Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tony Stark: spotřeba pěkná, 14 l, 308 km = 4,5 l/100 km.

Horší to bude s čerpadlem paliva, ještě párkrát poběží nasucho a chystej nové...

Jaksi jednodušší je měřit od plné do plné.

Odesláno
Nově jsem zkoušel trasa Orlová - Krnov přes Bohumín, Ostravu Mariánsko horskou a za Opavou směrem kolem Opávie na Krnov.

Kompletně prázdná nádrž, nabral jsem 14L N95ky a motor mi chcípnul na čísle 308 KM, osazení vozu 100 kg řidič, spolujezdykně cca 58kg, vzadu máti do 70kg se vleze. Kufr empty, takže spotřeba lačes.

To si na 14l ujel 308km :o nespočítal jsi to nějak divně? to je spotřba 4,5 litru :D

Odesláno

né normálka, při dojetí na benzínku mi auto zdechlo asi 20 metrů před pumpou, dotlačil jsem, natankoval přesně 14L a vyrazil směr Krnov, sem tam jsem jel 60 jinak všude okolo 90-110 km/h pak mi auto zdechlo ve mestě kde jsem musel dotankovat z kanystru.

Ono to vychází, že ta 1.6 by měla žrát okol 5-6L když člověk ví jak sní jezdit.

Svědka na to má, dokonce 2 a mám to i vyfocené. O čerpadlo se nebojím víckrát už nádrž do sucha nepustím.

Systém měření z plné do plné jsem to měřil hodněkrát a vždycky se dostanu nad 900 km ale to jezdím převážně po městě a plně naložený čili 5 lidí (chlapi od 70-100 kg, plus plný kufr) a je to i znát na akceleraci, holt dlouhé trasy mi svědčí.

[upravil dne 9/12/13 15:37 od Tony Stark]

Odesláno

to by mě zajímalo jak teda mám jezdit? jedině že bych nemačkal ten pedál vpravo :D zatim jsem toho tolik nenajel ale neposled když jsem bral plnou tak spotřeba 8.2l ale jezdim převážně krátký trasy cca 10km ale když jsem jel dál a i po dálnici tak jsem se dostal i k 7 ale pod se mi ještě nepovedlo ale je pravda že nejezdim na spotřebu jezdim spíš svižněji a je pravda že když se ten motor vytáčí tak si umí říct docela o dost

Odesláno

Tony Stark: 5 l benzínu na 1,6 motoru, to tu píšeš sci-fi??? ...mimochodom ak najazdíš 900km na nádrž tak mi to vychádza cca 6,5l na 100km a tiež keď meriaš metódou plná-plná tak vtedy práve ťažko zistíš koľko km prejdeš na nádrž, to zistíš iba ak meriaš metódou plná-prázdna...

iba pripomeniem, že najpresnejšie meranie je metódou plná-plná a je v podstate jedno koľko km prejde auto medzi dvoma tankovaniami do plna, presnejšie, čím viacej km auto prejde mezi takovaním do plna, tým bude výsledok presnejší:papa

[upravil dne 10/12/13 10:48 od 307rg]

Odesláno

možno si sa iba pomýlil niekde, 5 l je naozaj nereálnych, na 6 l sa dá ale aj to nie po meste a plne naložený, u mňa momentálne 6,5 dlhodobo dlhé trasy a po meste som rád keď sa dostanem na 8, ale musím povedať že už bolo aj lepšie aj horšie, výrazne horšie keď bol napríklad deravý výfuk alebo keď sa blokovali zadné brzdy...

Odesláno

No z orlové do Krnova to není courání po mestě, ani v Ově nejezdím 50 všude švihám abych to stlačil na spotřebě a nebrzdil provoz a za OV jsem si to užíval a za Opavou na Krnov jsou jenom 2 stacionární radary a o těch vím, takže hezky 110km/h a klidná jízda.

Odesláno

původní 307 SW 79kW bez FApu a EGR, dlouhodobě 5,7 bez jakýchkoliv snah o úsporu paliva. Aktuální 66kW Siemens se stejným stylem jízdy 6,8. S láskou vzpomínám...

Odesláno

Tak jsem kóóóónečně udělal dlouhou trasu po fapfuč....Cheb-Teplice-Ústí-Liberec a Zpět.

Dal jsem aditivum...nové zimáčky na 15\" alu scirocco...to byla jízdečka.

Při průměrné rychlosti 75 km/h mi PC ukázal 4.7 .....takže spokojenost.

Jízda tak 100-110(sám)...občas i \"sotodvaceeet\":D:D...ale je fakt že tam okolo Mostu a Teplic se po čtyřproudovce dobře jede a nic nezdržuje.

• O 5 měsíců později...
  • O 3 týdny později...
Odesláno

Mě palubní počítač ukazuje 5.8 litru (za posledních ca. 9000 km). Reálně bych to podle takování viděl spíš kolem 6.4 litru při provozu převážně dálnice/Praha město.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...