Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Si predstavte, vcera mi zasvietila kontrolka paliva. Urobil som este no max. 10km! a dnes rano mi dosiel uplne benzin. PP ukazoval dojazd 82km. Nechapem. Predtym som ale v pohode este presiel 60km odkedy zasvietila. :myslim

Odesláno

no je to informativni ukazatel, který ukazuje podle prumerny spotreby kterou zmeril. tzn pokud jsi jezdil v prumeru za 5l a ted jsi tomu daval sadu 20l/100km tak se ti o 1/4 zkrati realny dojezd

Odesláno

Hm to je na pováženou :bacha, na můj PP je zatím spoleh, jednou jsem dokonce se dostal pod

30 km a to už jen blikali čárky, tak jsem zajen na naftu a OK, možná to chce nějak resetovat? :myslim

Odesláno

Odpovím jinak--má nějaký smysl jízda s minimem paliva ???Za komančů byla pumpa pomalu jen v okresním městě--ale

dnes je za každým rohem. Nezlob se,ale nechápu to už vůbec u dnešních aut,kde po vyjetí nádrže je problémů se vším

kolem znovunastartování hafo.(většinou).

Odesláno
Původně zaslal: jirka639

no je to informativni ukazatel, který ukazuje podle prumerny spotreby kterou zmeril. tzn pokud jsi jezdil v prumeru za 5l a ted jsi tomu daval sadu 20l/100km tak se ti o 1/4 zkrati realny dojezd

No nezda sa mi, jazdil som iba po meste a to rovnako. priemerka 10L po meste. som presiel iba 10km. keby som urobil este asi 50km, tak by som tomu rozumel, ale nie 10.

[upravil dne 30/1/09 Steef]

Odesláno
Původně zaslal: ozzy1956

Odpovím jinak--má nějaký smysl jízda s minimem paliva ???Za komančů byla pumpa pomalu jen v okresním městě--ale

dnes je za každým rohem. Nezlob se,ale nechápu to už vůbec u dnešních aut,kde po vyjetí nádrže je problémů se vším

kolem znovunastartování hafo.(většinou).

Som sa spoliehal na to, ze - ved urobim este min. 50km, pojdem do prace a zajdem na benzinku natankovat :D ,ale nestihol som. vylozil som deti u svokry a k benzinke som sa uz nedostal :bojim:)

Odesláno

udaje PPC jsou fakt jen informativni, klidne muze byt odchylka v prumerne spotrebe +- 1l/100km , je lepsi pri prvnim probliknuti hladovyho oka dojet k pumpe a nespolehat na to ze minule jsi jeste ujel 60km

Odesláno

No, já teda nevim, ale podle mě to normální není. Taktéž nedojíždím nádrž až na dno (krom jednoho níže uvedeného případu), ale přece nebudu tankovat ve chvíli, když je rafika někde v půlce číselníku, jen kvůli tomu, že je to orientační údaj. Když se rozsvítí hladový oko, mělo by to znamenat: zamysli se kde jsi a co hodláš dělat a v klidu najdi benzínku. A ne: průser, ujedeš jen 10km. V tom případě doporučuji vozit v kufru ještě dvoulitránek navíc a ve chvíli, kdy oko svítí, zastavim a doleju.

Je pravda, že pumpy jsou na každém rohu, ale kupříkladu v německu, když jsem se vracel po dálnici a pak jakési lesní okrsce první třídy z Berlína, jsem nepotkal benzínku 70km (možná kdybych odbočil, ale já to tam neznal). A to jsem měl už fakt strach. Dojezd neukazoval už dlouho nic. V zadu dcera s horečkou a rozzuřená manželka. Nakonec se pumpa vyloupla, vzal jsem za drobáky 10 litránků na dojetí domů do ČR (Liberec) a hotovo.

Odesláno

Alebo jeden nemenovany usek Madarskej dialnice kde nie je 180km ziadna pumpa..clovek kto to nepozna a nevie madarsky musi zvazovat siatuaciu len na zaklade PP...a podla tohovyhodnotit krizovy stav...potom clovek zisti ze pumpy tam su..ale mimo dianice...

