Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Jen takovej postřeh...:D:D:D

Dneska ráno mi z čista jasna upad koncovej díl veyfucku - tedy ten mastertlumič. žádný varování předem jako slyšitelný připrdlávání. Prostě sem přejel koleje a bylo to. Na tom by nebylo nic divnýho, páč na autě byl ještě dozajista původní. Počáteční vztek vystřídal podivný pocit, že sem jaxi středem pozornosti. Netunerům bylo jasný, že sem tuner a tunerům bylo jasný, že neni něco v pořádku, páč za autem nečněla ona vražedná roura nutně doprovázející podobné zvuky. Postupně sem se smiřoval se skutečností, že v klidu do roboty nedojedu. Kdo zažil upadlej veyfuck u diselu ví, že oproti benálový klasice dělá největší kravál v nízkejch otáčkách a kdo k tomu ještě má TD, tak se vemlouvavě vtírá zřetelný svystot turbíny. Nehodlal sem zvyšovat už tak nesnesitelnou hladinu kraválu při každým rozjezdu pouštěním rádija ve snaze kravál přetlouct eště větším bengálem a naopak sem začal simulovat zasunutím tělesné schránky do sedačky, že je vůz prázdný. Útrpně sem dorazil do roboty. Co \"nejtišeji\" sem zaparkoval a na celou záležitost sem zapoměl v domění, že to do odpoledne zaroste mechem. V 17:00 mě probral z letargie Harleyovský zvuk z auta, když sem nastartoval ve snaze přemístit se na opačnou stanu Práglu pro funkční tlumič. Nerad sem si to připouštěl, ale příjemné počasí, stažené okéno a pomalu se sunoucí kolona mě začali nahlodávat, že ten výjmečný zvuk není zase až tak na závadu. Zvláště po té, co sem na světlech ohromil majitele novoučkaté Imprezy, kerý si ani neměl chu? zazávodit. V tu chvíli sem pochopil pocity náctiletých pičusů...A tím to nekončí. Na tramvajovém ostrůvku sem upoutal pozornost několika (2) kikin aniž bych teyral audioaparaturu na doraz. Ani ostatní řidiči nezůstali lhostejní. Byla cítit zjevná nervozita, když sem se jim přilepil na zadek. Začínal sem zvažovat, je-li pořízení nového výfuku vůbec nutné... vyplatí se to, když za jedno odpoledne sem udělal parády jako jindy za celý měsíc či dva? Navíc bych byl na srazu za megabouchače a můj příjezd by nikoho nenechal na pochybách, že se blíží nějaká zupakára...

Naštěstí sem musel najezdit ještě pěkných pár desitek kiláků a nakonec zvítězil pud sebezáchovy. Ono, přijít o sluch by nebylo tak složitý. Zároveň ztrácí význam kvalitní aparatura a výkon motoru je taky tak nějak pod psa, takže zbohem drsný zvuku drsného disela... Budu zase hodney řidič...

Odesláno

...taky jsem už zažil trbedýzla s podélnou prasklinou ve výfuku o délce dospělého jedince Nilského krokodýda pět minut po páření s vyplazeným jazykem... Podobný zvuk jsem pak už slyšel jen jednou... vedle FICu v Rudný u Práglu teď staví novou halu a mají tam nějaký starý ruský rozhrnovač - to dělá přesně tentýž bordel... :papa

Odesláno
:D :D :D chacha, tak to je nater, uz vidim vsechny ty ridice, jak s bazni koukaji co se to deje a kolem nich se zene rvouci lev - :D :D super pribeh takhle po ranu, Hicsci ty nikdy nezklames a vzdy pobavis ;)
Odesláno

mě pomalu a jistě uhnívá ta kra?oučká trubička co je z posledního tlumiče ven a když tomu šlápnu tak to má zvuk jako škoda 1000 MB...

je to 205 1,9D:P

Odesláno

to Hics: fakt super napsany.... u tvych \"pribehu\" se vzdycky supr zasmeju :D

Kdyz uz sme u toho vejfuku...

Mne zas uhnil ten \"nahubek\" na konci trubky od stredovyho vyfuku... Spojeni jsem zatim vyrobil z rozrezaneho obalu od nejakyho spreje a stahl to objimkama.... snad to par Km vydrzi....

p.s. svaret se to pod autem asi neda kdyz je to hned pod nadrzi co? :o

Odesláno

Ty vole Hicksi ty jsi Matěj!Celej muj den stál za pěkný dřív než sem si přečet tvojí veselou příhodu ze života hmyzu v Praze.Málem jsem se poch..l smíchy.

