Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Nehrajte si na slušňáky, když jimi v podstatě nejste

Recommended Posts

Odesláno

Možná zvláštní název vlákna - nicméně záhy vysvětlím.

Včera odpoledne jsem mířil z Rohožníku, kde momentálně z donucení bydlím, na Džbán. Po cca 1 km jízdy se blížím k restauraci Stodola, kde vím, že se často pohybuje Květoň (aspoň jeho zelená 406ka tam dlouho postávala s cedulkou za oknem, nyní tam stojí i zde inzerovaný Expert) jsem si všiml, že za Expertem vykukuje stříbrný Focus s rozsvícenými světly. Ač jindy jezdím stylem - nejsi na hlavní, tak čekej - tentokrát jsem si řekl: \"Buď taky někdy hodnej, Méďo, a pusť toho Květoně.\" Tak jsem tedy blikl dálkama a začal brzdit - Focus furt stál. Až když jsem byl na úrovni zaparkovaného Experta, všiml jsem si, že Focus sice svítí (a zřejmě je i nastartovaný), nicméně uvnitř nikdo není!!! Tak jsem pustil brzdu - A NAJEDNOU JSEM KOUTKEM LEVÉHO OKA ZMERČIL ZVLÁŠTNÍ STÍN. Prostě řidič Audiny vyjíždějící od protilehlého Penny (nebo možná už od pumpy) si myslel, že blikám na něj, tak mi to tam šoupnul - brzdil jsem i očima.

Takže pokud nepouštíte pravidelně kdejakýho ohnouta z vedlejší, vybodněte se na zbytečné gentlemounství, třeba v případě, že potkáte nějakého klubáka - může se to i vymstít. Kdybych byl takovým pravidelným pouštěčem, zcela jistě bych pouštěl jak Květoně, tak i onu Audinu a k zbytečné kolizní situaci vůbec nemuselo dojít.

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Možná zvláštní název vlákna - nicméně záhy vysvětlím.

Včera odpoledne jsem mířil z Rohožníku, kde momentálně z donucení bydlím, na Džbán. Po cca 1 km jízdy se blížím k restauraci Stodola, kde vím, že se často pohybuje Květoň (aspoň jeho zelená 406ka tam dlouho postávala s cedulkou za oknem, nyní tam stojí i zde inzerovaný Expert) jsem si všiml, že za Expertem vykukuje stříbrný Focus s rozsvícenými světly. Ač jindy jezdím stylem - nejsi na hlavní, tak čekej - tentokrát jsem si řekl: \"Buď taky někdy hodnej, Méďo, a pusť toho Květoně.\" Tak jsem tedy blikl dálkama a začal brzdit - Focus furt stál. Až když jsem byl na úrovni zaparkovaného Experta, všiml jsem si, že Focus sice svítí (a zřejmě je i nastartovaný), nicméně uvnitř nikdo není!!! Tak jsem pustil brzdu - A NAJEDNOU JSEM KOUTKEM LEVÉHO OKA ZMERČIL ZVLÁŠTNÍ STÍN. Prostě řidič Audiny vyjíždějící od protilehlého Penny (nebo možná už od pumpy) si myslel, že blikám na něj, tak mi to tam šoupnul - brzdil jsem i očima.

Takže pokud nepouštíte pravidelně kdejakýho ohnouta z vedlejší, vybodněte se na zbytečné gentlemounství, třeba v případě, že potkáte nějakého klubáka - může se to i vymstít. Kdybych byl takovým pravidelným pouštěčem, zcela jistě bych pouštěl jak Květoně, tak i onu Audinu a k zbytečné kolizní situaci vůbec nemuselo dojít.

Dalsia dobra prihoda :):potlesk:potlesk:potlesk:potlesk

Odesláno

Tak hlavne ze jsi vyvazl jen s ponaucenim.

Ja poustim jen kdyz uz bud stojim a nebo stejne musim skoro zastavit, jinak jedu podle znacek, jak pises, tak se clovek vetsinou dostane za dobrotu na zebrotu... :(

Odesláno

No stane se, že si nevšimneš co je ještě v okolí.

Když pouštím, tak jen když vím, že nebudu muset zastavit, aby to do mě někdo vzadu nenapálil. Třeba ty co v protisměru chtějí předemnou odbočit, tak když je to tak akorát tak trochu zpomalím.

Ve složitějších situacích na to kašlu, protože tam hrozí srážka s blbcem.

