Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

hmlovky - odvodene od hmla, pouzivaju sa v hmle.. preco to ludia nevedia pochopit?

mal by sa upravit zakon a upravit ich pouzivanie.. teraz, ked je trosku hmla kazdy si ich pozapina a hovno vidiet potom.. naco je dobre mat v meste zapalene hmlovky? naco su dobre na rychlostnej ceste alebo dialnici? ved sa tam jazdi aspon 100kmh ved v takej rychlosti su urcite velmi napomocne..

neviem ci sa ludia tesia ze ich dostali zadarmo k akcnej vybave tak musia ukazat ze to svieti alebo preco ale je dost bezohladne ked idete v kolone a typek pred vami vam svieti zadnou a typek za vami vam pali do oci prednymi..

Odesláno

to taky nepochopim:bojim

ti co jedou předemnou s mlhama tak jim svítím dálkáčama do zrcátek a ti co jedou z mlhama za mnou tak jim taky svítím mlhama do ksichtu.

ikdyž ti co jedou s mlhama za mnou mi ani tak nevadí přes ty folie to není tak hrozný. spíš mě ser.. ti co jezdí ze zaplíma zadníma.

jak oni na mě tak ja na ně.

někdy to pochopi a vypnou je.

[upravil dne 22.1.2009 čakom]

Odesláno
Původně zaslal: BoneDaddy

Hm to někdy dokáže být nepříjemné.:nevim

Ale když ono to tak krásně všechno svítí tak proč to nezapnout. :aut

No a dalšího to vzalo:D

Odesláno

Hm to někdy dokáže být nepříjemné.:nevim

Ale když ono to tak krásně všechno svítí tak proč to nezapnout. :aut

však můžeš v mlze a za hustého deště a sněžení;)

Odesláno

Původně zaslal: čakom

však můžeš v mlze a za hustého deště a sněžení;)

To samozřejmě vím. ;) Dělal jsem si srandu. :)

;):aut

Odesláno

Nechci byt za hlupaka, ale jak vas mohou predni hmlovky oslnovat ? Vzdit sou u zeme a smerujou vicemene na zem...

Osobne mi to vubec nevadi kdyz jede za mnou nekdo s mlhovkama, kdyz to zrovna neni Q7 cka ktora ich ma vysoko asi zarovno mich zrcatek.

Zadni hmlovky sou kapitola sama o sobe. Ale kdyz je nekdo pouziva s rozumem, tj ze napriklad po tme mimo mesta si zapne jen predni kdyz dobre nevidi, tak to vubec neresim. Konec koncu kdyz je zapnete, videte pred sebe lepsie.

Ja je osobne moc nepouzivam , ja je totiz v aute nemam :P Teda tie predne :D

Odesláno

nevravim ze mimo mesta ked je hmla .. kludne nech si zapne, ale naco je to niekomu v meste, pripadne na dialnici? ved hmlovka ti svieti sotva na 10 metrov, na dialnici pri tej rychlosti si to ani nevsimnes ze tam nieco je.

a nemusia ta oslnovat len suv.. z bocnych zrkadielok to oslnuje celkom zdravo tiez

Odesláno

suhlasim.

PnR ak si z KE tak tam je asi situacia podobna ako u nas v snv. uz druhy den husta hmla. Nevidim dovod ich nezapnut. aj v meste. Aspon tie predne. Pokial idem mimo mesta a za mnou ziadne auto (v tesnej blizkosti) tak aj zadne. Nevem si predstavit ako ma moze oslnovat vodic iduci za mnou s hmlovkami...

V meste v hustej premavke samozrejme ze zadnu hmlovku nepouzivam myslim je ze je to znytocne, resp. bezohladne ale vyhlaska hovori ze hmlovky sa smu pouzivat za silneho dazda, snezenia a hmly. To je hadam dostacujuci dovod zapnut ich.

