Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Životnost automatické převodovky

Recommended Posts

Odesláno

Ja mam najazdenych podla budika 120 000km a po kupe auta to bola druha vec (po rozvodoch),ktoru som menil.A potvrdzujem,ze kazdy servis povie nieco ine.Radsej zainvestujem do prevencie ako hasit uz velky poziar.A zatial prevodovka NO PROBLEM.V mrazoch je standard,ze citim kvalty,kym sa olej nezahreje.Olej sa da kupit kludne po litroch,kupil som tolko,kolko pise manual (6L),ale podarilo sa vymenit iba 5L,liter mam v rezerve.

Odesláno

No popravdě se tomu diví každý, ale kdyby táta neměl roční nájezd okolo 100 tkm tak tomu taky nevěřím. A on je slušnej tovární jezdec odhalující chyby. V průběhu roku teď udělal 3 motory :D

Odesláno

Zdravim, chtel sem se zeptat jak moc velkej vliv ma na zivotnost prevodovky tahani vleku? Je mi jasny ze ji to nic nepridava ale myslim jestli tim netrpi nejak moc? A druha otazka: kdyz sem auto kupoval bylo mi receno, ze je tam novy olej (v prevodovce) da se to nejak zjistit? Myslim treba jak je cistej? A pokud ano kde se upousti? Diky

• O 3 roky později...
Odesláno

Ja sem nechal menit olej cca pred mesicem a pul. Dle servisu ho tam bylo o cca 1liter min a byl uplne cernej. Prej by prevodovka brzo odesla. Mam najeto 170 tis. ;)

Ahoj, můžu se zeptat kde ji servisuješ na západě? Spokojenost? Díky

Odesláno

Zdravím,

v olfincar Peugeot Hradec Králové výměnu oleje doporučují, před rokem měnili, když jsem auto koupil, žádný rozdíl jsem nepozoroval před ani po výměně, auto má nyní najeto 246000km, převodovka řadí bez jediného problému.

• O 4 týdny později...
Odesláno

Zdravím, k tomuto se mohu čerstvě vyjádřit. Nechával jsem dělat převodovku na své 607 2,7 258t km. Je to 6ti kvalt Aisin Warner TF 80 SC. Běžná závada - rozvaděč převodovky - vyběhaný, projevuje se tím, že když při ohřáté převodovce podřadí, tak je to s rázy. Vyšlo by to na 30tis. Nic hrozného. Nechal jsem to dělat u pana Muhra v Úvalech. Myslím, že se mu dá věřit. Když už byl u toho, tak jsem se s ním domluvil, na vyndání převodovky z auta a kompletním rozebrání. Chtěl jsem udělat takovou generálku. Zjistit v jakém je stavu. Vzhledem k tomu, že předchozí majitel nikdy neměnil olej, protože s autem byl vždy jen u Peugeota, tak jsem čekal to nejhorší. Nebylo to tak zlé. Zjistili jsme přidřený měnič momentu - projevuje se, při rozjezdu šlápnu z brzdy na plyn a auto se rozjede s rázem. Čím větší ráz, tím více přidřené. U mě bylo mírně, ale nechal jsem to udělat. Ten se poslal na repasi - 12tis. Poté jeden pístek. Smontovat dohromady, dát nový filtr olej a zpátky na auto. Kopa kopa práce pro ty kluky tam, ale umí si s tim poradit. Cena 65tis celkem. Řekl bych, že převodovka obstála svou životnost. Myslím, že když přežije bez údržby 250tis. km, tak je to přiměřené. Pokud se člověk o ní stará - mění olej a jezdí korektně a jak mi bylo řečeno nepřehlíží přehřívání (prý 70 procent závad je kvůli špatnému chlazení převodovky nebo motoru) může vydržet i 400tis. Bohužel ten, kdo to dodržuje a jezdí hlavně po městě má smůlu, protože 6ti kvalt častěji řadí než 4 kvalt a ještě k tomu ve městě řadí pořád, tak rozvaděč může odejí i mnohem dřív - prostě se šoupátka vydřou a s tím neudělá nic sebelepší řidič ani olej.

Odesláno

v prumeru vidim vymeny okolo 80 tkm bavim se o te 4 rychlostni , ta japonska 6kvalt je zlata vec a problemy jjsem sni jeste nezaznamenal

Na mojí staré Audi 80 (budiž jí země - vrakoviště - lehké) cca 450.000 km a do šrotu šla s originálem. Řazení 1,2,D a R.

Odesláno

Zdravím, k tomuto se mohu čerstvě vyjádřit. Nechával jsem dělat převodovku na své 607 2,7 258t km. Je to 6ti kvalt Aisin Warner TF 80 SC. Běžná závada - rozvaděč převodovky - vyběhaný, projevuje se tím, že když při ohřáté převodovce podřadí, tak je to s rázy....

Palec nahoru za takový příspěvek. Dopřát autu takový servis, pokud to potřebuje. :super

Odesláno

Palec nahoru za takový příspěvek. Dopřát autu takový servis, pokud to potřebuje. :super

Děkuji. Myslím, že to auto si to zaslouží. Pročítal jsem si tady pár názorů a na oplátku jsem myslel, že by bylo dobré se podělit o zkušenosti. O automatech se toho hodně napovídá, ale spousta názorů je mimo. Tohle je z reality a né z domněnek. Koukám, že máš taky 2,7 tak ať slouží.

• O 1 měsíc později...
Odesláno (upraveno)

Já měnil u pana Maruše 777 132 155 http://www.dekarbonizace-motoru.cz/ kompletním průplachem. Dělá to s tou americkou mašinou BG. Min cenu mi dal 6500. Najeto 230tis olej prý odpovídal stářím na originál a chybělo pár decy. Prý nic hrozného. Před tím než sem tam jel jednou jsem dal podlahu a při asi 4,5 tis otáček kdy normálně dá trojku tak otáčky šly dál, rozsvítila se chyba převodovky a přestala řadit, po chcipnuti řadila normálně jako by nic, chybu smazal na diagnostice a nic nenašel, teď po výměně oleje a 500km pořád ok, řadí hezky a doufám že bude protože víc jak 10 tis už asi nikdy nedostane a půjde do šrotu.

607 2.2i 4 kvalt 2001

Update: občas za studena se rozsvítí chyba, přestane řadit. Po chcipnuti a nastartování vše ok. Chyba zmizí :( nevím co s tím

Upraveno uživatelem Teo
  • O 4 měsíce později...
Odesláno

Docela pěkné km na jedné 607 2.7Hdi.

Docela by mě zajímal, jaký tam proběhl servis ... Můžete to tu někdo dát podle VINka? Servisováno jen v PG. VF39UUHZJ92233203.

Jen ze zvědavosti, mělo by to mít přes 430tis. :D

post-28462-0-79871200-1449349858_thumb.j

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...