Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak teď koukám jak tam zase strhali 308ičku. To je taková banda kryplů, že fakt nemám slov :bacha :bacha :bacha

Chovají se úplně stejně jako redakce Světa motorů - když dělají recenzi na škodovku, tak chválí i to, že to má kola, ale když na francouzský auto, tak furt dokola omílají kecy o převodovce, houpavé jízdě, atd. Dneska na Primě už to vážně přehnali (až to tady dopíšu, jdu psát přímo jim!). Krásný interiér nazvali \"snahou o líbivost\", případné zájemce o koupi \"varovali\", že to má dlouhý čumák a tak s ním prý budete všude při parkování drhnout, ten pablb co v tom seděl prý neviděl na budíky a z auta se mu špatně vystupovalo (stačí nemít sedačku 30cm od volantu, že), radši ani nezmínili jak rozsáhlou to auto má výbavu, motor 1,6 o výkonu 150k přešli jednou větou, ale nezapomněli dodat žvásty o mizerné převodovce, chtě nechtě museli pochválit podvozek, ale honem dodali, že to má špatně umístěná zrcátka a vysoko položenou nákladovou hranu a že to 308 na trhu nemá lehký kvůli autům jako je Kia, Hyundai, Opel, apod. Jak může někdo srovnávat PEUGEOT se srá.čema typu Kia a Hyundai??? :grr Po pár letech jsou tyhle paznačky bezcenný a jediný, co se na nich nese.re je tak maximálně víčko nádrže.

Už mě s tím protěžováním němců fakt neskutečně se.rou :grr

Přitom ze svý zkušenosti můžu říct, že VW převodovky stojí úplně za ho.vno, protože jak v O I, tak v O II jsem z toho nešťastnej a dost často naštvanej. Řazení, není řazení, ale překlapávání přes \"zub\" kolem neutralu, takže zařadit přímo z 3 na 4 je o zlomení zápěstí, několikrát se mi stalo, že tam kvalt nešel a místo 3ky tam spadla 1, navíc je to naprosto tragicky zpřevodovaný (6ti kvalt) - jednička je strašně krátká, ale moc \"daleko\" od dvojky, která je už zase moc do rychla. Všechny ty kecy o výborných VW převodovkách jsou jen furt dokola omílané mýty, ale pravda to není ani omylem.

Bohužel, po zrušení Auto-Moto Revue, už není na co koukat :(

[upravil dne 13/12/08 MichalTalbot]

Odesláno

Čítal som včera Auto motor a šport kde redakcii dali novú Fabiu na jazdenie aby ju otestovali a nabehali 30 000km. Pod obrázkom redaktora sediaceho za volantom bolo napísané ako ich prekvapilo kvalitné spracovanie interiéru s pohodlnými sedačkami a kvalitným materiálom použitým v aute...:bojim:bacha

Čo na to viac dodať, stačí si už len do tohto vysokokvalitného auta hádam len sadnúť...

Odesláno

Michale - už jsem psal jinde

KOHO CHLEBA JÍŠ, TOHO PÍSEŇ ZPÍVÁŠ (tak to bylo, je a bude).

Škodovka (potažmo VW) je v ČR největším výrobcem aut a jedním z největších zaměstnavatelů vůbec, proto tedy jejich výrobky MUSÍ být lepší než kterékoli jiné - čekat, že v jakémkoli médiu budou opravdu pravdivě a férově testovány výrobky a veškeré další vlivy (peníze, zájmy ...) budou odstraněny a nebude na ně brán zřetel - TO POVAŽUJU ZA ČIROU NAIVITU

Jinak si myslím, že nemá smysl se tu hádat, zda jsou kvalitnější francouzská, italská nebo německá auta, všude se dá najít něco dobrého i špatného (ale naštěstí se už člověk může aspoň jakž takž rozhodnout, co si pořídí - ne jako před 20 lety, kdy v ČR byl výběr pouze z aut ost-bloku, cokoli jiného byl kapitalistický výstřelek nehodný běžného pracujícího člověka). Mě osobně třeba Peugeot po 406ce NEMÁ co nabídnout a bez mučení přiznávám, že až 406ku budu nucen prodat, tak budu vybírat v úplně jiných stájích (momentálně je favoritem VOLVO V70 nebo AUDI A6, ale Octavia II. nebo SuperB II. kombi nemusí být špatná volba). 406ku hodlám prodat tak za 2 - 3 roky (pokud vydrží a nic zásadníhose nepo*ere), bůh ví, kde budou mé finanční limity v té době. 407u ale určitě mít před domem nebudu.

[upravil dne 13/12/2008 Medvěd]

Odesláno

Německá auta jsou tak kvalitní,že každé zlepšení znamená krok zpět:DJinak,když kokám na ty německý paskvily,tak jsem velmi rád,že jsem zůstal věrný značce.S 308 si dali opravdu dost práce,materiály jsou dost kvalitní.Pánové v autosalonu by si měli uvědomit,že dá nastavovat volant všemi směry,i ze sedačkou se dá odjet atd.Je možný,že před tím testovali Fobii,takže jim nedošlo,že do do Peugeotu dávají bez příplatku:super

Odesláno

Němec umí udělat kvalitní auto, stejně jako Francek šlupku.