Len som chcel povedat ze zivot prinasa rozne situacie...kde je dobre ked sa da podla niecoho orientovat...a ked sklame aj to, tak potom .... :nevim

btw mozno je dobre riesenie resetnut PP ked zacne svietit hladne oko, aby sa upravil prepocet podla aktualnej kratkodobej spotreby.

[upravil dne 30/1/09 urumov]

Odesláno

taky se mi stalo v nemecku, ze jsme malem skoncili. Jeli jsem z Francie a kamik, byl zrovna za volantem myho peugeotika, ja chrapal, no kdyz jsem se probudil se on byl celej spocenej a rikal, ze je to v pr... PP ukazoval uz jenom carky tzn. orientacne cca dojezd 30km. No benzinka byla cca 35km pred nami a asi jsme dojizdeli na vypary. Takze si myslim ze PP by mel ukazovat \"realnou\" hodnotu, proste +/-. Pokud jedes normalnim zpusobem tak ten prepocet sedi.....aspon u me:D:papa

Odesláno

Normálne to určite nie je. Neviem odkiaľ berie PP info o palive, možno to má súvis aj s meračom paliva na palivovom čerpadle. ???

PP nemám :( ale zažil som podobnú situáciu keď autu jednoducho došiel benzín pritom meradlo ukazovalo dostatok benzínu (mimo červeného poľa a bez oranžového svetla). Našťastie som nebol ďaleko a bolo už neskoro, tak som sa nechal odtiahnuť 5km. Nasledujúci deň, keď som sa v tom začal vŕtať, som nemohol uveriť, že stačilo doliať benzín... Pre istotu som ešte vybral palivové čerpadlo a prečistil kontakty plavákového meradla aj keď sa mi nezdali podozrivé.

Odvtedy sa mi to už nikdy viac nestalo aj keď je pravda, že málokedy čakám na natankovanie až do konca.

Rada na záver: ak už z nejakého dôvodu jazdíte na doraz, tak si aspoň vozte kanister s benzínom. Inač radšej tankovať skôr. Naozaj sa to raz môže aj potento...

A keďže som tu prvý krát, tak zdravím všetkých pežoťákov!

Odesláno

Moje 307 Hdi pri malem mnozstvi paliva zpomali na 50Km a vic s ni nedostanu az natankuji tak se potvora probere a vse facha v pohode.

r.v. 2001

2l HDI

90k

:super

Odesláno

Mne tiež už raz začal ukazovať len čiarky, ale to som išiel doslova na výpary.

Skúšal som PP určitý čas pozorovať a zdá sa, že je všetko v poriadku.:roker

[upravil dne 1.2.2009 PEUGEOTIK307]

Odesláno
Původně zaslal: 307rg

Normálne to určite nie je. Neviem odkiaľ berie PP info o palive, možno to má súvis aj s meračom paliva na palivovom čerpadle. ???

Informáciu o stave paliva poskytuje plavákové meradlo v nádrži. Konštrukčne je riešené ako odporová dráha. Presnosť závisí od viacerých podmienok. Napríklad: umietnenie plaváku, odpor mechanických prevodov medzi plavákom a odporovou dráhov, znečistenie odporovej dráhy, prítlak zberača a prechodové odpory na kontaktoch. Kontrolka je spínaná kontaktom na konci odporovej dráhy. Výstupnou hodnotou z palivomera je napätie premenlivej veľkosti ktoré meria \"budík\" palivomera. Dosť záleží na jeho kalibrácii ako presne ukazuje. PP preberá hodnoty s palivomera a vypočítava dojazd podľa priemernej spotreby. Po zohľadnení fungovania celého systému je jasné že spoliehať sa na presnosť palivomera či PP je prinajmenšom odvážne. Zistenie že \"ukazuje to blbo\" býva temer vždy spojené so zbytočnými problémami.

Odesláno

Pokud počítáme běžnou průměrnou s potřebu, tak od rozvícení kontrolky je možné dojet ještě 50-100km.Záleží na stylu jízdy a typu paliva (benzín nebo nafta).Každopádně tankuji většinou plnou nádrž a naposled se mi tam vešlo 60l, což už tam asi moc benzínu nezbývalo :-).

• O 1 měsíc později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...