vector Odesláno 26. květen 2004 Odesláno 26. květen 2004 Někdo tu mluvil o focení v infra, jenže na IR musí být fo?ák schopný snímat v tomhle spektru a skoro každý má před chipem filtr, který právě infra filtruje, (jinak by lezlo do klasických fotek), takže když si někdo našroubuje woodoo filtr, aby procházelo jenom infra nevyfotí nic, nebo skoro nic. Když chcete fotit v tomhle spektru, musíte mít přistroj, který umí odklopit IR filtr, jako třeba SONY V1 nebo 707-717 828 a podobně. Digitálním fo?ákům se venuju řadu let a měl sem jich v ruce skoro sto. ZAčínal sem disketovou MAVICA za 50tisíc 0,8MP Taky digitály prodávám od jejich vzniku. Nevěřili by ste jak se prodávalli fo?áky v rozlišení 800x600 fakt High res. Umím sehnat za super ceny skoro jakoukoli značku, nejlépe Fuji, Olympus,SONY, Minolta. Do téhle diskuse sem se nechtěl zapojovat, protože nesnášim, když se se mnou někdo hádá. Lidi mají tendenci se nesmyslně zastávat zjevných vad na spotřebkových aparátech, nevidět neslyšet a myslet, si, že právě\"jejich\" značka je to nejlepší a tak krabička za patnáct dvacet tisíc dělá naprosto úžasné fotky. Když mám třeba v ruce E1 Olympuse, vyzkouším si ho a řeknu jaké má největší nedostatky,a že za ty peníze bych ho určitě nechtěl, strhne se hned diskuse vášnivých Olympusáků, kde jsem za největšího hajzla a blbce, že je to super stroj od super značky a já sem idiot co tomu nerozumí a jenom haní Olympuse. Takže se prosím zdržte podobných komentářů ne téma Canon a perfektní fotky a moje fotky z Canonu na výstavách. Jinak to dopadne jako na Grafice, kam sem přestal psát, kvůli bandě zamindrákovanejch lidí. Třeba já si koupim Sigmu SD10 , protože je to Sigma a musí bejt dobrá a budu velkej bourák. Ona je dobrá je hlášená strašně dopředu hodně se o ní mluví má velké možnosti i příslušenství, ale prostě není tak dobrá jako Canon, stačí si udělat pár fotek, jenže většina těch kecalů jí nikdy neměla v ruce, natož aby měla v ruce oba a mohla je porovnat, nebo uměla porovnat. Má sice skvělej novej snímací prvek, ale jak se zdá bude ještě slušnou dobu drvat, než se s ním poperou. Jen proto, že nějáká renomonavá značka udělá něco jako vrchol výrobního programu , a že to stojí třeba 60tisíc. Může to stát kolik chce, jak říkám dřív byl vrchol třeba 640x480 a taky to stálo majlant. Ani 15MP záda na profesionální fo?áky nejsou bez nedostatků. Neříkám, že jsem nejchytřejší na světě, focení mám jako koníčka, ale stve mě tenhle \"MALOMĚSTSKÝ\" přístup. Jinak se to nedá nazvat, absolutně bez rozhledu.Beru i zkušenosti lidí, kterí měli v ruce dva tři fo?áky a snažím se z nich brát to důležité, já taky za to chvilku co mi stojí za to ho vyzkoušt nepoznám, jestli se časem někde něco povolí, nebo, když je třeba ostré sluníčko, není nic vidět na LCD. Můžu to jenom odhadnout, ale i zkušenosti uživatelů jsou hodně důležité. Takže až se bude kdokoli chtít zeptat na digitální fo?ák kameru, audio systém,nebo podobnou kravinu a bude chtít slyšet i můj názor, tak je potřeba si ho vyžádat, protože jinak se sem podívám budu tiše skučet jaký kraviny těm lidem ostatní raděj (viz Ondřej Nef a jeho bludy o DF) a pak se mi ani nebude chtít cokoli psát. Citovat