A recenze s tím vůbec nesouvisí. Tam si jen redaktoři plácají játra, protože je za to platí.

Odesláno
Původně zaslal: olda

Německá auta jsou tak kvalitní,že každé zlepšení znamená krok zpět:D

kámoš dělá mechanika u úžasnýho německýho koncernu (má fabii, protože ho vyšla levně a zase poputuje dál) a VW by si nepořídil, protože je mizerie, kolik nových aut tam hned mají na opravy. A slogan Audi (náskok díky technice) prý platí s tím, že se to podělá ještě dřív, než to vyjede z fabriky :D

Odesláno

Jasně, že má každý auto něco, ale v TV a ostatních médiích by měli být objektivní! Právě jsem rozeslal maily na jejich produkci, šéfredaktorství a dramaturgii, uvidíme jestli se vůbec ozvou.

Minulý týden jsem viděl ve Světě motorů srovnání Felicie a BMW E36. Sice BMW vyhrálo 5:2 ale Felicie bodovala vyšším pohodlím při jízdě a lepším interiérem :o že se někdo nestydí se pod to podepsat?

Odesláno

Osobně se mi 308 moc líbí, ale nikdy jsem v ní nejel, tak to nemůžu posoudit. Ale když jsem si pročetl autotip, kde je srovnání poruchovosti jednotlivých značek, tak Peugeot, Renault, a Citroen jsou nejporuchovější značky!!! I Fiat je na tom lépe... Souhlasím s Medvědem... Peugeot už asi néé

Odesláno
Původně zaslal: MichalTalbot

Jasně, že má každý auto něco, ale v TV a ostatních médiích by měli být objektivní! Právě jsem rozeslal maily na jejich produkci, šéfredaktorství a dramaturgii, uvidíme jestli se vůbec ozvou.

Minulý týden jsem viděl ve Světě motorů srovnání Felicie a BMW E36. Sice BMW vyhrálo 5:2 ale Felicie bodovala vyšším pohodlím při jízdě a lepším interiérem :o že se někdo nestydí se pod to podepsat?

Kde jsi doteď žil ???Vrať se zpátky do Čech !!! Nooo--je rok 2008,

už to bude dobrý....zvykneš si...:D:D:papa

Odesláno

Já jsem v 308ě jel (dokonce několikrát jako řidič) a stejně si nedovolím dělat o ní nějaké razantní soudy - abych se totiž mohl o autě zodpovědně vyjádřit (a nést za můj blábol morální odpovědnost), tak bych musel najet minimálně několik tisíc km. V mém případě jsem s 308ou najel cca 30 km na předváděčce na Štiříně (společně s Vvittym a Garfieldem) a pak cca 200 km o víkendu, kdy jsme jí měli jako klub zapůjčenou od PEUGEOT ČR - a po 250 km psát nějaké resumé ???? No a vzhledem k tomu, že novináři s tím autem taky jezdí \"jen\" cca týden, divím se, že jsou ze sebe schopní vypotit cokoli, co aspoň někdo pochopí jako \"objektivní\" test.

[upravil dne 13/12/2008 Medvěd]

Odesláno
Původně zaslal: @re

Osobně se mi 308 moc líbí, ale nikdy jsem v ní nejel, tak to nemůžu posoudit. Ale když jsem si pročetl autotip, kde je srovnání poruchovosti jednotlivých značek, tak Peugeot, Renault, a Citroen jsou nejporuchovější značky!!! I Fiat je na tom lépe... Souhlasím s Medvědem... Peugeot už asi néé

No a TOHLE je právě přesně to, proč mě to štve! Protože spousta lidí si něco přečte a hned tomu věří!

@re: v souvislostí s předchozí diskusí, nenapadlo Tě z toho udělat jinej závěr? Ne, že Peugeot už asi néé, ale co třeba že Autotip už néé. Vždyť ty novináři tam píšou jen to, za co dostanou zaplaceno (Škoda a VW jsou nejlepší, nejlepší, nejlepší) a lidi jim to věří a udělají závěr, že Peugeot už néé, lidi proberte se!

Odesláno
Původně zaslal: ozzy1956

Kde jsi doteď žil ???Vrať se zpátky do Čech !!! Nooo--je rok 2008,

už to bude dobrý....zvykneš si...:D:D:papa

Já si teda zvykat nebudu, držet hubu a krok? To teda pro mě není!

Odesláno

Pri takýchto testoch sú objektívne iba čísla. Všetky ostatné informácie sú iba subjektívny pohľad tých čo ten test robia. Nechápem že sa nad tým vôbec pozastavujete.

