Guest servisman Odesláno 25. prosinec 2008 Odesláno 25. prosinec 2008 zřejmě bych to řešil jak píše P607Olda a koukal jsem že máš auto bez FAP takže o jednu starost i méně..Pokud ti auto slouží ke spokojenosti tak bych se na to vybodl.Akle je to na Tobě jinak jsem ti už i psal že můžeš býti jak bez peněz i bez auta Citovat
pp205 Odesláno 25. prosinec 2008 Odesláno 25. prosinec 2008 Jestli jednal dle TP tak lhat nemusi protoze v Starem TP je rok vyroby ci prvni registrace ... A podle popisu kdyby ti mel vratit penize .... (podle toho co tam pise na tom papiru (smlouva teda vypada jinak)) ale je to vrak :-( Citovat
P607Olda Odesláno 26. prosinec 2008 Odesláno 26. prosinec 2008 Původně zaslal: OK406 Máte pouze částečně pravdu !!! Tady ani tak nejde o to, kdo má pravdu, ale jak se zachovat. Pokud by toto auto opravdu bylo výsledkem nějaké organizované skupiny, tak je lepší do toho moc nevrtat - nevíš kdo kdy vyjde z lapáku a jakou pak bude mít náladu a chuť někomu rozbít budku, či více. A s tím pocitem (očekáváním) se blbě žije. A co se týká soudů, znalců, a \"právního řešení\" (odhlédnouc od smutné reality), kupní cena byla natolik nízká, že žádný znalec už nestanoví nižší, aby bylo možno oprávněně žádat další slevu. Ta nízká cena mi právě napovídá tu horší variantu (činnost ve skupině) a právě proto bych do toho nevrtal. Citovat
OK406 Odesláno 26. prosinec 2008 Odesláno 26. prosinec 2008 Původně zaslal: P607Olda Původně zaslal: OK406 Máte pouze částečně pravdu !!! Tady ani tak nejde o to, kdo má pravdu, ale jak se zachovat. Pokud by toto auto opravdu bylo výsledkem nějaké organizované skupiny, tak je lepší do toho moc nevrtat - nevíš kdo kdy vyjde z lapáku a jakou pak bude mít náladu a chuť někomu rozbít budku, či více. A s tím pocitem (očekáváním) se blbě žije. A co se týká soudů, znalců, a \"právního řešení\" (odhlédnouc od smutné reality), kupní cena byla natolik nízká, že žádný znalec už nestanoví nižší, aby bylo možno oprávněně žádat další slevu. Ta nízká cena mi právě napovídá tu horší variantu (činnost ve skupině) a právě proto bych do toho nevrtal. Lze i takto to brát, ale jak jsem uvedl v prvním reakci na tento příspěvek, tak pokud by byl v zahraničí a kontrolovali výše uvedené vozidlo, tak do smíchu nikomu nebude a schánět kdy a kde jede autobus či vlak zpět do vlasti není nejlepší + by mohla býti i spoluvina. Ale to je na delší rozhovor. Závěrem chci jen podoknout, že každý je svým strůjcem!! Takže my zde může pouze jen radit, ale konečný verdikt bude na majiteli. Jinak si myslím, že asi nebude první, pokud by se jednalo o organizovanou skupinu. Ale mít pocit, že auto není v pořádku a nebo jej pak prodat ať má problémy někdo jiný (podvést jej vědomě). Citovat
.mycTD Odesláno 26. prosinec 2008 Odesláno 26. prosinec 2008 myslim, ze z toho delate zbytecne detektivku... 1/ podle me auto bude papirove ok, akorat se ho prodejce snazil o neco omladit. btw pomerne naivne, protoze do \'smlouvy\' mel uvest mene napadnutelne datum registrace. 2/ s peugeotama teda neobchoduju, ale 90.ooo,- za (nez to prihlasi) 10let stare nepojizdne auto bez stk mi rozhodne neprijde jako cena podezrele nizka. postup: sel bych za prodejcem, ze vozidlo je ve skutecnosti o 2 roky starsi, nez tvrdil a pozadoval bych adekvatni slevu, jinak mu ho vratim cele (coz bych osobne nedelal, bo je to spousta handrkovani bez auta i penez ). Citovat
