Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Jen tak by mě zajímalo,jestli někdo pozná stav rozvoďáku.Někdo tvrdí,podle čitelnosti nápisů,což prý není ukazatel definitivní či prý jde z číselvyčíst rok výroby,ale to se mi nezdá.Každý řekne,lepší vyměnit,ale pokud byl již vyměněný tak to někdy může být i škoda-jde o to, jestli výměna rozvodů ještě počká,než bude více peněz nebo to je nutné hned...je i spousta lidí,kteří to neřeší vůbec,ale u Peugotů to vydrží i u dieselů hodně dlouho přez....

Odesláno

tak poznas kdyz uvidis dva stejny vedle sebe a jeden bude mít 90t km a druhej 20tkm tak poznas rozdil... ale dobrej mechanik ti to s jistou rezervou taky rekne kolik priblizne na tom je...

Odesláno

Kolik jeste remen vydrzi, se odhaduje spatne. Kdyz je tesne pred smrti, se ale pozna na prvni pohled :-)

U mnohych motoru se musi sundat spousta veci, abys se na remen dostal. Takze pak uz jeho vymena je jen nepatrne vice prace.

Kaja

Odesláno

Zkus pohledat okolo krytu rozvodu nebo na něm, servisáci často píšou fixou km výměny.

Taky to není 100% ale pak už zbývá jedině zavolat původnímu majiteli...

[upravil dne 30/10/2008 Fusion]

Odesláno

Jo, pozná se v pohodě. Když je nový, z obchodu, je zabalený v obalu, to se pozná na první pohled. Každý jiný je na výměnu, pokud není známo, kdo a kdy jej mnotoval...

Zrovna na motoru 1,9D, kde ten řemen stojí pár kaček, a vymění ho i cvičenej foxteriér na ulici před barákem, je dobrý šetřit. Jo, je hodně lidí, co to \"neřeší\", svého času mě existence těch lidí i docela těšila, když si pak ke mně chodili kupovat jiné motory :P

Odesláno

Co jsem koukal,tak byl měněněný akorád kdy-je to poznat na maticích držáku motoru či ještě chyběl šroub držící velký plast kryt a matice ozubeného kola čerpadla byla povolovaná-to po detailním pohledu je často vidět-jinak před 10000 km byly nápisy perfektně čitelné-teď spodní písmenka kousíček méně-po těch 10000 vypyadal jak nový...

Odesláno

Já měl na jednom svém autě rozvoďák, co měl 80tis km - měnil jsem jej sám, takže jsem to věděl přesně. A většina lidí mi na něj taky řekla, že je \"jak novej\", že má maximálně 10tis. Tohle cucání z palce je o ničem, pokud si to auto chci nechat déle. Zvenku na tom řemenu stejně není poznat zpravidla nic, prasklinky se na něm objeví nejdřív zespodu a ve vrstvách.

Odesláno

Přesně,teď jsem porovnával 3 řemeny-jeden stotisíc,druhý ?,třetí 500km-připadají mi všechny úplně stejně,alespoň seshora od nápisů.Takže buďto věřím,kolik mi někdo tvrdí že má,nebo ne a vyměním.

Odesláno
Původně zaslal: Jindras

Jen tak by mě zajímalo,jestli někdo pozná stav rozvoďáku.Někdo tvrdí,podle čitelnosti nápisů,což prý není ukazatel definitivní či prý jde z číselvyčíst rok výroby,ale to se mi nezdá.Každý řekne,lepší vyměnit,ale pokud byl již vyměněný tak to někdy může být i škoda-jde o to, jestli výměna rozvodů ještě počká,než bude více peněz nebo to je nutné hned...je i spousta lidí,kteří to neřeší vůbec,ale u Peugotů to vydrží i u dieselů hodně dlouho přez....

remen cca 500kč motor 15tis co je lepsi ?

Odesláno
Původně zaslal: PP205

Původně zaslal: Jindras

remen cca 500kč motor 15tis co je lepsi ?

s tím řemenem bych vymněnil i kladku a vodní pumpu,ale za to je klid na hodně Km

[upravil dne 30/10/08 subin]

Guest servisman
Odesláno

jen na okraj jeden zapomněl vyměnit kladku a oprava stála skoro 50 táců.Za tu cenu by bylo super auto :aut

Guest servisman
Odesláno

je to na něm jak si udělá ale pak at nebrečí až se stane něco s motorem,pokud si koupím auto tak musím počítat s výdaji na opravu,

Odesláno
Původně zaslal: kupák

Sakra, co já bych dal za, kdyby mě rozvody stály to, píšete že budou stát jeho... :roker

Ono když se to sečte, tak obě kladky + řemen = cca 3.000,-, vodní pumpa 1.000,-, k tomu seřízení vůlí ventilů, takže ještě gufero vačky, těsnění pod víko a hadice odvětrání víka = dalších 500,-, náplň chladiče dalších 500,-, práce celkem 1.500,-, ono to naskáče, když to člověk chce mít skutečně v cajku a neudělá si to sám...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...