Odesláno

Pouštění si člověk musí rychle, ale dobře rozmyslet:) Někde je to ale opravdu nutnost, viz u nás nájezd z centra na Šaldovo náměstí.

A že Šalďák je megablbá křižovatka.

[upravil dne 7/3/09 jarajarda]

Odesláno

Pouštění provozuje spousta ostatních, takže nepouštím-li já, vždy se najde někdo druhý, kdo zastaví (mě osobně pro vjetí z vedlejší stačí, aby auta měla mezi sebou trochu větší mezeru - a jsem tam, kvůli mě netřeba zastavovat celou kolonu)

Odesláno

No na hlavní pouštět z vedlejší, to bych po nikom nechtěl, obával bych se přesně ala penny auťák situace... Nicméně výjimkou je, když už zdálky vidím semafor, že mám červenou a tudíž pro mě není problém pustit člověka (jedno auto pustím já, další ať pustí ten za mnou - v pohádkách to tak dělají :D) a udělám dobrej skutek a zabráním vzniku nebezpečné situace, páč se ten týpek na tu hlavní stejně bude snažit vmáčknout a možná to tam bude chtít narvat v nejmíň vhodnou dobu...

Já sem měl v Praze příhodu na konci Mezibranské směr Sokolská mapa - je tam taková boční vyvýšenina, u baráků a tam sem si zajel, a čučel do mapy, abych nikde nezavazel - pak sem chtěl vyjet a záležitost na docela dlouho - podotýkám, že sem byl v úhlu, kdy nikdo nemohl vidět, ani 5B5 ani Moravia za oknem vzadu :mrk a všici se tam přede mě sr... ehm cpali i když dobře viděli, že mají červenou a nepomůžou si, a stačilo zvolnit rychlost a přijít o 3 sekundy času :) Tak sem oprášil manévr, vystřelit při první větší skulince a bylo to vyřešený - nicméně na zelenou to beru, to ať si počkám, ale na červenou bych sám sebe pustil...

Nicméně nečekám nic dobrýho od nikoho, takže mě nemůže nic překvapit - všechno zlý očekávám z každé strany - viva la defensive driving :aut

Odesláno

Jinak tolik troubení co v Praze za den, sem neslyšel za poslední čtvrt rok dohromady :D a čemu sem se divil nejvíc, ani né na mě, ale ostatní mezi sebou :super Asi nejrozšířenější citoslovce - tůůůůůůůůůůůůůůt :potlesk Jinak celkem v pohodě, akorát každou čtvrhodinu mě nějaký ucho předjíždělo zprava (já max. povolená rychlost když to šlo) a skoro dycky pár centimetrů od pravý přední strany mě a zadní levý týpka přede mnou v pravo :)

Ale v pohodě... Celkově bych Prahu charakterizoval nejvýstižnějc, jako jednu velkou jednosměrku :D nicméně zas taková kovbojka jak někteří mají tendence vyprávět, to nebyla - akorát jinej mrav většiny řiditelů, no ;)

[upravil dne 7/3/09 budvar]

Odesláno

To mas Budvare pravdu, ze nejvic pilotu je asi v Praze. Vzdycky jsem si to vysvetloval tim, ze jinak nez ostrou az nebezpecnou jizdou, by ses v Praze, hlavne nekde v centru nikam nedostal.

Odesláno

no zprava te podjizdet mohou, protoze to neni podjizdeni ale povolena soubezna jizda. Druha vec, ze sice jsi jel podle predpisu, ale ........

JInak ja poustim, a jsem i rad pousten, rano bych bez hodnych ridicu na chlumeckou u xaverova nenajel, kdyz pominu prihodu se cpanim se do kolony s tim magorem......

Kdyz tam jedu busem, tak jediny kdo ho pusti je autobusak, a ty blbci s eSkem a Hackem na SPZ ten bus pomalu ani nepusti, ac druha strana stoji a pak se tam malem rozmlati..... hovada. Zmizela ohleduplnost a malo ridicu ma takovy prehled o deni pred sebou. Kdo rano cestou do prace netelefonuje? Koupil jsem si BTH handsfree :-)

Odesláno

Souběžná jízda je jízda v kolonách ve dvou pruzích, kdy není zřejmé, který pruh jede rychleji. Tolik citace. Takže pokud nejde o kolonu, nebo pokud mě nkdo podjede zprava na nas*re si to předemě, nejde o souběžnou jízdu, ale o předjíždění zprava, což při dobré vůli lze klasifikovat jako přestupek proti pravidlům, ale spíše jako neomalenost a za určitých okolností i jako o pokus o vraždu. ;-)