ady Odesláno 26. květen 2004 Odesláno 26. květen 2004 vector, zaujimavy a v urcitom slova zmysle aj poucny clanok.... Ja sa tesim ako konecne vyskusam ten svoj, v sobotu je nedaleko mna rally + zraz veteranov tak mozem fotit do zblbnutia...... Citovat
ady Odesláno 26. květen 2004 Odesláno 26. květen 2004 Napsán autorem vector Někdo tu mluvil o focení v infra, jenže na IR musí být fo?ák schopný snímat v tomhle spektru a skoro každý má před chipem filtr, který právě infra filtruje, (jinak by lezlo do klasických fotek), takže když si někdo našroubuje woodoo filtr, aby procházelo jenom infra nevyfotí nic, nebo skoro nic. Když chcete fotit v tomhle spektru, musíte mít přistroj, který umí odklopit IR filtr, jako třeba SONY V1 nebo 707-717 828 a podobně. Digitálním fo?ákům se venuju řadu let a měl sem jich v ruce skoro sto. ZAčínal sem disketovou MAVICA za 50tisíc 0,8MP Taky digitály prodávám od jejich vzniku. Nevěřili by ste jak se prodávalli fo?áky v rozlišení 800x600 fakt High res. Umím sehnat za super ceny skoro jakoukoli značku, nejlépe Fuji, Olympus,SONY, Minolta. Do téhle diskuse sem se nechtěl zapojovat, protože nesnášim, když se se mnou někdo hádá. Lidi mají tendenci se nesmyslně zastávat zjevných vad na spotřebkových aparátech, nevidět neslyšet a myslet, si, že právě\"jejich\" značka je to nejlepší a tak krabička za patnáct dvacet tisíc dělá naprosto úžasné fotky. Když mám třeba v ruce E1 Olympuse, vyzkouším si ho a řeknu jaké má největší nedostatky,a že za ty peníze bych ho určitě nechtěl, strhne se hned diskuse vášnivých Olympusáků, kde jsem za největšího hajzla a blbce, že je to super stroj od super značky a já sem idiot co tomu nerozumí a jenom haní Olympuse. Takže se prosím zdržte podobných komentářů ne téma Canon a perfektní fotky a moje fotky z Canonu na výstavách. Jinak to dopadne jako na Grafice, kam sem přestal psát, kvůli bandě zamindrákovanejch lidí. Třeba já si koupim Sigmu SD10 , protože je to Sigma a musí bejt dobrá a budu velkej bourák. Ona je dobrá je hlášená strašně dopředu hodně se o ní mluví má velké možnosti i příslušenství, ale prostě není tak dobrá jako Canon, stačí si udělat pár fotek, jenže většina těch kecalů jí nikdy neměla v ruce, natož aby měla v ruce oba a mohla je porovnat, nebo uměla porovnat. Má sice skvělej novej snímací prvek, ale jak se zdá bude ještě slušnou dobu drvat, než se s ním poperou. Jen proto, že nějáká renomonavá značka udělá něco jako vrchol výrobního programu , a že to stojí třeba 60tisíc. Může to stát kolik chce, jak říkám dřív byl vrchol třeba 640x480 a taky to stálo majlant. Ani 15MP záda na profesionální fo?áky nejsou bez nedostatků. Neříkám, že jsem nejchytřejší na světě, focení mám jako koníčka, ale stve mě tenhle \"MALOMĚSTSKÝ\" přístup. Jinak se to nedá nazvat, absolutně bez rozhledu.Beru i zkušenosti lidí, kterí měli v ruce dva tři fo?áky a snažím se z nich brát to důležité, já taky za to chvilku co mi stojí za to ho vyzkoušt nepoznám, jestli se časem někde něco povolí, nebo, když je třeba ostré sluníčko, není nic vidět na LCD. Můžu to jenom odhadnout, ale i zkušenosti uživatelů jsou hodně důležité. Takže až se bude kdokoli chtít zeptat na digitální fo?