Ale abys neřek, taky jsem byl jednou chytrej!To bylo,když jsem navštívil Rabštejn nad Střelou.No a tam,když se z údolí řeky od místního renče potřebuješ dostat na asfaltku tedy na hlavní,tak musíš vyjet do pěknýho krpálu po cestě,která spíš připomíná skálu.Kluci šli za mnou s báglama pěšky abych byl co nejlehčí a za mnou jel Citroen ZX,kterej se o proti mě trochu přizved.V půlce kopce to přišlo-škubnutí strašlivej řev a výkon v prdeli-zůstal mi jen katík a zbytek jsem v tom kopci ještě přejel-ten vzali kluci do teplejch a já se snažil vyjet dokud to šlo no a když jsem byl skoro nahoře tak se proti mě vyřítily a díky mýmu řevu z katíku splašený koně a jajich honáci z ranče kde jsem se před chvílí velmi slušně rozloučil.To jsem nezmínil údiv mnoha turistů,ciklistů,chatařů,kterejm sem burácel u chat a místních.Naštěstí ssebou vozím klubo drátu tak jsem to všechno v podhradí navázal,ovázal a jelo se.:DTo bylo prvně co jsem záviděl někomu Citroen nebo OFF Road!

Odesláno

Soráč za blud XM to je to velký,že jo?Kdo se v těch Xech má vyznat ačkoli příbuznej peugeotu tak nejni moje hobby.:papa

Odesláno

Taky jsem jezdil asi dva dny s dieslem bez koncovýho tlumiče, ze začátku se mi to taky líbilo jako Hicsovi, ale později jsem se taky snažil dělat neviditelnýho, protože kamkoliv jsem přijel tak si lidi mohli ukroutit krky cože se to řítí po silnici za super káru :D nehledě k tomu, že už mi potom z toho při delší jízdě hučelo v hlavě. Ale proti takovýmu decentnímu laděnýmu výfuku bych nic nenamítal :)

Odesláno

jj, to znam, jeste kdyz nebyla 106-ka a ja lital Corsickou A, tak mi upadl vejfuk, ten zadni tlumic a apka ta prostredni roura byla svarovana, auto melo nadhernej WRC zvuk :D a pri podrazovani to nadherne praskalo, proste zvuk bez chyby, ani jsem to nepravoval, plotoze auto slo stene do mesice pryc...

Odesláno

Jseš spisovatel. Fakt smekám. Já ještě za dob 309 jel s rodinou a přítelkyní (3 dospělí a 3 děti), z dovči domu. A cca 100km před bydlištěm mi upadl vejfuk. A teď někam naložte ten horkej a smradlavej krám když máte plnou káru lidí a narvanej kufr. No ale přežil jsem to a spolucestující taky. ;) ;) ;)

Odesláno

stalo se mi to samý (upadla úplně ta poslední trubka z koncového tlumiče), ale v mém případě u škody forman, takže sice zvuk skvělej, ale k autu se to moc nehodilo... nikdy nezapomenu na ten okamžik, když jsem ráno asi v 9 hodin v totálně ztichlé vesnici kousek za prahou nastartoval a na okolních domech začaly vibrovat okenní tabulky :D a pak ta jízda do servisu, to byl taky zážitek, když to člověk trochu vydráždil, tak se bublání změnilo v takový ten dravý řev a podřazování s meziplynem byl docela zážitek...

takže jestli tu někdo budete dělat flexo-tuning výfuku na nějakým starým autě, doporučuju nechat zadní tlumič, ale uříznout tu poslední rouru, co z něj vychází... auto bude pak mít krásný bublavý zvuk... :D:D

Odesláno

Taky se nám to stalo na 106,vymóděný jsme vyrazili do divadla.Po prvnich dvou kilometrech,který byly naštěstí do kopce se pohádal motor s výfukem a přestali spolu kamarádit.To by člověk neřekl,jak si takovej chroustik a ještě jenom litrovej umí otevřít hubu,když vejfuk upadne hned u motoru.Tak jsme na neutrál dojeli domu a bylo po divadle.

Odesláno

:) Upadlej vyfuk je parada. Me upadl na 605 pred poslednima dvouma tlumicema a to byl hukot, pravidelne sem spoustel alarmy v ulicich a lidi na zastavkach by me ukamenovli kdybych zastavil :D

Kdyby to upadlo u motoru (jakoze se me to tam nejak podivne trepe) tak by se s tim snad nedalo ani jet.

Ted to upadlo stejne otcovi na Mondeu 2.6l benzin a ten ma peknej takovej klidnej broukaci zvuk, hlavne v nizkych otackach....

Jo a btw: ja myslel ze to pridava vykon (alespon benzin) jako kdyz se oddela vzduchac, nebo ne?

Odesláno

Jojo když fejfuk upadne tak to stojí za to. Mě se něco podobnýho stalo na firemním Tranzitu. Stojím na křižovatce na červenou, padne žlutá, spojka a jednička. Pouštím spojku přidávám plyn a v tu ránu jako bych seděl v rallyovým speciálu. Rachot jako když sypeš šrouby do plechovýho kýble. Vejfuk bez varování upad hned za sběrným potrubím na přírubě. Naštěstí ho alespoň u auta podrželi silenbloky a nespadnul na silnici jako nějakýmu maníkovi u nás před barákem. Byla už tma, slyším projíždět auto a najednou rána a kvílení brzd. Juknul jsem z vokna a kořen vzteky bez sebe tenhle urvanej vejfuk kterej předtím přejel házel do příkopu. Ještě že to nebyl nějakej tuningář s nárazníkem 5cm nad vozovkou. To by tam měl mega tuning díru. :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...