A pokud jde o pouštění.. je fakt důležité si to moc dobře rozmýšlet. Např. pouštět někoho, když za sebou nikoho nevidím, nebo jediný auto je prostě nesmysl. Přesto se s tímto setkávám. Dále pak použití světelného VÝSTRAŽNÉHO znamení taky asi není to pravé, dyk nejde o výstrahu, že... ;-) I když... někdy to dělám taky tak, jindy, když si myslím, že mě fakt dobře vidí, raději pokynu rukou... Pak je dokonce jasné, ze kterého směru pouštím. ;-)

[upravil dne 7.3.2009 Edison]

Odesláno

Jezdit ve kterémkoli pruhu... to není nikde povoleno (ani zaázáno). Je ale napsáno, že na silnci se jezdí zpravidla vpravo. A samotný vliv na předjíždění zprava to nemá, a už vůbec netřeba v takové podobě, jak jsem popsal.

Odesláno

Nerád citujem paragrafy, ale keď chceš tak to sem dám. V obci to je vyslovene dovolené použiť k jazde ktorýkoľvek pruh. Mimo obce len vpravo samozrejme okrem odbočovania a predbiehania.

Odesláno

v osobaku ine osobaky nepustam ! (az na par vinimocnych situacii) casto v nich sedi nejaky arogantny debil ktroy by tiez nepustil mna, ine je to s nakladakmi a autobusmi, tie pustam casto, kedze sam jazdim vacsinou nakladakom viem aky je niekedy problem sa dostat na hlavnu nie to este odbcovat z vedlajsej cez dva pruhy dolava, taktiez v nakladaku pustam ine nakldaky ale osobaky nie, osobak sa bezproblemov dokaze zaradit

Odesláno

mě se tuhle taky stalo, jel jsem po hlavní a za křižovatkou čekala paní na přechodu. bliknu na ní, ať jde, stejně bych nemusel ani brzdit, bylo to vypočítaný :roker no jo, ale řidič naproti mě, co potřeboval odbočit z jeho směru doleva si to samozřejmě vysvětli, že blikám na něj a šup do křižovatky, moc nechybělo..

co se týče toho pouštění, mam jasný pravidlo, že když jsem na hlavní, tak prostě jedu, pouštět někoho, kdo budě čekat do půl minuty prostě nemá cenu, pravidla provozu jsou jasný a řidiči nejsou od toho, aby si zaváděli pravidla vlastní. pak dochází k nebezpečným situacím. jasný ale je, že je mraky míst, kde to bez pouštění nejde a kde se to stejně tak vleče, že změna přednosti v jízdě nikoho neohrožuje

Odesláno

Od tý doby co mám C,E tak pouštím víc kamiony a náklaďáky (teda pokud nemám na spěch) a jinak jen Piškoty...

Odesláno

Celkově je nebezpečné spoléhat na nějaké blikání. Jednou se mi stalo, že jsem jel asi 5 minut za Avií, nebylo moc kde ji předjet. Pak se naskytl úsek, kdy by to snad šlo. Řidič Avie mi dokonce blinkrem doprava radil, že můžu jet .. tak jsem jel .. no, téměř jsem to střelil do protijedoucího auta (zezadu vidět nebylo a posílen blinkrem jsem už nevykukoval a jel).

Byl jsem nasraný, co to je v Avii za debila, ale koukám, on odbočuje na naprosto nepravděpodobnou lesní cestu vpravo. Prostě špatně vyložený signál. Od té doby na žádný cizí signály nespoléhám.

Odesláno

Obecně by se měla dodržovat pravidla, protože to opravdu může vést ke zmatku. POkud je někde velice hustý provoz obezřetně pustím auto z vedlejší nebo z parkoviště vyjet, ale dávám velikého majzla. Je-li normální dopravní situace a snesitelný provoz gentlase nedělám, protože ty 2 vteřiny, než přejedu nikoho nezabijou a on ani nečeká, že ho budu pouštět a nikdo jiný také ne, můžu způsobit malér. Jinak ve městech automaticky pouštím všechny busy ze zastávky a tam, kde se v městských kolonách sbíhá hlavní a vedlejší a je zácpa, dělám automaticky zip, hlavní nehlavní. Někdy s potěšením sleduju, že se za mnou chytili taky a pár aut se na střídačku dostane na hlavní...;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...