ák kameru, audio systém,nebo podobnou kravinu a bude chtít slyšet i můj názor, tak je potřeba si ho vyžádat, protože jinak se sem podívám budu tiše skučet jaký kraviny těm lidem ostatní raděj (viz Ondřej Nef a jeho bludy o DF) a pak se mi ani nebude chtít cokoli psát. ....neda mi, co hovoris na novy digital od Panasonicu?, neviem, mne proste nesedi digital od zanciek ktore robia vsetko....teraz si nespomeniem na typ ale tusim je v reklame a ma nejaky stabilizator a optiku Leica....ale mozno som s tym skatulkovanim v omyle.....ja osobne pouzivam Fuji Fine PixS5000, na moje fotenie postacujuci..... Citovat
Petr605 Odesláno 26. květen 2004 Odesláno 26. květen 2004 To vector: Nikdo se nehádá ani netvrdí že Canon je nejlepší. Jenom se tady sešlo víc lidí, co ho má. Teď už vím, že Tvůj názor má v tomhle určitou váhu, když jsi vysvětlil svůj vztah k fo?ákům a focení. Ale tvým předchozím příspěvkům typu \"to je k ničemu.\", jsem moc pozornosti nevěnoval. A taky pochybuju, že by Tě tady někdo považoval za \"hajzla\", když řekneš něco nelichotivého o jeho přístroji. Taky je dobrý se vrátit na začátek téhle diskuze a připomenout si, jaké nároky na fotoaparát pisatel prvního příspěvku kladl. Jinak znám pocity odborníka, který čte úplné nesmysly a ví, že to čte i spousta jiných lidí, kteří ty bláboly vezmou za bernou minci. Citovat
Ferry Odesláno 26. květen 2004 Odesláno 26. květen 2004 To Vector, to ze tenhle kompakt neni na foceni IR fotek idealni samozrejme vim Vicemene to je jen experiment, jelikoz jsem levne sehnal IR filtr ( za 100Kc ) takze si takhle blbnu. Jinak ke znacce a kriteriim meho vyberu apod. Loni touhle dobou jsem si chtel poridit digital.K tomuhle Canonu jsem dospel asi po pul roce vybirani s tim, ze jsem si v prubehu te doby udelal nejake predstavy co asi tak budu fotit, seznamil jsem se vubec s technickou strankou veci a tak ... Prosel jsem nespocet diskuzi at uz od jmenovaneho O.Neffa a nebo dalsich treba na serverech grafika.cz paladix.cz apod . V rijnu jsem koupil A70 s tim ze se mi naskytla za tenkrat vybornou cenu a vubec celkove se mi zdala nejlepsi ze vsech znacek tenkrat na trhu. Momentalne kdyz me foceni celkem chytlo jako konicek a chtel bych se treba pustit do nejake kreativnejsi prace, zacinam zjistovat ze takovejhle kompakt na to mnohdy nestaci a bylo by treba neco lepsiho a vykonnejsiho. Pokukuji napriklad po Nikonu D70 nebo Canonu 300D Dokonce jsem premyslel i o normalni kinofilmove zrcadlovce. Proc to vsechno pisu, doporucil jsem tenhle fotak tady na foru vzhledem k tomu ze si myslim ze i dnes ma velmi dobry pomer vykon/cena a vzhledem k predpokladu k cemu asi bude dotycnemu slouzit.Ve spouste veci co jsi napsal ty s tebou plne souhlasim a musim rict ze te za hajzla nepovazuji at pises o Canonu a jeho low endech cokoliv naopak docela bych nekdy rad s tebou o fotacich a foceni pokecal ... doufam ze se nekdy naskytne prilezitost. Zdravim te BTW tema fotkama jsem se vubec nechtel chlubit ve stylu podivejte se moje fotky na vystave,ale jen jsem je sem chtel dat jako ukazku pro predstavu co z toho asi tak leze ... [Editován dne 26/5/04 Ferry] Citovat
