pneu na zadnu napravu. Mam s tym osobnu skusenost, dobre predne gumy a horsie zadne. Bez akehokolvek varovania mi zadna cast ustrelila a nebol som schopny to dat doporiadku. Myslim si, za na volante ste schopny rozpoznat limit ovela skor, ked sa zadna cast auta rozhodne niekam vybocit uz byva dost neskoro.

Samozrejme ze rychlost jazdy treba prisposobit stavu vozovky a stavu vozidla... :aut

Predne kolesa viete ovladat priamo, natocenim volantu viete niekedy podchytit stratu adhezie, zadne vsak ovladate iba nepriamo takze ich zlyhanie sa tazko riesi.

Moja draha skusenost so stastnym koncom mi radi - lepsie dozadu.

Odesláno

Lepší pneu dozadu. Předek bývá těžší, než zadní část vozu, a tedy je \"lépe\" připraven na příp.aquaplaning...

Odesláno

Bavime sa o letnych gumach, a pravdepodobne normalnom jazdeni. Za cely cas, co sem jezdil ruznymi auti, mi zadek ujel jedine na lade, anebo snehu. Nejazdim jak dedek, ale nerezu zakrutu v nevim jakych rychlostech.

Ano, zadek muze ustrelit, je to neprijemny. Ale tvrdit, ze nekemu s titulu zlych gum ustreloval zadok, sa mi zda dost prehnane. Pri normalnej jazde mestom, dialnicou, okrskami ten zadek proste neuhne.

Pokial ale idete na okruh do brna, alebo jazdite ako shumacher, tak potom by som vobec nepolemizoval nad pneumatikami, a dal rovno nove, siroke, nizkoprofilove kvalitnej znacky.

Spravat sa jak zavodak, rezat zakruty jedna radost, a priotm setrit na pneumatikach, mi prijde trocha mimo, nebo sebevrazedne...

Odesláno
Původně zaslal: 306gti6

Vies ja nezavodim pravidelne len si chcem poriadne zajazdit a vyskusat si ten pocit ake to je a snad koli 25minutam nemam kupovat nove gumy:nevim

To nebolo myslene vzlom na teba... To bolo myslene len o tom, ze sa tu snad bavime o normalnej premavke, o normalnom jazdeni, a nie o jazdeni na okruhoch :)

Odesláno

Pokud na okruhu pojedeš \"sportovně\", potřebuješ nové gumy a v podstatě je odepíšeš. Musíš cenu 4 gum (nebo minimálně 2 na hnací nápravě) připočítat k nákladům na účasti na okruhu.

Odesláno

Nad tymto by som radsej neuvazoval, kazda moznost ma svoje pre a proti, ja osobne som za moznost kupit 2 nove gumy a je pokoj, zas to nie je az tolko penazi, aby som sa ohrozoval:roker

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...