Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Opravily jednosměrnou ulici před Finančním úřadem a nalajnovali místa k stání . Nelogicky ale je šikmé parkování obráceně , tedy řidič musí při parkování couvat . Radnice se k tomu vyjádřila že je to běžná praxe a že je to dokonce k úspoře místa a je zde o několik park. mist víc než kdyby to bylo tak jak jsme zvyklí .

Co si otom myslíte ?

post-0-14109602635932_thumb.jpg

Odesláno

Já bych takové čáry uvítal, protože také raději parkuji zacouváním. U nás to je podle Tebe a při vyjíždění je problém, protože musím vystrčit prdel do cesty a pak teprve vidím, jestli něco jede...

Odesláno

No mě to může být fuk páč tam parovat nepotřebuju ale patřím Peta k typickým couvačům :) Takže se mě to líbí :) Já couvám všude :) Až na vyjímky, pokud nepotřebuju jinak protože se mě pak jednoznačně líp vyjíždí...

Odesláno

Popředu zajíždím v podstatě jen u Tesca, Makra, Hornbachu a jim podobným, abych se dostal s nákupním vozíkem ke kufru. A pak před budovou, kde pracuji, protože tam namalovali čáry podle Pe.Tr-ova přání :(

Odesláno
Původně zaslal: olda

Teď ale nastává otázka,co na to vyhláška,protože couvání v jednosměrce jí podle mě trošku porušuje :myslim

Pro zaparkování můžeš. Couvám takhle skrz celé jednosměrky :D

Odesláno

ted jsi nejsem jist a myslím že existuje vyhláška kdy při šikmém či kolmém parkování k chodníku je povinnost stát výfukem do silnice , navíc mám pocit že někde je i uvedeno že pro plynulost dopravy se v jednosměrné ulici zajiždí ke kraji popředu , už vidim jak tam jede vic aut , jedno najednou zastaví a bude chtit couvat mezi jine dvě auta . Kařdopádně mě to přijde padlé na hlavu.

Odesláno
Původně zaslal: Pe.Tr

ted jsi nejsem jist a myslím že existuje vyhláška kdy při šikmém či kolmém parkování k chodníku je povinnost stát výfukem do silnice , navíc mám pocit že někde je i uvedeno že pro plynulost dopravy se v jednosměrné ulici zajiždí ke kraji popředu , už vidim jak tam jede vic aut , jedno najednou zastaví a bude chtit couvat mezi jine dvě auta . Kařdopádně mě to přijde padlé na hlavu.

To máš jedno, pokud budeš couvat ven tak taky omezíš dopravu. Koukám na ty fotky a říkám si \"že ty máš zase novej telefon\" tamten fotil hrozně:D
Odesláno

A zde je to v paragrafovém (§§) znění dle zákona číslo 361/2000 Sb. § 24 Otáčení a couvání

(1) Při otáčení platí obdobně ustanovení o odbočování (§ 21) a při otáčení na křižovatce též ustanovení o jízdě křižovatkou (§ 22).

(2) Při couvání řidič nesmí ohrozit ostatní účastníky provozu na pozemních komunikacích.

(3) Vyžadují-li to okolnosti, zejména nedostatečný rozhled, musí řidič zajistit bezpečné otáčení nebo couvání pomocí způsobilé a náležitě poučené osoby.

(4) Řidič nesmí otáčet a couvat

a) na nepřehledných nebo jinak nebezpečných místech, například v nepřehledné zatáčce a v její těsné blízkosti, před nepřehledným vrcholem stoupání pozemní komunikace, na něm a za ním,

b) na křižovatce s řízeným provozem a v její těsné blízkosti,

c) na přechodu pro chodce,

d) na přejezdu pro cyklisty,

e) na železničním přejezdu a v jeho těsné blízkosti,

f) v tunelu a v jeho těsné blízkosti,

g) na pozemní komunikaci s jednosměrným provozem; smí však couvat, jestliže je to nezbytně nutné, například k zajetí do řady stojících vozidel nebo vyjetí z ní.

Odesláno

To Pe.Tr - i mně by toto mnohem víc vyhovovalo (raději na místo zacouvám = auto, jedoucí za mnou vidím a jeho řidič vidí i mně, takže je situace mnohem přehlednější než když rozsvítíš couvačky a doufáš, že člověk, který v té jednosměrce jede Tě vidí a dokonce zareaguje = nerozbije Ti půl zadku, kterýs´mu tam strčil - konkrétně u nás v ulici na Letné bych takové čáry fakt uvítal).

O tom výfuku k chodníku jsem tu kdysi psal já - mám pocit, že v Praze toto bylo takhle upraveno městskou vyhláškou = doufám, že už neplatí (ale 100% si jist nejsem).

Jinak já fakt při parkování couvám v 98% případů - zbývající 2% jsou vyhrazena pro parkování u marketů, pokud si vzpomenu, že budu chtít nakládat věci do kufru (což je tak 1x z 10 návštěv, zbytek prostě zapomenu a \"šachuju\")

P.S.

Ještě drobnost - v Čechovce na Letný bych uvítal JAKÉKOLI čáry pro parkování (ať už popředu nebo na couvačku), protože to, jak někteří dokážou \"zahodit\" auto by myslícího tvora ani nenapadlo - odstup 2m od dalšího auta znamená, že si sice krásně otevřu dveře, ale následně po odparkování toho auta, od kterého já mám 2m odstup přijede jiné auto, které zastaví standartních 70 cm vedle mě, vedle něj další, pak zas blbec s 1,5 m odstupu a ve finále v ulici stojí třeba o 3 auta míň, než kdyby byly namalované čáry.

[upravil dne 19/10/2008 Medvěd]

Odesláno

Mě právě OKčkovo paragrafy těší. Jsem línej je hledat a proto taky doufám, že paragrafy, kterými nás zásobuje, jsou aktuální a správné :aut

Odesláno

A už jste někdy couvali s 205 ?

(jak se vyjádřil Bohouš, couvá se s ní luxusně) :roker

Když se zakloním, tak vidím zadním oknem na všechny strany ven.:D

Takže parkuji, jak mě napadne.;)

P.S: Jen v zimě se snažím dodržovat pravidlo, že motor musí být vždycky níž, než vlečená náprava. Majitelé Š105/120 mi dají jistě za pravdu.

Odesláno

Honza406: Ne. Ale vždycly když jedu na služebku, tak je přemlouvám/vyhrožuji jim, že chci Octu Kombi a ne sedana, pokud tedy nechtějí mít rozmlácené auto. (proto narážka na luxusní couvání)

Pozn: 205 je hatchback.

Jednou jsem vezl desku stolu opřenou o zadní sedačky. Ten týpek, co mi ji tam pomáhal nakládat, říkal, že budu mít dozadu výhled jak z Fobie. Moc se nespletl, viděl jsem akorát oblohu.

Prostě \"papírové\" litry v kufru. Naši taky nechápali, že do 205 se vejde víc než do jejich Fobie Combi.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...