zabit Odesláno 23. leden 2009 Odesláno 23. leden 2009 hele kdyz uz mluvite o tom jak jsou mlhovky na pikacu tak co si myslite o aktivnim prisvicovani mlhovakama, takzvana funkce \"Corner\" http://moje.auto.cz/?sekce=foto&im_id=im_4839dc00eb728&ga_id=GA_4832b3617d4ff [upravil dne 23.1.2009 zabit] Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 23. leden 2009 Odesláno 23. leden 2009 Původně zaslal: vix přední mlhvky mají á 55W. Pokud by nemohly(neměly) osňovat, byly by ze zákona povoleny. Názor dobrý, ale bez podložení, tedy na pikaču. Odkazuji se na to, že přední mlhovky se mají používat za hustého deště/sněžení, apod. ... P.S.: Další Lubk0vo : \"já si myslím/stojím si za tím\" P.S.S.: Následky si vždy ponesete sami Vixi .... 1. Bohuzel zakon to nenarizuje. Zakon nema presne stanovene kdy hmlovky muzes mat zaple, a kdy je musis mat vypate. Teda aspom u nas... 2. Neni to ja si myslim, nebo podle miho. Je tu diskuse o tom, co komu delaji mlhove svetla. Sem svepravna osoba, a za sebe tu proste prohlasuju, ze mne predny hmlovy svetla nijako nevadi, pokial za mnou zrovna nejde SUV ecko nebo nejaky OFF ROAD ktory ma hmlovky cca v urovni mich spetnych zrcatek. Je to muj nazor, a nevim proc donho potrebujes rypat. Snad sam najlepsie viem, ci ma hmlovky oslnuju, alebo ma neoslnuju. Takze sve nekonecne rejpani si muzes odlozit pro lidi, ktere to zajima. Pokud jede auto s mlhovkami oproti mne, nevadi mi to, pokud jede za mnou, taky mi to nevadi. Kdyz jede auto se zadnimi mlhovkami predemnou, vadi mi to ako u ktoreho auta. Napriklad u take 206 ky, ktera ma mlhovku dole v strede, je mi t ojedno. Taktez mi to je jedno u treba 306 ky, ktere sviti len jedna mlhovka, a neni tak vyrazna. Vadi mi to u nektorych tipov aut, napriklad 1 tkove punto ich malo 2 a boli dost jasny. Kdyz na takoveho cloveka narazim, tak proste spomalim alebo ho predjedu. Pokud to nekemu vadi, jasne je to jeho vec, ja mu to neberu. A ako sem psal, ja hmlovky nepouzivam, bo je nemam... Citovat
pastorek Odesláno 23. leden 2009 Odesláno 23. leden 2009 Původně zaslal: zabit hele kdyz uz mluvite o tom jak jsou mlhovky na pikacu tak co si myslite o aktivnim prisvicovani mlhovakama, takzvana funkce \"Corner\" http://moje.auto.cz/?sekce=foto&im_id=im_4839dc00eb728&ga_id=GA_4832b3617d4ff [upravil dne 23.1.2009 zabit] Stačí vedieť ako funguje a pochopíš prečo je to odlišné od jazdy so zapnutými hmlovkami. Napríklad citácia z webu Škodovky pri spomenutom Roomstre: \"Hmlovky s funkciou Corner Funkcia Corner v závislosti na smere odbočovania aktivuje ľavý alebo pravý hmlový svetlomet, ktorý osvieti priestor veľa vozidla v uhle až 60°. Funkcia Corner je aktívna do rýchlosti 40 km/h. \" Citovat
Dave_k Odesláno 23. leden 2009 Odesláno 23. leden 2009 Původně zaslal: zabit hele kdyz uz mluvite o tom jak jsou mlhovky na pikacu tak co si myslite o aktivnim prisvicovani mlhovakama, takzvana funkce \"Corner\" http://moje.auto.cz/?sekce=foto&im_id=im_4839dc00eb728&ga_id=GA_4832b3617d4ff [upravil dne 23.1.2009 zabit] Já tam vidím roomstra s rožlejma potkávačkama + dálkama + P mlhovkou. Nevím jaký to má význam. Citovat
zabit Odesláno 23. leden 2009 Odesláno 23. leden 2009 Stačí vedieť ako funguje a pochopíš prečo je to odlišné od jazdy so zapnutými hmlovkami. Napríklad citácia z webu Škodovky pri spomenutom Roomstre: \"Hmlovky s funkciou Corner Funkcia Corner v závislosti na smere odbočovania aktivuje ľavý alebo pravý hmlový svetlomet, ktorý osvieti priestor veľa vozidla v uhle až 60°. Funkcia Corner je aktívna do rýchlosti 40 km/h. \" vim jak funguje, ale nekoho to treba muze necekane oslnit kdyz se vyloupne jedna mlhovka ze zatacky Citovat
