autospravca Odesláno 11. prosinec 2008 Odesláno 11. prosinec 2008 Zdravím Kto vie poradiť ako zatlačiť(pootočiť) prasiatka do válcov.Ide o zadné kotuč.brzdy.Prasiatka nie su hrdzavé,skúšal som i povoliť odvzdušňovák.Neviem či to nesúvisi s ručnou brzdou. Vďaka za info. Citovat
pet1410928981 Odesláno 14. prosinec 2008 Odesláno 14. prosinec 2008 Nevím jak na 307, ale u většiny aut se zadníma kotoučovkama musíš s prasátkem točit, uvnitř bývá jako samostav šroub kvůli ruční brzdě. Naposled jsem to dělal ještě na BX-ku, tam se točilo prasátkem ve směru hodinových ručiček. Bylo tom sice na předních kolech, ale tam byla i ručka, princip bude určitě stejný (je to PSA) Citovat
Pe.Tr Odesláno 14. prosinec 2008 Odesláno 14. prosinec 2008 Původně zaslal: pet Nevím jak na 307, ale u většiny aut se zadníma kotoučovkama musíš s prasátkem točit, uvnitř bývá jako samostav šroub kvůli ruční brzdě. Naposled jsem to dělal ještě na BX-ku, tam se točilo prasátkem ve směru hodinových ručiček. Bylo tom sice na předních kolech, ale tam byla i ručka, princip bude určitě stejný (je to PSA) nechci dělat krávu ale pokud vim tak BX ( a jiní citraci) mají ručku na přední nápravě Citovat
pastorek Odesláno 14. prosinec 2008 Odesláno 14. prosinec 2008 Původně zaslal: Pe.Tr Původně zaslal: pet Nevím jak na 307, ale u většiny aut se zadníma kotoučovkama musíš s prasátkem točit, uvnitř bývá jako samostav šroub kvůli ruční brzdě. Naposled jsem to dělal ještě na BX-ku, tam se točilo prasátkem ve směru hodinových ručiček. Bylo tom sice na předních kolech, ale tam byla i ručka, princip bude určitě stejný (je to PSA) nechci dělat krávu ale pokud vim tak BX ( a jiní citraci) mají ručku na přední nápravě Tam je napísané že na prednej náprave. Niekto nečíta pozorne. Citovat
Pe.Tr Odesláno 14. prosinec 2008 Odesláno 14. prosinec 2008 Původně zaslal: pastorek Původně zaslal: Pe.Tr Původně zaslal: pet Nevím jak na 307, ale u většiny aut se zadníma kotoučovkama musíš s prasátkem točit, uvnitř bývá jako samostav šroub kvůli ruční brzdě. Naposled jsem to dělal ještě na BX-ku, tam se točilo prasátkem ve směru hodinových ručiček. Bylo tom sice na předních kolech, ale tam byla i ručka, princip bude určitě stejný (je to PSA) nechci dělat krávu ale pokud vim tak BX ( a jiní citraci) mají ručku na přední nápravě Tam je napísané že na prednej náprave. Niekto nečíta pozorne. ajo jsem krava , co bys chtel ,jsem vstal z mrtvice Citovat
dýzl Odesláno 14. prosinec 2008 Odesláno 14. prosinec 2008 Tak tak,na kotpučích se nazatlačuje,tam s šroubuje.Nejen BX na předku,ale měl to i polsky fiat 125P.Některé mají snad při kotouči i menší buben jen na ručku. Citovat
autospravca Odesláno 14. prosinec 2008 Autor Odesláno 14. prosinec 2008 Vďaka za rady.Skúšal som i točiť.Nešlo to.Zrejme to budem musieť demontovať,dať do zveráku a tak to točiť v smere hodín. Citovat
pet1410928981 Odesláno 14. prosinec 2008 Odesláno 14. prosinec 2008 Asi se Ti prasátko dostalo do krajní polohy a aby se závit chytil, bude potřebovat pomoct mírným tlakem-ale s citem, než svěrák bych radši volil nějaký šroub(místo vnější destičky větší podložku a šroubem rozpínat za současného pootáčení prasátkem) a nemusíš brzdič ani demontovat. Citovat