vector Odesláno 26. květen 2004 Odesláno 26. květen 2004 ....neda mi, co hovoris na novy digital od Panasonicu?, neviem, mne proste nesedi digital od zanciek ktore robia vsetko....teraz si nespomeniem na typ ale tusim je v reklame a ma nejaky stabilizator a optiku Leica....ale mozno som s tym skatulkovanim v omyle.....ja osobne pouzivam Fuji Fine PixS5000, na moje fotenie postacujuci..... Neměl sem ho v ruce to je asi nejdůležitější, když chci něco hodnotit. Co můžu říct o jiných, které jsem měl. Panasonic nedělá žádné extra fotoaparáty a Leica je v jeho podání jen nápis na fo?áku. Rozhodně nefotily, tak jak slibují parametry a ani tenhle v recenzích co jsem tak proletěl není vyjímka. Optická stabilizace je příjemná věc poprvé sem jí zkusil u fo?áku na UZ2100. Jenže žit se bez ni dá, ale bez kvalitního skla a snímacího prvku ne. S5000 jsem také chviku používal. Byl prostě moc roztomilej, tak sem ho musel zkusit. Za ty peníze se s ním fotí krásně, pěkně padně do ruky pár věcí mu člověk i odpustí, ale co mu nejde odpustit je obrovská komprese, která zničí jinak potenciálně kvalitní fotky. Z dalších největších záporu jde jmenovat strašně pomalý náběh (i když procesor je velice rychlý), nebo absence indikace stavu baterii. Jestli se chceš podívat na několik mých fotek z S5000 můžeš na http://s5000.frikulin.com Myslím, že je dobrý na to naučit se fotit a pracovat digitální fotografií za slušnou cenu, ale je opravdu škoda, že nikoho nepustí dál a vlastně znemožňuje použít jinak zdařilé fotky. Jestli jsi spokojený s tímhle fo?áčkem a chceš vic, není důvod se nedržet značky a zkusit S7000 nebo S20. [Editován dne 27/5/04 vector] Citovat
vector Odesláno 26. květen 2004 Odesláno 26. květen 2004 Napsán autorem Petr605 To vector: Nikdo se nehádá ani netvrdí že Canon je nejlepší. Jenom se tady sešlo víc lidí, co ho má. Teď už vím, že Tvůj názor má v tomhle určitou váhu, když jsi vysvětlil svůj vztah k fo?ákům a focení. Ale tvým předchozím příspěvkům typu \"to je k ničemu.\", jsem moc pozornosti nevěnoval. A taky pochybuju, že by Tě tady někdo považoval za \"hajzla\", když řekneš něco nelichotivého o jeho přístroji. Taky je dobrý se vrátit na začátek téhle diskuze a připomenout si, jaké nároky na fotoaparát pisatel prvního příspěvku kladl. Jinak znám pocity odborníka, který čte úplné nesmysly a ví, že to čte i spousta jiných lidí, kteří ty bláboly vezmou za bernou minci. Je mi líto, ale prostě většinou nemám sílu na jiné komentáře, než \"šrot, nebrat\" a podobně. Mnohdy je zbytečné vysvětlovat proč, prostě to není dobrá věc. Každý má jiné nároky a jistě, že si uvědomuju, že co je pro někoho nepoužitelné může jinému stačit a docela dobře sloužit, jenže právě proto se snažím na všechno vztahovat spíš měřítko nesrovnatelného za srovnatelnou cenu. Také nechci někoho nechat hrabat se s nepoužitelnou věcí v domění, že takhle to má být a takhle se to dělá. Těžko budete člověku, co měl trabanta, pak s110 a teď wartburka a říká jak to pěkně jede a brzdí, má to obrovskej kufr a že je to super auto, že stím bude jezdit na závody, vykládat, neco o slušném autě i když mu nenutíte třeba 306 S16 se kterou třeba jezdíte vy. U stopadesátého takového individua se zmůžete tak maximálně na komentář typu.. kup si alespoň Fabku a ne takovej šrot a překážíš na silnici. O tom jak mi dokážou lidi odpovídat se můžeš snadmo přesvědčit na jiných diskusích, kam sem jak říkám přestal psát. Citovat