AnotherOne Odesláno 23. leden 2009 Odesláno 23. leden 2009 Původně zaslal: Lubk0 1. Bohuzel zakon to nenarizuje. Zakon nema presne stanovene kdy hmlovky muzes mat zaple, a kdy je musis mat vypate. Teda aspom u nas... Zákon nie, ale vo vyhláške sa píše: Predné svetlá a zadné svetlá do hmly vodič smie použiť len za hmly, sneženia alebo za hustého dažďa. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 23. leden 2009 Odesláno 23. leden 2009 No tak potom to asi neovladaju nasi policajti, nakolko hmlovky mal v tomto obdobi zapaty kazdy druhy, aj za normalneho pocasia, a nikdy za toho nikoho nepokutovali .... Citovat
vix Odesláno 23. leden 2009 Odesláno 23. leden 2009 Lubk0: máš to striktně podložené, nebo jako vždy, tohle vždycky odhaduješ ??? Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 23. leden 2009 Odesláno 23. leden 2009 Jo nakolko polka frajerkinej rodiny pracuje na okresnom riaditelstve policajneho zboru v Trnave, a priamo policajtov ktory robia hliadky, teda dopravakov poznam 5, s ktorych 3 su kamarati a 2 su vo frajerkinej rodine. Ty s frajerkinej rodine se o hmlovkach zminovali na nedavne rodinne oslave, kde povedali, ze hmlovky sa ignoruju a pokoty sa za ne nedavaju, nakolko to nemaju jednoznacne nariadene. A dal sem si kvuli tebe namahu, a zavolal jednemu s tych kamaradu, co mi totez potvrdil. Bohuzel, na papiery s ich podpisema a overeno notarem to nemam... Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 23. leden 2009 Odesláno 23. leden 2009 Jo, cloveka mozes poznat, zalezi u jake prilezitosti, a aky mnel zrovna den. Pokud je policista ako takej nasranej, a chce ty dat pokutu, tak v 90 procent pripadech ty nejakou tu pokutu udeli... A taky sem psal, ze tohle to se deje v nasem, Trnavskem kraji... Citovat
AnotherOne Odesláno 23. leden 2009 Odesláno 23. leden 2009 Tak nakoniec to nie je vyhláška, ale zákon č. 8/2009 Z.z. § 32 odst. (3) Predné svetlomety do hmly a zadné svietidlá do hmly vodič smie použiť len za hmly, sneženia alebo za dažďa. A že na to policajti pri kontrole kašlú na tom nič nemení. [upravil dne 23.1.2009 AnotherOne] Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 23. leden 2009 Odesláno 23. leden 2009 Another One Kedze je to zakon 8/2009 neni to nahodou ten zakon ktory este len teraz pride do platnosti ? Citovat
AnotherOne Odesláno 23. leden 2009 Odesláno 23. leden 2009 Máš pravdu, teraz ešte platí zákon č. 315/1996 Z.z., kde sa v § 30 odst. (3) píše: Predné svetlá a zadné svetlá do hmly vodič smie použiť len za hmly, sneženia alebo za hustého dažďa. Čiže je to ešte prísnejšie. [upravil dne 23.1.2009 AnotherOne] Citovat
Meldik Odesláno 23. leden 2009 Odesláno 23. leden 2009 ty co maj rozviceny predni mlhovky za normalni viditelnosti v noci nechapu......ze by pridaly vic svetla na cestu, to se mi vuubec nezda, jen trochu do stran,coz je zbytecny.....a ja co vidim, tak oslnujou..........a zadni to je jeste vetsi zlo, ono kdyz uz jedete treba 3 hodiny v noci po dalnici a kazdej desatej ji ma bezduvodne rozsvicenou, tak to zacne opravdu srat..... Citovat