Rainy Odesláno 26. prosinec 2008 Autor Odesláno 26. prosinec 2008 Původně zaslal: .mycTD myslim, ze z toho delate zbytecne detektivku... 1/ podle me auto bude papirove ok, akorat se ho prodejce snazil o neco omladit. btw pomerne naivne, protoze do \'smlouvy\' mel uvest mene napadnutelne datum registrace. 2/ s peugeotama teda neobchoduju, ale 90.ooo,- za (nez to prihlasi) 10let stare nepojizdne auto bez stk mi rozhodne neprijde jako cena podezrele nizka. postup: sel bych za prodejcem, ze vozidlo je ve skutecnosti o 2 roky starsi, nez tvrdil a pozadoval bych adekvatni slevu, jinak mu ho vratim cele (coz bych osobne nedelal, bo je to spousta handrkovani bez auta i penez ). Řeknu to asi takhle,není to z autobazaru,je to jen od fyzické osoby,která mě uvedla v omyl,neřkuli se chtěla dopustit podvodu. Myslíte si,že bych si vědomě koupil 99rok a do smlouvy si nechal napsat snad z legrace 01.?? To asi ne .... o žádnou organizovanou skupinu se nejedná...to je další fabulace. Žádná možnost si s autem někam zaject nebyla,protože jak ve smlouvě stojí\"částečně pojízdné\" a to v daném slova smyslu není ani pojízdné ani nepojízdné,ale to bych sem netahal,protože evidentně lhal i o věcech,týkajících se výměny,řeknu-li spojky...Joooo spojka,ta je teď nová a blablabla...o rozvodech nemluvě.To jako kdybych si měl i prohlídnout čerpadlo pod sedačkou,protože tam byla urvaná ta plastová matice a všude kolem byly kapesníky,aby to někde nevyteklo v hojném počtu...řekni mi,kdo todlecto udělá při koupi auta.??To samý jakože lhal i v té věci,že si blinkry nehrají vlastním životem. Zeptáš se ho,jestli mu to náhodou nedělalo...neee neee,nedělalo...zkoušíš zkoušíš a nic,jsou v pořádku,ale jen co si na to sedneš,tak poznáš,co to bylo asi za kreténa,protože ti najednou při přívozu domu začnou blikat Prostě byla to sfině a tak se budu chovat i já...byla to chyba i pech v jenom,ale kdyby to alespoň v poslední řadě bylo to co jsem koupil podle smlouvy.......Takže jediného čeho se můžu lapit je ten věk a tím bych to uzavřel,to už si dohodnou vyšší ,a nebo lidi co umí znepříjemnit život. Citovat
P607Olda Odesláno 26. prosinec 2008 Odesláno 26. prosinec 2008 Otázka je, jestli se chceš dohadovat, nebo jezdit. Auto se dá opravit, a i s tímto výdajem to bude dobrý kup. Nevidím důvod, proč to reklamovat. Že lhal? To se bohužel u prodejů aut stává. Pojď to řešit konstruktivně: co tam nefunguje a odkud jsi? Citovat
oddie Odesláno 26. prosinec 2008 Odesláno 26. prosinec 2008 Naprosto mi není jasné, proč se někdo, kdo tomu vůbec nerozumí, pouští do koupě takto pochybné pasti. Jako by podobných případů nebyly popsány už tuny. Jako by všude nebyly návody a možnosti, jak zjistit skutečný r.v., jako by nebyly všude vzory smluv, doporučené postupy koupě... Nechápu, jak někdo soudný může podepsat ten papír, co je naskenovaný v odkazu, neověřit si ani zběžně původ auta, neprovést žádnou prohlídku stavu. Jaká vidina \"ušetření\" vede lidi k takto nesmyslnému jednání opravdu nepochopím. Nicméně bych to shrnul asi tak - je to DAŇ ZA BLBOST, nic jiného. Takto se opravdu auto NEKUPUJE. Citovat
