Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Pěkná a myslím i zdravě užitečná výměna názorů. Jen je si nutno ujasnit, co je to vlastně zima. Jestli je to určitá teplota, sníh, led či roční období a nebo odevšeho kousek. Jinak Vix má pravdu v tom, že dopr. značka Zimní výbavy je stanovena vyhláškou (202/2008 Sb.) a né zákonem a v tom je velký právní rozdíl!! Zákon je jen jeden ale vyhlášek může být více např. místní, obecná, městká atd.. Pokud si ovšem někdo myslí, že zavedením celoplošně od - do zímní pneu a tím i sníží nehodovost, tak to je asi dosti naivní jako u denního svícení nehodovost neklesla! Čím to asi bude, že?! A nebo se snad mýlím?? JInak k hloubce dezénu (vzorku) pneu. Na stanovený vzorku 1,6 mm u letních pneu se schodují všichni výrobci pneu na světě!! A kupovat každé dva roky nové pneu je podle mě neekonomické!! Všili jste si u značek ,,Zimní výbava\" že je pod nimi dodatková tabulka 500m !!! Tak to je docela dobrý vtip!!

Odesláno

\"Když zjistíš, že jedeš na mrtvém koni, sesedni!\" (staré příslové indiánského kmene Dakotů)

Zatím to vypadá, že dáváme dohromady expertní skupinu, která koně staví na nohy, popř. přesvědčuje okolí, že kůň není mrtvý.

Třeba tenhle kůň nakonec vyhraje Velkou pardubickou ;)

Odesláno
Původně zaslal: OK406

Všimli jste si u značek ,,Zimní výbava\" že je pod nimi dodatková tabulka 500m !!!

[upravil dne 9/11/08 OK406]

Co se Ti na ní nezdá? Zaplať bůh za včasné info o následujícím úseku s příkazem k použití zimáků, ne?
Odesláno

Právě že se mi nezdá ten úsek a to 500m!! Co prosím tě chtějí na takovém úseku informovat?? Neřeknu 1000m a více!! Je to plýtvání s penězi daň. poplatníků!! A každý rozumní člověk-řidič ví, že když je sníh či mráz, tak má mít své vozidlo v náležitém technickém stavu + přispůsobené k daným povětrnostím a klimatických podmínkám. Ale toto jsem v §§ formě již jednou uváděl!! A pokud to nemá, tak nesplňuje další podmínku, pro kterou mu byl (na základě lék. vyšetření) vydán řid.průkaz!! A měl by navštívil psychiatra, jelikož není způsobilí v řízení mot. vozidel viz §§ znění z.č.361/2000Sb..!!!

Odesláno

To není délka úseku platnosti příkazové značky, to se značí jinak http://www.dopravni-znaceni.eu/znacka/D%C3%A9lka-%C3%BAseku/E04/ , ale to bys měl vědět. Toto označuje předzvěst (nebo jak se tomu říká) http://www.dopravni-znaceni.eu/znacka/Vzd%C3%A1lenost/E03a/ . Tedy za jak dlouhým úsekem tato značka nabývá platnosti. Tato dodatková tabulka se umísťuje např. před křižovatku, abys byl ješgtě před ní informován a mohl odbočit. Kdyby totiž tato značka byla pouze ZA křižovatkou, nebo ZA zatáčkou, bylo by to přecejen kapku pozdě.

[upravil dne 9.11.2008 Edison]

Guest servisman
Odesláno

nevím,ale plýtváme tu časem a kecáme o ..... řekněte jak chcete.Já osobně zimáky mám a tak se nemíním dohadovat.Těch zákonů či dalších pí...... je více tak to nechme bejt stejně nic s tím ZDE neuděláme :aut

Odesláno
Původně zaslal: honza406

nevím,ale plýtváme tu časem a kecáme o ..... řekněte jak chcete.Já osobně zimáky mám a tak se nemíním dohadovat.Těch zákonů či dalších pí...... je více tak to nechme bejt stejně nic s tím ZDE neuděláme :aut

Já to psal spíše proto, že než začnu na něco nadávat, tak si zjistím, co to vlastně znamená. Nic ve zlym. ;-)
Odesláno
Původně zaslal: honza406

Nemyslím si vůbec, že by jsme plýtvali se svým časem. To je přece každého věc:myslim. Lepší je psát, než mlčet a nic nevědět. Chyby se dělají ale nevidím důvod, proč by se o nic nemohlo psát. Cenzura tu už jednou byla:roll. A pokud se to někomu nelíbí, ať to udělá jako u televize a přepne na jiné téma:myslim:mrk

[upravil dne 10/11/08 OK406]

Odesláno

No - musím souhlasit s Honzou a současně se modlit, aby se mým cestám zimní jezdci na letních gumách pokud možno ze široka vyhýbali.

P.S.

Je mi smutno, že i na fóru, kde by se měli programově scházet lidé, kteří mají auta rádi se musíme zabývat takovýma \"volovinama\" jako je názor, že v zimě je lépe jerzdit na letní gumě

A ještě k Vixově otázce stran toho, zda mi někdo někoho blízkého \"sestřelil\" díky letním gumám - fakt se to nestalo, ale já odmítám čekat se založenýma rukama na to, až se to stane.