Každé auto má niečo dobré a niečo zlé. Záleží iba od pohľadu. Napríklad spomínaná nakladacia hrana. Záleží na tom ako je vysoký ten čo to hodnotí. Mne, pri 2 metroch výšky, ešte žiadna nebola vysoká.

Odesláno
Původně zaslal: pastorek

Pri takýchto testoch sú objektívne iba čísla. Všetky ostatné informácie sú iba subjektívny pohľad tých čo ten test robia. Nechápem že sa nad tým vôbec pozastavujete.

Každé auto má niečo dobré a niečo zlé. Záleží iba od pohľadu. Napríklad spomínaná nakladacia hrana. Záleží na tom ako je vysoký ten čo to hodnotí. Mne, pri 2 metroch výšky, ešte žiadna nebola vysoká.

Nejsou až tak subjektivní, a nezáleží na pohledu testujících. Záleží na tom, kdo zaplatí víc. To platí nejen u aut. To lze snadno dokázat třeba v electroeorldu u prodeje TV. Velmi snadno prodám televizor, který prodat chci, ne ten, který opravdu reálně poskytuje nejlepší výon, případně poměr cena/výkon (dle preferencí zákazníka).
Odesláno

Původně zaslal: @re

No a TOHLE je právě přesně to, proč mě to štve! Protože spousta lidí si něco přečte a hned tomu věří!

@re: v souvislostí s předchozí diskusí, nenapadlo Tě z toho udělat jinej závěr? Ne, že Peugeot už asi néé, ale co třeba že Autotip už néé. Vždyť ty novináři tam píšou jen to, za co dostanou zaplaceno (Škoda a VW jsou nejlepší, nejlepší, nejlepší) a lidi jim to věří a udělají závěr, že Peugeot už néé, lidi proberte se!

Možná jsem to špatně napsal. Nejedná se o test Auto Tipu, ale o test Auto Buildu, TÜV zkušeben a o statistiky německého ADAC. Celkové ohodnocené se skládá z:

1. [*]Dotazníků

[*]Svolávacích akcí

[*]TÜV reportů

[*]Stížnosti majitelů

[*]Test servisů

[*]Záruk na vozy

[/list=A]

Z toho jsem si udělal obrázek, jak na tom shruba dané značky jsou. A nejen v tomhle testu vychází Francouzské značky jako jedny z nejhorších... U jakékoli značky se může cokoli pokazit, ale u některých se to děje častěji, než u jiných...

Mně naopak mrzí takoví uživatelé, kteří když vlastní danou značku vozu, tak budou tvrdit, že je nejlepší na světě... Což je naprostá blbost...

Odesláno
Původně zaslal: Edison

Nejsou až tak subjektivní, a nezáleží na pohledu testujících. Záleží na tom, kdo zaplatí víc. To platí nejen u aut. To lze snadno dokázat třeba v electroeorldu u prodeje TV. Velmi snadno prodám televizor, který prodat chci, ne ten, který opravdu reálně poskytuje nejlepší výon, případně poměr cena/výkon (dle preferencí zákazníka).

Predáš ten ktorý chceš ale je to tým že neposkytneš objektívne informácie. Toto dôverne poznám. Predávam výpočtovú techniku. Každý výrobok má klady i zápory. Podľa toho o čom pomlčíš a čo zvýrazníš vznikne výsledný dojem. Tým že niekto zaplatí výsledok sa celé hodnotenie stáva neobjektívne.

Odesláno

Původně zaslal: Edison

Predáš ten ktorý chceš ale je to tým že neposkytneš objektívne informácie. Toto dôverne poznám. Predávam výpočtovú techniku. Každý výrobok má klady i zápory. Podľa toho o čom pomlčíš a čo zvýrazníš vznikne výsledný dojem. Tým že niekto zaplatí výsledok sa celé hodnotenie stáva neobjektívne.

Objektivní info samozřejmě podám. To jsou parametry, které tak jakotak jsou uváděny. Jediný, co stačí je naladin na televizorech stejný signál, na těch, který prodat chci obraz uživatelsky vyšprkovat a na těch druhých uživatelsky \"pohoršit\" (jas, kontrast, ostrost...) A je to hned. ;-) Podobně, jako si blbě nastavit sedačku v autě a pak tvrdit, jak se z něj blbě vystupuje. Je to opravdu snadný. A to se dá udělat i v autosalonu.
Odesláno

Michal Talbot

Nechci,abys držel hubu a krok...,ale tak to prostě chodí--koho chleba jíš,toho píseň zpívej--a nezměníš to,i kdybys v té

redakci pracoval...

Myslím,že nejsi v oboru ,,AUTO\'\' žádným laikem,abys potřeboval pomoc nějakého zakomplexovaného redaktora.Pravdu

má myslím--pastorek--objektivní jsou jen čísla--ostatní je o ničem.Navíc dnes můžeš před koupí s autem projet zkušební

jízdu.

Jinak neodebírám už žádný automoto-časopis a pořady o autech v TV sleduju výjimečně :):papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...