Guest MMMMM Odesláno 8. leden 2005 Odesláno 8. leden 2005 Potřebuji poradit ohledně koupě digi?áku, Moje požadavky: optický ZOOM 3 3,2 MPx Vkladani karty SD musi byt co nejmenší Líbí se mi tento: Casio Exilim EX Z40 http://www.fotoaparaty-casio.cz/popis-casio-z40.html Porovnávací test http://www.dpreview.com/reviews/casioexz3/page12.asp Jde mi o to aby jsem ho mohl nosit v kapse a mit ho neustale k dispozici, aby byl lehky a maly. Co rikate na digitaly od CASIA (pry napodobuji CANONy) Max. cena do 10000,- Diky Citovat
Guest MMMMM Odesláno 8. leden 2005 Odesláno 8. leden 2005 A jeste jedna recenze: http://digi.zive.cz/Text/Ar.asp?ARI=303 Citovat
vector Odesláno 8. leden 2005 Odesláno 8. leden 2005 Napsán autorem MMMMM Potřebuji poradit ohledně koupě digi?áku, Moje požadavky: optický ZOOM 3 3,2 MPx Vkladani karty SD musi byt co nejmenší Líbí se mi tento: Casio Exilim EX Z40 http://www.fotoaparaty-casio.cz/popis-casio-z40.html Porovnávací test http://www.dpreview.com/reviews/casioexz3/page12.asp Jde mi o to aby jsem ho mohl nosit v kapse a mit ho neustale k dispozici, aby byl lehky a maly. Co rikate na digitaly od CASIA (pry napodobuji CANONy) Max. cena do 10000,- Diky [/quote http://www.mjumini.cz/ Citovat
Guest MMMMM Odesláno 8. leden 2005 Odesláno 8. leden 2005 Jeste jsem projel internet a v uvahu by prisli Canon IXUS 30 Canon IXUS i5 Canon IXUS i Panasonic DMC-FX1 Co byste mi doporučili? Citovat
Garfield Odesláno 9. leden 2005 Odesláno 9. leden 2005 Zkus se podívat i na tuhle Minoltu. Třeba na www.aaafoto.cz, tam ji mají za 8,5 tisíce. Je stejně velká jako Olympus mí mini (řecké písmeno \"mí\" se čte \"mjú\" jen v angličtině, nikoli v češtině, to jen pro zajímavost ). Přesněji řečeno Minolta je ještě o něco menší než Olymp, šířka a délka zhruba stejné, tlouš?ka je o půl centimetru menší. Hmotnost ovšem 145 g oproti 115 g u Olympu a Minolta také není odolná vůči \"stříkající vodě\". Zato je ta Minolta o tisícovku levnější, má 5 mega (ne 3), ohniskovou vzdálenost ekvivalentní 34-102 (Olymp jen 35-70), makro už od 5 cm (Olymp až od 20 cm), a schroustá jak SD kartu, tak MS kartu. Jinak jsem žádné podstatné rozdíly nenašel (ovšem nejsem Vector, jen normální amatér, co potřebuje fo?ák co nejmenší, nejlehčí, nejlevnější a aby měl pár scénických režimů, protože pro moje amatérské focení nemám čas ani chu? nastavovat pro každou situaci jednotlivé parametry zvláš?, i když to samozřejmě u obou fo?áků jde). Rozhodoval jsem se v říjnu mezi Olympem mí mini a Minoltou G530 a zvolil jsem to druhé. K tomu 512 mega SD karta za 2 litry a zatím spokojenost - za 2 měsíce odfotila hory, auto, Kanáry, rodinné sešlosti - prostě mým amatérským režimům zatím vyhovuje. Ten Canon Ixus I5, co ho zmiňuješ, je taky moc hezký - ještě menší a lehčí, a kromě ceny je dost sympatický. Nezávidím ti výběr. A nejhorší na tom všem je, že a? si koupíš cokoli, tak za půl roku budou na trhu lepší a levnější fo?áky... [Editován dne 9/1/05 Garfield] Citovat