pastorek Odesláno 14. prosinec 2008 Odesláno 14. prosinec 2008 Ak sa nemýlim tak na valčeku by na hrane by si mal mať dva zárezy. Ja som si z pásoviny urobil prípravok ktorý zapadol do tých výrezov a potom som valček pootáčal za súčastného tlaku. Takto sa mi to osvedčilo na viacej typov áut. Citovat
autospravca Odesláno 14. prosinec 2008 Autor Odesláno 14. prosinec 2008 Presne tak to plánujem vo zveráku rozhýbať. Citovat
jara.zemek Odesláno 26. prosinec 2016 Odesláno 26. prosinec 2016 Zdravím, já sem dneska rozdělával zadní brzdič. Pístek sa nechtěl vracat a brzda vkuse přidírala. V servisu si s tím neporadili, vyměnili kotůče aj destičky, pístek zatlačili, brzda ale přidírala dál. Navrhli výměnu celého brzdiče za hodně peněz. Protože je teď vánoční volno, tak sem sa do toho pustil sám. Brzdič sem demontoval, pístek vytáhl, všecko sem řádně očistil silným ředidlem, vytřel hadrem a nechal vyschnůt. Žádné viditelné příčiny nevracajůcího sa pístku sem nenašel. Pístek a vnitřek válce sem pak prolél brzdovků (kdo maže, ten jede) a pístek za mírného přitlačování "zašruboval" sikovkama ve směru otáčání hodinových ručiček na mechanismus ruční brzdy. Brzdič sem namontoval, odvzdušnil a odzkůšal. Pístek zatím funguje tak, jak má. Brzda nepřidírá a kolo sa točí. Pedál brzdy musím ale mačkat až k podlaze. Bude to asi nedokonalým odvzdušněním, zítra sa to pokusím napravit. Citovat
ozzy56 Odesláno 27. prosinec 2016 Odesláno 27. prosinec 2016 servisy--zvláště autorizované--nechtějí repase brzdičů dělat, a to proto, že práce sežere hodně času (hodina cca 800Kč) a někdy s nejistým výsledkem, takže je i pro zákazníka výhodnější dát nový brzdič, taky je pro ně jednodušší a rychlejší vyměnit celý brzdič, kde mají jistotu, že opravu nebudeš reklamovat, protože nový brzdič se v záruce neposere..., samozřejmě pokud si to děláš doma sám, tak práci nepočítáš, ale taky repase brzdiče nevydrží to, co nový brzdič prostě začínají dělat to, co třeba v A a D je běžným zvykem--vyměňují se celé komplety (zvlášť u brzd), např. nevymění vám JEN zadní pakny, ale celý komplet zad. štítu, na kterém je válec, pakny, pružiny samostav atd., samozřejmě dají i nový buben... Citovat
oddie Odesláno 27. prosinec 2016 Odesláno 27. prosinec 2016 To je otázka ceny práce a ceny dílů, celkem logický vývoj... Dřív se opravovalo všechno možné i nemožné, protože díly byly drahé a práce levná, dnes díly docela spadly a ceny své práce si váží víc a víc lidí, už holt nechtějí dělat za hrst rejže Řada dřív poměrně běžných oprav má tak dnes smysl jen pro málo vydělávající kutily s nadbytkem volného času, ostatně je to dobře vidět i na podstatné změně zaměření fóra, ještě před 10 lety se tu řešily hlavně detaily, rady, postupy a sháněly díly, kdežto dneska tu nejvíc frčí vtipy... Citovat
