Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno
před 20 hodinami, MotoMoto napsal:

Já se jen podílel

Nevím zda je to poznat, ale dělali jsme kuřecí maso se zeleninou a dresingem vše zabalené v tortile. V tom vedru to bylo rozumné řešení.

Odesláno

Ten salát bych bral, vzpadá s tím ledem osvěžující.

Já včera večeř vyzkoušel nový gril a musím říct paráda. Skutečně nekouří, krásně pravidelně hřeje (regulace pomocí ventilátoru) a jde pak krásně vyčistit. Navíc plášť po celou dobu grilování chladný. Tuk nekape na dřevěné uhlí, takže super. A dostatečný výkon.

Obrázek WhatsApp, 2023-07-26 v 19.43.44.jpg

• O 2 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Dnes po dlouhý době jsem krapýtek kuchtil. Uvařil jsem si "Vlastíkovu" polívku, Žel jen se po ní "zaprášilo", málem nezbyla ani na mne!! Jinak název je podle jednoho z našich někdejších sousedů v Krasicích, kluk asi o 6let straší než já, a tehdy si toto dělal s dalšími na "vandru" resp. chodili na chatu někam na Záhoří  a tuto si tam  pro  jednoduchost a rychlost  vařili. 

Stačí dvě větší mrkve , tři vejce, cibule, lžíce sádla  a vody, samozřejmě taky sůl a dle chutí pepř. Cibule se nakrájí a do sklovata, když bude trocho do zlatova, nevadí, mrkev se nastrouhá jako na salát a cca 5 minut restuje , pak se přidá vejce a a jako míchaná. osolí zaleje cca půl až litrem vody povaří a ještě dle potřeby dochutí a dobrou chuť. Dnes jsem ji vylepšil-místo sádla máslo , místo vody vývar!

Upraveno uživatelem dýzl
oprava chyb
Odesláno (upraveno)

Nemám co jíst, jdu to vykoušet

No nevím kuchařských škol nemám, ale že by to byl nějaký zázrak...

20230814_120618.jpg

Upraveno uživatelem MotoMoto
Odesláno (upraveno)

Já dělám podobnou, ale te je proti tomuto luxus.
Nastrouhaná kořenová zelenina i s cibulí a třeba i porkem nebo co dům dá, vše  se osmaží na másle pár minut, pak se zasype hladkou moukou cca dvě lžíce a opraží se, nasledně se zalije vývarem cca litr a vice a povaří, přisype se pokrájený maso z vývaru.

Podává se s osmaženým rohlíkem na kostičky.

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno

Jasně, náš klasický pokrm. A není to kostelecký párek, ten bych do huby nevzal, jsou to domácí párečky od známého řezníka. ALe jak máš pravdu, prostě fazole, párek, rajčata, paprika. A bylo to dobré.

Odesláno

kdysi jsme byli měsíc ubytovaní v Marině, tak trochu po známosti--,,domača'' paní Mara nám je vařila co druhý třetí den na různé způsoby, po 14 dnech jsem je už nemohl ani vidět, i když to bylo vždycky výborné jídlo--ona vařila v místním hotelu 👍, tak jsem si pohledem na tvoji fotku vzpomněl...:papahttps://mapy.cz/zakladni?source=osm&id=1056625994&ds=1&x=16.1151952&y=43.5131633&z=15&base=ophoto

koupat se tam ale nedalo--jezdil jsem denně přes ,,brdo'' do Vinišče, tam je super pláž a tehdy prázdná...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...