Guest MMMMM Odesláno 9. leden 2005 Odesláno 9. leden 2005 A co říkáte na : Kodak EasyShare LS755 http://www.fotografovani.cz/art/forec_amater/kodak_ls755_r.html?tisk=on Konica Minolta Dimage X50 http://www.fotografovani.cz/art/forec_amater/Konica-Minolta-DiMAGE-X50-recenze.html?tisk=on BenQ DC E53 http://www.fotografovani.cz/art/forec_amater/benq-e53-r.html?tisk=on Citovat
Péťa Odesláno 9. leden 2005 Odesláno 9. leden 2005 Vím, že Canony zde byly pomluveny, ale co Třeba Canon S60? Včera jsem si s ním hrál a je to docela rychlík :-) A ukládání v RAW je skvělá záležitost... Jinak, pokud se někdo z okolí ptá na můj názor, tak mám dvě doporučení: buď se chci focení věnovat, pak Canon 300D a nebo chci fo?áček jen tak na momentky a na dovolenou, pak doporučuji Minoltu Z (dle doslupnosti Z2 nebo Z3). :papa:papa Citovat
vector Odesláno 9. leden 2005 Odesláno 9. leden 2005 Napsán autorem Garfield Zkus se podívat i na tuhle Minoltu. Třeba na www.aaafoto.cz, tam ji mají za 8,5 tisíce. Je stejně velká jako Olympus mí mini (řecké písmeno \"mí\" se čte \"mjú\" jen v angličtině, nikoli v češtině, to jen pro zajímavost ). Přesněji řečeno Minolta je ještě o něco menší než Olymp, šířka a délka zhruba stejné, tlouš?ka je o půl centimetru menší. Hmotnost ovšem 145 g oproti 115 g u Olympu a Minolta také není odolná vůči \"stříkající vodě\". Zato je ta Minolta o tisícovku levnější, má 5 mega (ne 3), ohniskovou vzdálenost ekvivalentní 34-102 (Olymp jen 35-70), makro už od 5 cm (Olymp až od 20 cm), a schroustá jak SD kartu, tak MS kartu. Jinak jsem žádné podstatné rozdíly nenašel (ovšem nejsem Vector, jen normální amatér, co potřebuje fo?ák co nejmenší, nejlehčí, nejlevnější a aby měl pár scénických režimů, protože pro moje amatérské focení nemám čas ani chu? nastavovat pro každou situaci jednotlivé parametry zvláš?, i když to samozřejmě u obou fo?áků jde). Rozhodoval jsem se v říjnu mezi Olympem mí mini a Minoltou G530 a zvolil jsem to druhé. K tomu 512 mega SD karta za 2 litry a zatím spokojenost - za 2 měsíce odfotila hory, auto, Kanáry, rodinné sešlosti - prostě mým amatérským režimům zatím vyhovuje. Ten Canon Ixus I5, co ho zmiňuješ, je taky moc hezký - ještě menší a lehčí, a kromě ceny je dost sympatický. Nezávidím ti výběr. A nejhorší na tom všem je, že a? si koupíš cokoli, tak za půl roku budou na trhu lepší a levnější fo?áky... [Editován dne 9/1/05 Garfield] Nové IXUSy jsem ještě nezkoušel, ale obecně levné Canony, přepalovali kontrast a chyběla lim barevnost v tmavších tónech. Je toho víc, ale tohle bylo nejpodstatnější. Bohužel je dost omezený tou SD kartou co chtěl.... Ten Olympus je hezká hračka, ač tuhle značku nemám vůbec rád, musím říct, že mě příjemě překvapil. Pochopitelně je jen na xD. Citovat
Guest MMMMM Odesláno 10. leden 2005 Odesláno 10. leden 2005 Minolta Z2,Z3 to je velkej naslapanej fotak Citovat
