Přejít na obsah

standa

Uživatel
  • Počet příspěvků

    104
  • Registrace

Vše od uživatele standa

  1. standa

    Problemy s teplotou motoru

    Podle tvého popisu to vypadá,že se systém zavzdušňuje.Překontroluj upevnění spon-hadic. V mém případě to bylo uvolněné-spona na hadici,voda netekla jen si to přisávalo vzduch.Ve vyšších otáčkách nebo v při jízdách v koloně se to přehřívalo.Když jsem zastavil tak to okamžitě kleslo.Může to být i to těsnění pod hlavou.Hodně štěstí.
  2. standa

    Zápach benzínu vyřešen

    Zápach benzínu z 1.5.10 Jak jsem psal,od té doby to je bez problémů.Takže je to skutečně ve ventilu mezi sacím potrubím a nádobkou s aktivním uhlím.
  3. standa

    LPG v 306-ke

    Můj e-mail je pospisil.s@centrum.cz Zástavbu LPG nedělám jen ji používám. 150 tis v LADA a teď 120tis v P-306 1,6 98 65 KW.
  4. standa

    LPG v 306-ke

    Mám LPG system fy Tartariny sekvenční vstřik.Když jsem auto kupoval tak jsem věděl,že půjde do plynu. Najezdím cca 25 tis ročně. V roce 2005 to stálo 35 tis teď to stojí 30tis. Pokud najedeš 20 tis tak to máš do dvou let zpět.Doporučuji Tartariny a ne např. AUTOGAS-kvalitativně je to někde jinde.Rozdíl ve výkonu nepatrný,jen výměnu oleje doporučuji zkrátit na max 12 tis. (v žádném případě LONG LIFE OLEJE) a to samé výměna svíček,ale to poznáš na jízdě.Nejdřív to nejede na plyn a pak i na benzín: LPG má vyšší oktanové č. a tak to odchází dřív.
  5. standa

    Trasie motor

    Vypadá to na zapalování,vzhledem k tomu,že ti to dělá když je vlhko. Jestli máš kabely tak je zkus vyměnit,jestli zapalovací lištu tak buď ta nebo fajfky na ni.
  6. standa

    Přehřívání motoru

    Mohlo by to být zavzdušněné,stalo se mě to také: nikde nic neteklo,ale přisávalo si to vzduch.Takže buď špatně dotažená hlava nebo hadice.
  7. Zápach s benzínem vyřešen. Problém byl ve ventilu,který odsává benz. výpary z filtru s akt. uhlím do sacího potrubí. Pokud systém, který dostává povel z řídící jednotky nepracuje správně, totiž tak, že nespíná, pak filtr pouští-větrá výpary do blatníku. Mě ventil, když na něj přivedu 12V sepne ,ale jinak ne. Takže buď koupit nový ventil (cca 800KČ) což nemusí být řešení pokud je problém v řídící jednotce,nebo odpojit vstup do nádobky s akt. uhlím a odvést to někam pod motor (to samý jak u starých aut-díra ve víčku nádrže) anebo jak to mám já-odpojit ventil na obou stranách,propojit trubičkou, která bude mít uvnitř zmenšený průměr- V mém případě cca na 1 mm-zatím to funguje-na ostatní funkce (motoru) to nemá vliv-subjektivní názor.Hodně štěstí. Profil uživatele Všechny příspěvky od uživatele Užívá SZ
  8. Zápach s benzínem vyřešen. Problém byl ve ventilu,který odsává benz. výpary z filtru s akt. uhlím do sacího potrubí. Pokud systém, který dostává povel z řídící jednotky nepracuje správně, totiž tak, že nespíná, pak filtr pouští-větrá výpary do blatníku. Mě ventil, když na něj přivedu 12V sepne ,ale jinak ne. Takže buď koupit nový ventil (cca 800KČ) což nemusí být řešení pokud je problém v řídící jednotce,nebo odpojit vstup do nádobky s akt. uhlím a odvést to někam pod motor (to samý jak u starých aut-díra ve víčku nádrže) anebo jak to mám já-odpojit ventil na obou stranách,propojit trubičkou, která bude mít uvnitř zmenšený průměr- V mém případě cca na 1 mm-zatím to funguje-na ostatní funkce (motoru) to nemá vliv-subjektivní názor.Hodně štěstí.
  9. Jo syčí mě to taky,ale najel jsem něco málo přes 100 tis. a pořád dobrý tak to neřeším.
  10. Mám 306 1,6 8V a tento problém jsem vyřešil po výměně MAP-snímače,ale to je vidět na diagnostice.Jinak krokáč jsem měnil taky-předtím a nepomohlo to jako tobě.
  11. standa

