Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ked som bol v servise peugeot a opytal som sa na vymenny interval v automate tak na mna pozerali ako puci. Ze tam je celozivotna napln a tu nikdy nemenili. Ked som im povedal ze som cital o vymene po 60000km tak sa smiali ze to by si potom automat nikto nekupoval keby tam bolo treba menit olej. A dalej argumentovali tym ze ten olej je hovadsky drahy a ze sa to neda objednat po flaskach ale zo to musia objednat 200 litrovy sud a ze to sa im neoplati. Vymenia olej len ak zaplatim cely sud. Tak toto ma uz teda dorazilo. Menil uz olej niekto z vas vo svojom automate?

Odesláno

Jak u kterýho auta u BMW nebo mercedes a volvo mění vím z doslechu od mechaniků co se těmito vozy zabívají,mají i výmněné filtry jako u oleje v motoru,ale některé typy mají celoživotní náplň

Odesláno

No sice se říká, že tam je celoživotní náplň, ale já si myslíém, že alespon jednou by to chtělo vyměnit, přece jen ten olej stárne a jsou v něm částečky kovové atd. Takže třeba po 150tis km bych třeba vyměnil. Stači zjistit jaký se tam dává přesně olej a na netu nebo někde ho nebude problém koupil ;)

Odesláno

Olej u automatu určitě měnit ..... není pravidlem , ale bývá i filtr v převodovce - má zkušenost s Mercedesem Viano 220 CDI - má se to měnit při 12O tis. kilometrech - náplň i filtr a bylo to moc poznat - hlučnost a řazení ...

Odesláno

To co se člověk dozvídá ve značkových servisech-to ja fakt síla.

V převodovce je celoživotní náplň oleje-ale musíš se pak smířit i s životností udávanou výrobcem-a ta končí poslední kolonkou v servisní knížce a bude to kolem 150 000km.

Pokud ale nechceš po 150 000km auto hodit do šrotu,měl by jsi více zapátrat kdo Ti ten olej vymění....

Odesláno

A co máš za automat? Hydrodynamický měnič? V hydrodynamice by se určitě měnit měl,protože olej přenáší točivý moment.Mám kamaráda a ten má známýho v PEUGEOT servisu tak ti to můžu zjistit,ale nebude to hned.

Odesláno

Ta prevodovka by mala byt HP20 (AG) a ser. cislo 20 HZ19 0304156 . Istotne to dam vymenit niekde, ale musim najst nejaku solidnu firmu coto vie.

Odesláno

Na tomto se nikdy nikdo neshodne. Já si myslím, že to je tím, že jsou lidi, kterým převodovka přežila úplně bez výměny a pak ti, kterým se rozsypala a někdo to svedl na nepravidelnou nebo žádnou výměnu.

Já bych neměnil dokud převodovka nezačně \"kopat\" tj. razantněji řadit. To znamená buď únik nebo že olej ztrácí vlastnosti. Na tom se shodne asi víc lidí, než ti co radí výměnu, ti se navíc nikdy neshodnou na počtu km výmeny.

Největší pr*ser totíž je, že převodovka je šíleně choulostivá na množství oleje, musí být naprosto přesný, narozdíl od manuálu, a jak se to rozhasí, málokdo to dokáže dát dokupy. To může být důvod proč se toho servisy bojí, protože musí samozřejmě poskynout záruku na tu práci a to riziko měnit ten olej je asi větší, než neměnit.

Tak nebo tak mám na automatu 280tkm. bez výměny. V 306 jsme taky nikdy neměnili, jediný problémy byly u Mondea, ze kterýho kapalo a po nějaké době to začlo šíleně kopat a pak neposlouchalo polohu řadící páky. Tam byla ale chyba v té netěsnosti.

To jsou všechno ale hydrodyn., nevím jak elektronika.