oddie Odesláno 26. prosinec 2008 Odesláno 26. prosinec 2008 A ještě jedna věc - je mi naprosto nepochopitelné, jak někdo může nechat zálohu 30tis, kór v případě koupě pasti za necelé kilo. 30 bych možná nechal v autosalonu při koupi nového za půl mega, ale v bazaru nikdy. Pokud mě auto hodně zajímá a stojí za to, tak záloha DO 5tis. K vyšší není sebemenší důvod, jen to zvyšuje riziko. Citovat
ozzy56 Odesláno 26. prosinec 2008 Odesláno 26. prosinec 2008 Původně zaslal: oddie A ještě jedna věc - je mi naprosto nepochopitelné, jak někdo může nechat zálohu 30tis, kór v případě koupě pasti za necelé kilo. 30 bych možná nechal v autosalonu při koupi nového za půl mega, ale v bazaru nikdy. Pokud mě auto hodně zajímá a stojí za to, tak záloha DO 5tis. K vyšší není sebemenší důvod, jen to zvyšuje riziko. Celý tento byznys mi připadá uzavřený buď na jiné planetě--nebo občanem umístněným v ústavu--nepochopitelné Citovat
Rainy Odesláno 26. prosinec 2008 Autor Odesláno 26. prosinec 2008 Co mam asi zjišťovat když vinka sedí , papíry jsou v cajku a technická otázkou čau a naschle?? Myslíš,že si vyjedu nějakej výpis kdy a co mělo auto za výbavu kdysi.?To asi ne. Kouknu a vidim....nejsem znalec 406stek,abych poznal,že tamto nebo ono je z těch prvních a nebo není,ale podle toho prvotího kouknutí jsem se podíval na jeden plastím a tam bylo 00 asi 7 měsíc,tak jsem si řekl fajn,ale to byl tak asi jedinej plast co to nejspíš odsral při nějaký manipulaci s něčím,protože to auto nebylo nikdy bouraný (štafle),jelo rovně,žádná stopa navíc(při tažení)...Jen promáčklej kufr(vyklepat nebo nové) a drobný oděrky,ťukance po karoserii (Praha). Takže proč to nevzít,když tekl jen simering na klice,motor čistě běžel a pod auto nebylo možnost si pořádně lehnout,takže bylo všechno jen na oťuk. Bylo to OK,žádná díra ve výfuku,jen zadní díl byl vysypanej...ten už byl za litr z bouračky,brzdy opotřebený na výměnu,s tím se počítalo,s rozvody taky ... Že byl zrezlej spodek,není divu,když to stálo půl roku. Světla svítily,všechny spotřebiče fachaly ,nic krom toho vypsanýho simeringu,vymlácené mlhovky a prasklé pružiny. Prostě nic co se nedá udělat doma nebo někde na jámě. To,že se mi pak skolabovalo auto,nebylo možný zjistit ničím jiným než pořádnou vlnitou cestou,kdy se mi po cca 120km(po opravě simeringu,ten byl mimochodem danej křivě,proto tek) dostala nafta z uvolněné,napůl narafičené pasti na nádrži ,mezi konektor asi decka nafty a čerpadlo přestalo fachat. To samé s výfukem...ten byl v pohodě bez děr ,jen vysypaný zadní díl,ale co se nestalo,po 70km se odporoučel dolu přesně ve spoji s prostředním tlumičem(naráz). A ty blinkry jsou kapitola sama o sobě...Takže mi teď řekni,jak má člověk tušit takový patlachoviny.?? S investticí cca 10a víc bylo počítáno,ale to jen za předpokldu,že se jedná opravdu o ten rok 01,auto starý 10 let bych si dobrovolně nikdy nekoupil !! Takže stav bych se opravdu netahal,protože udělat se dá všechno !! Jen ten věk se nezmění a to mi sere...s tím jezdit nebudu....aby mi amortizovali auto při bouračce atd...neřkuli,že to auto ani nemůžu někomu praštit na leasing,protože ti to auto prostě nezafinancujou pro případného kupce...S tím autem jsem nejezdil 3měsíce a jezdit nemusím,takže je mi jedno jak dlouho se to potáhne,i když ne tak jedno:D Koupim MHD mě nezabije. Chyba se vloudí ,ale jestli je možnost jí trošičku zmenšit na chybičku,tak to udělám. Citovat