    Zadní náprava

    Mám nápravu po repasi cca 8tis KČ v Humpolci. Jinak taky hodně chválí Příbram(775044331,777609080). S cenou nový nápravy to bude asi maso-např. servořízení je od 22-44tis podle typu.
  12. Ahoj, řešil jsem ten samý problém-občasné kolísání otáček na volnoběhu-někdy až přes 2000.Výměna motorku nepomohla (siemens-VDO od autobenex)Jen pro zajímavost origo od Peugeotu cca 6tis KČ. Nakonec to byl MAP-sensor-1300KČ od FACET. Bosch je o něco málo dražší. Hodně štěstí.
  13. standa

    klepání v řízení

    Díky,to zní zajímavě. Zapátrám po tom.
  14. standa

    klepání v řízení

    Jak jsem psal,vyměněno je opravdu vše včetně tlumičů a všech silentbloků i na motoru a převodovce(kromě tý převodky a poloos)
  15. Zdarec, mám problém-při přejetí nerovností neustále něco klepe z přední nápravy-cítím to i ve volantu.Vše je už vyměněno kromě servořízení.Když otáčím volantem tak je cítit ,,jakoby vůle v řízení-loupnutí v celém rozsahu řízení\",ale kola reagují na sebemenší pootočení volantem. Při jízdě to klepe stále (na nerovnostech,ale i velmi malých), ale když točím volantem na místě tak to ,,loupnutí\" je cítit jen někdy. Když to cítit bylo, tak jsem to cítil v převodce řízení i v táhlech řízení(na dotek). myslel jsem vůle v převodce řízení,ale ta by tam byla při otáčení cítit stále a navíc by se při jemném otáčení volantem s vůlí v řízení nehýbaly kola? Dík za rady.
  16. standa

    vymena oleja v prevodovke

    Peugeot převodovky mají trvalou náplň oleje (mimo automat).Pokud není nutné měnit,nedoporučuji.Mě osobně to přineslo problémy s řazením. Týká se hlavně aut s větším počtem ujetých kilometrů.
  17. standa

    Rušivé prasknutí

    Taky bych tipoval to horní uložení -ložisko měl jsem to samý.Mimochodem auto mi dost sedí na zadku-odlehčený předek,takže když to není tak zatížený projevuje se to asi dříve.Po výměně OK.Starý vypadaly celkem dobře-na jedný straně šlo ložisko více ztuha.Bylo to takový lupnutí s kovovým dozvukem-jen občas.
  18. Ahoj, máte někdo zkušenosti s plynokapalinovými tlumiči? Nevím jestli koupit jednoplášťové (vyšší tlak plynu-přizvedne se zadek?),nebo dvouplášťové-nižší.Nebo jen olejové. A taky bych rád věděl proč je nutné zadní nápravu při výměně ,,jen\" přizvednout a ne zcela odlehčit-vyvěsit. Dík moc.
  19. standa

    Repas zadnej napravy.

    Ty jo, 400 EUR za repas je celkem dost ne? U nás to stojí kolem 6tis. Na Slovensku asi s Eurem podražilo co? Příští rok chci jet na dovču do SK tak doufám,že mě tam neklekne auto abych se z toho nepo..... .
  20. standa

    P-306 přehřívá se

    Taky se může zavzdušňovat motor-netěsnost - hadice.Měl jsem s tím problém podobný jako ty včetně výměny termostatu a kapaliny.Pomohlo dotažení spon.
  21. Ahoj, mám ten samý problém. Mám LPG a dělá mě to i když jedu na plyn. Jen při velmi pomalé jízdě a když stojím a jen v teplém počasí. Hadičky jsem kontroloval asi stokrát a ten filtr s aktivním uhlím v blatníku jsem taky měnil (cca 1300 KĆ v peugeot-prodejně). Až na to přijdeš dej vědět.
  22. standa

    vybité horní uložení tlumičů

    Já jsem měnil uložení (přední náprava) a pokud jsem viděl v autokelly a benex tak to vždy prodávají komplet-uložení s ložiskem.
  23. standa

    dráty pod sedadlem

    Řekl bych,že jsou to spíše kablíky napojený na snímač-tenzometrickou podložku v sedadle-k airbagum. Pokud v autě nikdo není tak se airbag -pokud do auta někdo narazí -neaktivuje.
  24. standa

    306 1.6i nestartuje

    Stále jsi nenapsal jestli ti jde ostatní elektrika v autě? Myslím autoradio, stěrače atd. Taky jestli naskočí palubka když otočíš klíčkem a jestli otáčí startér? Pak by to snad asi byl ten imobilizer. Myslím, že by si s tím někdo kdo se zabývá řídícíma jednotkama atd určitě poradil. Možná by stačil sehnat jiný klíček a na programovat ho na tvý auto? Zkus anonci. Tam je spoustu inzerátů který tohle nabízí. Hodně štěstí. Majitel P-306 1,6/98-BREAK vůz u kterého si elektrika žije svým vlastním životem.
  25. standa

    306 1.6i nestartuje

    BSI je interface řekl bych.
×
×
  • Vytvořit...