Odesláno

Nedávno ako som išiel v noci po diaľnici (hmla samozrejme široko-ďaleko nikde) ma začal obiehať dodávkový Volkswagen....4 žiarovky vzadu v obrysových svetlách naľavo, 4 napravo....a debil k tomu zapne zadné hmlovky....Bliknem diaľkovými raz, nič, druhý krát, nič...Zapol som ich natrvalo a po chvíli pochopil o čo mo ide a vypol ich...Hmly stále nikde...Dilino pridal, bol odomňa na 300 metrov a zas zapol k tým ôsmim obrysovým svetlám ešte hmlovky...a hmly stále nikde....:bojim:bacha

Odesláno
Původně zaslal: klm16

suhlasim.

... Nevidim dovod ich nezapnut. aj v meste. Aspon tie predne....

Účelom predných hmloviek je osvetliť vozovku za hmly keď je slabá viditeľnosť. V meste je to temer bezpredmetné lebo i bez nich je dobre vidieť orientačné body na ceste.

... vyhlaska hovori ze hmlovky sa smu pouzivat za silneho dazda, snezenia a hmly. To je hadam dostacujuci dovod zapnut ich....

V tom je celý problém. Vyhláška hovorí že môžeš, nehovorí že musíš. Tá hranica, kedy je účelné (nie iba možné) zapnúť hmlovky, je na zvážení vodiča. Zadná hmlovka je na to aby tvoje auto bolo v hmle vidieť z väčšej vzdialenosti ako iba s parkovačkami. V meste je to bezpredmetné lebo vzdialenosti medzi autami sú natoľko malé že ťa každý dostatočne vidí i bez nich a predné ti prd pomôžu.

Používanie predných hmloviek na diaľnici a oboch v meste považujem za bezohľadné a zbytočné.

[upravil dne 23/1/09 pastorek]

Odesláno
Původně zaslal: PnR

nevravim ze mimo mesta ked je hmla .. kludne nech si zapne, ale naco je to niekomu v meste, pripadne na dialnici? ved hmlovka ti svieti sotva na 10 metrov, na dialnici pri tej rychlosti si to ani nevsimnes ze tam nieco je.

ty se tady porat ohanis tou dalnici, a taky tim k cemu to je TOBE, zkus si uvedomit ze mlhovky mas i pro okolni provoz, uz jsi nekdy dojizdel auto bez mlhovek a s mlhovkama ?? je to podstatnej rozdil, ja osobne si necham radsi svitit do ksichtu nez a bych to auto uvidil na posledni chvili. zvlastni kapitolou jsou stary skodovkari ty meli vzadu 5W zarovky a to vetsinou nejdriv vidis auto a pak svetla :blicismajlik

Odesláno
Původně zaslal: zabit

Původně zaslal: PnR

ty se tady porat ohanis tou dalnici, a taky tim k cemu to je TOBE, zkus si uvedomit ze mlhovky mas i pro okolni provoz, uz jsi nekdy dojizdel auto bez mlhovek a s mlhovkama ?? je to podstatnej rozdil, ja osobne si necham radsi svitit do ksichtu nez a bych to auto uvidil na posledni chvili. zvlastni kapitolou jsou stary skodovkari ty meli vzadu 5W zarovky a to vetsinou nejdriv vidis auto a pak svetla :blicismajlik

každý auto má vzadu 5W;)

tam jde spíš o to že když ho dojedeš tak ten před tebou by ty mlhovky mohl vypnout.

Odesláno

když jezdí auta proti s rozsvícenýma mlhovkama, tak mi to teda taky nevadí. To už podle mě víc oslňujou normální obrysovky. U zadních mlhovek mi to vadí taky když s nima svítí zbytečně, ale to neznamená že ve městě je to vždy k ničemu. Třeba v Plzni na Borských Polích je v létě tak 2x do měsíce taková mlha že není ani vidět žárovka další pouliční lampy.

Odesláno

každý auto má vzadu 5W;)

tam jde spíš o to že když ho dojedeš tak ten před tebou by ty mlhovky mohl vypnout.

moje skodovka mela 21W :aut

ted se bavíme o mlhovkách nebo o koncových světlech?

Odesláno
Původně zaslal: čakom

každý auto má vzadu 5W;)

moje skodovka mela 21W :aut

ted se bavíme o mlhovkách nebo o koncových světlech?

o koncovejch, puvodne tam meli bejt 5W ale stacilo tam dat jinou zarovku a pohoda

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...