Medvěd Odesláno 23. leden 2009 Odesláno 23. leden 2009 Osobně mi vadí, když někdo používá mlhovky (a to jak přední, tak zadní) nesmyslně ve stylu, mám žárovky, tak budu svítit jak vánoční stromeček. Jízda za idiotem, který mi zadní mlhovkou šajní do xichtu je opravdu velice příjemným zpestřením končícího (či začínajícího) dne. Těm, kteří se tu ohánějí možností takového \"vořešpruta\" kdykoli předjet bych rád upozornil, že předjíždění je nejnebezpečnější manévr a v ranní či podvečerní špičce je často i zcela nereálný. Jezdci, kteří si pro svůj pocit lepšího vidění přisvěcují předními mlhami mě osobně vadí minimálně stejně jako \"slepci\" s podomácku dodělávanými xenony - prostě mě oslňují a tím mě i ohrožují. Při míjení s takovými ... se mi vcelku osvědčil systém - několikrát (2 - 3 x) probliknout dálkami, pokud mlhovky nezhasnou, tak si najedu co nejblíže středu vozovky a trošku je vyděsím - když mě oni oslňují, já přece nebudu riskovat, že bych jízdou v pangejtu mohl srazit nějakého chodce či cyklistu. Zvláštní kapitolou jsou řidiči, kteří chyběli při vysvětlování pojmů déšť či mlha. Světla na autě jsou nazývána mlhová, spousta řidičů je ale bere jako světla dešťová, jejichž rozsvícení jejich miláčkovi zajistí, že se mu všechny dešťové kapky vyhnou a on dojede i v té nejhorší slotě zcela suchý - že taková zadní mlhovka je v souvislosti s mokrým čelním sklem za nimi jedoucího auta pro řidiče druhého vozu opravdovým blahem, to už jim jaksi hlava nebere. Citovat
Edison Odesláno 23. leden 2009 Odesláno 23. leden 2009 Obecně lze říci, že stojí za to vědět o světlech více, než oslňou/neoslňujou. Jak tak koukám, ze 49% je to o předsudcích a z dalších 49% o špatném seřízení světel. Ten zbytek spíše mlčí, protože skutečně vědi. ;-) Citovat
BV406 Odesláno 24. leden 2009 Odesláno 24. leden 2009 Původně zaslal: Medvěd Osobně mi vadí, když někdo používá mlhovky (a to jak přední, tak zadní) nesmyslně ve stylu, mám žárovky, tak budu svítit jak vánoční stromeček. Jízda za idiotem, který mi zadní mlhovkou šajní do xichtu je opravdu velice příjemným zpestřením končícího (či začínajícího) dne. Těm, kteří se tu ohánějí možností takového \"vořešpruta\" kdykoli předjet bych rád upozornil, že předjíždění je nejnebezpečnější manévr a v ranní či podvečerní špičce je často i zcela nereálný. Jezdci, kteří si pro svůj pocit lepšího vidění přisvěcují předními mlhami mě osobně vadí minimálně stejně jako \"slepci\" s podomácku dodělávanými xenony - prostě mě oslňují a tím mě i ohrožují. Při míjení s takovými ... se mi vcelku osvědčil systém - několikrát (2 - 3 x) probliknout dálkami, pokud mlhovky nezhasnou, tak si najedu co nejblíže středu vozovky a trošku je vyděsím - když mě oni oslňují, já přece nebudu riskovat, že bych jízdou v pangejtu mohl srazit nějakého chodce či cyklistu. Zvláštní kapitolou jsou řidiči, kteří chyběli při vysvětlování pojmů déšť či mlha. Světla na autě jsou nazývána mlhová, spousta řidičů je ale bere jako světla dešťová, jejichž rozsvícení jejich miláčkovi zajistí, že se mu všechny dešťové kapky vyhnou a on dojede i v té nejhorší slotě zcela suchý - že taková zadní mlhovka je v souvislosti s mokrým čelním sklem za nimi jedoucího auta pro řidiče druhého vozu opravdovým blahem, to už jim jaksi hlava nebere. presne tak takovych imbecilu vidavam na cestach spoustu, fakt nepochopim, proc si idioti roznou mlhovky i za slunecneho jasneho dne.... nebo experti, co si roznou obrysovky a mlhovky, jak uz se psalo vyse, to uz opravdu uvazuji o iq techto ridicu...ale stejne, je to jejich vec Citovat
virnik Odesláno 8. březen 2009 Odesláno 8. březen 2009 Původně zaslal: BoneDaddy Hm to někdy dokáže být nepříjemné. Ale když ono to tak krásně všechno svítí tak proč to nezapnout. asi maju radi vianoce:bacha:aut:bacha:D:cool: Citovat
majty Odesláno 9. březen 2009 Odesláno 9. březen 2009 nehlede na to ze mlhovky by se meli pouzivat za snizene viditelnosti jen s parkovackama.. jinak to vlastne uplne ztraci smysl... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.