jara.zemek Odesláno 27. prosinec 2016 Odesláno 27. prosinec 2016 V 26. 12. 2016 at 21:16, jara.zemek napsal: Zdravím, já sem dneska rozdělával zadní brzdič. Pístek sa nechtěl vracat a brzda vkuse přidírala. V servisu si s tím neporadili, vyměnili kotůče aj destičky, pístek zatlačili, brzda ale přidírala dál. Navrhli výměnu celého brzdiče za hodně peněz. Protože je teď vánoční volno, tak sem sa do toho pustil sám. Brzdič sem demontoval, pístek vytáhl, všecko sem řádně očistil silným ředidlem, vytřel hadrem a nechal vyschnůt. Žádné viditelné příčiny nevracajůcího sa pístku sem nenašel. Pístek a vnitřek válce sem pak prolél brzdovků (kdo maže, ten jede) a pístek za mírného přitlačování "zašruboval" sikovkama ve směru otáčání hodinových ručiček na mechanismus ruční brzdy. Brzdič sem namontoval, odvzdušnil a odzkůšal. Pístek zatím funguje tak, jak má. Brzda nepřidírá a kolo sa točí. Pedál brzdy musím ale mačkat až k podlaze. Bude to asi nedokonalým odvzdušněním, zítra sa to pokusím napravit. Dnes sem znova odvzdušnil zadní brzdu, vyšla bublina a bylo hotovo. Brzdy brzdíja jak majů. Pístek sa vracá a kolo už nehřeje. Ale pořád mám pocit, že musím pedál sešlápnůt pořádně k podlaze, aby to brzdilo jak má. Vůbec nevím, v jaké poloze mně to brzdilo předtím, ta poloha u podlahy sa mi nezdá. Jak to brzdí vám, peugeoťáci, na P 307 sw? Citovat
Veverka Odesláno 28. prosinec 2016 Odesláno 28. prosinec 2016 Brzdí skoro shora a slušně zostra Ale taky mám od podzimu komplet nový přední brzdy Citovat
celda1970 Odesláno 28. prosinec 2016 Odesláno 28. prosinec 2016 Musí brzdit odshora ......307 má celkem ostré brzdy.....stačí mi přišlápnout a už ostře zabírají.... To co píšeš má co dočinění se zadníma brzdama které jsi dělal a které při malém zatížení skoro nebrzdí.(proto se doporučuje občas na rychlostce zatáhnout na 100-200m párkrát ručku aby se zadek ojel a nezatuhnul)....při běžné jízdě a hlavně když jedeš sám nezatíženej brzdí jen předek.....takže chybu bych hledal v předku....jak moc to má souvislost s odvzdušněním zadku ti ale neporadím. Pedál se ale propadat nemá....má mít záběr hezky svižně odshora..... Citovat
Veverka Odesláno 28. prosinec 2016 Odesláno 28. prosinec 2016 před 7 hodinami, celda1970 napsal: (proto se doporučuje občas na rychlostce zatáhnout na 100-200m párkrát ručku aby se zadek ojel a nezatuhnul).... "Se" doporučuje... To jako kdo/kde? Citovat
celda1970 Odesláno 28. prosinec 2016 Odesláno 28. prosinec 2016 Jen ať ti ty brzdy Veveřáku zatuhnou a budeš rozebírat............běžně známá praxe obrzdit zadek ručkou když se zadní brzdy běžně nepoužívají když není auto zatížené......tudíž zadek zatuhne a pak každej brečí čím to je...že má zadek 20 tisíc a je to celé rezavé a zatuhlé......proč asi když při běžné jízdě brzdí jen předek z důvodu proměnného účinku brzd.... Každý strůjce svéhovozu.....projdi si fórum narazíš na to....... Citovat
Hafity Odesláno 28. prosinec 2016 Odesláno 28. prosinec 2016 před 3 hodinami, Veverka napsal: "Se" doporučuje... To jako kdo/kde? Tohle jsem četl v jednom Peugeot servisu v Praze, když jsem ještě jezdíval pro ND. Měli to tam na zdi u vyobrazení P605 a vypadalo to dost oficoš doporučení.... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.