Guest MMMMM Odesláno 10. leden 2005 Odesláno 10. leden 2005 Ty vsechny fotaky Canon A95,S60 jsou velky a tezky, pravda chci fotit meomentky, dovolenou, vecirky atd. Ale musi to byt porad pri ruce tak do 200g max. a male, tenke. Proste aby to delalo ostre, pekne fotky ktere se daji popr. vyvolat na 10x15. Je fakt ze Canon dela trochu rozostrene, ale pozna to muj amatersky zrak . . . No nevim nevim ktery si vyberu. Aby vydrzel na baterie tak 100 fotek. Canom IXUS 40 pouze 80. To je dost malo, je potreba dokoupit dalsi akumulator. Prosim piste vase postrehy, doporuceni s cim jste spokojeni a co by mi postacilo Citovat
Garfield Odesláno 10. leden 2005 Odesláno 10. leden 2005 Napsán autorem MMMMM Ty vsechny fotaky Canon A95,S60 jsou velky a tezky, pravda chci fotit meomentky, dovolenou, vecirky atd. Ale musi to byt porad pri ruce tak do 200g max. a male, tenke. Proste aby to delalo ostre, pekne fotky ktere se daji popr. vyvolat na 10x15. Je fakt ze Canon dela trochu rozostrene, ale pozna to muj amatersky zrak . . . No nevim nevim ktery si vyberu. Aby vydrzel na baterie tak 100 fotek. Canom IXUS 40 pouze 80. To je dost malo, je potreba dokoupit dalsi akumulator. Prosim piste vase postrehy, doporuceni s cim jste spokojeni a co by mi postacilo Ještě jednou - zkus se podívat na tu pětimegovou Minoltu G530 za 8,5 tisíce. Fotek na jedno nabití baterie udělá 185 (podle standardu). Moje osobní zkušenost je 140 fotek v 5 mega (částečně jsem baterku vybil prohlížením už hotových fotek, takže to těch 185 nedosáhlo). Citovat
jbily Odesláno 10. leden 2005 Odesláno 10. leden 2005 Zdravím, byl tu někdo, kdo se ptal na zkušenosti s digi-fotoaparátošem. Tak se tedy přidám... Předesílám, že jsem fotograf - amatér, nicméně neskromně musím podotknout, že několik zdařilých fotek se mi - na analogovém fotoaparátoši - v minulosti podařilo. Nutno říci, že jsem propadl kouzlu a lákadlu digitální fotografie a pod vlivem kamarádů - ostřílených digi-fotoamatérů - jsem před cca 1/2 rokem zakoupil Canon Powershot S50. Bohužel však nyní musím smutně konstatovat, že tento fotoaparatoš mi zatím do ruky nepřišel. Neustálý boj se světlem, vyvažováním bílé, rozdílným náhledem na displayi fo?áku x monitor x papír.... Když už jsem byl i maximálně spokojený na monitoru, výsledek na papíře přinesl zklamání. Na momentky z rodinného života, pařeb, lyžování, se mi nedaří udělat kvalitní fotky v porovnání s analogovým fo?ákem (i obyč automatem)... Když mám dost času, občas vykouzlím vcelku kvalitní záběry, ale... to není můj \"šálek kávy\"... Fotím moment, zážitek. Zatím doufám, že to není fo?ákem, ale odlišným způsobem focení a že se to naučím. První dojmy ale zůstávají stále negativní.... J. Citovat
Guest MMMMM Odesláno 11. leden 2005 Odesláno 11. leden 2005 Jsem prave amater, fotil jsem minimalne a analogovym a ted bych privital nejaky digitalni fotak. Nechci mnoho manualnich nastaveni mel bych s tim problem, chci spise automat. Jako pro amatera jestli pro me nebude lepsi 3MPx nez 5MPx. Nekde v historii jsem cetl ze takove fotky nemusi byt od amatera pekne. Na tu minoltu mrknu. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.