Rainy Odesláno 26. prosinec 2008 Autor Odesláno 26. prosinec 2008 Původně zaslal: P607Olda Otázka je, jestli se chceš dohadovat, nebo jezdit. Auto se dá opravit, a i s tímto výdajem to bude dobrý kup. Nevidím důvod, proč to reklamovat. Že lhal? To se bohužel u prodejů aut stává. Pojď to řešit konstruktivně: co tam nefunguje a odkud jsi? Ale třebas ty blinkry se pojí s řídící jednotkou ne.??Takže to znamená,že by byla v háji ne.?Jinak vesměs jsou to karosářské nesmysloviny.Kerý když si člověk udělá sám,jsou \"za pakatel\",ale když to někomu dáš,tak vylajzneš desítku ani nevíš jak. Citovat
Rainy Odesláno 26. prosinec 2008 Autor Odesláno 26. prosinec 2008 Původně zaslal: Rainy Původně zaslal: P607Olda Otázka je, jestli se chceš dohadovat, nebo jezdit. Auto se dá opravit, a i s tímto výdajem to bude dobrý kup. Nevidím důvod, proč to reklamovat. Že lhal? To se bohužel u prodejů aut stává. Pojď to řešit konstruktivně: co tam nefunguje a odkud jsi? Ale třebas ty blinkry se pojí s řídící jednotkou ne.??Takže to znamená,že by byla v háji ne.?Jinak vesměs jsou to karosářské nesmysloviny.Kerý když si člověk udělá sám,jsou \"za pakatel\",ale když to někomu dáš,tak vylajzneš desítku ani nevíš jak. Ju a nejspíš i ESP s ASR,kontrolka svítí a pak zhasne,ale píše to na displeji,že je to ryskantní a ukáže se tam auto ve smyku=/ ABsko funguje tak jak má. Citovat
Pe.Tr Odesláno 26. prosinec 2008 Odesláno 26. prosinec 2008 [ Ju a nejspíš i ESP s ASR,kontrolka svítí a pak zhasne,ale píše to na displeji,že je to ryskantní a ukáže se tam auto ve smyku=/ ABsko funguje tak jak má. to uz si delas srandu ne? Citovat
Fusion Odesláno 26. prosinec 2008 Odesláno 26. prosinec 2008 Otázka co je levnější, jestli handrkování s právníkama atd. nebo to prostě opravit a držet pusu a krok. Já bych řekl ta druhá možnost. Už sem viděl tolik lidí se soudit o auta a vždycky to bylo stejně k ničemu. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 26. prosinec 2008 Odesláno 26. prosinec 2008 Mám jenom já pocit že to auto mohl koupit jen blázen?? Vždyť ten výpis závad a možnosti prohlídky před koupí co tu je by odradil každýho:myslim Ad zrezlej spodek: moje auto je z 97´a na spodku žádná rez není. Muj názor je dát to dokupy a jezdit, ono tahanice po soudech a čekání na prachy od člověka kterej řekne že je nemá a bude ti je splácet po 100kč měsičně, pokud teda ten soud vyhraješ, není zrovna to co očekáváš, takže tak. Otázkou je, jak velký je riziko že ty papíry k tomu nejsou v cajku a mohli by ti auto zabavit [upravil dne 26/12/08 Radek Hurvajz] Citovat
.mycTD Odesláno 26. prosinec 2008 Odesláno 26. prosinec 2008 Rainy: ok, takze nakonec za ty prachy budes mit ne 10, ale treba 11let stary auto, jo? nemyslis si snad, ze ma smysl do toho cpat nejake prachy v prubehu soudniho sporu o cenu, pripadne odstoupeni od smlouvy? btw. ja jsem ucastnikem podobneho sporu (o cenu dila) v jinem oboru a muzu ti rict, ze soudce si ted vyzadal znalecky posudek po 3 letech(!) souzeni. jinak to probiha stylem: dolozit doklady - par mesicu nic - odroceni - par mesicu nic - dolozit jeden paragon - ... to jen aby jsi si nemyslel, ze doklepes semestr bez auta a pak v lete rovnou na dovcu;) Citovat
P607Olda Odesláno 26. prosinec 2008 Odesláno 26. prosinec 2008 Rainy: odkud jsi? Co Ti to píše o risku? Nepíše náhodou Risk of ice? Bo v ostatních hlášeních se slovo \"risk\" nevyskytuje. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.