A to s těma 200 litrama je totální blbost, to asi řekli aby nemuseli vysvětlovat to co píšu. Vysmívání se je ale drzost. Podívej se do servisky, tam by to mělo být uvedený a když se rozhodneš to udělat, tak pořádně prověřit kdo to umí a často dělá, jinak je to píchání do vosího hnízda.

Odesláno

CELOŽIVOTNÍ náplň v automatě NENÍ,mění se přibližně kolem 60tkm je tam ještě magnetický filtr,byl jsem jsem v servisu Drásta v Chomutově a chtěl ho měnit na druhém coupé a také na mě koukali jak osla co po nich chci a že musí objednat 20l kanystr a ten si musím koupit což je blbost,když tam patří asi 5l co s těma dalšíma 15,to je blbost,tak jsem se sebral a jel do Autodakar Teplice,tam jsem ostatně auto koupil.Bez problémů mi prodali 5 l asi za necelé 2tis.Kč.i mi poradili jak výměnu udělat kdy si to chci dělat sám.....

Z toho plyne,že olej v automatě MĚNIT,jen pozor na typ automatu i oleje,každý výrobce to nemá stejné.:roker

Odesláno

stopro olej v automatu menit !!! tzv. celozitvotni napln je jen do poctu km, u manualu to je az 250 tisic nebo 5 let.....

kazdopadne do automatickych prevodovek patri tzv. ATF kapalina a cena vychazi jak uz nekdo psal zhruba 250 za litr...

Odesláno
Původně zaslal: BoneDaddy

U nás nejprodávanější Mobil ATF 320- Dexron III stojí 262,- Kč s DPH.:papa

tak tak, dexron je vykonnostni specifikace, slabsi je dexron II-D, a pak jsou jeste vyssi...

Odesláno

No Dam to vymenit az sa vratim z pracovnej dovolenky. Ale istotne si vyberiem firmu ktora bude mat dobre referencie. Ono u mna automat zatial ide bez vacsich problemov. Akurat ked stojim a preradim z neutralu na spiatocku alebo na D tak to niekedy tak divne sklbne v prevodovkou. Ale nerobi to vzdy.

Odesláno

zdravim taky mam stejnou prevodovku jako ty, uz jsem si o tom neco zjistoval..celkova napld ne cca 8.5 litru, oficialni stanovisko citroenu, potazmo peugeotu zname, menit by se mel po cca 40-60tisicich km, ja si ho nechal menit pri minule vymene oleje, zaplatil jsem za to cca 1500 penez. Filtr tam neni, je tam prej jenom sitko, nic se nemeni pouze olej. Oleje vytece cca 3 litry, tolik se zase cca doliva - neni to nic zvlastniho, ale clovek co to nikdy nedelal by to asi delat nemel, jsou postupy ktere by se mely dodrzet. Lije se tam specifikace Dextron III, ale konkretne citroen doporucuju tusim nejaky konkretni olej, netusim, sam nevim co mi tam servisak nalil za znacku, proste dextron III. Rozdil jsem po vymene zadny nepozoroval, coz je asi dobre, neb to znamena ze ten olej tam nebyl v katastrofalnim stavu. Rozhodne to neni draha udrzbova polozka.

Odesláno

nn,nejlepší je si najít v manuálu typ automatu a u něj je olej,který tam patří ono sice jiné oleje odpovídají,ale nikdy ten automat nevyleješ celej,zůstávají vzdy 2-3L uvniř.

A míchat třeba brzdovku dot 2 a 3 míchat taky nesmíš.Nech si tam nalejt co tam patří ne náhražku.

• O 2 týdny později...
Odesláno

mám tu samou zkušenost v servisu Peugeot,zdali měnit olej v automat.převodovce a je to tam banda chytráků s rukama v kapsách a jejich odpověd je že se nemusí-ale sehnal jsem chlápka který přímo v Peugeotu makal ale utekl jim a je soukromě:super-človíček MACHR NA FANCOUZE(Peugeot,Citroen) a ten výměnu oleje po 150tis km doporučil a potvrdil zlepšení řazení i tichého chodu převodovky. :potlesk:super

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...