Logika Tvého dotazu je srovnatelná třeba s problémem poutání dětí do autosedaček - také je to striktní nařízení a jsou lidé, kteří i na tohle nařízení nadávají. Já bych Pavlíka v sedačce vozil i kdyby tohle nařízení nebylo zavedeno, ale věřím tomu, že spousta lidí by nad tím jen mávla rukou (Proč bych dítě poutal, je to přece omezení jeho pohybu) a v momentě, kdy by jejich dítě prolétlo čelním sklem by jen brečeli a nadávali si do blbů - život dítěte by ale tímhle určitě nezachránili, zatímco použitím sedačky by si mohli říct - udělal jsem pro záchranu děcka maximum.

[upravil dne 10/11/2008 Medvěd]

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

No - musím souhlasit s Honzou a současně se modlit, aby se mým cestám zimní jezdci na letních gumách pokud možno ze široka vyhýbali.

P.S.

Je mi smutno, že i na fóru, kde by se měli programově scházet lidé, kteří mají auta rádi se musíme zabývat takovýma \"volovinama\" jako je názor, že v zimě je lépe jerzdit na letní gumě

Zajímavý názor. Nevím, co je na tom špatného, když se zde řeší věci či §§, které k provozu vozidel patří. Řeší se zde i jiné věci, tak proč né např. toto téma? A jak jsem psal, nemusí nikdo na to reagovat či odpovídat. Je to každého věc, na čem bude jezdit. A pokud se něco stane, tak si za své jednání ponese následky a nebo to bude tak, že pár ,,chytrolínů\" bude všem určovat co mají a co ne? Ale to už tu taky někdo psal:myslim.

Co se týká dětských sedaček + používání. Tak v §§ znění je nešťastně napsáno, že se musí používat na ,,výmečnějších\" silnicích. Ale nejvíce DN je přece na ,,normálních\" silnicích!! I já jsem děti poutal např. i blbé cestě cca 1000m. A vůbec mi to nevadilo a děti si na to tak zvykli, že ted, když už sedačku nepoužívají, tak se vzadu poutají. A když jedou s někým jiným, tak se poutají také a někdy na ně i ,,divně\" koukají rodiče jejich kamarádů. Tak tomu já říkám : ,,co se od mala naučí ..... Takže vždy poutat !!!!!!

[upravil dne 10/11/08 OK406]

Odesláno
Původně zaslal: OK406

Původně zaslal: Medvěd

P.S.

Zajímavý názor. Nevím, co je na tom špatného, když se zde řeší věci či §§, které k provozu vozidel patří. Řeší se zde i jiné věci, tak proč né např. toto téma? A jak jsem psal, nemusí nikdo na to reagovat či odpovídat. Je to každého věc, na čem bude jezdit. A pokud se něco stane, tak si za své jednání ponese následky a nebo to bude tak, že pár ,,chytrolínů\" bude všem určovat co mají a co ne? Ale to už tu taky někdo psal:myslim.

Mě teda moc jedno není, kdo na čem jezdí. Už proto, že za své jednání neponese následky sám. Zákony a pravidla jsou odtoho, aby chování lidí za určitých okolností bylo jednotné a hlavně tím pádem předpokládatelné. A ta předpokládatelnost je jedna z prvních věcí, kterou se řídím, když řídím auto, tedy chovám se tak, aby ostatní účastníci silničního provozu měli šanci předpokládat mé chování a manévry, tedy včas dávat znamení o změně směru jízdy, jesdit maximálně dovolenou rycholostí, dodržovat bezpečnou vzdálenost, řídím se dopravními značkami, atd., atp. A ty zimní gumy jsou jedna z věcí, které zajíštují jednu z věcí, které určují předpokládatelnos chování vozidla za určitých podmínek.
Odesláno

Každoročně oblíbené téma :D nad kterým se vymlátí spousta prázdné slámy, naplní se databáze příspěvky plnými výpadů, a vyřeší se stejně ho*no :P

Loni jsem přezouval na zimní v prosinci. Letos to bude evidentně úplně stejné, pokud vůbec bude třeba přezout. Leda že bych měkdy jel na hory, tam by to potřeba bylo, ale tady v nížině... V Praze stejně když napadne byť jen poprašek nemá ani cenu nikam jezdit, protože je rázem všude totálně zacpáno.

Odesláno
Původně zaslal: oddie

Každoročně oblíbené téma :D nad kterým se vymlátí spousta prázdné slámy, naplní se databáze příspěvky plnými výpadů, a vyřeší se stejně ho*no :P

Loni jsem přezouval na zimní v prosinci. Letos to bude evidentně úplně stejné, pokud vůbec bude třeba přezout. Leda že bych měkdy jel na hory, tam by to potřeba bylo, ale tady v nížině... V Praze stejně když napadne byť jen poprašek nemá ani cenu nikam jezdit, protože je rázem všude totálně zacpáno.

Tak toto je výhoda měst, kde je MHD !!! Pokud to není nezbytné a je možno se tam dopravit MHD, tak ji plně využít. A někdy je to i rychlejší než autem.

• O 6 let později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...